Napustene kuce i objekti

Da, žalosno izgleda, ali.. one su papreno skupe jer se nalaze na atraktivnim lokacijama. Nedaleko od njih, ima i ovakvih "kuća"

IMG_20210408_145020.jpg

NAPUŠTENE KUĆE SKANDINAVIJE

zabroshennie-doma-skandinavii-dopolnyayushie-krasotu-severnoj-prirodi.jpg

Норвешки фотограф Бритт М направио је низ очаравајућих слика напуштених кућа у Скандинавији. Мистериозне дрвене куће, фарме и колибе се појављују на позадини предивних сјеверних пејзажа Шведске и Норвешке.

"Током једног од многих шумских путовања, наишао сам на малу кућицу. Стајао је усамљен и напуштен од људи, што сам осетио. Ушао сам и нашао кућу напуштену пре много година, али тако стварно. Било је књига и одеће, намештаја, јела и постељине. Касније сам се вратио са камером и почео да снимам све, питајући се зашто је ово место напуштено.."

Она је додала да често замишља потешкоће породице која се склонила под те кровове и многе могуће приче објашњавајући зашто су морали да напусте своје домове..

zabroshennie-doma-skandinavii-dopolnyayushie-krasotu-severnoj-prirodi_2.jpg

zabroshennie-doma-skandinavii-dopolnyayushie-krasotu-severnoj-prirodi_9.jpg

Низак облак виси преко Тромса у сјеверној Норвешкој. У овом делу Скандинавије има око 60 поларних ноћи годишње, када сунце не долази цијели дан, а ово је врло депресивно место..
Бритт М каже:
"Био сам шокиран колико их има. Фарме, куће, колибе и викендице, све су напуштене пре много година, а сви кажу своју причу.".

.Многе су напустили фармери, рибари или шумски радници. Одвојена локација ових кућа поправља или уништава безначајно..
У неким кућама било је неких намигова о разлозима због којих су напуштени, али то би могле бити и виле које су постале прескупе.

Норвешки пејзажи и џиновски фјорди одузима дах од хиљадама година. Куће у Тромс жупанији, од којих су многе напуштене, налик на куће у планинама Шкотске.

To je velika mostanica,sad je poskupelo malo 2000-3000€ ar ,treba naci vlasnike kojima stoji da nisu ni mislili da oglasavaju,kuce uglavnom i ne racunaju u vrednost
Dosta je to skupo zato. Recimo 10 ari uzmes, ne znam jel imaju vodu, struju i tako to...a trebas i da porusis te kuce i sagradis novu, pa da li je legalizovano. Moze da te izadje dosta skupo, al opet jeftinije nego mozda 30m2 negde gde je kvadrat oko 3k evra

Ja nikad ne bih pravio kucu ,samo sad zbog korone su skuplje i zapustene,a preko puta mene je skoro bio vlasnik koji nema pojma koliko da trazi ,pa uporedjuje s komsilukom ko koliko ceni,tako kad iz nekog razloga ne dolaze i zaborave svejedno im sta ce s tim,25000 bih mu dao koliko vredi plac a kuca ogromna malo da se dotera

Ja nikad ne bih pravio kucu ,samo sad zbog korone su skuplje i zapustene,a preko puta mene je skoro bio vlasnik koji nema pojma koliko da trazi ,pa uporedjuje s komsilukom ko koliko ceni,tako kad iz nekog razloga ne dolaze i zaborave svejedno im sta ce s tim,25000 bih mu dao koliko vredi plac a kuca ogromna malo da se dotera
Jel planiras da se selis? Pa da razmenjujemo iskustva :mrgreen: Da ti ne kazem da mi traze 7k dinara samo za 1 kontejner da odnesu...smece, sut... :D a trebace mi mislim min 10 :rotf:

Ma znam ne mogu da gledam majstore i fusarenje,nisam nesto preterano vezan za ovo iako sam tezio ovome,sad nije fazon vise jer se sve promenilo,mogu da odem na selo 80 km od beograda svejedno mi ,samo mi tisina treba i sto manje ljudi,ove kuce sto sam uzeo pre korone vrede min 50 % vise pa opusteno,pare mi nista ne znace, iako mi pade na pamet da ovu mogu da izdajem na dan jedno 100€ opusteno a preko puta se preseliim

Back