- Poruka
- 976
Bog je sve stvorio On je jedini APSOLUT TVORAC SVEGA. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Bog je sve stvorio On je jedini APSOLUT TVORAC SVEGA.![]()
Ovo mi lici na tvrdnju nekoga ko je stvoren pre boga i to iz nicega, i jos uvek, kao besmrtna, resila je da nam kaze da je bila ocevidac kada je bog (zaboravila da ga imenuje, ona bi morala da zna da bogovi postoje od kada je covek poceo da razmislja) APSOLUT tvrocac svega. Trebalo bi da razumemo pojam APSOLUT i na osnovu cega je, kao besmrtna, dosla do zakljucka da je APSOLUT tvorac svega. Naime, ja se sa njom mogu kladiti da bog nije stvorio moj stan, da nije mene stvorio, da nije stvorio moju decu, itd. itd. Sta vise, bog nije stvorio ni svoje hramove, niti je stvorio popove, niti ikone, nista od toga. Pa kako je on APSOLUT tvorac svega????Bog je sve stvorio On je jedini APSOLUT TVORAC SVEGA.![]()
I ne samo to, odakle njemu ideja da u coveka i na coveku turi na milijarde raznih nevidljivih mikroorganizama. Staa vise, nije ni njegovom prvom mesiji Mojsiju objasnio zasto smo mi staniste? na milijarde i milijarde mikroorganizama.Pa nije baš morao da stvori crnu kugu, kancer, AIDS, ebolu, malariju i radikale.
Mozda je goranbeograd promasio temu, ali su Servent i Emanuel veoma zainteresovani da uzmu ucesce u diskusiji i da dokazu da Teorija velikog praska pada pred dokazima koje postavlja Biblijska teorija o nastanku sveta.Misliš ovo:
Promašio si temu.![]()

Očigledno se ne razumeš u te okršaje. Da bi došlo do okršaja, npr Biblije, suparnik mora biti iz protivničkog tima, a ne iz istog.Znači Biblija (odnosno sabrana dela nepismenih čobana i drugih likova od pre nekoliko hiljada godina) vs. fizika XXI veka... okršaj deluje neizvesno.![]()

Znači Biblija (odnosno sabrana dela nepismenih čobana i drugih likova od pre nekoliko hiljada godina) vs. fizika XXI veka... okršaj deluje neizvesno.![]()
Ah, pa dajem prednost Bibliji, ipak tu imaš svu vudu magiju kojom možeš da objasniš bilo šta, samo kažeš "ćiribu ćiriba"![]()

Da, da... nesumnjivo si u pravu.![]()
Zezaj se ti kolko hoces na racun biblije, ali tamo se jasno kaze kako je nastao svet, bez obzira sto je Jahveh koristio carobne reci "ciriba ciribu. I vidim da si ovde napravio neoprostivu gresku, prvo ide "ciriba", pa tek onda "cirbu". Zato te reci, kada im se promeni redosled, nemaju tu stvaralacku moc. Mozda ce Emanuel da elabora biblijsko stvaranje sveta i da nas uveri da je u pitanju Jahvehov Veliki prasak.Ah, pa dajem prednost Bibliji, ipak tu imaš svu vudu magiju kojom možeš da objasniš bilo šta, samo kažeš "ćiribu ćiriba"![]()
Plus, uvek kad zagusti može da preformuliše pravila po sistemu "puj pike, ne važi"![]()

Znači Biblija (odnosno sabrana dela nepismenih čobana i drugih likova od pre nekoliko hiljada godina) vs. fizika XXI veka... okršaj deluje neizvesno.![]()
Ti, rekao bih, vredjas te casne i bogu predane apostole. Nisu oni cobani, oni su bili ribari, drvodelje, jedan je za ono doba bio veoma uvazen trosarinac, gotovo visoki intelektualac po ondasnjim kriterijumima, kao i sam njihov duhovni ucitelj (rabi Yeshua) i samoproklamovan sin boziji, koji je bio uspesan i umetnicki obdaren drvodelja. Treba da pokazes malo vise uvazavanja za te promotere hriscanstva koje je donelo silnu ljubav covecanstvu. Od kako su oni stupili na svetsku scenu, vise nije bilo ubijanja, ratovanja, pljackanja, niti je covecanstvo patiilo od bolestina, prirodnih nepogoda, nemastine, gladi, zedji, itd. itd.. Sve je reseno na ogromno zadovoljstvo svih ljudi, a narocito onih koji su najsiromasniji.Znači Biblija (odnosno sabrana dela nepismenih čobana i drugih likova od pre nekoliko hiljada godina) vs. fizika XXI veka... okršaj deluje neizvesno.![]()
Mora se priznati da si debelo odalamio tesku nebulozu i ostao ziv. Nazvati coveka "nistavnim" je u nesrazmeri sa tvojim drustvenim polozajem. Nisi se upitao kolko si ti nistavan? Danasnji covek nije destruktivno, nistavno bice, on je samo uskracen za opste obrazovanja i za elementarne uslove za normalan sopstveni zivot i zivot njegovog poroda.Mislis tehnokratija u rukama neetickih gmizavaca XXI veka... Okrsaj je i te kako izvestan i krajnje nepovoljan po covecanstvo. Naravno i po ostali zivi svet na planeti. A sa druge strane krajnje nebitan iz kosmicke dimenzije koju tehnokratski um XXI veka toliko potura "obicnom" nistavnom coveku koga je ubedio da je u svojoj biti destruktivno bice.
Uh, u mom prethodnom postu zaboravih da pomenem doktora medecinskih nauka Luku, koju je studirao na Jerusalemskom univerzitetu i specijalizovao najmodernije travarske recepte u lecenju najtezih bolesti. I apostoli su zavrsili univerzitetske nauke o morskom ribarstvu i masinskoj izradi modernog namestaja danskog i svetskog dizajna.Apostoli Isusovi su bili vrlo obrazovani i ugledni ljudi u tom vremenu. Recimo Apostol Luka je bio lekar.
Druže,mnogo si neinformisan.
Uh, u mom prethodnom postu zaboravih da pomenem doktora medecinskih nauka Luku, koju je studirao na Jerusalemskom univerzitetu i specijalizovao najmodernije travarske recepte u lecenju najtezih bolesti. I apostoli su zavrsili univerzitetske nauke o morskom ribarstvu i masinskoj izradi modernog namestaja danskog i svetskog dizajna.

Napisano se cita i razume. Ako citas i ne shvatas sta si procitao, onda reagujes na navedeni nacin. Ako nastavis sa mahnitim lupanjem glave o zid oglupaveces u totalu.Vidim da imaš problema. Prvo jedno pričaš a ondak sam sebe ismevaš.![]()
Napisano se cita i razume. Ako citas i ne shvatas sta si procitao, onda reagujes na navedeni nacin. Ako nastavis sa mahnitim lupanjem glave o zid oglupaveces u totalu.
I sa tim znanjem bi danas bili vodeći labosa CERNA u Šviceri...Kolajder bi za njih bio mačiji kašalj...Kh,Kh!Jeli misliš da ti sa mahnitim lupanjem glave o zid nećeš oglupaveti u totalu sa lupanjem kako su apostoli zavrsili univerzitetske nauke o morskom ribarstvu i mašinskoj izradi modernog namestaja danskog i svetskog dizajna?

Neki pametnjakovic rece, tj. napisa da su oni, sveti apostoli, visoko obrazovani, a ja pomislih da su zavrsili fakultete, pa usled nestasice radnih mesta za fakultetlije oni odose u ribare, drvodelje, trosarince, itd.Jeli misliš da ti sa mahnitim lupanjem glave o zid nećeš oglupaveti u totalu sa lupanjem kako su apostoli zavrsili univerzitetske nauke o morskom ribarstvu i mašinskoj izradi modernog namestaja danskog i svetskog dizajna?
Neki pametnjakovic rece, tj. napisa da su oni, sveti apostoli, visoko obrazovani, a ja pomislih da su zavrsili fakultete, pa usled nestasice radnih mesta za fakultetlije oni odose u ribare, drvodelje, trosarince, itd.
Drugo, ja ne lupetam praznom glavom o zid, to prepustam supljoglavcima.
Ne škodi šala dok nekog ne ismevaš sa šalom.Malo sale ne skodi.
P. S. Reci ti meni da li je Univerzum stvoren prema teoriji Velikog praska, ili je u pitanju naucna fikcija?
Cak i za ono vreme nisu bili ni malo obrazovan, ai ni ugledni ljudi. Naravno, za nase pojmove travar ili ranar su nekakvi lekari onog vrmena kao sto su to i sadasnji vracevi u Africi.Da si obratio pažnju na text video bi da je napisan "u tom vremenu" su obrazovani bili. A ne za današnje vreme. Vidiš da ne valja da ti misliš.
Ne, to zadnje nije bilo neozbiljno od mene. Stvarno sam pomislio da samo supljoglavci koriste budalaste smajlije da bi dokazali da su u pravu.Ti ne lupetaš samo pokazuješ primerom kako šupljoglavci treba da lupetaju jeli? Ili ovo zadnje što si pomislio bilo ozbiljno od tebe!
Ko macem sece od maca ce i pogunuti, kaze narodna poslovica. Uzvraceno ti je pravom merom.Ne škodi šala dok nekog ne ismevaš sa šalom.
"... dali ces pomisliti sto ne treba da mislis" ??????????????Odgovor zavisi dali ćeš nešto pomisliti što ne treba da misliš.