Po svoj prilici i ove sezone Oklahoma glavni favorit a i objektivno igraju najbolju košarku i deluju nekako kao najizbalansiraniji tim.
Inače neverovatna je ta Oklahoma zaista, ono tim uslovno rečeno iz američke provincije, nije neka ni bogata a ni neka franšiza sa tradicijom, a i ovako kad pogledaš na papiru nemaju ni tim sad nešto toliko spektakularan niti neke velike zvezde, ok imaju Šeja Glidžisa-Aleksandera koji je MVP i jedan od najboljih igrača ove ere (inače igrač čiji stil igre ja jako volim i igrač kog ja maksimalno gotivim) ali kad pogledaš ostale , ono to su sve zaista vrlo dobri igrači, pa i više od toga, ne znam Čet Holmgrin, onda onaj Švabo Isaija Hartenštajn koji je zaista sila u oba reketa i koji rutinski ima dabl-dabl u proseku uz par rampi, onda Šejev zemljak Dort Luguenc jedan onako ozbiljan ol-round igrač, snažan, dobar defanzivac a i ume da ubaci po 5,6 trojki kad ima svoje veče, onda ovaj mladi Belgijanac Edžej Mičel koji isto odlično igra na oba kraja terena i koji pokazuje baš ozbiljan napredak gde je od 6 poena prošle godine koliko je imao u proseku ove sezone došao do 16 , tu je i ovaj Aleks Karuzo koji ono grize u odbrani i baca se naglavačke za svaku loptu, ne boji se kontakta i nema problem da napadne koš kad mu se ukaže prilika a i ume nešto i da ubaci (rekao bi možda donekle sličan tip igrača kao Aleksa Avramović), tu je onda isto sasvim solidni Eron Vigins na čijih 10-15 poena možeš računati, kao i od Ajzee Džoa, onda onaj Kejsi Hadson, mladi Francuz Osmani Đeng koji je sa visoke pozicije na draftu biran pre par godine nešto ni ne igra mnogo i još uvek se čeka da proigra, pritom Džejlen Vilijams koji je imao sjajnu prošlu sezonu i koji se nametnuo kao neka ajmo reći druga zvezda tima ove sezone zbog povrede još ni jednu utakmicu nije odigrao.
Tako da kad pogledaš ono Holmgrin, Hartenštajn, Dort, Mičel, Eron Vigins, Ajzea Džo, Karuso , mislim sem Šeja nema tu sad ne znam kakvih zvezda i vanserijskih igrača koji redovno ubacuju 25-30+ poena , ali zato svi redovno ubacuju 15 , doslovno svi igraju na oba kraja terena, svi daju svoj maksimum i tačno svako zna svoju ulogu i šta treba da radi.
Možda nemaju najbolje pojedince ili ekipu krcatu zvezdama ali definitivno imaju najbolji TIM i igraju najbolju košarku od svih.