Ja ne razumem zasto se svi hvataju EU kao EU. Nije ovde pitanje da li cemo uci u EU danas, sutra ili prekosutra, jer necemo. Kao sto problem date rezolucije nije u tome da u njoj pise da Srbija u EU ulazi samo sa KiM.
Problem je malo siri, a to je stav pomenutih stranaka da nam "Evropa ne treba", ne u smislu EU, vec ni u kom smislu. A, nazalost, strane investicije su nam potrebne. Na ovaj nacin salje se ne poruka o teritorijalnom integritetu Srbije, vec nova parola inata i pravljenaj da smo najpametniji, kao i vitlanje porukom "Srbija je sama sebi dovoljna, ne zelimo zapad ni u kom smislu". TO je ono sto je lose. Nije frka sa samim ulaskom u EU, i naravno da treba sistiti teritorijalni integritet, ali treba biti pametan, pa to reci na pravi nacin, koji ce govoriti "vazan nam je teritorijalni integritet i en zelimo da ga se odreknemo zbog EU, ali smot akodje zainteresovani za sve oblike ekonomske saradnje sa Evropom; mi smo evropska zemlja koja radi na tome da ima institucije i sve ostale stvari na nivuo EU, alči prosto ne mozemo da se odreknemo teritorijalnog integriteta". Kao da to kaze, ne znam, Spanija, Italija, svejednoko. A ne, "mi smo Srbi najpametniji, ne zelimo nista da imamo sa vama, sami smo sebi dovoljni". Eto, to je problem koji ja imam sa ovom rezolucijom, koja se ne tice samo ulaska u EU vec i sireg odnosa sa "mrskim nam zapadom".