natezanje vlade sa prosvetarima

ANKETA

• OPRAVDAN STRAJK

• NEOPRAVDAN STRAJK

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
nema to veze sa fakultetskom diplomom koliko kasnis na cas da li kad je zvonilo ti si vec u ucionici,ili si jos u zbornici pijes kafu pa pricas sa kolegama u hodniku jos 10 min.pa dok upises cas koliko predajes 20 min ,i mala ti plata a disciplina na casovima to je posebna prica prema tome i ja sam u prosveti pa nestrajkujem 90-tih godina koliko si radio a koliko si strajkovao ,te za grejanje,te zbog slobe,pa onda male plate,pa sta bi vise majeke ti

pa ja ne znam kako je kod tebe, ali u proseku kasni se navise 3-4 min. i to zavisi od onoga sta radis... uglavnom se kasni kad je odgovaranje, a ide se na vreme kad se radi novo! u sustini ako ti smeta, ti pisi peticiju!

Zasto ti pricas o zdravstvu kada je tema prosveta.
Nisam ja kriv sto si ti neobavesten.
Umesto povecanja plata, ministarstvo hoce da im dodeli stambene kredite. Jedino sto ce im rata za kredit biti veca od plate za 50% (min. rata 17.000 RSD).
Sta je tu nejasno?

Pomenuh zdravstvo jer sam citirao tvoj post gde si se i sam dodirnuo zdravstva.

Dalje, poenta same teme je što u zemlji imamo gomilu profila radnika koji su u istom položaju kao prosveta (pa i njihove tetkice), a samo posvetari tupe onu stvar, ne znajući gde i koliko udaraju. Pa zamisli da svako ko je nezadovoljan (s pravom, naravno) sutra počne da štrajkuje dinamikom prosvetara? Ima li granice? I gde je?

u mojoj skoli ima 2000 dece, tako da vidis kakav svinjac ta deca ostave iza sebe, zalim te zene sto skupljaju taj krs!

a ti batice ako si neko mude ovde ne znaci da mozes da zajebavas koga stignes... malo izadju medu zive ljude, nego sto blenas toliko u taj monitor... i ti si mene napao a ne ja tebe, pa ako napadas moj posao, naravno da cu da se svadjam, pre svega postujem sebe, i posao koji radim... a tebe ni malo!

Ti ćeš da mi kažeš... :roll:

Sudije nemaju plate 1.500,00 evra, već od 75.000,00-100.000,00 dinara
a tačno je da u školi, pomoćno osoblje ima platu oko 10.000,00-12.00,00 dinara i to je strašno malo, gotovo bedno.
Mislim da od tolikog naleta štrajkova u kojima svako hoće odmah 100% povećanje, ljudi "sa strane" gube strpljenje i razumevanje, ali sa 12.000,00 se sigurno ne može živeti

Pomenuh zdravstvo jer sam citirao tvoj post gde si se i sam dodirnuo zdravstva.

Dalje, poenta same teme je što u zemlji imamo gomilu profila radnika koji su u istom položaju kao prosveta (pa i njihove tetkice), a samo posvetari tupe onu stvar, ne znajući gde i koliko udaraju. Pa zamisli da svako ko je nezadovoljan (s pravom, naravno) sutra počne da štrajkuje dinamikom prosvetara? Ima li granice? I gde je?

Ovo je stvarno samo za zapisnik, bez namere da raspravljam ko je prvi poceo..http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5467862&postcount=19

Cekaj, stani, ako imamo gomilu radnika koji su u istoj poziciji kao prosvetari a prosvetari jesu u losoj poziciji, zar nije onda dobro da se bar deo svih tih radnika pobuni?
Zar je tim radnicima bolje kada se niko ne bi bunio???
Prosvetari udaraju gde boli, kao i svaki strajkaci. Kada je pravosudje strajkovalo, ko je ispastao? Sada kada strajkuju prosvetari , ko ispasta? Da ne duzim, ispastaju BIRACI, na ovaj ili onaj nacin.
Vidis, kada prosvetari strajkuju, onda hiljade i hiljade djaka ne ide u skolu. A onda stotine hiljada zaposlenih ne mogu da se koncentrisu na posao jer razmisljaju gde im je dete kada nije u skoli i ne mogu da budu produktivni u meri u kojoj se to od njih zahteva.(jeste, karikirano je, znam, pa sta). A sve su to biraci.
A kada 50 radnika iz Pambukovice zatvori Kneza Milosa na dva tri sata, to naljuti 50-100.000 beogradjana ali do veceri se zaboravi.
Kada bi se sindikalne organizacije udruzile videlo bi se da li bi se kupovali laptopovi za majmune u skupstini i da li bi se letelo o trosku drzave na Baleare....ili bi se te pare usmeravale tamo gde treba...

Pravdu isteruju profili koji imaju dovoljnu sindikalnu moc u rukama da mogu da pregovaraju (citaj ucenjuju) vladu i resorne ministre...ko bi se strecnuo ako bi fabrika carapa strajkovala kada ima kineskih carapa za izvoz? Carape mozes da kupis i kod drugog privatnika a dete da saljes u privatnu skolu bas ne mozes...to prosvetari znaju i zato i strajkuju na ovaj nacin.Ko ikada cuje za bilo koji strajk ukoliko se ne nacrtaju ispred zgrade vlade ili preprece neki put? Niko, naravno.
Obzirom da su mnoge firme privatizovane, strajk u njima moze jedino da pogodi vlasnika jer ce ostati bez profita. Ideja strajka je da se gazdi kaze "ok, imaces i dalje profit samo malo manji. nece da curi ali ce da kaplje." To sto nas narod ima fobiju od "gazdi" pa smatra da u privatnoj firmi nema nikakva prava, to je drugi problem.

Pravdu isteruju profili koji imaju dovoljnu sindikalnu moc u rukama da mogu da pregovaraju (citaj ucenjuju) vladu i resorne ministre...ko bi se strecnuo ako bi fabrika carapa strajkovala kada ima kineskih carapa za izvoz? Carape mozes da kupis i kod drugog privatnika a dete da saljes u privatnu skolu bas ne mozes...to prosvetari znaju i zato i strajkuju na ovaj nacin.Ko ikada cuje za bilo koji strajk ukoliko se ne nacrtaju ispred zgrade vlade ili preprece neki put? Niko, naravno.
Obzirom da su mnoge firme privatizovane, strajk u njima moze jedino da pogodi vlasnika jer ce ostati bez profita. Ideja strajka je da se gazdi kaze "ok, imaces i dalje profit samo malo manji. nece da curi ali ce da kaplje." To sto nas narod ima fobiju od "gazdi" pa smatra da u privatnoj firmi nema nikakva prava, to je drugi problem.

Ima prava, naravno. I isteraće možda to pravo štrajkom, ali onda će slediti odmazda u smislu drila. Problem je u sluđenoj državi koja ne zna da stane iza radnika u vezi takvih situacija.

U vezi prvog bolda... Ne liči ti na neke niske igre? Bedne pomalo?

Back