Ne valja odsustvo postovanja tj. negacija sile koja te je stvorila.
Ovde svako tera onako kako je navikao, a ono sto dovodi u pitanje ta njegova ubedjenja jednostavno ignorise. Ne registruje i tera svoje ..a to se sastoji otprilike u ovome kako je nikko napisao.
Prvo zahteva postovanje za silu koja me je stvorila. Pri tome u osnovi te misli stoji najobicniji realizam gde imamo objektivini svet ovakav kakvim ga vidimo, ali sam za sebe, i u kome bi neka "sila" sada redjala "kamenčice" i stvorila mene ili tebe ...to jest nasa tela.
Vidis, ovakva tvoja "refleksija" je najobicniji apsurd odavno osporen .Samo u dve recenice:
Biti stvoren moze vaziti za pojavu ne za sile. A ono sto nalazim u sasmosvesti i zovem "ja" nije pojava...(to se ne opaza) vec nesto sto je u trajanju , neka vrsta sile. Kao takvo to nije niti moze biti stvoreno ,ono niti nastaje niti nestaje samim tim nema tu nikakvog "tvorca".
Ali ovo ces ignorisati kao i svi ostali ovde tako da se vratim na tu tvoju pricu za malu decu:
Znaci kazes, taj "koji me je stvorio" zahteva od mene i tebe POSTOVANJE i poniznost poput nekog najobicnijeg bednika na ovom svetu.
Ok. Ali sada se postvalja pitanje zasto ako je toj tvojoj projekciji roditelja koju zoves "bog", toliko vazno da bude postovana, dakle ako je tom bogu to toliko vazno zasto nije stvorio bica koja ce ga po defaultu postovati?
Znam, reci cete zato sto je njemu bitno da mi slobodnom voljom iskazemo tu poniznost i ropsku poslusnost prem njemu.
Opet OK! Ali zar je to nacin za to? Ako neko zeli da ti slobodnom voljom iskazes njemu postovanje i poniznost a onda ti zapreti mukama pakla ako to ne ucinis, a nagradom u raju ako ucinis ..zar ce taj "test" biti merodavan.?
To je potpuno isto kada bi neki kriminalac uslovio ako mu sluzis dobices neku nagradu, ako ne.. batine .. pa ti "slobodnom voljom" odluci.
Zar ne bi bilo verodostojinije za tog vaseg boga da svima obeca raj ... i onima koji ga postuju i onima koji ne. Na taj nacin test bi bio verodostojan zar ne?
A posto je svemocan to nije nikakav problem.
On dakle poput najobicnijeg bednika na ovom svetu zeli da ima ponizne sluge oko sebe koji ce mi se klanjati i postovati ga svojom slobodnom voljom. Ako zapreti kaznom i nagradom od slobone volje nema nista jel tako?
Kakav je tvoj i Fajterov odgovor na ovo?