Nasilje na koncertima (stara tema „Koncert EXPLOITED-a“)

Nemojte da se ljutite, ali tuce na koncertima nisu njen sastavni deo! Ko hoce da se tuce neka da oglas pa se tucite do mile volje. Ostavite funkciju koncerta uzivo za nase unutrasnje zadovoljstvo. Energija se moze na koncertu potrositi i igranjem i skakanjem. Zasto da neko dobije noz u ledja? Zato sto se neko oseti jakim u guzvi kada ga niko ne vidi? Izvinite, ne zelim nikoga da prozivam, ali takva ponasanja spadaju pod nadleznost psihijatara. Izvolite pa se obratite na nadlezno mesto kako biste se uklopili u civilizovan svet :cry:

different from others...:
ko pominje tucu? to se zove POGO iliti poznatije kao shutka 8-)
i tu ucestvuju samo oni koji oce...da si bio znao bi;)
Jednom sam se sluchajno nashla usred shutke u jednom rock- metal klubu. To se, brate, nishta ne pazi- napadashe budale preko mene, malo mi nogu ne slomishe!!! Posle sam ishla kod doce da je snimam- josh me boli, a to se desilo negde u novembru!!! :P

ko pominje tucu? to se zove POGO iliti poznatije kao shutka 8-)
i tu ucestvuju samo oni koji oce...da si bio znao bi;)
Mozes to zvati kako hoces. Ali to ne pripada koncertu. Ili bar ne bi trebalo da je sastavni deo koncerta. Mozda u kafani :-( tamo i dolaze oni koji zele da se tuku. Nije tesko savladati slabijeg. Mnogo je teze savladati samog sebe.

immph:
To je sra*e koje su samo budale bez mozga mogle da smisle , ako se "gubis" uz muziku na koncertima bijes i udaras kao manijak kome je mozak zakrzljao onda je muzika najgluplja i najodvratnija stvar koja postoji ... 8)
Pa stvarno jer si ti ikada bila na nekoj pank svirci? Nije to bes to je izliv energije. Kada je moja drugarica srecna njena drugarica je u modricama. Sad ces ti pa onda ona ima problem sa sobom ako ne ume da iskaze osecanja srece ni kroz sta drugo sem kroz nasilje. E pa nije. Kad se gubis ti skaces po svima i nose te i padas i vrtis se i to sve u nekom ritmu. Pogledaj neki snimak neke pank svirke. Dead Kennedys-i su ti za to idealni. Nije tu niko tuzan oni od srece skacu gube se i uzivaju u muzici. Dobiju par udaraca ali to je obicno slucajno. Ako ne volis takve svirke niko te ne tera da ides na njih.

Ocean_state:
Pa stvarno jer si ti ikada bila na nekoj pank svirci? Nije to bes to je izliv energije. Kada je moja drugarica srecna njena drugarica je u modricama. Sad ces ti pa onda ona ima problem sa sobom ako ne ume da iskaze osecanja srece ni kroz sta drugo sem kroz nasilje. E pa nije. Kad se gubis ti skaces po svima i nose te i padas i vrtis se i to sve u nekom ritmu. Pogledaj neki snimak neke pank svirke. Dead Kennedys-i su ti za to idealni. Nije tu niko tuzan oni od srece skacu gube se i uzivaju u muzici. Dobiju par udaraca ali to je obicno slucajno. Ako ne volis takve svirke niko te ne tera da ides na njih.
Nisam ja reko da su tuzni samo sam reko da je debilno da izrazavas srecu preko sutke ..
8)

nije pogo samo za muskarce!ja znam celu ekipu punk devojcica.od 15-28 godina!
i svaka skace i sutira se!posto se svi znamo niko od muskih ih ne povredjuje,medjutim bas vole da odvale martinkama po nogama!
Ništa mi odbojnije nema od devojaka u šutci. One tu nemaju šta da traže, samo nama smetaju. Nisam sad neki seksistički šovinista, samo sam realan. Znam šta pričam, bio sam u mnogim šutkama i kad god su tu devojke ja se povlačim.

Ocean_state:
cuj ocean.
nema tu energija,sreca ovo ono.
cinjenica je da ti koji prave sutku i koji ne znaju da svoju euforiju na drugaciji nacin ispolje MALTRETIRAJU druge ljude.
dakle i mene izmedju ostalog.
pa kad je na jbn mejdenima lik krenuo da skace i da me udara,i da se baca po meni - a ja ni kriva ni duzna,tesko da mogu da budem odusevljena njegovim ponasanjem,zar ne?
sad mi je krivo sto ga oni metalci nisu cokulama ubili od batina na vreme.toliko me je nervirao da sam u jednom ozbiljno razmisljala da mu uzvratim.

a policija je stajala i gledala.***** ti policiju.
i sve te koji se ne provedu dobro osim ako nekoga ne raskrvare/ne naprave mu modricu,sav i slicno.
to je covece akumulirana agresija koja ozbiljno narusava bezbednost ljudi.
kad vec nisu dobili batine na vreme,dok su bili mali,sad ih treba poslati na kopanje kanala ili neke radne akcije da se bar malo te frustracije oslobode.

za te i takve,samo najteze kazne sto se mene tice.pa da vidi da li ipak zna da svoju enormnu srecu manifestuje na neki civilizovaniji nacin.

to nisu ljudi,to je stoka.

jeste da ja volim punk i sve to,ali muzika je jedno,a bezobrazluk i divljastvo drugo.

Naravno banshee da imas i debile koji skacu i udaraju sve,pogotovo slabije.
a imas i nas koji napravimo"krug" i lemamo se.mirniji mirniji mogu da stoje sa strane,medjutim imas debile koji skacu i na one sa strane.
oni jesu stoka.
sto se tice fizickog posla,i teskih treninga nemoj barem MENI da solis pamet.
ne napadam te je samo iznosim misljenje sa druge strane!

a imas i nas koji napravimo"krug" i lemamo se.mirniji mirniji mogu da stoje sa strane,medjutim imas debile koji skacu i na one sa strane.
oni jesu stoka.
To mu dodje isto...ne moze nasiljem da se izrazi sreca , zna se sta je to sto vi radite , gluposti u kojima se izivljavate...to veze nema sa srecom 8)
@Banshee-tako je ...!!! 8)

@ocean
skakanje u mestu?ajde mi to malo objasni....
@rolin
jesi li ti bio nekad na nekom kocertu?(ne mislim na stonse i na neke laganice)

@different
koji si ti debil kad hoces pichkama nesto da objasnis....odjava
Ovo bi za nekoga bio izazov za svadju. Ja ipak to pitanje shvatam kao dobronamerno i nema razloga da se ljutim. Pogodio si u metu! Na koncertu na kome se emocije ispoljacvaju na tebi opisan nacin nisam bio. Nisam iz vec ranije recenog razloga. Ne smatram da je koncert mesto za izlivanje svojih unutrasnjih brutalnih emocija. Na koncert, po mom misljenju, se ide da bi se slusala muzika. Na utakmicu (treba da) se ide da se navija. To sto drugi misle drugacije nego ja, pa zloupotrebljavaju svoju snagu maltretirajuci sve oko sebe, navodi me da tome ne prisustvujem. Vidim da ti ipak nisi od onih koji na koncertu iskaljuju bes na neduznom. To cenim. Ali sam kazes da ima i takvih koji nasrcu i bespotrebno preusmeravaju svoje emocije ka drugome. Zbog takvih na takve koncerte ne idem.
A sto se tice explozivnog ponasanja on je uocljiv i na forumuma. Citam da se diskutanti medjusobno vredjaju i psihicki zlostavljaju. I to je jasan vid praznjenja. Mozda ipak bezbolniji ili bolje receno manje bolan od udarca nozem u ledja.
Pokusavam sebe da u svakoj prilici obuzdam da bih onog drugog sacuvao od sebe

Pozdravljam te!

oni jesu stoka.
sto se tice fizickog posla,i teskih treninga nemoj barem MENI da solis pamet.
ne napadam te je samo iznosim misljenje sa druge strane!
ne pricam ti za treninge nego za kopanje kanala na + 40 od svitanja do mraka.

i kako to da ja uvek stojim sa strane,ali da ipak uvek uspem na neki nacin da najebem.i to sto se vi lemate u krugu,zaboravi o si da spomenes i da pravite talase tako,pa posle nema veze ako nekog ugazi stampedo ili mu razbucaju glavu.znas ono kad je puna prostorija,pa svi legnu na jednog nesrecnika i uguse ga.posledice vaseg divljanja daleko od toga da se zadrzavaju u "izabranom" krugu tako da nemoj me molim te ovih prica.

njih treba policija da izlema za medalju - isto ko i huligane - cim pocenu da prave haos i da na bilo koji nacin ugrozavaju nekoga ili kvare drugim ljudima dozivljaj,pa kad jednom ne budu znali gde su i sta su,da vidim kome ce da padne na pamet da ugorzava ostale tako - i jos ako im nameste kordon sa pendrecima - i svakome po zasluzi.

samo nemoj meni da solis pamet o koncertima,zatvoreni krugovi,bla truc,bila sam na gomili istih i znam vise nego dobro kako je.

Što se tiče šutki kad sam bio na koncertu Prodigy-ja ispred bine u gužvi gde je najviše šutki i bilo bio je i jedan baaaaš ogroman dečko iz obezbeđenja koji tako nadgledao šutke.. i npr.. jedan lik se baš tako gubio... skakao na ljude oko šutke koji neće da učestvuju... itd... i ovaj iz obezbeđenja čim se šutka otrgne kontroli samo uhvati najgoreg i baci ga na zemlju i drži dole... ;)
To je prilično efikasno rešenje :)

Back