Nasilje žena nad muškarcima

Jeste,boli me kada bilo ko ponizava zene.Zene su daleko visa bica od nas muskaraca.Nema na svetu vecih bitangi od nekih muskaraca,koji samo
izazivaju mrznju medju narodima i besmislene ratove.Ubedjen sam da i ti,kao i mnogi nikogovici,mrzis ceo hrvatski narod.,i zene obavezno.!
dobro je kad si ti vidovit i znas sta ja mislim o Hrvatima koje nisam ni spomenuo, mnogo sebi dajes za pravo

• Podržavam
Reactions: DUH
Има горе.. Баш кад почне утакмица она се хвата усисивача.:lol:
To je garant namermo :lol:
A to što je rekao @daco9633 je moja rečenica iz detinjstva, brate lakše padne da otac lupi jednom nego ova da što vi kažete "zvoca" sat vremena, da flipnem
Samo što se to tada nije zvalo "zvocanje" nego "grdi me majka"

Što se tiče tog zvocanja znam da to jako nervira sve muškarce, pa moram da opišem svoj slučaj. Ranije dok sam bila klinka stalno sam se pitala zašto žene to rade, zašto jednostavno ne ostave svoje muževe, momke na miru, nego im non stop nešto zvocaju. E onda sam počela da živim sa momkom i apsolutno mi je sve jasno. Uhvatila sam sebe par puta da mu nešto serem, iako ne namerno, mislim da mi žene radimo to nesvesno, da nam je to u krvi. Ali, kada sam mu objasnila zašto mu zvocam s vremena na vreme, mislim da je malo shvatio. Evo čisto razjašnjenja zašto ja mislim da mi to radimo tj. šta nas to iznervira pa krenemo da zvocamo, a to sam i njemu objasnila: kada mu ja kažem molim te idi sredi kuhinju, operi sudove (pritom sam došla mrtva sa posla, a on bio ceo dan kući) jer sam zatekla kuhinju u katastrofalnom stanju i kad vidim to zavrti mi se u glavi bukvalno. On mi kaže važi, srediću. Znači ništa nisam zvocala, samo sam lepo zamolila da sredi iako ne bi trebala ni to radim, jer bi to trebalo da se podrazumeva. Zaključak: sudovi su naredna 4 dana stajali tako (ja namerno nisam htela da ih sređujem) i sad vi meni objasnite kako da ne popizdiš?? Poenta: momci, uradite to što vas žene zamole da ne bi došle u situaciju da moraju da vam zvocaju. :)

• Podržavam
Što se tiče tog zvocanja znam da to jako nervira sve muškarce, pa moram da opišem svoj slučaj. Ranije dok sam bila klinka stalno sam se pitala zašto žene to rade, zašto jednostavno ne ostave svoje muževe, momke na miru, nego im non stop nešto zvocaju. E onda sam počela da živim sa momkom i apsolutno mi je sve jasno. Uhvatila sam sebe par puta da mu nešto serem, iako ne namerno, mislim da mi žene radimo to nesvesno, da nam je to u krvi. Ali, kada sam mu objasnila zašto mu zvocam s vremena na vreme, mislim da je malo shvatio. Evo čisto razjašnjenja zašto ja mislim da mi to radimo tj. šta nas to iznervira pa krenemo da zvocamo, a to sam i njemu objasnila: kada mu ja kažem molim te idi sredi kuhinju, operi sudove (pritom sam došla mrtva sa posla, a on bio ceo dan kući) jer sam zatekla kuhinju u katastrofalnom stanju i kad vidim to zavrti mi se u glavi bukvalno. On mi kaže važi, srediću. Znači ništa nisam zvocala, samo sam lepo zamolila da sredi iako ne bi trebala ni to radim, jer bi to trebalo da se podrazumeva. Zaključak: sudovi su naredna 4 dana stajali tako (ja namerno nisam htela da ih sređujem) i sad vi meni objasnite kako da ne popizdiš?? Poenta: momci, uradite to što vas žene zamole da ne bi došle u situaciju da moraju da vam zvocaju. :)
to sto si ti navela nije zvocanje

• Podržavam
zvocanje je kada zena prica muskarcu 10 minuta o tome sto je uzeo ovu kosulju a ne onu, sto je uzeo bas taj tanjir a ne neki drugi i tako neke gluposti
ovo o cemu ti pricas je kad muskarci misle da ne treba da rade te poslove a zene kukaju kako ne mogu same, to je ipak rasprava koliko toliko razumna nije samo neko zvocanje u prazno
Hvala, nije ni meni baš bilo jasno šta je "zvocanje", sad kapiram.

zvocanje je kada zena prica muskarcu 10 minuta o tome sto je uzeo ovu kosulju a ne onu, sto je uzeo bas taj tanjir a ne neki drugi i tako neke gluposti
ovo o cemu ti pricas je kad muskarci misle da ne treba da rade te poslove a zene kukaju kako ne mogu same, to je ipak rasprava koliko toliko razumna nije samo neko zvocanje u prazno
Ok, to je već preterivanje. Mislim da su žene koje to rade izuzetno nezadovoljne zbog nekih drugih stvari generalno, pa se onda istresaju na mužu. Ono u čemu muškarci tu greše jeste da umesto što ignorišu i okreću glavu, treba da sednu sa ženom (naravno ako im je stalo) i da probaju da porazgovaraju o tome šta je muči.

Ok, to je već preterivanje. Mislim da su žene koje to rade izuzetno nezadovoljne zbog nekih drugih stvari generalno, pa se onda istresaju na mužu. Ono u čemu muškarci tu greše jeste da umesto što ignorišu i okreću glavu, treba da sednu sa ženom (naravno ako im je stalo) i da probaju da porazgovaraju o tome šta je muči.
Nisu svesne da su nezadovoljne. Verovatno nisko obrazovane osobe koje ne umeju da izraze skoro ništa.
Verovatno su i muževi takvi, i kako da razgovaraju?
Njima, nažalost, ni terapeut ne bi mogao da pomogne.
Imala sam prilike da viđam takva domaćinstva dok mi je baba na selu bila živa, sećam se čak nekih "ženturača" koje su bile takve. Tako sam ih zvala i bežala od njih iako sam bila relativno mala, nekih 9- 10 godina starosti.

Nisu svesne da su nezadovoljne. Verovatno nisko obrazovane osobe koje ne umeju da izraze skoro ništa.
Verovatno su i muževi takvi, i kako da razgovaraju?
Njima, nažalost, ni terapeut ne bi mogao da pomogne.
Imala sam prilike da viđam takva domaćinstva dok mi je baba na selu bila živa, sećam se čak nekih "ženturača" koje su bile takve. Tako sam ih zvala i bežala od njih iako sam bila relativno mala, nekih 9- 10 godina starosti.
Verujem da se to nezadovoljstvo gomila godinama. Realno takvi brakovi su ili osuđeni na propast ili će jednostavno da jedu jedno drugome džigericu do kraja života. Opet kažem, komunikacija u svemu tome je jako bitna, jer kada ona prestane dolazi baš do takvih situacija. Ako ste srećni da nađete partnera koji će vas saslušati, koji poštuje vas i vaše želje, gde postoji razumevanje i obostrano poštovanje, vi ste na konju. Ja sam pobegla iz veze gde ništa od toga nije bilo, bila sam u vezi sa jednom narcisoidnom osobom, koja je svoje potrebe uvek stavljala na prvo mesto. Mislim da sam se spasila, jer da sam sa njim ušla u brak, on bi upravo tako izgledao.

@Duchess1989
Ti bi bar mogla psihijatru da objasniš šta ti je.
Ne znam kako da ti objasnim...
Upravo se setih:
Seljanka (žena sa sela, ne mislim loše, u ovom slikovitom slučaju žrtva) jedna koja "barata" sa 50 reči maternjeg jezika dobila batine od jedne koleginice koja radi u kuhinji fabrike. E, pazi sad:
Direktorka: Ko vas je udario?
Ona: Pa ne znam kako se zove.
Direktorka: Kako izgleda?
Ona: Otkud ja znam...nekome se sviđa valjda, nekim ne sviđa...šta znam...
Direktorka: Ne, nego opišite mi kako izgleda, objasnite mi?
Ona: Pa šuntava. Eto tako.
Direktorka: Molim vas, ja tako ne mogu znati ko vas je udario, ako ne znate ime, recite mi kako izgleda, da je nađemo po opisu, razumete, da li je crna, plava?
Ona: A šta ja znam da li se farba, nisam je zagledala, ne znam...
Direktorka: Ne znate da li je crna ili plava?!
Ona: Pa ne znam...
Direktorka: Dobro, da li je visoka, srednjeg rasta, niska...?
Ona: Pa tako, ko sve žene.
....
Na kraju je direktorka prosto odustala.
Zamisli sad takvog muškarca i spoji ih u brak. Bolje se sporazumevaju gorile.

Postoje vise vrsta "Zvocanja".To je vrlo sirok pojam.Neke vrste zvocanja kod zena mogu da budu i te jer neke ne podnose svoje starenje kao prirodan proces i to im smeta pa na nekom moraju da izraze svoje nezadovoljstvo.Postoji i vrsta zvocanja kada zena ulazi u menopauzu pa joj se poremete hormoni onda one i nesvesno zvocaju umesto da potraze strucnu pomoc i da taj proces ublaze.

U Srbiji nasilje, nažalost, nije retka pojava. Mada, kad se govori o istom, obično su žrtve nasilja žene, dok o nasilju nad muškarcima gotovo da nema pomena.
Ova priča o zlostavljanim muškarcima povela se 2009. godine, kada je u Ćupriji otvorena prva Sigurna kuća za muškarce. Tu su utočište i pomoć mogli naći svi muškarci koji su bili zlostavljani od strane svojih žena.

Prema podacima Zavoda za statistiku, broj prijava protiv žena za nasilje u porodici od 2012. godine do danas povećan je za dva puta, pa i više. Zvanična statistika, naime, kaže da je 2012. godine podneto 314 prijava protiv žena, a četiri godine kasnije - 2016. godine taj broj je bio čak 820.

Kontaktirali smo Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, ne bismo li saznali da li je proteklih godina bilo prijave muškaraca da se nad njima vrši nasilje i kako se takvim slučajima postupa:

- U 2018. godini u Gradskom centru za socijalni rad evidentirane su 6.394 prijave za punoletne žrtve nasilja. Najveći broj prijava odnosio se na osobe ženskog pola (70,8%), što znači da su muškarci, bilo da se radi o partnerskom ili nekoj drugoj vrsti nasilja, bili žrtve u 30 odsto prijava, rekli su nam iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Saznali smo i to da žene mnogo češće psihički malteretiraju svoje partnere, bračne, isto koilko i vanbračne, kao da je i prošle godine prijavljeno čak 181 žena za neku vrstu nasilja:

- Prema podacima za 2018. godinu u 181 prijavi za nasilje žena je navedena kao počinilac nasilja prema bračnom odnosno vanbračnom partneru, evidentirano je i 36 prijava da je žena počinilac nasilja prema bivšem bračnom ili vanbračnom partneru, naglasili su zaposleni iz Centra za socijalni rad.
Tako da se u Srbiji uskoro ocekuje , nosenje narukvica radi porodicnog nasilja.
Pored psihičkog, žene često i fizički napadaju svoje supružnike, a nije redak slučaj ni da maltretiraju svoju decu. Nasiljem u porodici se smatra kada jedna osoba ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog člana porodice.

- Prevencija i zaštita žrtava nasilja u porodici jedna je od značajnijih oblasti delovanja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu. Stručnjaci Centra posebnu pažnju posvećuju zaštiti dece i žena koje su žrtve porodičnog nasilja, ali i starijim sugrađanima i muškarcima koji se, na žalost i ne tako retko, nađu u toj ulozi. Po odredbama Porodičnog zakona, nasilje u porodici je definisano kao ponašanje kojim jedan član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog člana porodice, potvrdili su nam iz Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Iako je nasilje nad decom i ženama daleko brojnije od onog nad muškarcima, svakako da ni jedno ne treba zanemariti. Svaka vrsta nasilja u porodici, i nasilja uopšte, treba biti prijavljena i zaustavljena. Koje mere zaštite će se u kom slučaju sprovesti zavisi isključivo od odluke koju donosi sud.
Odluku o merama zaštite od nasilja u porodici donosi isključivo sud. U oblasti zaštite od nasilja u porodici organ starateljstva, po Porodičnom zakonu, ima širok dijapazon ovlašćenja, počev od pokretanja sudskog postupka, pomoći sudu u pribavljanju potrebnih dokaza, dostavljanja nalaza i mišljenja o svrsishodnosti tražene mere do preduzimanja mera starateljske zaštite, urgentnog zbrinjavanja i preduzimanja drugih mera porodično-pravne i socijalne zaštite. Sem navedenog, organ starateljstva ima i ovlašćenje da podnosi krivične i prekršajne prijave, zaključili su za naš portal radnici iz Gradskog centra za socijalni rad u Begradu.
Ipak, kako nezvanično saznajemo, broj zlostavljanih muškaraca je mnogo veći, ali oni to ne prijavljuju jer se stide i osećaju poniženo. U slučaju da znate nekog ko je žrtva porodičnog nasilja, ili ste vi žrtva, obavezno to prijavite vama najbližem centru za socijalni rad!

Kako god bilo,muskarcima se dobro ne pise :D. Zene postaju sve vise mocnije i opasnije.:kafa:
Koliko ja vidim, predlažu zakon o abortusu gde će žene dovesti kao stoku (u boljem slučaju: roba) pred komisiju koja će da zaseda i odluči da li će žena abortirati ili ne.
(Videh negde predlog da se pilule za dan posle daju ženama u policijskoj stanici, valjda ako su silovane).
Znači, dno dna, poniženje nikad jače.

Zene postaju sigurnije jer imaju ekonomsku samostalnost i ne prihvataju da budu ponizene,vredjane,maltretirane.Jedino teze normalnom zivotu da bi bile dobre partnerke,dobar roditelj.
To je istina. Ali i dalje nisu prihvaćene u društvu kako bi trebalo da budu. I dalje postoji omalovažavanje žena na osnovu pola. Pa evo tipičan primer kada je onaj moron od voditelja sad skoro pitao onu doktorku kako to da jedna žena ide na "prvu liniju fronta", pa ja skoro ništa gluplje nisam čula na televiziji.

• Tužan
Jedino da se skloniš od sveta u 3 lepe, ovako kao ja, ekonomski nezavisna i u celibatu.
Mada ovo nije rešenje, ali ja imam 44 godine i svega mi je više preko glave.
Policija da mi daje tabletu za dan posle?
Što reče jedan moj drug "Jadni ovi što su se sad rodili".
Ja stvarno ne znam šta bih radila da sam sada u ovim vremenima mlada. Uopšte im ne bih bila u koži...

Ocigledno je da je nasilje zena nad muskarcima sve vise zastupljeno u drustvu samo se o tome mnogo ne govori.Nije u pitanju samo fizicko nasilje postoje i druge vrste nasilja koje muskarci trpe od seksualnog nasilja pa preko raznih drugih pritisaka i ucena koje bi trebalo muskarac sve da ispuni i da istrpi da bi zena bila zadovoljna.Svaka cast izuzecima postoje zene koje su razumne korektene pa umeju sa muskarcima sve nesuglasice da rese na jedan kulturan i miran nacin.

Koliko ja vidim, predlažu zakon o abortusu gde će žene dovesti kao stoku (u boljem slučaju: roba) pred komisiju koja će da zaseda i odluči da li će žena abortirati ili ne.
(Videh negde predlog da se pilule za dan posle daju ženama u policijskoj stanici, valjda ako su silovane).
Znači, dno dna, poniženje nikad jače.

Vidi abortus nije skidanje karijesa ili izbjeljivanje zuba,već jedan on najrzičnijih i najtežih zahvata u medicini jer se radi na osjećaj,tj dodir a doktor ne vidi šta radi.Pogledaj film "The silent scream" i "Eclipse of reason"Koliko god da je tehnika napredovala u zadnjih 20 godina 50% šanse su medicinske greške u tom zahvatu

Zene postaju sigurnije jer imaju ekonomsku samostalnost i ne prihvataju da budu ponizene,vredjane,maltretirane.Jedino teze normalnom zivotu da bi bile dobre partnerke,dobar roditelj.
Klasičan feministički stav,danas se žene razvode ako nisi spustio dasku na šoli,ne daj bože ako ti jednom skloni nešto iza tebe ili jednom da ti skuha ručak odmah razvod.I treba da se razvede kada je u pitanju prevara i nasilje ali danas su žene previše maha uzele do te mjere da hoće da gazduju muškarcima u kući,ne sve ali dosta.Da ne pričam da znam dosta veza gdje djevojka ne da momku pravo na mišljenje nego sve po njenom mora biti ne daj Bože da mu barem malo popusti i kaže oke u pravu si,kakav bi to bio udarac za krhki ženski ego

Ocigledno je da je nasilje zena nad muskarcima sve vise zastupljeno u drustvu samo se o tome mnogo ne govori.Nije u pitanju samo fizicko nasilje postoje i druge vrste nasilja koje muskarci trpe od seksualnog nasilja pa preko raznih drugih pritisaka i ucena koje bi trebalo muskarac sve da ispuni i da istrpi da bi zena bila zadovoljna.Svaka cast izuzecima postoje zene koje su razumne korektene pa umeju sa muskarcima sve nesuglasice da rese na jedan kulturan i miran nacin.
fizicko nasilje svakako vise vrse muskarci, iako se o suprotnim slucajevima uvek cuti i dalje mislim da ih je manje
a sto se tice verbalnog tu su vise zene, al ne mozes ti da je prijavis zato sto je prsla ili je od rodjenja kreten

fizicko nasilje svakako vise vrse muskarci, iako se o suprotnim slucajevima uvek cuti i dalje mislim da ih je manje
a sto se tice verbalnog tu su vise zene, al ne mozes ti da je prijavis zato sto je prsla ili je od rodjenja kreten
Iskreno u zadnjih mjesec-dva,svaka žena koja je izašla u javnost sa porodičnim nasiljem je udata za mafijaša,dilera,kiminalca i lika od prije poznatog policiji.Kod nas u BiH momak je prebio dvije sestre koje su prvaci države u karateu.Lik hladno došao vidno pijan u 2 sata navečer kucao na varata i ova ga pustila u kuću i naravno lik ih obje pijan prebio.Na kraju se ispostavilo da je konjusina diler i kriminalac i da je poznat po agresivnom ponašanjanu,a one se kao prave da nisu znale i na fb prva rečenica što ju je napisala je "ja sam žrtva".Neki dan čitam neki lik što je ispucao 3 dilera u Splitu dobio preko 500 pisama podrške od naroda od toga 80% pisama žena od 25-35 godina gdje mu nude brak.A u bliskoj okolini znam lika koji je šamarao djevojku redovno i čak joj na maturi rekao gdje će sjediti i dao joj "izlaz" do kada može biti u kafani.Djevojka ima leđa ovaj je malo imućniji ali džaba.Šta je to u ženskom mozgu pa idu za takvim likovima?Ja mislim da danas dosta djevojaka pati od mazohizma a i znam da dosta djevojaka misli da je to muževno.

Iskreno u zadnjih mjesec-dva,svaka žena koja je izašla u javnost sa porodičnim nasiljem je udata za mafijaša,dilera,kiminalca i lika od prije poznatog policiji.Kod nas u BiH momak je prebio dvije sestre koje su prvaci države u karateu.Lik hladno došao vidno pijan u 2 sata navečer kucao na varata i ova ga pustila u kuću i naravno lik ih obje pijan prebio.Na kraju se ispostavilo da je konjusina diler i kriminalac i da je poznat po agresivnom ponašanjanu,a one se kao prave da nisu znale i na fb prva rečenica što ju je napisala je "ja sam žrtva".Neki dan čitam neki lik što je ispucao 3 dilera u Splitu dobio preko 500 pisama podrške od naroda od toga 80% pisama žena od 25-35 godina gdje mu nude brak.A u bliskoj okolini znam lika koji je šamarao djevojku redovno i čak joj na maturi rekao gdje će sjediti i dao joj "izlaz" do kada može biti u kafani.Djevojka ima leđa ovaj je malo imućniji ali džaba.Šta je to u ženskom mozgu pa idu za takvim likovima?Ja mislim da danas dosta djevojaka pati od mazohizma a i znam da dosta djevojaka misli da je to muževno.
A za ove sestre,od jedne sestre je ovaj momak tako da nije samo onako banuo na vrata

Back