- Poruka
- 42.822
Čovek ne razume šta se piše. Šteta.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Interesuje me npr: On je tu cijeli zivot, pazio na majku, to mu je jedini dom i ako je star i siromasan (znaci ne moze otkupiti trecinu) da se zato stopira prodaja kuce dok je ziv jer mu je to sve.Samo ukoliko ima dokaze da je učestvovao u gradnji kuće ima prava na nejednaki deo.
Ili renovirao
To su neki argumenti koji nisu pravni.Interesuje me npr: On je tu cijeli zivot, pazio na majku, to mu je jedini dom i ako je star i siromasan (znaci ne moze otkupiti trecinu) da se zato stopira prodaja kuce dok je ziv jer mu je to sve.
Interesuje me npr: On je tu cijeli zivot, pazio na majku, to mu je jedini dom i ako je star i siromasan (znaci ne moze otkupiti trecinu) da se zato stopira prodaja kuce dok je ziv jer mu je to sve.
A da li bi to mogli biti i pravni argumenti ako bi se zakon mijenjao.To su neki argumenti koji nisu pravni.
Pravno 3 su naslednika.
Jedino ako dokaže da je renovirao kuću, ulagao značajno u nju.. onda u sporu se pokaže da ima veći deo od dvojice .
Taj argument mogu da imaju njegova braća, da se smiluju. Ali sud ne.
Nista se ne prodaje,ja zivim u mojoj kuci,on bi deo od prodatog stana od majke koji vezuje za moju kucuIma li neka rupa u zakonu da bi on mogao da nastavi sigurno da zivi u toj kuci ako je star i siromasan.
Da se stopira prodaja.
A ti ako želiš da pišeš obraćaš nemoj da pišeš obrćasИначе, кад се обрћаш неодређеном броју људи, чији пол не знаш или је баш већи број људи, разговор не почињеш са "Господо", већ са "Даме и господо".
Опцију број један смо предлгали постављачу, одбио је. Она отпада.Pogledajte prilog 1587978
Moguće je sudski stopirati prodaju nekretnine ako suvlasnik koji tu živi, naročito ako je star i bolestan, podnese odgovarajući zahtev sudu. Postoji nekoliko pravnih osnova na kojima bi se mogao zasnivati takav zahtev:
Za ovakve slučajeve, preporučuje se angažovanje advokata koji je specijalizovan za imovinsko-pravne odnose i zaštitu prava starijih osoba kako bi se pravilno predstavili argumenti pred sudom.
- Pravo preče kupovine: Ako je suvlasnik prodavac, drugi suvlasnik može imati pravo preče kupovine (pravo prečeg otkupa). Ovo pravo omogućava suvlasniku da kupi deo nekretnine koji drugi suvlasnik namerava da proda po istoj ceni i uslovima koji su ponuđeni trećoj strani.
- Pravo stanovanja: Ako suvlasnik koji je star i bolestan ima pravo stanovanja u nekretnini, sud može odložiti ili zaustaviti prodaju dok se ne pronađe alternativno rešenje za njegovo stambeno pitanje.
- Zakon o zaštiti starijih osoba: U nekim jurisdikcijama postoje zakoni koji posebno štite starije i bolesne osobe od prinudnog iseljenja ili prodaje njihove imovine bez njihove saglasnosti.
- Opšte dobro i zdravstveno stanje: Sud može uzeti u obzir opšte dobro i zdravstveno stanje starijeg suvlasnika. Ako bi prodaja nekretnine negativno uticala na njihovo zdravlje ili životne uslove, sud može odlučiti da zaustavi prodaju.
- Povreda prava: Ako stariji suvlasnik može dokazati da bi prodaja nekretnine predstavljala povredu njegovih prava, sud može odložiti ili zaustaviti prodaju dok se ne pronađe pravično rešenje.
Jeste li ti i zavrtanj4 isti slucaj. Da li ste direktno povezani po ovom pitanju .Nista se ne prodaje,ja zivim u mojoj kuci,on bi deo od prodatog stana od majke koji vezuje za moju kucu
Nema tu linka to je sa CHAT GPT vjestacka inteligencija..Опцију број један смо предлгали постављачу, одбио је. Она отпада.
Опција број два (било би добро да нам даш линк овог текста), ранији закон о становању је имао опцију станарског права. 2016. је донет нови закон, не знам како нови закон регулише станарско право (можемо да проверимо), па, ипак, овде нико није стар и болестан, тако да суд, иако може (јако је битно што пише може, дакле, не мора), тешко да би се одлучио на ту одлуку. Треће и четврто се не односе на овај случај, јер постављач није стар и болестан (рекао бих да има неких шездесетак година, док су родитељи вероватно имали преко осамдесет), а пето..нема повреде његових права ако трећи брат затражи да суд изврши деобу, а и то је "док суд не пронађе правично решење, а правично решење је, управо, продаја, ако они не желе да се договоре).
Тако да...ништа овде нема занимљиво за постављача.
To sam mislio da se odnosi za njega.Odakle ti ta ideja leba ti
Nema tu linka to je sa CHAT GPT vjestacka inteligencija..
Nadovezao sam se mojim slucajem da postoji moral,pravo i laz,pa cemo videti kako ce sud reagovati na laz da je majka poklonila novac jer se pokloni po zakonu vracajuTo sam mislio da se odnosi za njega.
Tko bi normalan kupio/iznajmio neetažirani dio kuće?
Jasno ti je da kod neetažiranog objekta svaki od suvlasnika ima zamišljeni udio u cijeloj nekretnini?
Drugim riječima, ti bi tom kupcu mogao leći u bračni krevet između njega i njegove žene, kao i obrnuto i obojica bi na to imali zakonsko pravo.
Знам такав случај где је продат део куће. Управо, има и ненормалних, а и неких са скривеним намерама, па такви и купе.Објаснио сам ти да никакав странац неће да ти шета кућом, јер брат не може да прода идеални део куће (може теоријски, у пракси, то је немогуће).
Уместо тога, ако не откупиш његов део, суд ће да прода кућу и свакоме од вас да исплати по 1/3 добијене цене.
Ти и даље причаш о неком странцу који ће да шета, чиме показујеш да баш ништа од написаног ниси прочитао.
Твој проблем није непостојећи странац који ће да шета по твојој кући, јер се то неће десити.
Боље размишљаш шта ћеш да радиш кад добијеш новац од продаје куће у износу од 1/3 укупне цене.
Знам такав случај где је продат део куће. Управо, има и ненормалних, а и неких са скривеним намерама, па такви и купе.
Није, било је недељиво, а сада је све заједничко, само је промењен један власник.И комшиница из овог случаја је продала део куће. Али део који је физички био издвојен.
Вероватно је и у том случају о коме пишеш продат физички одвојен део куће.
Није, било је недељиво, а сада је све заједничко, само је промењен један власник.
Исто су тако причали да се то у пракси не дешава, причали су и овом човеку. Ретко се дешава, али је могуће. Што је некретнина вреднија, тако и расте веорватноћа.Ок, горе сам написао да је теоријски могуће, у пракси тешко изводљиво.
У овом случају, брат из иностранства жели кеш, а не да било коме загорчава живот, дакле, биће на крају судска продаја некретнине, вероватно.
Pokloni se normalno ne vracaju, pozajmice se vracaju. Poklon se moze uracunati.Nadovezao sam se mojim slucajem da postoji moral,pravo i laz,pa cemo videti kako ce sud reagovati na laz da je majka poklonila novac jer se pokloni po zakonu vracaju
Dakle, ti bi da sve uzmes rodjenom bratu sto mu po zakonu pripada u nasledjivanju?Uz problem kuće ,ovdje je ispao joś gori problem karaktera
Ljudi svakom vjeruju i usput ,,te ne może ,,,,te neće,,te ne smije ,,te nemoguće ,te pravo i pravica,e moji ljudi samo bude ono śto je najgore i u sto nebi pomislio
Bori se da ne bude ,kasnije je kasno
Optimizam i dobro je upropastilo narod
Ja sam mogao se nadat svemu ali ovako neśto nikad
,,NE VJERUJ NI BRATU ROĐENOM,,
Stara legendo,ne razumijeś ,ja bratovo ne żelim,no se borim da ne proda drugoj osobi,meni ne treba niśtaDakle, ti bi da sve uzmes rodjenom bratu sto mu po zakonu pripada u nasledjivanju?
Da on ne dobije nista?