Naše amaterske fotografije

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
861388_464541083599409_128546382_o.jpg

Meni se recimo svidja dubina pozadine koju oko ne moze tacno da odredi jer nema s cime da uporedi (ne vidi se tacna pozicija lampi u odnosu na brdo/sumu ni kako/koliko se brdo kosi prema vrhu), pa me bas onako opusta kad se zagledam (utonem) u ovu sumu. Mislim da bi bilo bolje bez kablova. Eto, nije bas tehnicki komentar, al je iskren. :)

Kako to mislis da bi "bolje bilo bez kablova" ako su kablovi tamo?

Slika odrazava MOMENAT STVARNOSTI u kome je snimljena, a ne nase zelje...:D

Inace, veoma se slazem sa idejom da prvo postavljac, a zatim i posetioci KOMENTARIUSU POSTAVLJENE SLIKE.
А, пази да је и мени једна од мисли, још за време фотографисања била отприлике "е, још да нису ту ти каблови".
С друге стране, да, присталица сам и онога, да фотографија пре свега треба да је добар документ, и да јој не би требало да општем доживљају превише сметају неке реалије које успут, мимо основног мотива "покупи".

Кад кажем добар документ, ту подразумевам и фотографову душу и око, оно што свакој даје индивидуални печат, упркос једном истом полазном мотиву за све.

Касније фотодућанско поправљање, како већ из из искуства знамо, ипак, добра је ствар, пре свега за чисто технички аспект. Често у први мах неизгледна фотографија, зна да "сине" већ и после најосновнијих корекција у ФШ. А да ли треба да се улази и у корекције факата, то је дискутабилно. Зависи, шта се хтело с фотографијом. Шта је она замишљена да буде, а шта није могло бити остварено техничким препрекама. Некад, и то је, дакле, легитимно, а некад, већ заиста залази у сферу фалсификовања, тако да можемо од једног полазног снимка имати више различитих, и уметнички, и фактичких доживљаја.

Ovo je bas super slika sa "zatalasanom" refleksijom. Medjutim ovi objekti u pozadini mi se bas ne svidjaju, plus obiluju nekim sitnim detaljima koji privlace paznju. Meni bi ovako bilo bolje... :)

34nk2nb.jpg
И једна и друга варијанта имају своју занимљиву причу, барем ја некад волим и "шири контекст", но и мени је овај пут ова кропована концентрисанија, јача.

Back