O ovome sam vec pisao, ali bez ilustracija tesko da je neko uopste obratio paznju ili shvatio sadrzaj.
Dakle, pokusaj da se tema malo priblizi citaocima.
Dakle, pokusaj da se tema malo priblizi citaocima.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па само тако и може бити.Dakle, zvanicna nauka tvrdi da je Svemir nastao pre 13-15 milijardi godina, tako sto je sabijena energija eksplodirala, a onda, pri toj eksploziji, pocela da se u pojedinim delovima skuplja i proizvodi galaksije i u okviru njih zvezdane sisteme.
Cak idu dotle da kazu kako je pozadinsko zracenje dokaz za ovu tvrdnju.
Prosto neverovatno.
Ниси ти посматрао то са стране па да ,,не би смело тако да буде", већ си део тога унутар свемира!Obzirom da je pozadinsko zracenje uniformno sa svih strana, a da, da je Svemir poceo da se siri iz neke tacke, to ne bi smelo da bude, doslo je svojevrsnog paradoksa koji zvanicna nauka zove "problem horizonta".
Isto kao kada bih ja rasekao glavu na ivicu nekog coskastog predmeta, a onda tvrdio kako je predmet okrugao, jer to posekotina dokazuje.
Kada bi me neko upitao, kako se moze raseci glava na okrugao predmet - jednostavno izjavim - to je "problem ivice" koji ce jednog dana, kada budem imao vise informacija, biti resen.
Dakle, svojevrsna glupost.
Zasto je potrebno da Svemir eksplodira, a da se posle toga (dok eksplozija traje svetlosnom brzinom!) njegovi delovi skupljaju u galaksije i zvezdane sisteme?
Zbog teorije evolucije.
Na taj nacin se obezbedjuju milijarde godina potrebne za teoriju evolucije.
Ako su najudaljeniji objekti od nas (sto je, doduse, opet paradoks moderne teorije), udaljeni 18 milijardi svetlosnih godina, znaci da je potrebno priblizno toliko godina da Svemir koji eksplodirava dodje do te velicine.
Ali, sta ako nema potrebe za eksplozijom?
Kao sto i nema.
Svemir je oduvek bio onoliki koliki je i danas.
Energija Svemira je oduvek ista (to kaze i zvanicna nauka, da ne bi bilo zabune - I zakon termodinamike).
A energija najveceg intenziteta ne moze biti sabijena u tacku, vec tada zauzima maksimalnu velicinu.
Svemir je bio maksimalno veliki na samom pocetku.
To dokazuje upravo pozadinsko zracenje.
Obzirom da je energija ujedno i energija-prostor, ono nam kazuje da je prostor u jednom pravcu bio isti kao i prostor u drugom pravcu, tj. da je Svemir oduvek bio ovoliki i da se ne siri.
To je rasprsena energija koju mozemo zamisliti kao maglu.
Ta magla sada pocinje da se kondenzuje.
Nastaju galaksije, a u okviru njih zvezdani sistemi.
Mozemo posmatrati kondenzaciju jedne oblasti (zapremine) Svemira.
To je slika jedan.
Sveto, mozes li da navedes izvor odakle ti ovo? Ovo "nauka drevnih" mi ne govori mnogo odakle ti ove informacije, jer ima vise drevnih civilizacija.