Nasljedno pravo nekretnine, kuće

Volim ići za paljevinu u zatvor no da żivim sa uljezom i nekom pogani ,jer kakav je to karakter da se tu doseli ,a ima ih danas takvih.
Ljudi moji vi niste svjesni koliko ovog jada i primjera ima ,i ja nisam vjerovo dok me ne snađe
Baš prošli mjesec u mom gradu brat ubio brata i bratovu ženu, zapalio kuću (mislim trospratnicu) pa ubio sebe. "Krasno" rješenje problema. Ne glupiraj se i ne piši a i ne govori takve stvari. Ebala te kuća.

Volim ići za paljevinu u zatvor no da żivim sa uljezom i nekom pogani ,jer kakav je to karakter da se tu doseli ,a ima ih danas takvih.
Ljudi moji vi niste svjesni koliko ovog jada i primjera ima ,i ja nisam vjerovo dok me ne snađe

Нећеш живети са уљезом, јер брат не може да прода идеалну 1/3 (теоријски може, у пракси - никако)

Уместо тога, ако се не договорите, продаће суд некретнину и свакоме ће исплатити 1/3 добијене цене (пре тога ће да одбије судске трошкове).

Брату неће бити проблем да покрене тај поступак. То ће све било који адвокат овде да му заврши.

Ne żelim ja niśta sem svog dijela 1/3,nek oni uzmu svoje djelove ,ne treba mi jedna soba samo,ali kako da podnesem da mi na muci pokojnog oca i majke bude uljez ,nako 60 godina żivota
I ne trażim ja moralne pridike niti vjerske ,trażim nekog sa znanjem
Imam li mogućnost da blokiram prodaju njegovog djela drugog ,a njegovo nek stoji sto godina prazno
Imam joś jednog brata i nas dva nećemo ni da se djelimo,ali ova treća budala zapeo
Ne postoji.

Postoji li naćin da ja njega pravno osporim u njegovoj nakani da proda bilo kome,ili da mu osporim dio jer je u inostranstvu 40 godina
Kuća je u gruntovniçi danas 1/1 na majku
Moras pokrenuti ostavinski postupak iza majke vidjeti da li postoji testament. Ako nema testamenta vas troje brace dijelite na jednake dijelove, ne mozes mu osporiti njegov dio. Pokusaj da mu placas mjesecno njegov dio kao kiriju dok si ziv.

Poslednja izmena:
Чекај, он сад има неку имовину, добио је по закону исто колико и остали наследници,

и сад ти би да он не користи своју имовину, већ да ти и трећи брат користите његову имовину? То је тотално нефер, да користите туђе, јер, ето, он није у Србији.

Ниси ти овде жртва, већ он. Ти си агресор који улази у туђе.

Наравно да може да се реши. Да се лепо договорите и откупите његову 1/3. Вас сте двојица, дакле ,свако треба ономе трећем да исплати 1/6 цене некретнине, а сигуран да бисте могли људски да се договорите, да вам смањи цену.

Друга варијанта је да дође до судске продаје, а до судске продаје увек долази кад сувласници не могу да се договоре.

И то је једино фер. Ко не може људски да се договори, суд ће да реши гордијев чвор. Не можеш да му оспориш ништа у вези власништва над некретнином, без обзира што је 100 година у иностранству.

Лепо ти кажем, боље се људски договорите или ће вам суд продати кућу и исплатиће вам добијене паре на 3 дела. Њему неће бити проблем да ангажује адвоката, то је рутинска ствар да се судски прода сувласничка имовина кад сувласници не могу да се договоре.
Molim te oslobodi me tvoje pameti,ne żelim te sluśat
Ne żelimo mi niśta ,niti ,koristimo,niti hoćemo ,nije on niśta dobio jer nije niśta provedeno u knjige,joś je kuća na majku ,on će da pokrene spor
I nemoj se savjetovat jer te nisam żeljan ni tvoje pameti,no hoćeś da budeś pametan
Idi svojim poslom

Gospodo ,nas troje djece smo nasljedili kuću koja se vodila na majku ,koja je nedavno umrla
Jedan od djece hoće da pokrene nasljedni postupak
Sad me je strah da on svoj dio koji nasljedi na proda nekom trećem licu,i da ja moram da živim sa tim kupcem
To bi mene otjeralo u zatvor jer bi ja zapalio kuću komplet
Ne sporim ja bratov dio ,ali se bojim da ne proda
Sta każe pravda i narod mogu li ja to nekako osporiti,jer ima slućajeva ,
Ako me razumijete a taj sto bi kupio bi bio mrtav drugo jutro
Kako da na ćaćevini żivi neki uljez
Tko bi normalan kupio/iznajmio neetažirani dio kuće?
Jasno ti je da kod neetažiranog objekta svaki od suvlasnika ima zamišljeni udio u cijeloj nekretnini?
Drugim riječima, ti bi tom kupcu mogao leći u bračni krevet između njega i njegove žene, kao i obrnuto i obojica bi na to imali zakonsko pravo.

Ne żelimo mi niśta ,niti ,koristimo,niti hoćemo ,nije on niśta dobio jer nije niśta provedeno u knjige,joś je kuća na majku ,on će da pokrene spor
I nemoj se savjetovat jer te nisam żeljan ni tvoje pameti,no hoćeś da budeś pametan
Idi svojim poslom

Добиће он што му по правди и праву припада, а то је 1/3.

Ако је његова 1/3 куће (а после смрти мајке јесте, а наследним решењем ће само да се озваничи његова 1/3), а ти шеташ по целој кући, то значи да користиш и његову 1/3.

Објаснио сам ти шта ће да се деси, предложио решење, а ти ради како хоћеш.

Поздрав. :bye:

Idi svojim poslom
🤣

Batice, najpametnije ti je da ti tu kuću još danas zapališ, samo pazi da nema nikoga unutra i da susjede ne ugroziš.

🤣

Batice, najpametnije ti je da ti tu kuću još danas zapališ, samo pazi da nema nikoga unutra i da susjede ne ugroziš.

Онда ће брат да га тужи за паљевину што му је начинио штету на имовини, па ће морати брату на рате да плаћа штету коју му је нанео.

Al si sigurna da nece doci do podele preko suda
Naravno da sam sigurna, to se već riješilo kod notara, testament je sastavljen, potpisano od strane svih nas, a ja svom ocu želim dug, dug, dug život.
Osim toga, nisam besposleno sjedila, stekla sam već svoju nekretninicu, ne zavisim od onog što su moji roditelji znojem stekli i smatram uvredom mrtvih roditelja ovakve svađe, nesuglasice i borbe oko metara, da ne kažem centimetara kuće ili livade. Fuj.

Naravno da sam sigurna, to se već riješilo kod notara, testament je sastavljen, potpisano od strane svih nas, a ja svom ocu želim dug, dug, dug život.
Osim toga, nisam besposleno sjedila, stekla sam već svoju nekretninicu, ne zavisim od onog što su moji roditelji znojem stekli i smatram uvredom mrtvih roditelja ovakve svađe, nesuglasice i borbe oko metara, da ne kažem centimetara kuće ili livade. Fuj.
Ja kazem da nema 5% tako resenih podela

Zemljaci ,u Srbiji postoji najveća svetinja ,nije ni slava ,ni drżava ,ni zastava
Svetinja ti je otac i njegova ostavśtina i majka
I ko doživi da mu śugavac śeta po oćevini i kući taj ne treba da żivi,a toga se ja bojim
Zato nema tog suda i sile da me sprjeći da odbijem i po cijenu robije
Pa ni Turci nisu to radili,jer ima takvih stvorova koji bi da se domognu tuđe muke bez imalo karaktera i savjesti
Zato ako nema zakona ,ima robija ,bolje da sam prosjak no da brukam oca i majku

Zemljaci ,u Srbiji postoji najveća svetinja ,nije ni slava ,ni drżava ,ni zastava
I ko doživi da mu śugavac śeta po oćevini i kući taj ne treba da żivi,a toga se ja bojim
Pa ni Turci nisu to radili,jer ima takvih stvorova koji bi da se domognu tuđe muke bez imalo karaktera i savjesti
Batice, nadam se da je tvoj vremeplov za povratak u 17. stoljeće podmazan, natočen i spreman.

Објаснио сам ти да никакав странац неће да ти шета кућом, јер брат не може да прода идеални део куће (може теоријски, у пракси, то је немогуће).

Уместо тога, ако не откупиш његов део, суд ће да прода кућу и свакоме од вас да исплати по 1/3 добијене цене.

Ти и даље причаш о неком странцу који ће да шета, чиме показујеш да баш ништа од написаног ниси прочитао.

Твој проблем није непостојећи странац који ће да шета по твојој кући, јер се то неће десити.

Боље размишљаш шта ћеш да радиш кад добијеш новац од продаје куће у износу од 1/3 укупне цене.

Back