Natalne karte - analiza

• Začetnik teme Začetnik teme dip3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1. The stars in a constellation are sometimes thousands of light-years apart and the connection between them is arbitrary.
2. When you were born your obstetrician had more gravitational effect on you than any planet or star in the universe.
3. There are 13 constellations in the Zodiac (not 12). The 13th is Ophiuchus.
4. The Zodiac was established around 2000 years ago. Since then the Zodiac has shifted one sign along, however the traditional dates for each sign haven't changed. i.e. The Zodiac sign that you were born "under" is meant to be the constellation that the sun was in front-of during your birth. So if you are a Gemini, the chances are that Cancer was actually behind the sun during your birth (due to the 2000 year shift in the Zodiac).
5. The natal planet alignment is futile since the time-of-birth is often arbitrarily chosen (i.e. the doctor/nurses may get the hour right, but not necessarily the minutes).
6. Are all horoscopes done before the discovery of the outermost planets incorrect? Planets get found, demoted and promoted all the time. Pluto was identified and became a planet in 1930. It was demoted to "dwarf planet" in 2006. Ceres was a planet in the 1800s and then demoted to asteroid in the 1850s and has now been promoted to dwarf planet again. Xena was discovered in 2003 and became a planet and in 2006 was demoted to dwarf planet. What's more - Pluto doesn't follow the zodiac path like the other planets (i.e. it will sometimes be in front of non-zodiac constellations.
7.If the planets influence us astrologically why is this influence independent of distance? Mars is sometimes the other side of the sun from us and sometimes it is the same side as us, yet this difference has no astrological effect on us.
8. If distances aren't important in astrology, then where's the astrology of galaxies, quasars, nebulae and black-holes?
9. Why do horoscopes of the same zodiac sign in different newspapers differ so much?
10. Why is the moment of birth, rather than conception, crucial for astrology? Why does a thin layer of flesh and blood protect a baby from the planets/stars/sun/moon...a
nd if not then why do premature babies not have different star-charts than non-prem babies born at the same time on the same day?

Pošto voliš engleski, odgovoriću ti na engleskom :P

1. The Zodiac is only superficially using the constellations which, by the way, aren't the real celestial bodies. Zodiac's not made on the premise model of the constellations. The Constellations are only vividly used to portray certain aspects of the sky itself, but each is divided to a precise 30 degree and twelve parts making up the full circle of 360 degrees of Earth's ecliptic. The Zodiac is made upon the fundamentals of Fire, Earth, Air and Water (in that Order) repeating itself for three times. Basically, it's as remote to the constellations as possible.
2. While the mechanism for Astrology's not known,there's a certain scientific aspect to it which does produce the results in the comparison of the celestial body placements in relation to the human behavior. The lack of mechanism is not the reason to diss astrology simply because there're results regardless of the method which is used to come to it. Due to the complexity and the human aspect, proper experiments were never conducted.
3. Zodiac Signs are not the same as Constellations. This is a common misconception by people who don't know how Zodiac works.
4. The Zodiac was Established long before the Christ. Zodiac never Shifted because it's not modified by the axial precession. Ephemeris do follow certain axial precession though, but the Zodiac signs remain completely in tact. Yet another common mistake by the ignorant.
5. The best time, astrology-wise, is exactly at the moment the Baby breathes Air and is separated from mother. While arbitrary, a maximum four minutes are taken into the account before the significant change can occur in the person, psychology-wise.
6. The Ancient Sumerians knew for the rest of the celestial bodies in the Solar System. Stating that Pluto's not a planet means nothing in terms of it's presence and continuous observation. In astrology, planets are not the only factors taken into the account and astrology's not going to succumb to the mere notions.
7. Nobody states that the effect is directly connected to the distance of the planets, yet there is a significance to the velocity, size, speed and distance in terms of a direct physical proportions on the planet Earth's inhabitants, land and overall flora and fauna.
8. There is a basis of the astrology called Era which signifies a major event of changes taking up to 2500 years to complete. Currently, we're at the transition from the Pisces and Aquarious Era. Era's go in reverse order. Aquarious Era signifies the technological advancement and colonization of "up", i.e. Space itself.
9. Newspaper Horoscopes are not really horoscopes to begin with. It's a common misconception thanks to the media format.
10. The genes also play an important role in the astrology. The same-day born babies will not have the same-day born parents and even if they did, they'd lead a pretty much similar life. There're cases of the same-day born people who never knew for each other and led pretty much the same life. That aside, the baby's part of the mother for as long as it's in the stomach and connected by umbilical cord or, rather, for as long as it doesn't breathe the air itself. This proved to be correct in the astrology to the point of determinism.

Uživaj.:lol:

Poslednja izmena:
Da je to astrološki moguće, siguran sam da bi postojali ljudi koji bi uveliko funkcionisali isključivo preko foruma, ali to je preveliki gubitak vremena i ne verujem da će bilo ko ko se ozbiljno bavi astrologijom da tumači nečije karte zato što, eto, nekome je to interesantno.
S druge strane, potrebno je pričati makar telefonom (Merkur), a najbolje je doći lično jer osoba mora da postavlja konkretna pitanja na koja će dobiti konkretan odgovor i pomoć. Pri tome, kada neko dođe sa već izrađenom kartom nije isto kao kada ja pravim natalnu kartu sa proverenim metodama itd.

Zamislite kako bi to bilo kada bi ljudi povremeno donosili svoje kompjutere u servis kompjutera dok radnici imaju pauzu i pitaju ''ajde mi nešto recite o mojoj konfiguraciji, kakva je?''...

Ljudi misle da ako postave natalnu kartu odjednom astrolog može sve da im ispriča k'o baba Vanga, šta li, u roku od pet minuta. To jednostavno ne funkcioniše tako i neozbiljna analiza će dati neozbiljne podatke.

Za analizu se odvaja puno vremena i potrebno je ukloniti svaku sumnju da se kod osobe zaista dešavaju određene stvari. Predikcija zahteva potvrde od strane osobe koja želi nešto u budućnosti, treba da se zna ko je u njenom životu, šta su oni u horoskopu, njihov horoskop i tako dalje, dakle treba da se napravi dogovor i da se isti ispoštuje do detalja. Na taj način će astrolog davati daleko precizniju analizu i sled događaja u budućnosti ukoliko zna prošlost i može da potvrdi u natalnom da su se određene stvari zaista i dogodile.

Forum definitivno nije mesto za to, za neke male prognozice i slične mundial priče jeste, ali za ozbiljnu analizu definitivno nije jer treba da se stvori slika o osobi. Profesionalna izrada zahteva profesionalan pristup, a to se plaća jer niko nije lud da gubi vreme na potpuno nepoznatu osobu. Zbog toga opravdavam astrologe koji ulažu svoje vreme i trud, ali to ne znači da i ja radim niti da sam u toj priči trenutno.

Ljudi vole da testiraju astrologe, naprave grešku u startu i sami sebi uskrate bilo šta. Takvima namerno ne pomažem jer dolaze neiskreni i prema meni, a i sebi. Horoskope treba raditi ljudima da bi im se pomoglo, a ne zbog zajebancije, da izvinete.

Pošto voliš engleski, odgovoriću ti na engleskom :P

1. The Zodiac is only superficially using the constellations which, by the way, aren't the real celestial bodies. Zodiac's not made on the premise model of the constellations. The Constellations are only vividly used to portray certain aspects of the sky itself, but each is divided to a precise 30 degree and twelve parts making up the full circle of 360 degrees of Earth's ecliptic. The Zodiac is made upon the fundamentals of Fire, Earth, Air and Water (in that Order) repeating itself for three times. Basically, it's as remote to the constellations as possible.
2. While the mechanism for Astrology's not known,there's a certain scientific aspect to it which does produce the results in the comparison of the celestial body placements in relation to the human behavior. The lack of mechanism is not the reason to diss astrology simply because there're results regardless of the method which is used to come to it. Due to the complexity and the human aspect, proper experiments were never conducted.
3. Zodiac Signs are not the same as Constellations. This is a common misconception by people who don't know how Zodiac works.
4. The Zodiac was Established long before the Christ. Zodiac never Shifted because it's not modified by the axial precession. Ephemeris do follow certain axial precession though, but the Zodiac signs remain completely in tact. Yet another common mistake by the ignorant.
5. The best time, astrology-wise, is exactly at the moment the Baby breathes Air and is separated from mother. While arbitrary, a maximum four minutes are taken into the account before the significant change can occur in the person, psychology-wise.
6. The Ancient Sumerians knew for the rest of the celestial bodies in the Solar System. Stating that Pluto's not a planet means nothing in terms of it's presence and continuous observation. In astrology, planets are not the only factors taken into the account and astrology's not going to succumb to the mere notions.
7. Nobody states that the effect is directly connected to the distance of the planets, yet there is a significance to the velocity, size, speed and distance in terms of a direct physical proportions on the planet Earth's inhabitants, land and overall flora and fauna.
8. There is a basis of the astrology called Era which signifies a major event of changes taking up to 2500 years to complete. Currently, we're at the transition from the Pisces and Aquarious Era. Era's go in reverse order. Aquarious Era signifies the technological advancement and colonization of "up", i.e. Space itself.
9. Newspaper Horoscopes are not really horoscopes to begin with. It's a common misconception thanks to the media format.
10. The genes also play an important role in the astrology. The same-day born babies will not have the same-day born parents and even if they did, they'd lead a pretty much similar life. There're cases of the same-day born people who never knew for each other and led pretty much the same life. That aside, the baby's part of the mother for as long as it's in the stomach and connected by umbilical cord or, rather, for as long as it doesn't breathe the air itself. This proved to be correct in the astrology to the point of determinism.

Uživaj.:lol:

Нисам намерно писао на Енглеском него прекопирао и овде поставио.
Изволи:

Poslednja izmena:
Da je to astrološki moguće, siguran sam da bi postojali ljudi koji bi uveliko funkcionisali isključivo preko foruma, ali to je preveliki gubitak vremena i ne verujem da će bilo ko ko se ozbiljno bavi astrologijom da tumači nečije karte zato što, eto, nekome je to interesantno.
S druge strane, potrebno je pričati makar telefonom (Merkur), a najbolje je doći lično jer osoba mora da postavlja konkretna pitanja na koja će dobiti konkretan odgovor i pomoć. Pri tome, kada neko dođe sa već izrađenom kartom nije isto kao kada ja pravim natalnu kartu sa proverenim metodama itd.

Zamislite kako bi to bilo kada bi ljudi povremeno donosili svoje kompjutere u servis kompjutera dok radnici imaju pauzu i pitaju ''ajde mi nešto recite o mojoj konfiguraciji, kakva je?''...

Ljudi misle da ako postave natalnu kartu odjednom astrolog može sve da im ispriča k'o baba Vanga, šta li, u roku od pet minuta. To jednostavno ne funkcioniše tako i neozbiljna analiza će dati neozbiljne podatke.

Za analizu se odvaja puno vremena i potrebno je ukloniti svaku sumnju da se kod osobe zaista dešavaju određene stvari. Predikcija zahteva potvrde od strane osobe koja želi nešto u budućnosti, treba da se zna ko je u njenom životu, šta su oni u horoskopu, njihov horoskop i tako dalje, dakle treba da se napravi dogovor i da se isti ispoštuje do detalja. Na taj način će astrolog davati daleko precizniju analizu i sled događaja u budućnosti ukoliko zna prošlost i može da potvrdi u natalnom da su se određene stvari zaista i dogodile.

Forum definitivno nije mesto za to, za neke male prognozice i slične mundial priče jeste, ali za ozbiljnu analizu definitivno nije jer treba da se stvori slika o osobi. Profesionalna izrada zahteva profesionalan pristup, a to se plaća jer niko nije lud da gubi vreme na potpuno nepoznatu osobu. Zbog toga opravdavam astrologe koji ulažu svoje vreme i trud, ali to ne znači da i ja radim niti da sam u toj priči trenutno.

Ljudi vole da testiraju astrologe, naprave grešku u startu i sami sebi uskrate bilo šta. Takvima namerno ne pomažem jer dolaze neiskreni i prema meni, a i sebi. Horoskope treba raditi ljudima da bi im se pomoglo, a ne zbog zajebancije, da izvinete.
Pa mogu neke stvari uopšteno da se kažu
Na primer ovaj Mesec u egzaltaciji
pa onaj Jupiter u 1,
pa ova zanimljiva konjukcija Uran Neptun
ima toga puno.....
niko i ne očekuje apsolutno preciznu prognozu na deset strana
al osnovne stvari mogu
ja na primer decenijama otvaram Tarot
i u poslednje vreme izvlačim SAMO JEDNU KARTU
i sve mi je odmah jasno
ili samo jednu Runu
jasan si ti meni potpuno - to je težnja ka perfekciji i odgovornost koja je za svaku pohvalu
al može nešto i da se sažme
naravno naglasi se da je to samo DEO

- - - - - - - - - -

inače OVO JE TEMA O NATALU WHITEFOXX!!!!
i niko joj ni reč nije napisao!
a ne o verovanju u astrologiju
lepo je Kamael rekao da za to treba posebna tema da se otvori!!!!!!!

Apslutno je tačno, može da se uopšteno kaže, ali onda ljudi počnu da zanovetaju kako je jedan deo tačan, a drugi malčice pogrešan i onda naprave neku svoju prognozu o tome šta je i kakva je astrologija. Mnogo je takvih slučajeva bilo. Čim se jednom neko upusti u to da svakome malo po malo kaže, postaje žrtva svih koji dolaze tipa ''Njemu kažeš, a meni nećeš''. :mrgreen: Lepše je kada ljudi sami počnu da analiziraju i vide pattern, sagledaju kako to sve ide.

Nisam primetio da je tema o natalu Whitefoxx, doduše, izvinjavam se. Definitivno treba tema ili segment o tome da dođu ljudi i rafališu protiv astrologije. Baš me interesuje da li mogu nešto konstruktivno da odrade na planu toga, mada sumnjam, biće mrka kapa. Apsolutno saglasan s predlogom.

Nije tu ništa debunkovano. Možeš doći sa bilo kojom teorijom o tome da astrologija ne funkcioniše i sve ću ih pobiti. Slobodno me iskušaj i otvori temu.

Ево ти дужа верзија, ова је кратка:

И рецимо још нешто ме занима, у далекој будућности неко се роди у свемирском броду далеко од наше галаксије, како се онда њему гледа натална карта?

N3W, slažem se sa onim što si napisao. Odnosno poštujem. Sad mi je malo i bezveze što sam postavila natalnu jer ispada da očekujem da mi neko tumači i bakće se tek tako. Nisam želela detaljisanje, već neki opšti utisak. Mislim da bih mogla i na primeru da vidim kako otprilike donosim neki sud, jer lakše je uvući se u priču na taj način. Ti negativni aspekti me kopkaju jer ne znam koliko su zapravo negativni i na koji način se o tome zaključuje. Nisam mislila da će se dići buka. >.< Sry.

N3W, slažem se sa onim što si napisao. Odnosno poštujem. Sad mi je malo i bezveze što sam postavila natalnu jer ispada da očekujem da mi neko tumači i bakće se tek tako. Nisam želela detaljisanje, već neki opšti utisak. Mislim da bih mogla i na primeru da vidim kako otprilike donosim neki sud, jer lakše je uvući se u priču na taj način. Ti negativni aspekti me kopkaju jer ne znam koliko su zapravo negativni i na koji način se o tome zaključuje. Nisam mislila da će se dići buka. >.< Sry.
tu tvoje odgovornosti nema
nije u redu da ljudi na ovakvim temama iznose neke svoje stavove koji nemaju veze sa temom, a još su i negativni
ovo jeste PDF gde se postavljaju natali
i nek svako bar jedan aspekt protumači, uostalom tako se vežba astrologija

Hvala Agatha na razumevanju! :)

Evo da postavim ovde konkretnije pitanje, pošto tema na kojoj sam pisala nije bila aktivna od 2010. :D Šta predstavlja T-kvadrat koji grade:

Sunce u 9. kući u Biku
Pluton u 3. kući u Škorpiji
Saturn u 6. kući u Vodoliji

Takođe, može li se govoriti o Velikom trigonu ako ga planete grade sa Asc? Mesec/Asc/Uran kao i Mesec/Asc/Neptun i Sunce/Asc/Uran + Neptun? Svi su međusobno u trigonima.

Poslednja izmena:
Morate pitati konkretnije pitanje i da kažete par reči o sebi kako bi astrolog mogao da ima predstavu o aspektima verodostojnije. U suprotnom sve informacije su generalne, uopštene i bezlične. Primera radi ''počela sam da studiram 2004-te godine'' ili ''napustila sam školu zbog problema sa...'' ili ''imala sam ponudu za posao sa...'' ili ''dobila sam mačku na poklon od druga koji je Devica u horoskopu'' ili slično tome. U suprotnom je praktično nemoguće davati prognozu bilo kakve vrste bez detaljnog analiziranja i to neće niko da radi. Ako se postavi konkretno pitanje i naglasi se koji je posao u pitanju, siguran sam da će se dobiti odgovor.

Kvadrat kao takav može biti uspešan povodom pokretanja određenih sudbinskih stvari koje ne možete izbeći (vaš uticaj i vaša energija koju ulažete da nema mnogo udela po pitanju posla koji radite), dok s druge strane može da se aktivira u veoma negativnom pogledu te da vas dočekaju stvari koje su u sukobu s vašim planovima iliti onim što volite da radite naspram onoga što apsolutno morate. Dakle, tendencija takvog aspekta je da vi nemate mnogo izbora.

Saturn 6 Vodolija su problemi s cevanicom, kolenima kao i uzročnici zubnih oboljenja koji će se aktivirati po četiri puta, tokom 2 kvadrata Saturn-Saturn, Opozicije Saturn-Saturn kao i samim prelaskom Saturna preko Saturna koji će se dogoditi početkom 2020-ih. Ovo je pojačano Marsom na 11 Stepenu u 11 kući. Morate apsolutno bežati od nerviranja. Mada je Saturn na samom prelazu, trebalo bi ga posmatrati kao da je u Ribama, tako da problem cevanica prelazi na stopala i koleno, ali i probleme s vidom kasnije u životu.

Ako imate brata ili bliskog prijatelja preko njih dobijate mogućnost za odlazak iz zemlje, odnosno od roditelja što podznak potvrđuje, a Jupiter pojačava. Moguće je da nemate podrške od bližnjih (razumevanje) za svoj(e) izbor(e) partnera.

Ovde vidim i opasnosti ukoliko vam je Asc na 22, a ne na 21 kako piše, jer jedan stepen pomeranja ovde čini velike promene po pitanju zdravlja.

Zbog radoznalosti, rekao bih da je Sunce ipak u Blizancima.

----

Kažite mi šta se desilo sa školovanjem, uopšteno? Pozz

Poslednja izmena:
Hvala puno na odgovoru! :) :) :) Što se školovanja tiče - položila sam sve ispite u roku i ostaje mi na diplomiram na visokoj. Stvar je u tome što od starta nisam želela to da studiram i bila sam nesrećna sve tri godine učeći o nečemu što me ne privlači. Smatrala sam da gubim vreme, al eto.. skoro pa je gotovo. Volela bih da upišem nešto drugo, jer volim da učim - ali da učim stvari koje me zapravo zanimaju.

Treba upisati i to drugo Možda čak i prebacivanjem pomoću diferencionih ispita ukoliko je to opcija.

Rad u struci s trenutnom školom veoma, veoma otežan. Druge studije boljitak, a pogotovo u brzoj zaradi. Neće biti ogromna, ali će biti od posla koji će se zapravo voleti. Takođe, pravi posao dolazi tek nešto kasnije u životu, oko trideset i neke.

Ako konzumirate strane cigarete s ovakvim podznakom, predlažem da budete što dalje od toga zbog Saturnovih kvadrata s Merkurom i Lošeg Plutona u 3oj. Sve loše navike u mladosti ćete morati da ostavite iza sebe radi napretka. Traume iz detinjstva će ostaviti efekat na budućnost, ali trebalo bi da se držite konstantnog učenja, čak i kada nemate novca za to. Internet ćete nekako uvek imati s ovakvim pozicijama. :}

Pomenuću, pitajte konkretna pitanja.

Hvala na odgovoruuu! :) <3 Internet spašava, slažem se ! :D Samo još nešto, da te ne terorišem više.. Možeš li mi reći nešto po pitanju ljubavnog života ako si i dalje raspoložen? Ta Venera je po mojim profi zaključcima u izgonu u Ovnu, ali gradi trigon sa Marsom u Lavu u 11oj. Gradi i kvadrat sa Neptunom u 4toj kući. Jesu li to lošije povoljnosti? Ne mogu baš da se pohvalim da mi ni na tom polju cvetaju ruže, mada možda se odnosi na mladalački period, ne celokupno?

Poslednja izmena:
To označava tvoja očekivanja u Ljubavi. Venera Kvadrat vezan za Neptun u Jarcu znači da ne očekuješ bajke. Ljubav je više faktora koji su međusobno povezani, a ne isključivo Venera. Dsc u Ribama ukazuje na mogućnost dva braka, odnosno dve Sudbinske veze koje će zapečatiti domen Braka. Takođe ukazuje na potrebu da partner bude veoma požrtvovanog karaktera. Ovakav Dsc traži vezu za koju može da se žrtvuje, a neće smetati čak ni ako pati.

Kada nađeš osobu s kojom ćeš biti, onda se gleda isključivo sinastrija. Pozicija Meseca uslovljava osećanja, pozicija Merkura komunikaciju, a međusobna pozicija Neptuna i Venere domen Vaše ljubavi. Mars su već Strasti. Ljubav ne može da gradi isključivo jedna osoba, moraju biti dve i zbog toga mora postojati dva horoskopa. Ne bi trebalo da se sekiraš povodom toga, Neptun je dobro aspektovan za ljubav nakon što se posao započne. Sporo, ali to je to. Saturn ne dozvoljava brže.

H63D83O.png

Ft7ByKQ.png
Slika karte u spojleru

Da li ima neko ko hoce da mi pogleda kartu i da mi misljenje o jednom problemu?

Problem:
Jedan prijatelj me nagovara da udjem u neku pricu koja nece nista da me kosta, ali koja mi se ne svijda. Prica je takva da ja mogu da imam koristi (mozda) ako se neke kockice sklope.
Znaci prica zavisi od par faktora koji moraju da se poklope. Nalazim se u dilemi kao u onoj prici ako uzmes kajaces se,a ako ne uzmes kajaces se.

Konkretno pitanje je da li ja mogu da ostvarim neku korist preko politike ili treba da se baziram na neke totalno druge stvari?

- - - - - - - - - -

I da, karta je pogresna za 5 minuta, asc mi se nalazi na 21 i 35, a MC na 12 stepeni. Korist koju bih mogao da ostvarim je najverovatnije vezana za sledecu godinu.

Jupiter 2, MC Bik, ali Jupiter Kvadrat Drugar sa poslom u inostranstvu. Kočenja i nesigurne priče preko ''prijatelja''. Moguće je izgubiti.

Više izgleda kao igra na sreću, a ne siguran posao. Bolje bi ti bilo u poslovima vezanim za bankarstvo, a pogotovo preprodaja umetničkih radova.

Nemoj da ulaziš u priču ''partnerstva'' jer dobitak nije povoljno pozicioniran.

Trebalo bi da naglasiš šta je ortak u horoskopu, gde mu je asc, ali isto tako i nešto konkretniju sliku vezanu za poslić. Generalno, jedina loša situacija je pomanjkanje komunikacije između tebe i ortaka, te ti koncept zarade nije najjasniji ili je nečastan (Merkur) pa ti onda smeta prljava igra (saturn 6, pare ali preko dobrog rada).
Ako je prijatelj iz detinjstva - nikako, ako je prijatelj koji je upoznat nakon srednje škole onda može. Nadam se da sam ti pomogao koliko-toliko jer sam ovo gledao praktično na slepo.

Back