Научна веровања Vs Наука

kao što to često biva sa tvojim upisima, manipulišeš hrišćanskim tezama

teorija relativnosti takođe ima svoje nedostatke, ona ne može da odgovori na pitanje šta se dogodilo pre velikog praska, pa čak ni na nultu tačku, jer matematičke jednačine ne uspevaju. sa teorijom struna, koja kombinuje teoriju relativnosti i kvantnu mehaniku, možemo razjasniti mnoga pitanja, a takođe nam omogućava da damo izjave o vremenu pre velikog praska. eksperimenti za dokazivanje teorije uskoro će biti sprovedeni na ISS.

međutim, matematički opis je izuzetno komplikovan i detekcija ovih nizova nije tehnički moguća (danas). gravitonska struna je veoma niske energije i oko 80 puta je veća od Plankove dužine. uz dokaz o ovim česticama, teorija struna je sada obećavajući kandidat za kvantnu gravitaciju, čovečanstvo bi bilo korak ispred svetske formule ...
ma, kakvi, nema on pojma o cemu ti to, pod jedan,a pod dva, ja se npr, uopste ne bih kladio na teoriju struna

jasno je meni sta ti tvrdis, ali nemas pojma da su vecina studija narucene i da postoji sukob interesa, ako ne direktan, a oni indirektan, znaci korupcija i ucenjenost statusom, poslom, sredstvima za rad, istrazivanja itd, pa i samom profesijom, oduzimanjem licence i sl.
У крајњој инстанци је небитно да ли су наручене и са којим циљем, као и којим механизмима се служило да се то све имплементира, проблем је што је врло мали број имао храбрости да каже нешто против, самим тим су били предмет омаловажавања. Проблем је што је то лице и наличје модерног друштва, а видимо да ни већина "научних радника" из те бранше није имуна на то, нешто не вјерујем да је у другим гранама ствар нешто боља.

проблем је што је врло мали број имао храбрости да каже нешто против, самим тим су били предмет омаловажавања.
pa jel mene satanizuju kad kazem nesto protiv otkrivenja? samo kazu, ti si protivnik, djavo, a u stvari vidimo poltronisanje autoritetima; i onda ja analiziram te "autoritete" i njih im pobijam
проблем је што је врло мали број имао храбрости да каже нешто против,
ma, mozda im istina nije u interesu, zaradjuju ziveci u lazi, i laz im je zaklon i hijerarhijsko, stalesko utvrdjenje, i ubedili su sami sebe da su u pravu, kao sta se mi bunimo, ako je "nauka i struka" rekla svoje

... a mozda se samo boje, sto ti kazes, ali se boje da ne budu odbaceni i prezreni kao, kao SLUGA BOZIJI
Isaija 53 kaze: KO verova propovedanju nasemu i sila Gospodnja kome se otkri? Jer iznice pred njim kao sibljika i kao koren iz suve zemlje. Ne bi oblicija ni lepote u njega, i videsmo ga i ne bijase nista na ocima radi cega bismo ga pozeleli. Prezren bese i odbacen izmedju ljudi, bolnik i vican bolestima kao neko od koga svako zaklanja lice, prezren da ga ni za sta ne uzimasmo,

ma, kakvi, nema on pojma o cemu ti to, pod jedan,a pod dva, ja se npr, uopste ne bih kladio na teoriju struna

svestan sam toga. poteškoće sa teorijom struna proizilaze iz činjenice da se ova teorija može konzistentno formulisati samo ako strune osciluju u deset dimenzija tj devet prostornih i jednoj vremenskoj. međutim, čini se da zapravo živimo u četvorodimenzionalnom svetu. jeste, teorija struna objašnjava ovu neslaganje time što kaže da je šest dodatnih prostornih dimenzija smotano u nezamislivo male strukture.

energija vakuuma, snaga prirodnih sila ili mase elementarnih čestica zavise od veličine i konfiguracije dodatnih dimenzija. tako da je razlika da li su smotane u kuglu, torus ili još komplikovaniju strukturu.

ali koja konfiguracija odgovara stanju našeg univerzuma? očigledan odgovor bi trebalo da bude da priroda preferira konfiguraciju dodatnih dimenzija koja minimizira energiju vakuuma.

treba prvo pokazati da teorija struna ima čitav spektar rešenja koja su po vrstama elementarnih čestica i silama prirode slična našem univerzumu. ako je ovaj spektar dovoljno gust, može se pretpostaviti da jedno od diskretnih rešenja odgovara našem univerzumu.

svestan sam toga. poteškoće sa teorijom struna proizilaze iz činjenice da se ova teorija može konzistentno formulisati samo ako strune osciluju u deset dimenzija tj devet prostornih i jednoj vremenskoj. međutim, čini se da zapravo živimo u četvorodimenzionalnom svetu. jeste, teorija struna objašnjava ovu neslaganje time što kaže da je šest dodatnih prostornih dimenzija smotano u nezamislivo male strukture.
sa visom matematikom mi moramo da menjamo definicuju dimenzija, a vec smo zastali kod merenja prostora - velike daljine sa vremenim, svetlosnim godinama... na drugoj strani na silu ubacujemo gravitaciju na nezamislivo male dimenzije

ja ne znam zasto se uopste insistira na sveobuhvatnoj teoriji, a naucnici su po pitanju struna podeljeni, i opet nasa viki, ovde je lepo objasnjeno https://hr.wikipedia.org/wiki/Teorija_struna

ti si super sagovornik, a sta mislis o biblijskim uzadima, nitima, konopcima? da se malo prebacimo na religiju?

Poslednja izmena:

Обавезно погледати!​

LEVEL (2021) - Flat Earth Documentary HD - Uncensored​

https://rumble.com/v4akwul-level-2021-flat-earth-documentary-hd-uncensored.html
Oblik Zemlje nije bitan za spasenje. Gledao sam snimke kineskih lansiranja i Zemlja je izgleda sfera. To mi svejedno nije poljuljalo veru ni u Boga, ni u sveto pismo. Tamo gde piše učvrstio je Zemlju, neće se poljuljati i sl. je isto kao kad piše da Bog ima krila pa će pod njih sav Izrailj zakriliti ko kvočka piliće i sl. Figurativno.

Back