Nase slike vol.2

ma brate na benchu ti radi pola tela... shta da ti pricham kad su mi se jednom iscrtale plochice od bencha. :)

rade grudi najvishe naravno, ali radi i rame, triceps, ledja pomalo... i tako... u svakom sluchaju vishe tela pogadja nego vecina badivejt vezbi. :D

pa da, ono i nisu zgibovi uopshte, da krene da radi pravilno sa tom nmishicnom masom ne bi deset uradio. :)

a ovaj lik shto si ga postavio je lik koji fazon ima kila koliko i ja samo brutalno nizak nivo sala i to je to... ali nije nishta posebno razvijen, zapravo skroz normalan lik.

ovo je brate prejak lik:

http://4.***************/_34PE0ZEgM80/S6zNVdro7uI/AAAAAAAAFDg/nRdP8FMafJ0/s320/Luxembourg++bodybuilder+photo.jpg

zver. :)

a ovo dole da procenim shta je lakshe raditi hahah pa shta znam vidi pre jedno 3 dine kad sam se tripovao sa treninzima na shipkama i tako to, mogao sam uraditi jedno 20 sklekova (jedva), pet propadanja (jedva) i nijedan zgib.

i tako kao tripujem se ja tu neshto, slabo jedem malo spavam al po ceo dan sklekovi propadanja sklekovi propadanja... i posle shest meseci sklekova sam mogao da uradim 22 a propadanja 6.

u mom izgledu i kilazi nishta se nije promenilo, secam se da sam imao 65 kila fazon i gomilu kompleksa.

e onda sam pocheo polako da saznajem neshto o tom svetu, pravilnoj ishrani, principima pravilnog treninga itd... i tako krenuo malo u teretanu isto... hahah i dolazim posle 3 meseca u teretani na shipku fazon, i zgranem se kao nikad u zivotu. :eek:

prva serija je bila oko 25 propadanja, ne secam se tachno ali znam da je bilo 5 ili 6 puta vishe nego shto sam do tada mogao.

onda 40 sklekova lagano... tu sam vec pocheo lagano da se radujem ono vid *** al sam ojachao hahahah... i kao ajd da probam jedan zgib da uradim (do tada nisam mogao nikad) ... i uradim 10 komada. :lol:

pre nekih 6 meseci, mozda malko jache sam imao fazon 75, 76 kila... i sa 20 kila na ledjima sam ispucao 20 propadanja opushteno. :)

sada imam 80 kila i posle svih ovih treninga shvatio sam da broj kao broj nije bitan... drzi sve vezbe na 10, to je dovoljno.

pitanje je samo sa kolikom tezinom na sebi mozesh da izvuchesh tih deset ponavljanja, e to je snaga.

i eto tako iz ovog kratkog izlaganja o mom iskustvu sa treniranjem trebalo bi da skapirash shta i kako... ako ne skapirash... *** shta da ti kazem. :D

Poslednja izmena:
[Ne_Vazim_Se];22289995:
hahah pa onog tvog bi ubio iz shamara, kapiram :mrgreen:

da, je l' ti chudno to? :lol:

dodushe 100 izbacim 2 puta :lol: na benchu, ali skroz pravilno :)

mozda i bi.
al garantujem da 100m pretrci za 20 sekundi, minimalno. :lol:

pa i nije cudno.
ja imam nekih 70kg, radim dvadesetak zgibova, a na bendzu ne verujem da bih potigao vise od 60kg.
doduse, u teretanu sam usao jednom u poslednje 2-3 godine.

tlos, bez klipa sa 20-25 zgibova se ne javljaj. :lol:

mozda i bi.
al garantujem da 100m pretrci za 20 sekundi, minimalno. :lol:

pa i nije cudno.
ja imam nekih 70kg, radim dvadesetak zgibova, a na bendzu ne verujem da bih potigao vise od 60kg.
doduse, u teretanu sam usao jednom u poslednje 2-3 godine.

tlos, bez klipa sa 20-25 zgibova se ne javljaj. :lol:

ma jok, si chuo za Morisa Grina? :)

maurice-greene-02.jpg

trchi chova za sve pare :lol:

pa to ti kazem, eto ti mozesh da uradish vishe zgibova od mene, al' da si jachi - teshko. :)

o tome sam upravo i prichao kako to nije merilo snage. :)

e, vish kolko je bench zaje*aniji :D

nishta bate, polako u teretanu pash za dve-tri godine biti zver :D

[Ne_Vazim_Se];22290190:
ma jok, si chuo za Morisa Grina? :)

maurice-greene-02.jpg

trchi chova za sve pare :lol:

pa to ti kazem, eto ti mozesh da uradish vishe zgibova od mene, al' da si jachi - teshko. :)

o tome sam upravo i prichao kako to nije merilo snage. :)

e, vish kolko je bench zaje*aniji :D

nishta bate, polako u teretanu pash za dve-tri godine biti zver :D

ne znam ko jo ovaj, al verujem da trci.

a ko je jaci, ebi ga...
tezi si, verujem i visi i stariji, duze treniras. logicno da si i jaci.

a da je bendz zaebaniji...
kazem ti da nisam seo (lego) na klupu vec 2-3 godine. da sam umesto zgibova radio bendz, mozda bih izbacivao i 100kg, ne znam.

mada, glupo mi da pricam o tome kad ne poznajem bas teretanu, pa eto, kad budem poceo da treniram, moci cu da tvrdim sta je zaebanije.
ali su mi zgibovi univerzalniji i bolji za razvoj.

al ipak si iskusniji, pa cu za sad popustiti. :lol:

Broj zgibova nije pokazatelj nicega...koji ****** citam ove gluposti ovde :lol: Bench, deadlift i squat jesu u mnogo vecoj meri :) Mada snaga i izgled opet nisu iste stvari ;) Recimo imas 15% masti i skidas na 8%, izgubices na snazi definitivno...a izgledaces provereno bolje.

Recimo, uzmi lika s jakim nogama i lika sa cackalicama...sve ostalo identicno...ko ce uraditi vise zgibova? Ko je bolje gradjen?

Uvek ista prica i po forumima i uzivo...:lol:

P.S. Inace svi sprinteri su zivotinje...ne samo Morris :mrgreen: Teretana, HIIT, teretana, HIIT :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/High-intensity_interval_training

Poslednja izmena:
ne znam ko jo ovaj, al verujem da trci.

a ko je jaci, ebi ga...
tezi si, verujem i visi i stariji, duze treniras. logicno da si i jaci.

a da je bendz zaebaniji...
kazem ti da nisam seo (lego) na klupu vec 2-3 godine. da sam umesto zgibova radio bendz, mozda bih izbacivao i 100kg, ne znam.

mada, glupo mi da pricam o tome kad ne poznajem bas teretanu, pa eto, kad budem poceo da treniram, moci cu da tvrdim sta je zaebanije.
ali su mi zgibovi univerzalniji i bolji za razvoj.

al ipak si iskusniji, pa cu za sad popustiti. :lol:

to na foru kao pametniji popushta pa kad vec nisi jachi bar da popustish :hahaha:

shalim se tebra, nema u chemu da popushtash ja ovaj razgovor stvarno nisam doziveo kao raspravu vec kao prijateljsku razmenu mishljenja ;)

p.s. izgibovi su inache daleko od "univerzalne" vezbe kao shto mnogi laici misle, njima u principu mozesh da pogodish ledja, biceps i to je to... dok ti na propadanjima rade grudi, ramena i triceps.

a i kod sklekova isto. :)

e sad pazi akciju, bash i nije fora u tome da vezba bude univerzalna... char teretane je shto imash izolacione vezbe, te mozesh jako lepo da se usredsredish na jednu grupu mishica.

zato i jeste toliko superiornija, mozesh da radish split treninge fazon danas samo ovo sutra samo ono i onda se celo telo bolje odmori i bolje napreduje.

evo na primer... lupicu, ok... rame se deli ( u bodibilding svetu, jelte :lol: ) na prednje, zadnje i srednje...

... i sada ajde recimo ti nisi zadovoljan svojim zadnjim ramenom.

da bi ga uradio propadanjima, morash da trazish neki bolestan nagib, uglove pod kojima hvatash shipku itd i da stalno budesh koncentrisan na to i to mnogo smara i treba previshe znanja i psihichke energije i tako.

i opet, pitanje je da l' cesh pogoditi to shto zelish.

dok sa druge strane, u teratani jednostavno spushtash shipku iza glave a ne ispred dok radish militari i to je to... rezultat je neizbezan. :)

e sad recimo hocesh srednje rame lepo da uradish... nemoguce misija na shipci. :D

ali zato lepo uzmesh dve bucice i letish sa njima i da vidish kako iskochi :D

i tako... :)

[Ne_Vazim_Se];22290348:
haha pa i nema, ti kad stanesh pored njega si veci i to onako primetno veci je l' tako? :D

a shto se listova tiche... list je specifichan mishic, poshto stalno radi... i svi fudbaleri imaju bahat list. :)

Veci sam u visinu hahaha, covek je zver.. ;) Neko ko ima na njegovu visinu 20 kg vise ima manju ruku od njega..:D

Back