Настанак словенских језика

Родитељ Три

Primećen član
Poruka
736
Будући да су словенски језици граматички најсложенији на свету, и да је под њиховим утицајем настао латински и језици из њега,
и да је сложеност језика везана за сложеност културе, ареологија нам може рећи да нема друге културе у којима се могао развити тако компексан и изворни језик осим Винчанске, Трипољске, и балканских источноевропских кулутура бронзаног доба.

Морао би да нађеш доказе за то што причаш. Хајде да не хватам све детаље, али за почетак бар једну плочицу старију од Христа, са словенским писмом. Без тога ова теза може да иде на алтернативну историју.

Морао би да нађеш доказе за то што причаш. Хајде да не хватам све детаље, али за почетак бар једну плочицу старију од Христа, са словенским писмом. Без тога ова теза може да иде на алтернативну историју.
Ако мислиш на Балкан, све плочице пре доласка Грка из Африке око 10. века пре наше ере су плочице са словенским писмом, од Винче, преко Критске цивилизације, до Илира и Трачана.

Ово је посебна тема о историји језика уопште, сложени језици настали су у сложеним културама.
Ти ниси модератор овде, бар то ниси, а за то што причаш, да су Шиптари аутохтони на Косову док смо у рату са њима и док нам отимају тај део територије.. шта рећи, каква демократија и слобода мисли..

Ако мислиш на Балкан, све плочице пре доласка Грка из Африке око 10. века пре наше ере су плочице са словенским писмом, од Винче, преко Критске цивилизације, до Илира и Трачана.
Дај пример? Шта записи на тим плочицама значе на тим неким прасловенским језицима?

Ово је посебна тема о историји језика уопште, сложени језици настали су у сложеним културама.
Ти ниси модератор овде, бар то ниси, а за то што причаш, да су Шиптари аутохтони на Косову док смо у рату са њима и док нам отимају тај део територије.. шта рећи, каква демократија и слобода мисли..

Jesam li rekao nekome zatvaraj temu? Samo sam rekao da tema već postoji...naslov ove je varljiv, jer se ne radi uopšte o tome, već o onome o čemu se diskutuje na temi ka kojoj sam vezu postavio. A ti treba da znaš ne samo da ovo nije podforum za Alternativne nauke, već ni Politiku...a i Jezik ima svoj celi podforum, uzgred.

Jesam li rekao nekome zatvaraj temu? Samo sam rekao da tema već postoji...naslov ove je varljiv, jer se ne radi uopšte o tome, već o onome o čemu se diskutuje na temi ka kojoj sam vezu postavio. A ti treba da znaš ne samo da ovo nije podforum za Alternativne nauke, već ni Politiku...a i Jezik ima svoj celi podforum, uzgred.

Ово је тема о историји језика везаној за историју кутуре што је и логично.

ПС:
Тема коју си ти отворио је чисто политичка, и такав јој је и назив, према политичким центрима, да додам и да све што пишеш на Историји је у функцији политике и то је свима очигледно, истина (која је пут и живот) уопште те не интересује, интересује те само правна форма историје, и то у функцији политике.
И то политике која нам отима Косово.

Ово је тема о историји језика везаној за историју кутуре што је и логично.

ПС:
Тема коју си ти отворио је чисто политичка, и такав јој је и назив, према политичким центрима, да додам и да све што пишеш на Историји је у функцији политике и то је свима очигледно, истина (која је пут и живот) уопште те не интересује, интересује те само правна форма историје, и то у функцији политике.
И то политике која нам отима Косово.

Хајде онда да видимо, одговори лепо на cronnin-ово питање. (И то без цитирања Билбије и Пешића, молим те)

Дај пример? Шта записи на тим плочицама значе на тим неким прасловенским језицима?
Примере тражи на интернету, ако те стварно интересује истина.
Или хоћеш да сведеш истину у прошлости на политику у садашњости.
За то ти је боља политичка тема "страни политички центри против локалних полтичких центара" какве већ имаш на форуму Историја.
Ако стварно желиш да знаш нешто о прошлости провешћеш доста времена посматрајући фолклор, обичаје, народне ношње, језик и дијалекте, археолошку грађу, стара писма и њихов развој, модерне промене језика путем медија и школства у стварању модерних нација, итд.. што је огромна количина података која ће ти рећи шта се највероватније дешавало.
Тако би радио ако ниси идиот, а идиот тражи "једну плочицу са натписом".
Пошто ја мислим да ниси идиот, рекао сам ти да тражиш сам.:)

Дођеш овамо, поставиш бомбастичну тезу, а онда када ти се затраже биле какве индиције да би то могло имати неког основа, кажеш да их тражимо сами? Мене не интересује истина? Ја нисам битан у овој причи. Тебе наводно интересује, али ето, тешко ти је да ставиш један пример.

Поента је да је неодржива теза Марије Гимбутас да је праиндоевропски језик настао у степама Јужне Русије јер језици народа из степа, као што је турски на пример, су изузетно прости, што је и логично.
Турски нема ни род ни број.

И не постоји археолошка култура која би ту тезу одржала.

Језици простих племена који су сачувани до данас су прости, и што је простије друштво то је и језик простији макар по фонду речи.
Постоји корелација између сложености језика и сложености окружења у којем је настао.

Словенски језици су изузетно сложени и не постоји могућност да су настали у простом окружењу, то је једноставно бесмислица.

Poslednja izmena:
Или хоћеш да сведеш истину у прошлости на политику у садашњости.
За то ти је боља политичка тема "страни политички центри против локалних полтичких центара" какве већ имаш на форуму Историја.
Ако стварно желиш да знаш нешто о прошлости провешћеш доста времена посматрајући фолклор, обичаје, народне ношње, језик и дијалекте, археолошку грађу, стара писма и њихов развој, модерне промене језика путем медија и школства у стварању модерних нација, итд.. што је огромна количина података која ће ти рећи шта се највероватније дешавало.
Тако би радио ако ниси идиот, а идиот тражи "једну плочицу са натписом".
Пошто ја мислим да ниси идиот, рекао сам ти да тражиш сам.:)

Зашто отвараш тему, а онда кажеш људима да траже на интернету оно што управо тема и јесте?

Зашто отвараш тему, а онда кажеш људима да траже на интернету оно што управо тема и јесте?
Плочице нису тема, то је тема за себе, он је споменуо плочице махинално, истраумиран писањима особа као што си ти који реконструкцију прошлости посматрају као правно питање дневне политике.
Само то и ништа више.

Плочице нису тема, то је тема за себе, он је споменуо плочице махинално, истраумиран писањима особа као што си ти који реконструкцију прошлости посматрају као правно питање дневне политике.
Само то и ништа више.

Добро, не мора плочица. Је ли може било шта?

словенским писмом, од Винче, преко Критске цивилизације, до Илира и Трачана.

..апсолутно икоји доказ за ово?

Супротно твојим предрасудама, ја сам провео дословно године на интернету (али и ван њега) тражећи те доказе. И до сада нисам пронашао ништа (ако не рачунамо готово насумично лупетање без икаквог реда и правила Билбије, Пешића и сличних), тако да немој слати људе на потрагу духова јер по интернету неће пронаћи ништа. И сад ћеш ми рећи да сам и идиот због тога што тврдим да нема, али прозивањем нећеш доказати да ту има нечег.

Е, а ако је cronnin истраумиран због мене, не брини се за њ, ево ја му сада упућујем извињење због претрпљених траума. А ти изволи оправдај тему си отворио.

Добро, не мора плочица. Је ли може било шта?

..апсолутно икоји доказ за ово?

Супротно твојим предрасудама, ја сам провео дословно године на интернету (али и ван њега) тражећи те доказе. И до сада нисам пронашао ништа (ако не рачунамо готово насумично лупетање без икаквог реда и правила Билбије, Пешића и сличних), тако да немој слати људе на потрагу духова јер по интернету неће пронаћи ништа. И сад ћеш ми рећи да сам и идиот због тога што тврдим да нема, али прозивањем нећеш доказати да ту има нечег.

Не знам шта хоћеш, скрећеш тему, а онда позиваш модераторе да је пребаце на твоју политичку тему.

Тема је корелација историје језика и културног окружења.

Ево ти пример музике(песме) из каменог доба(према историчарима уметности)

Не знам шта хоћеш, скрећеш тему, а онда позиваш модераторе да је пребаце на твоју политичку тему.

Нисмо теби проблем Славен, ја или остали форумаши. Наспрам тебе стоји инострана научна јавност. Ти њима треба да докажеш, а не нама. Све то што ти причаш ми знамо, и то вреди исто колико и албанска тврдња да су они били "власници" целог Балкана пре доласка Словена и Грка. И они за то имају неко корелацију. Корелација није доказ.

Не улазим још у ове слободне тврдње о каменом добу, најсложенијој граматици и сличном.

Како скрећем са теме тако што тражим да нешто о њој и кажеш? :D

Ево ти пример музике(песме) из каменог доба(према историчарима уметности)

Баш ме интересује ко је то и како тврдио да је та песма са приказана на TV HRT постојала и пре седам миленија. :ceka:

Будући да су словенски језици граматички најсложенији на свету, и да је под њиховим утицајем настао латински и језици из њега,
и да је сложеност језика везана за сложеност културе, ареологија нам може рећи да нема друге културе у којима се могао развити тако компексан и изворни језик осим Винчанске, Трипољске, и балканских источноевропских кулутура бронзаног доба.
Куку леле, овакву изјаву би могао да објави само неко који појма нема ни о језицима, ни о култури, ни о историји, ни о археологији.:hahaha:

Нисмо теби проблем Славен, ја или остали форумаши. Наспрам тебе стоји инострана научна јавност. Ти њима треба да докажеш, а не нама. Све то што ти причаш ми знамо, и то вреди исто колико и албанска тврдња да су они били "власници" целог Балкана пре доласка Словена и Грка. И они за то имају неко корелацију. Корелација није доказ.

Не улазим још у ове слободне тврдње о каменом добу, најсложенијој граматици и сличном.

Можемо тако да одемо и до философије и да кажемо да је све конструкт итд..
Не треба ја да докажем нешто што је већ присутно, него онај који тврди нешто супротно, то је мртва Марија Гимбутас, која је тврдила да су Индоевропљани настали у степи, без сложене археолошке културе, што је немогуће због сложености језика.
Хоћеш да ти доказујем да сложеност језика зависи од културног окружења?

Зашто мислиш да граматика није најсложенија?Погледај било који други језик аматерски.

Како скрећем са теме тако што тражим да нешто о њој и кажеш? :D

Баш ме интересује ко је то и како тврдио да је та песма са приказана на TV HRT постојала и пре седам миленија. :ceka:

Докажи да је настала касније.
(какве везе има што је са ТВ ХРТ, па ти си Хрват, католички Хазар)
То је српска песма и ти треба да докажеш да је пореклом од страоседелаца балкана који нису Срби јер је много старија од шестог века.Али то није тема, ти си рекао да си тражио годинама и ево ја ти дајем један доказ.

Тема је сложеност језика и културе у којој је настао.

Poslednja izmena:

Back