alergicna:
1.Gde i kada su fashisti udarili na ustashe?
И нису ударили. Ја то нисам ни написала. Или, свакакко нисам хтела да напишем. Можда је реченица била мало нејасна, али то се, у журби, дешава. Управо сам хтела да то потврдим, да нису.
2.Ne prividjaju mi se.Ovde ih ima puno, to valjda vidis a ako ne To su oni sa kojima se uglavnom slazes u misljenju,
Овде их има пуно? Све зависи шта подразумеваш под тим појмом. Очигледно не мислимо на исте ствари. Зна се ко су и када били националсоцијалисти. А они на које ти мислиш... Ту стварно има разноврсног света, с различитим погледима, неки с и врло екстремним, с којима се, наравно, ни сама не слажем, штавише. Али твој проблем је што све трпаш у исти кош, што запениш и на најмирније помињање "с" од српског (и "н" од националног. Сем кад треба по томе пљувати. Што и сама одлазиш у други екстрем, па ниси ништа боља од оних којима упућујеш замерке (тачније, онима који, у неким случајевима доиста и заслужују замерке).
У сваком случају, звати данас, после 60 година неког националсоцијалистима је промашено, контрапродуктивно, дакле - глупо и бесмислено.
(Али, кад помислим да ви све около обилато "частите" тим термимнима "фашиста", "клерофашиста", и слично, чим се мало разликују од вас у погледима на ствари, онда, није ни чудно).