Napadnuta devojka zbog majice u centru Beograda!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konstantine Petroviču,
nekako sumnjam da bi devojka mogla da nasrne na mladića, ali se slažem sa Vama da nedostatak informacija (izjave svedoka i sl.) stvara prostor za relativizaciju.

U slučaju da se napad odvio baš onako kako su ga na vestima preneli, opravdanja nema. Ja mogu biti protiv (zapravo i jesam) gej parade, ali ne jurim pedere po ulicama sa gnevom pravednika. Niti mogu da se zamislim u takvoj situaciji. To bi valjda trebalo da se podrazumeva, nezavisno od toga da li je neko za ili protiv. :)

Ne znam, ja verujem isključivo nezavisnom srpskom sudstvu a ne ostrašćenim komunikeima kojekakvih moralno sumnjivih lobista.

Da je mene neko napao na ulici, kolega, ili možda vas, ne verujem da bi se oglasio bilo ko. Pošto, dakle, njih ne interesuju moje potencijalne rane, zašto mene da interesuju njihove stvarne modrice?

To je potpuno fer, ali pokušaću da odgovorim na retoričko pitanje iznad: zbog sebe samog. Kako bi se sprečila i najmanja mogućnost da u krajnjoj konsekvenci ovakvih postupaka bilo ko doživi sudbinu jednog npr. Martina Nimelera. Naravno, daleko smo od toga, nisam sklon paranoisanju. :) Ali takvima i ne treba mnogo, da nema pedera, oni bi ih izmislili, ako sa mnogo slobode parafraziram jedan Sartrov stav.

Sa Vašom ocenom "nezavisnih" medija i "nezavisnog" sudstva ne mogu da se ne složim... a i ne vidim osobu zdravog razuma koja bi mogla.

A lobisti nek se guše u suzama - to im je valjda posao.

Pozdrav.

Ne znam, ja verujem isključivo nezavisnom srpskom sudstvu a ne ostrašćenim komunikeima kojekakvih moralno sumnjivih lobista.

Da je mene neko napao na ulici, kolega, ili možda vas, ne verujem da bi se oglasio bilo ko. Pošto, dakle, njih ne interesuju moje potencijalne rane, zašto mene da interesuju njihove stvarne modrice?

Prvo bi se ispitali i poslati na ekspertizu tvoji odevni predmeti,

tako da bi se brzo utvrdilo da li su neki simboli na njima iritirali napadaca!

Naš narod ne želi da prizna činjenicu da su LBGT samo genetička varijacija na nivou hromosoma koji određuju polnu, nagonsku sklonost i da su potpuno isti po tom pitanju kao i genetičke varijacije koje određuju bilo koje somatske osobine čovjeka ... naši ljudi se boje istine.. mora da je bilo teško i prihvatiti da je Zemlja okrugla i da je ta činjenica izazivala strah zbog neznanja o gravitaciji, zbog zloupotrebe religije od strane crkve itd, itd. ..
..ali kad jedna potpuno bezazlena prirodna pojava kod ljudi izaziva strah i bijeg, odbacivanje i mržnja su sasvim logična posljedica, a želja da se ukloni objekt mržnje nužna posljedica ...
Ne bi oni paradirali da većina strejt ljudi ima u svijesti jednostavnu i bezazlenu genetičku istinu o njima ... Zabranom borbe za ovu istinu, zabranjuje se sama istina i dozvoljavaju radnje koje su protiv nje ... a svaka radnja protiv istine je destruktivna ...
... Ono čega ljudi nisu svjesni jeste da se svaka istina može zabraniti i svako natjerati da ubode ili puca u onog drugog ...

Poštovane koliginice i kolege.

Zamolio bih vas da diskutujete na temu bez uplitanja ličnog u diskusiju. Vređati se međusobno nije dozvoljeno kao ni propagirati diskriminaciju. Nadam se da ćete uvažiti moj savet. Hvala

Ja bih te zamolio da zaustavis i uklonis poruke koje pozivaju na nasilje i propagiraju mrznju prema pripadnicima LGBT ljudi, kojih je puna ova tema.
Strasno je videti koliko mrznje postoji kod mladih ljudi i ljudi uopste samo zbog toga sto je neko razlicit od njih. Vidim ovde pisu kako je devojka sama kriva sto je nosila majicu to vece i da je to smisljeno uradila ne bi li izazvala nesto ovakvo. Sram vas bilo, samo to mogu da kazem. Da li vi stvarno mislite da bi neko rizikovao svoj zivot?! Postoji li u ovoj zemlji Ustav i zakon koji kaze da svako ima pravo na svoje misljenje? Ova zemlja je otisla u tri lepe. Nije ni cudo sto nas je sve manje i manje. Vise se nigde ne osecas sigurno. Gledam da nekog ne zakacim u prolazu, da ga ne pogledam slucajno, jer sta znam, mozda mu se nece svideti, izvadice noz ili pistolj i ubiti me. Zbog cega? Zbog takvih ljudi koji su kao ovaj sto je napao devojku ni krivu ni duznu koja se vracala iz grada. Tog "junaka" koji je ovo uradio treba obesiti za primer drugima. Bez razmisljanja. Zapitajte se, malo nad ovim. Sutra to moze biti vasa sestra, brat, otac ili majka...Neka budala ce ih bez ikakvog razloga napasti. Ko je on da nekom oduzme zivot. Pod hitno pozvati na odgovornost sudiju koji ga je pustio i nije mu odredio pritvor. Nek sudovi jednom za svagda pocnu da rade svoj posao.
Povrdjenu devojku znam i zelim brz oporavak. Bori se, jaka si i pravazici ces i ovo.

Stop nasilju!

a, ko je 100% siguran da je zbog majce popila noz?
sta ako je provocirala?
sta ako je ona diler kog je izb'o klinja zbog loseg tripa?

Ne shvatam oko cega se digla prasina??? Pa mene su ispred moje kucestartovali klinci koji su se vracali uradjeni sa beer fest-a, i hteli da se tuku. Da mi nije bilo maca, ko zna sta bi bilo...a pri tom, uopste nije bitno bilo sta mi je pisalo na majici...

a, ko je 100% siguran da je zbog majce popila noz?
sta ako je provocirala?
sta ako je ona diler kog je izb'o klinja zbog loseg tripa?

Ne shvatam oko cega se digla prasina??? Pa mene su ispred moje kucestartovali klinci koji su se vracali uradjeni sa beer fest-a, i hteli da se tuku. Da mi nije bilo maca, ko zna sta bi bilo...a pri tom, uopste nije bitno bilo sta mi je pisalo na majici...

Da, vracajuci se iz grada, napadnuta je bez ikakvog razloga. Nije ga provocirala, vec je bila pracena i zatim napadnuta.
Zasto ih nisi prijavio? Zasto nisi pozvao policiju i prijavio ih?
Da imamo sudstvo i policiju koji se bave svojim poslom i osudjuju takve koji napadaju ovakvih ispada i nasilja bi definitivno bilo manje. Osudis jednog na 5 godina pa ce drugi da razmisli hoce li nekog napasti ili ne!

Naš narod ne želi da prizna činjenicu da su LBGT samo genetička varijacija na nivou hromosoma koji određuju polnu, nagonsku sklonost i da su potpuno isti po tom pitanju kao i genetičke varijacije koje određuju bilo koje somatske osobine čovjeka ... naši ljudi se boje istine.. mora da je bilo teško i prihvatiti da je Zemlja okrugla i da je ta činjenica izazivala strah zbog neznanja o gravitaciji, zbog zloupotrebe religije od strane crkve itd, itd. ..
..ali kad jedna potpuno bezazlena prirodna pojava kod ljudi izaziva strah i bijeg, odbacivanje i mržnja su sasvim logična posljedica, a želja da se ukloni objekt mržnje nužna posljedica ...
Ne bi oni paradirali da većina strejt ljudi ima u svijesti jednostavnu i bezazlenu genetičku istinu o njima ... Zabranom borbe za ovu istinu, zabranjuje se sama istina i dozvoljavaju radnje koje su protiv nje ... a svaka radnja protiv istine je destruktivna ...
... Ono čega ljudi nisu svjesni jeste da se svaka istina može zabraniti i svako natjerati da ubode ili puca u onog drugog ...
ovo je predobro recheno :heart:

Prvo da napišem da se nadam da će naše očajno sudstvo imati snage da kazni ovo dete što rigoroznije zbog učinjenog, bez obzira koji je mogući razlog za napad. Nasilje nikad nije rešenje za problem.
Sledeće, vezano za ovaj post. Gej ljudi nisu samo genetička varijacija, već greška priorode, kao što su mnogi poremećaji greške. Umesto da im se nameće stav da je ta greška nešto dobro čime se trebaju ponositi, treba im pomoći da se greška ispravi. Kao što se mnogim ljudima sa određenim poremećajima pomoglo. Takođe je neozbiljno pisati o zabludi da je zemlja ravna i to nametati crkvi (iako se ne navodi koja je crkva u pitanju).
Da li je pomenuti poremećaj toliko bezazlen? Šta je rezultat tog poremećaja (ne u negativnom smislu, već kao i svaki drugi poremećaj)... zar nije nedostatak potomstva? To je dovoljno da ga sa biološke strane nazovemo poremećajem. A ako idemo dalje, videćemo veliki sukob sa moralnim načelima (iako ih je sve manje u našem društvu), sa tradicionalnim vrednostima i sa religijskim stavovima. Jednostavno sve je to u sukobu sa našim društvom i baš iz tog razloga treba naći rešenje za njihov problem. Nasilje to nije i treba ga kažnjavati, kao i svako drugo nasilje. Pod nasiljem treba smatrati i ono nad većinom kao nametanje jedne minorne grupe koja želi da dobije određene ekonomske i politčke poene koristeći pomenuti poremećaj.
Istina je da ove osobe postoje i da postoji određeni stepen nasilja nad njima. To nasilje je moguće samo ukoliko neko potencira svoj homoseksualni poremećaj, ako ga javno iznosi. Naravno da to ne opravdava nasilje koje sledi, ali treba znati da su oni učinili prvi korak u krugu nasilja. Manji ali prvi. zbog svega navedenog treba kazati istinu, treba kazati da su to ljudi sa velikim problemom i da im trebamo pomoći. Ukoliko oni sami ne žele tu pomoć i paradiraju, kako da im pomognemo?

Devojku su napala tri napadača koja su A. Ž. i njene dve prijateljice pratila od Zelenog venca do ugla ulica Carice Milice i Maršala Birjuzova, gde se napad i dogodio. Nakon što su primetili da A. Ž. na sebi ima obeležja LGBT pokreta, jedan od njih je uz psovke nasrnuo na nju više puta uzvikujući pitanje da li je ona lezbejka.

Ubrzo zatim je počeo da je udara, a onda potegao i nož i napao je. A. Ž. je u napadu zadobila duboku povredu desne šake sa presečenim tetivama dva prsta, kontuziju glave i više masnica i oderotina po telu, koje joj je napadač naneo udarcima pesnicama i nogom. A. Ž. se trenutno bolje oseća, u stabilnom je stanju i nalazi se pod stalnim lekarskim nadzorom u Kliničkom centru Srbije gde čeka na operaciju desne šake.

Kakve junacine. :bljak:

Ja bih te zamolio da zaustavis i uklonis poruke koje pozivaju na nasilje i propagiraju mrznju prema pripadnicima LGBT ljudi, kojih je puna ova tema.
Strasno je videti koliko mrznje postoji kod mladih ljudi i ljudi uopste samo zbog toga sto je neko razlicit od njih. Vidim ovde pisu kako je devojka sama kriva sto je nosila majicu to vece i da je to smisljeno uradila ne bi li izazvala nesto ovakvo. Sram vas bilo, samo to mogu da kazem. Da li vi stvarno mislite da bi neko rizikovao svoj zivot?! Postoji li u ovoj zemlji Ustav i zakon koji kaze da svako ima pravo na svoje misljenje? Ova zemlja je otisla u tri lepe. Nije ni cudo sto nas je sve manje i manje. Vise se nigde ne osecas sigurno. Gledam da nekog ne zakacim u prolazu, da ga ne pogledam slucajno, jer sta znam, mozda mu se nece svideti, izvadice noz ili pistolj i ubiti me. Zbog cega? Zbog takvih ljudi koji su kao ovaj sto je napao devojku ni krivu ni duznu koja se vracala iz grada. Tog "junaka" koji je ovo uradio treba obesiti za primer drugima.
Obesiti zbog navedenog???
Sva sreća što nisu svi tvoje tolerancije.
Bez razmisljanja. Zapitajte se, malo nad ovim. Sutra to moze biti vasa sestra, brat, otac ili majka...Neka budala ce ih bez ikakvog razloga napasti. Ko je on da nekom oduzme zivot. Pod hitno pozvati na odgovornost sudiju koji ga je pustio i nije mu odredio pritvor. Nek sudovi jednom za svagda pocnu da rade svoj posao.
Povrdjenu devojku znam i zelim brz oporavak. Bori se, jaka si i pravazici ces i ovo.

Stop nasilju!

Untitled.jpg

Шта је на тој мајици било тачно нацртано и написано ?

šta god da je bilo napisano nije smela biti napadnuta.... čak iako je natpis na majici predstavljao krivično delo ( a ne verujem da jeste) ...ali čak i ako jeste onda je devojku trebalo prijaviti i nadležni sržavni organi moraju da reaguju ...niko od nas nema pravo i ne sme da preuzima pravdu u svoje ruke jer onda postajemo divlji zapad ......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back