quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.071
Ja sam na ovu temu godinama ulazila po nekoliko puta dnevno ❤
(Druge teme nisam obilazila niti sam na njima ucestvovala.)
Ali vec dugo nije tako. Davno, davno su se ovde prikljucili neki ljudi koji su pokusali da nametnu neki svoj fazon. I to ne bi bilo nista loše da su u tome uspeli i recimo preusmerili ili izmenili duh teme, da je tema ostala ziva sa starim ili novim ljudima, sve jedno. Ili jos najbolje da su obe kategorije ostale i udruzile se.
Ali na zalost tema nije dobila nista, diskusija je postala nekako tegobna, usiljena, (barem je meni tako), nema vise one leprsave atmosfere, razmene citalackih utisaka o knjigama koje su bile vrlo raznolike. Od lake literature preko savremene pa sve do klasike. Stvarno je bilo uzivanje.
Znam da je temu pratilo dosta ljudi iako na njoj nisu ucestvovali. Bila je to oaza dobrog raspolozenja, druzenja, tolerancije...
Kasnije su se pojavili jos neki cudnovati likovi neprilagodjeni temi, drustvu, trenutku... pa je sve postalo (meni barem) mucno.
Pojedine diskusije su bile dosadne beskonacne tirade ni o cemu.
Zao mi je sto je tako, volela bih da se nesto promeni na bolje jer je ovo stvarno bilo mesto za uzivanciju.
Nego na kraju godine da izbacimo spiskove, pa posle kako bude
![]()
Meni je ova tema čak nekako ispala iz tema koje pratim, pa je nisam ni otvorio ko zna koliko.
Potpuno dijelim tvoje mišljenje i sentimente. Mislim da je osnovni problem to što je previše dobrih i aktivnih članova prestalo da se javlja, vjerovatno uglavnom zbog situacije koju si opisala.
Ali, nije samo ova tema doživjela tužnu sudbinu. Čitav forum je gori nego ikad.
Ja u posljednje vrijeme jednom mjesečno napišem par riječi o knjigama koje sam čitao u prethodnih tridesetak dana na PDF Književnost, u onoj temi Šta trenutno čitate... Na to se javi Bodrijar i možda još neko od starih saboraca. Nikoga drugog to ni najmanje ne interesuje. Taj PDF ima čak četiri moderatora, a meni se čini da je Bodrijar jedini koji tamo čita knjige. Bizarna i nečuvena situacija!
Pošto se čini da će svako pisanje o knjigama na ovom forumu uskoro potpuno izgubiti smisao, pitam se gdje da pređem, jer volim interakciju među čitaocima i komunikaciju sa ljudima sličnih afiniteta.