Nasljedno pravo nekretnine, kuće

Kad je moj deda bio na samrti samo tad je ujak bio s njim da bi se ogrebo za imanje,samo na slave je dolazio a i to ne uvek,moja majka kao najmladje dete je jedina vodila racuna o njima i ja jedino unuce koje je tamo provodilo vreme i sad jeste na sudu smo svi jednaki jer neko vata za gusu da mu se prepise a mi koji zasluzujemo ne potenciramo nista dok su zivi

Zemljaci ,u Srbiji postoji najveća svetinja ,nije ni slava ,ni drżava ,ni zastava
Svetinja ti je otac i njegova ostavśtina i majka
I ko doživi da mu śugavac śeta po oćevini i kući taj ne treba da żivi,a toga se ja bojim
Zato nema tog suda i sile da me sprjeći da odbijem i po cijenu robije
Pa ni Turci nisu to radili,jer ima takvih stvorova koji bi da se domognu tuđe muke bez imalo karaktera i savjesti
Zato ako nema zakona ,ima robija ,bolje da sam prosjak no da brukam oca i majku
Najviše ćeš ih obrukati ako odeš u zatvor. Najbolje je da se probaš dogovoriti. Ima li majka zemlje, ušteđevinu? Dio u nekoj drugoj nekretnini?

Објаснио сам ти да никакав странац неће да ти шета кућом, јер брат не може да прода идеални део куће (може теоријски, у пракси, то је немогуће).

Уместо тога, ако не откупиш његов део, суд ће да прода кућу и свакоме од вас да исплати по 1/3 добијене цене.

Ти и даље причаш о неком странцу који ће да шета, чиме показујеш да баш ништа од написаног ниси прочитао.

Твој проблем није непостојећи странац који ће да шета по твојој кући, јер се то неће десити.

Боље размишљаш шта ћеш да радиш кад добијеш новац од продаје куће у износу од 1/3 укупне цене.
Prijatelju żeliś ostaviti vekiki dojam i to je uredu,ćitam ja sve ,sve su to predpostavke
Meni treba zakon ako postoji ,i ako se neko sreo sa ovim jadom
Ostalo je rekla kazala ,i nisam se javio da me neko osuđuje jer me ne zna
Trażim da djelujem preventivno
Jer u mom komśiluku ima ovakvih slućajeva,a ti si zanesen u svom komforu i dosadi
Hvala

Problem nas naroda je sto stalno godinama govorimo ,neće ,nemoże ,nesmije ,ma gdje će to,a ono sve bilo,każe ko nas smije bombardovat ,kad ono bombe ,nađe se
Tako će se i nać kupac za male pare da kupi dio kuće
Zato ovdje ne stanuje filozofija ,treba rjeśenje zasad u zakonskim okvirima
Poslije leti u nebo
Uostalom ako neko nije zadovoljan sa mnom neka ide na pod forum ,recimo voćarstvo i kupus

Problem nas naroda je sto stalno godinama govorimo ,neće ,nemoże ,nesmije ,ma gdje će to,a ono sve bilo,każe ko nas smije bombardovat ,kad ono bombe ,nađe se
Poslije leti u nebo
Uostalom ako neko nije zadovoljan sa mnom neka ide na pod forum ,recimo voćarstvo i kupus
Ne postoji to u zakonu da sprijecis rodjenog brata da ima svoj dio iza svoje majke i da radi sa njim sta hoce pa i da proda.To bi moglo jedino biti da je on nju ubio.Znaci da je izvrsio njeno ubistvo izgubio bi pravo na dio kuce. Ne mozes ici na varijantu da on nju nije pazio a ti jesi. Vasa majka ako nije ostavila testament znaci da je smatrala da vas troje brace trebate da dijelite jednako. Ti sa takvim razmisljanjem gdje ides samo na svoju stranu ne postujes ni majcinu volju.
Tvoje je pravo da trazis promjenu zakona ali ima i druga strana.

Prijatelju żeliś ostaviti vekiki dojam i to je uredu,ćitam ja sve ,sve su to predpostavke
Meni treba zakon ako postoji ,i ako se neko sreo sa ovim jadom
Ostalo je rekla kazala ,i nisam se javio da me neko osuđuje jer me ne zna
Trażim da djelujem preventivno
Jer u mom komśiluku ima ovakvih slućajeva,a ti si zanesen u svom komforu i dosadi
Hvala

Није исто комшилук и твој случај.

Ту су постоајле у комшилуку две одвојене стамбене јединице и комшиница је уредно продала ту издвојену стамбену јединицу.

Да ви имате три стамбене јединице и имате свако по своју одвојену стамбену јединицу, брат би продао своју стамбену јединицу, издвојену од ваших.

Али, у овом случају је наслеђе над идеалним трећинама, то не може да се прода, а физичка деоба на три дела је, вероватно, немогућа, те заиста нема потребе да поредиш те две ситуације, јер заиста су потпуно различите.

Помињеш закон, па ово што ти причам је у закону. Ништа не измишљам нити износим своје лаичко мишљење, већ ти пишем онако како јесте.

Poslije leti u nebo
Неће се наћи купац, јер кућа нема 3 јединице.

Мораш да направиш разлику између идеалног дела и реалног дела.

Ево ти текста о томе по чему се идеални и реални део разликују. Комшиница је имала издвојен реални део, ви немате издвојен реални део, већ делите по 1/3 идеалног дела.

https://www.beogradadvokat.rs/deoba-nepokretnosti/

Укратко, десиће се ово:

CIVILNA DEOBA NEPOKRETNOSTI

Ukoliko fizička deoba nepokretnosti nije moguća iz razloga što ne svako od zajedničara odnosno suvlasnika ne bi mogao da dobije svoj funkcinalni i samostalni deo nepokretnosti ili ukoliko je moguća, ali uz znatno smanjenje vrednosti te stvari, sud bi doneo odluku o civilnoj deobi nepokretnosti odnosno o prodaji navedene stvari javnom prodajom u skladu sa relevantnim odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju RS.

Gospodo ,nas troje djece smo nasljedili kuću koja se vodila na majku ,koja je nedavno umrla
Jedan od djece hoće da pokrene nasljedni postupak
Sad me je strah da on svoj dio koji nasljedi na proda nekom trećem licu,i da ja moram da živim sa tim kupcem
To bi mene otjeralo u zatvor jer bi ja zapalio kuću komplet
Ne sporim ja bratov dio ,ali se bojim da ne proda
Sta każe pravda i narod mogu li ja to nekako osporiti,jer ima slućajeva ,
Ako me razumijete a taj sto bi kupio bi bio mrtav drugo jutro
Kako da na ćaćevini żivi neki uljez
a ko bi normalan kupio jednu sobu u zauzetoj kući...dogovori se sa bratom da mu isplatiš na rate kad možeš i po koliko možeš

Ne postoji to u zakonu da sprijecis rodjenog brata da ima svoj dio iza svoje majke i da radi sa njim sta hoce pa i da proda.To bi moglo jedino biti da je on nju ubio.Znaci da je izvrsio njeno ubistvo izgubio bi pravo na dio kuce. Ne mozes ici na varijantu da on nju nije pazio a ti jesi. Vasa majka ako nije ostavila testament znaci da je smatrala da vas troje brace trebate da dijelite jednako. Ti sa takvim razmisljanjem gdje ides samo na svoju stranu ne postujes ni majcinu volju.
Tvoje je pravo da trazis promjenu zakona ali ima i druga strana.
Nije ona nista smatrala jer postoji recimo imanje od par hektara ali kuca od jedne prostorije,da je smatrala da svi dobiju deo onda ih pozove i pita ko ce sumu,ko ce njivu,ko ce kucu,avliju,nece sigurno prodati kucu koja se urusava nista ne vredi a da zadrze zemljiste,moja dedovina recimo vredela 5000€ ,ali niko nece da je se odrekne i uzme novac za deo,sad tek kad niko ne prodaje jeftino ne bi dali i propasce,meni ne znaci da se podeli i da dobijem 1/6,sta da radim s tim,ja postujem dedovinu a oni ne jer nisu nikad ni dedu

Nije ona nista smatrala jer postoji recimo imanje od par hektara ali kuca od jedne prostorije,da je smatrala da svi dobiju deo onda ih pozove i pita ko ce sumu,ko ce njivu,ko ce kucu,avliju,nece sigurno prodati kucu koja se urusava nista ne vredi a da zadrze zemljiste,moja dedovina recimo vredela 5000€ ,ali niko nece da je se odrekne i uzme novac za deo,sad tek kad niko ne prodaje jeftino ne bi dali i propasce,meni ne znaci da se podeli i da dobijem 1/6,sta da radim s tim,ja postujem dedovinu a oni ne jer nisu nikad ni dedu
Jasno mi je za tvoj slucaj, vise vas je nije neka ogromna vrijednost tako da to stoji kao neko porodicno imanje tek tako da se ima.
U njegovom slucaju gledano moralno posto on tu zivi u toj kuci a brat je vani moralno gledano on ima neka veca prava jer tu zivi ali zakon je nesto drukciji od morala tako da brat koji je vani ima pravo da radi sa svojom imovinom sta hoce. Savjetujem mu da placa bratu kiriju za koristenje bratove trecine uz ugovor ili da otplati trecinu na rate ili da dobro prodaju kucu i podjele pare pa nek sebi kupe drugu kucu malo manju za trecinu.

Poslednja izmena:
Jasno mi je za tvoj slucaj, vise vas je nije neka ogromna vrijednost tako da to stoji kao neko porodicno imanje tek tako da se ima.
U njegovom slucaju gledano moralno posto on tu zivi u toj kuci a brat je vani moralno gledano on ima neka veca prava jer tu zivi ali zakon je nesto drukciji od morala tako da brat koji je vani ima pravo da radi sa svojom imovinom sta hoce. Savjetujem mu da placa bratu kiriju za koristenje bratove trecine uz ugovor ili da otplati trecinu na rate ili da dobro prodaju kucu i podjele pare pa nek sebi kupe drugu kucu malo manju za trecinu.
Znam ja dobro sta je moral,sta pravo a sta laz,kad brat jednom izjavi da mi je majka pozajmila novac,a onda da mi je poklonila, malo se konsultovao s advokatom pa ce ici na bolju sigurniju foru,o tome se radi,o pravnim zavrzlamama gde ljudima zavisi zivot od rupa u zakonu

Znam ja dobro sta je moral,sta pravo a sta laz,kad brat jednom izjavi da mi je majka pozajmila novac,a onda da mi je poklonila, malo se konsultovao s advokatom pa ce ici na bolju sigurniju foru,o tome se radi,o pravnim zavrzlamama gde ljudima zavisi zivot od rupa u zakonu
Ima li neka rupa u zakonu da bi on mogao da nastavi sigurno da zivi u toj kuci ako je star i siromasan.
Da se stopira prodaja.

Не постоје никакве рупе у закону.

Овакви случајеви су пречести и одавно су законски решени најситнији детаљи таквих случајева, по правди, праву и моралу.

Не постоје никакве рупе у закону.

Овакви случајеви су пречести и одавно су законски решени најситнији детаљи таквих случајева, по правди, праву и моралу.
Kako se rijesava ako je neko jako star i tu je oduvjek, navikao. Promjena mjesta mu moze biti smrtna presuda

По ком то моралу он треба да има већа права?

Он има цело то време кров над главом, док је брат морао да рентира и зида или купује своју некретнину, док први сво време о томе не мора да размишља.

Закон с разлогом каже да деца наслеђују једнаке делове, а даје, уредно, могућност да се покрене парница и да ако је неко улагао себе и свој новац, да може да тражи да се његов улог у некретнину издвоји (нпр. да је неки брат сам улагао свој новац у кућу и зидао део куће).

Све је лепо и јасно решено, и суд је крајња мера, јер законодавац очекује да се сродници лепо договоре.

Gospodo ,nas troje djece smo nasljedili kuću koja se vodila na majku ,koja je nedavno umrla
Jedan od djece hoće da pokrene nasljedni postupak
Sad me je strah da on svoj dio koji nasljedi na proda nekom trećem licu,i da ja moram da živim sa tim kupcem
To bi mene otjeralo u zatvor jer bi ja zapalio kuću komplet
Ne sporim ja bratov dio ,ali se bojim da ne proda
Sta każe pravda i narod mogu li ja to nekako osporiti,jer ima slućajeva ,
Ako me razumijete a taj sto bi kupio bi bio mrtav drugo jutro
Kako da na ćaćevini żivi neki uljez

Postavio si temu, i dosta toga su ti rekli, sasvim pravno gledano, ali mi se čini da uopšte ne čitaš pažljivo. Dobio si odgovor.

Vi ćete naslediti po 1/3 kuće, idealni deo. Da bi svako dobio svoj deo mora da ide na fizičku deobu. Ukoliko Vi nemate novca da platite bratu, možete se dogovoriti:

1. Da prodate kuću i podelite novac na 3 jednaka dela
2. Da tebe braća isplate za tvoj deo

Ako se ne dogovorite, svako od vas može pred sudom da pokrene fizičku deobu. Ima prava na to. Ako je deoba moguća dobićete 3 realna posebna dela. Ako nije onda ide na sudsku prodaju gde dobijate mnogo manje nego da je lepo prodate normalno

Ni u jednom slučaju se stranac neće šetati po kući i nema potrebe da se ubije ili kuća zapali. 🙄

Kako se rijesava ako je neko jako star i tu je oduvjek, navikao. Promjena mjesta mu moze biti smrtna presuda

Овде нико није стар, али...теоријски, замислимо да је нека стара особа наследила део некретнине у којој живи.

Онда та стара особа може да откупи део некретнине који је припао другим наследницима, па нека настави да живи.

По ком то моралу он треба да има већа права?

Он има цело то време кров над главом, док је брат морао да рентира и зида или купује своју некретнину, док први сво време о томе не мора да размишља.

Закон с разлогом каже да деца наслеђују једнаке делове, а даје, уредно, могућност да се покрене парница и да ако је неко улагао себе и свој новац, да може да тражи да се његов улог у некретнину издвоји (нпр. да је неки брат сам улагао свој новац у кућу и зидао део куће).

Све је лепо и јасно решено, и суд је крајња мера, јер законодавац очекује да се сродници лепо договоре.
Moralno kad neko tu zivi to mu je dom zivot, prijatelji, sve. On je vise vezan za to mjesto nego onaj koji tu ne zivi .

Moralno kad neko tu zivi to mu je dom zivot, prijatelji, sve. On je vise vezan za to mjesto nego onaj koji tu ne zivi .

Моралније је да сва деца истих родитеља добију исти део имовине иза родитеља. Није једно дете више дете од оног другог.

Зато се сувласнику даје право прече куповине приликом продаје сувласничких делова. Нека двоје деце које су ту откупе од брата његов део. Лепо седну и договоре се као људи.

Он није оштећен, јер је (финансијски гледано), имао кров над главом, те није морао да рентира или зида своје или купује своју некретнину.

Back