Naše amaterske fotografije

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
2r61hyv.jpg

E pa ja se onda izvinjavam, upravo sam okacio 26 zasebnih :)
Slazem se sa Milunkom da je bolje i preglednije kad su zasebno, mada bi se mogao napraviti i razmak izmedju fotki u jednom postu pa bi onda opet bilo slicno kao da su zasebne. Drugi put idu u jedan post, sa razmacima :)

Šta znam, to je individualno. ja recimo dobijam frasove kad vidim da neko dođe i okači 6 svojih fotki , svaku zasebno.
Em što je tehnički spam em što mi ide na živce kad svakih 10 sekundi iskače novo obaveštenje o postu.
Radije vidim sve to u jednom postu.

Poslednja izmena:
Ako se kači baš puno fotki ( tipa 10) ne mora baš u jedan post, može da se podeli na dva ili tri pa nekako grupišeš :)
Nisam baš ni ja diktator :lol:
Šalu na stranu, kači ih slobodno kako ti misliš da ti je lakše , modovi pdf-a nisu utvrdili pravilo o tome koliko znam tako da ;)
Ono je bio samo moj lični doživljaj.
Jeste preglednije za samu fotku tj više će doći do izražaja ali opet, kad se na taj način zauzmu dve strane teme onda baš nije pregledno za tuđe slike ( recimo da je neko okačio jednu fotku negde između tvojih 26 ja bih je možda i preskočila ( ili bih je pripsala tebi) ako nisam baš 100% pažljiva :lol::rumenko:

Ма, добро, може, рецимо, и 2, највише 3 у једном посту, али најбитније је да буде између њих размак, да свака "дише". :)

Tako nesto. Ne jurimo mi prost broj poruka, nego preglednost. Bolje je da poruke ne budu kilometarske, lepo sve podeljeno jer je tesko za orijentaciju kada na jednoj strani ima npr. 200 fotki.

Jedan savet za neke,posto vidim da mnogi glavni predmet fotografisanja stavljaju u sredinu da to ne rade(ima izuzetaka kad se stavlja na sredinu,ali kompozicija mora da se uklapa uz to),nego da ga stave u zlatni presek https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...wJX-3rvVZnvziFIly5XfUAPAVrDKmRRZYK17wM_Ge_JWg ovde se vidi kako to izgleda,znaci tamo gde se preseku linije

Jovana, zlatni ili srebrni, ovo je pdf Naše AMATERSKE fotografije.
Znam sve to što pišeš ali to nije uslov da fotka bude dobra ili slika ili crtež
Ovo mesto je za nas sa dušom, a ne sa kritičkim osvrtom zlatnog preseka kompozicije
Обоје сте у праву.

Треба повести рачуна о правилима фотографске естетике, али и не бити тиме императивно оптерећен.

Најважнији је у свему елемент осећања, која воде фотографа, и с друге стране, каква их производи у посматрачу.

Nije to uslov naravno,ali vizuelno slika izgleda lepse...Ja sam zavrsila kurs elementarne fotografije ali sam i ja ipak amater i ako znam dosta ''fora'' i pravila fotografije...Nisam nista lose mislila i ti nisi jedini ovde tako da se nisam tebi licno obratila,nego svima ovde tako da verujem da bi mnoge interesovalo.Zar ne?

Nije to uslov naravno,ali vizuelno slika izgleda lepse...Ja sam zavrsila kurs elementarne fotografije ali sam i ja ipak amater i ako znam dosta ''fora'' i pravila fotografije...Nisam nista lose mislila i ti nisi jedini ovde tako da se nisam tebi licno obratila,nego svima ovde tako da verujem da bi mnoge interesovalo.Zar ne?

Tako je. U pitanju je Pravilo trecine.

Rivertree_thirds_md.gif

Back