ЧедниChad
Zainteresovan član
- Poruka
- 300
Nek si mi rek’oMa nisam dovoljno cedan da bih razmisljao uzvisenim mozgom srednjoskolca i studenta, o tome se radi.
Sigurno cenis i prosvetu onda...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nek si mi rek’oMa nisam dovoljno cedan da bih razmisljao uzvisenim mozgom srednjoskolca i studenta, o tome se radi.
Sigurno cenis i prosvetu onda...
Po zakonu je 30 minuta a u svim beogradskim gimnazijama uopste nema nastave. Kod njih izgleda iskljucivo opozicija moze da se utabori. Ajde ove sa 30 minuta i razumem, njima je motiv isti kao i djacima kad postoji prilika, bez nekog uplitanja u visoku politiku.
Vise ne pominju plate, a ni bezbednost, nema nikakvih zahteva, samo strajk.Хоће људи нормалне плате и безбедност на радном месту. Нема ту много политике.
Vise ne pominju plate, a ni bezbednost, nema nikakvih zahteva, samo strajk.
Pre ce biti da imaju vise para nego sto im treba, cim se ovako lako odricu postojece plate.Па шта могу са лажовима да договоре..
Oni jesu najbolji prakticari. Plus im ostaje slobodno vreme da se bave svojim standardnim poslom. Inace, na praksi se najvise i nauci, sve ostalo je prazna slama.Nema dovoljno kadra u skolama. Poceli su da zaposljavaju ljude koji imaju smo visu skolu zavrsenu kao profesore. Negde gde su strucne skole na predmetima prakse zaposljavaju samo sa srednjim skolama uz neku malu specijalizaciju od 6 meseci. Na primer keramicare, elektricare ... Njihova plata jeste manja od "normalnih" profesora ali ne mnogo. Ima tu jos nesto.
Polako. Jesi u pravu da praksa najbolje nauči za trecestepence i cetvorostepence, ... ali hajde da pogledamo iskreno u problematiku. Gimnazija ne moze da ima prakticare, dakle potrebno je teoretsko znanje i kvalitetan kadar za to.Oni jesu najbolji prakticari. Plus im ostaje slobodno vreme da se bave svojim standardnim poslom. Inace, na praksi se najvise i nauci, sve ostalo je prazna slama.
Gimnaziji su potrebni filozofi i istoricari. Ima ih dosta sa tim diplomama, nije problem naci. Tj. problem je za one koji diplomiraju sto nema mesta za sve.Gimnazija ne moze da ima prakticare, dakle potrebno je teoretsko znanje i kvalitetan kadar za to.
Gimnazijama su potrebni matematicari i informaticari. Deficitarni su.Gimnaziji su potrebni filozofi i istoricari. Ima ih dosta sa tim diplomama, nije problem naci. Tj. problem je za one koji diplomiraju sto nema mesta za sve.
Matematiku moze svaka budala da predaje, trebalo bi da se omoguci inzenjerima i fizicarima da budu ravnopravno zastupljeni u tome.Gimnazijama su potrebni matematicari i informaticari. Deficitarni su.
!?!?!??!?!Matematiku moze svaka budala da predaje,
Gimnaziji su potrebni filozofi i istoricari. Ima ih dosta sa tim diplomama, nije problem naci. Tj. problem je za one koji diplomiraju sto nema mesta za sve.
Matematiku moze svaka budala da predaje ...
Pre ce biti da imaju vise para nego sto im treba, cim se ovako lako odricu postojece plate.Ipak je lepse raditi nimalo nego malo, ako se vec moze. To je ta logika koja Zapadu nedostaje...
Jedno logično pitanje: ako misliš da ne volimo svoj posao, kako smo uspeli da obrazujemo i osvestimo ove mlade ljude na ulici? Pogledaj malo njihove parole i njihovu podršku prosvetnim radnicima. I da, ima i onih koji su zalutali u prosvetu, ali takvi brzo i napuste prosvetu zato i jesmo bez stručnog kadra. Neko ko je ceo život sanjao da bude neki "šefčić" neće ostati u prosveti, to je činjenica al ne razumem onda poentu upisivanja fakulteta za nastavnika jer svi odlično znaju da u školi ne možeš biti "šefčić" već samo prosvetni radnik.Nema dovoljno kadra u skolama. Poceli su da zaposljavaju ljude koji imaju smo visu skolu zavrsenu kao profesore. Negde gde su strucne skole na predmetima prakse zaposljavaju samo sa srednjim skolama uz neku malu specijalizaciju od 6 meseci. Na primer keramicare, elektricare ... Njihova plata jeste manja od "normalnih" profesora ali ne mnogo. Ima tu jos nesto. I sami ljudi nece da rade u skoli cak i da su uslovi odlicni. Razlog je taj sto ne vole taj posao. Realno sto bi neko ko je ceo zivot sanjao da bude uspesna poslovna osoba sebe oterao u skolu. Taj hoce u inostranstvo ili ovde da se zaposli sa jakom platom da bude sef nekom itd ..
Jedno logično pitanje: ako misliš da ne volimo svoj posao, kako smo uspeli da obrazujemo i osvestimo ove mlade ljude na ulici? Pogledaj malo njihove parole i njihovu podršku prosvetnim radnicima.
E, mislim da ti se otkačio neki šrafčić, nisam sigurna al proveri
Ne uzrujavaj se mnogo, on jeste išao besplatno, ali džaba u školu...E, mislim da ti se otkačio neki šrafčić, nisam sigurna al proveri![]()
Zamisli koliko trebas biti kompetentan da bi predavao matematiku osnovcima. A jos manja kompetentnost ti treba za srednjoskolce u strucnim skolama jer su nivo ili dva ispod osnovaca.!?!?!??!?!![]()
Savki put kad pomislim da ne možeš veću glupost da napišeš, ti me demantuješProsvetni radnik je paradoksalan izraz. Tu dolaze zene kojima odgovara zbog porodiljskog odsustva i slobodnog vremena, muskaraca ima jako malo... za neke je pocetnicki posao nakon fakulteta i odskocna daska za dalju karijeru... zamislite nastavnika koji ceo radni vek predaje geografiju petacima, sedmacima, svasta... jedne iste banalne lekcije koje nauci napamet vec nakon prve godine. Napise planove, pripreme, kontrolne, digne sve 4 uvis i planduje do besvesti decenijama.
Nazalost u nasem drustvu se davno ukorenilo "uci skolu da ne bi radio" i to je maksima za svakoga ko studira zapravo..
Moj otac je profesor matematike u stručnoj u penziji... Ocene su mu u vežbankama uglavnom marširale 1,2,1,2, ređe neka trojka minus...Zamisli koliko trebas biti kompetentan da bi predavao matematiku osnovcima. A jos manja kompetentnost ti treba za srednjoskolce u strucnim skolama jer su nivo ili dva ispod osnovaca.
Navedene ocene 1-2 nisu potvrda moje konstatacije, vec naprotiv? Logika je jaka strana vama antivucicevcima nema sta, skoro kao i matematika.Moj otac je profesor matematike u stručnoj u penziji... Ocene su mu u vežbankama uglavnom marširale 1,2,1,2, ređe neka trojka minus...
Ali kad bi te sad pročitao ili čuo šta si izlupetao, zavrljačio bi ti 1- i marš na popravni, vidi se blage veze sa životom nemaš. Ti si bukvalno ĆACI....![]()