T
**Tilia**
Gost
Ne ocenjujem odmah nakon čitanja, nego ih poređam i na kraju dajem ocene. Vreme mi je bitan faktor, postoje naslovi koji mi odmah probude osećanja i sećanja, a neke mi ne govore skoro ništa. Prelistam ih, pa se setim, ali meni je bitno da pročitano ostavi trag, da sam ih po nečemu zapamtila. Da su me na neki način duboko dirnule.
1. Slepilo - Žoze Saramago 5
2. Deca Volge - Guzelj Jahina 5
3. Osam planina - Paolo Konjeti 5
4. Deca - Milena Marković 5
5. Moj muž - Rumena Bužarovska 5
Ovde moram da napomenem da sam odmah pročitala tri od iste autorke, i da mi je to bilo previše. Slične su, teške na isti način, ponavljaju se osećanja koja bude. Zato će sledeće dve dobiti ocenu manje.
6. Osmica - Rumena Bužarovska 4
7. Nikuda ne idem - Rumena Bužarovska 4
8. Nevidljiva žena i druge priče - Slavenka Drakulić 4
9. Smrtni ishod atletskih povreda - Milica Vučković 4
10. U proleće - Karl Uve Knausgor 3
11. Normalni ljudi - Sali Runi 3
12. Šum vremena - Džulijan Barns 3
13. Veliki pad - Peter Handke 3
14. Čovek u crvenom kaputu - Džulijan Barns bez ocene, nisam je završila. Mučila sam se, ostavljala, nastavljala, nije me uhvatila, nije me naterala da je završim. Možda joj se jednom opet vratim.
Malo je knjiga na spisku, nije kao nekada. Opao mi je čitalački elan.
1. Slepilo - Žoze Saramago 5
2. Deca Volge - Guzelj Jahina 5
3. Osam planina - Paolo Konjeti 5
4. Deca - Milena Marković 5
5. Moj muž - Rumena Bužarovska 5
Ovde moram da napomenem da sam odmah pročitala tri od iste autorke, i da mi je to bilo previše. Slične su, teške na isti način, ponavljaju se osećanja koja bude. Zato će sledeće dve dobiti ocenu manje.
6. Osmica - Rumena Bužarovska 4
7. Nikuda ne idem - Rumena Bužarovska 4
8. Nevidljiva žena i druge priče - Slavenka Drakulić 4
9. Smrtni ishod atletskih povreda - Milica Vučković 4
10. U proleće - Karl Uve Knausgor 3
11. Normalni ljudi - Sali Runi 3
12. Šum vremena - Džulijan Barns 3
13. Veliki pad - Peter Handke 3
14. Čovek u crvenom kaputu - Džulijan Barns bez ocene, nisam je završila. Mučila sam se, ostavljala, nastavljala, nije me uhvatila, nije me naterala da je završim. Možda joj se jednom opet vratim.
Malo je knjiga na spisku, nije kao nekada. Opao mi je čitalački elan.