Naruto

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ti posle ovoga stavis smajli koji se kezi od uva do uva????

:rida:

Nemam pojma. Milan tarot? :lol:
LoL zaboravio sam da ti jedina navijaš za Kilerbee-ja mislio sam da svi navijaju za Kisamea:lol:

nisam video taj prediction
mislim da je slucajnost....
Nesećam se dobro mislimda čak nije bio prediction nego baš spoiler za prošli ili predprošli chapter pisalo je nešto tipa it seam that kisame can somehow fuse with samehada.

Аниме заправо води порекло од енглески речи „animation“, отуда јапански „animeeshon“ и на крају просто аниме.
Што се тиче падежа, познато је да их немају ни енглески ни јапански.
Може се задржати оригинални облик речи, али то не би звучало сасвим природно.
У суштини, у номинативу једнине би заиста требало да буде „анима“ (анимација).

Ево и пар примера:
„Блич је јапанска анима“. [аним(ациј)а]
„Нарежи ми ту аниму“. [аним(ациј)у]
„Јапанске аниме су супер“. [аним(ациј)е]

Просто, немогуће је измењати по падежима ако је реч у номинативу једнине „аниме“.
Ако неко то може, волео бих да прочитам како би написао исте примере у том облику, плус како би уопште множина требала да буде написана.

За крај, волео бих да поткрепим чињеницама оне који би евентуално заговарали да би облик требао да остане непромењен. У том случају... да ли ико уместо ЦеДе каже СиДи... Или уместо компјутер каже computer са све меким р. :mrgreen:

dobro,a zasto se ovaj pdf onda zove anime,a ne anima?
e pa zbog toga sto se ANIME ZOVE ANIME I TACKA. ne tamo neki uzvicnik ili upitnik :mrgreen:

dobro,a zasto se ovaj pdf onda zove anime,a ne anima?
e pa zbog toga sto se ANIME ZOVE ANIME I TACKA. ne tamo neki uzvicnik ili upitnik :mrgreen:

Могао је да се зове и јапански цртани филмови, па опет то нема никакве везе нема са променом падежа ове речи.
А друго, ако баш желиш да будеш шаљивџија, зове се аниме, зато што се не ради о једној аними (анимацији) већ о пуно анима (анимација), стога просто аниме. (анимације) :mrgreen:

Poslednja izmena:
moguce,al meni anime ne zvuci kao mnozina od anima......saljivdzijo :mrgreen:

Звучање зависи у односу на језик који користиш. Ако је користиш у јапанском, онда заиста јесте једнина. :mrgreen:
Као што је горе напоменуто, јапански нема падеже те се на други начин одређује множина, док овде важе другачија правила. :)

Da se vratimo temi...
Ja mislim da ce Kisam da ubije Bee-a pa da ce neko da uskoci i ubije Kisamea...
Poshto uglavnom kada u animeu pokazuju taj 'final form' kod neprijatelja on ce da umre uskoro :mrgreen:

Back