Napadnut Dragan J. Vučićević: Blokaderi mu uništili kuću

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.071

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević je napadnut.​

Prema informacijama, na meti nasilnika bila je kuća našeg glavnog urednika! Objekat je demoliran, a još nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Vučićevićem za kog se nadamo da je dobro i da će uskoro biti u mogućnosti da nam se javi.

Ovog jutra je naš urednik, kao i svakog dana, prisustvovao prvom kolegijumu, nakon čega je otišao. Ubrzo nam je stigla informacija iz policije da je on, to jest njegov porodični dom, napadnut.
Inače, Dragan J. Vučićević je prethodna dva dana bio u Vrnjačkoj Banji, odakle se uključivao u program naše televizije, i očigledno su napadači iskoristili informaciju da on nije u Bogradu da bi mu demolirali kuću. Ono što, međutim, nisu znali jeste da li se u njegovoj kući nalazilo neko od njegovo šestoro dece i to im očigledno nije ni bilo važno.

Nema sumnje da je Vučićević napadnut samo zato što je radio svoj posao i što je jedan od najvećih boraca protiv obojene revolucije koju već 10 godina neko pokušava da sprovede u Srbiji, a posebno nakon pada nadstrešnice u Novom Sadu.

- Ali siguran sam da će ovo samo osnažiti Vučićevića da nastavi svoju borbu još snažnije - poručio je Dejan Vukelić, zamenik Dragana J. Vučićevića.

Kako je Vukelić dodao, ovo je neviđeni čin terorizma.

- I sam Vučićević je više puta upozoravao da ovako nešto može da se dogodi jer svi znamo da je on bio prvi na meti. Ovo je političko-teroristički napad - upozorio je Vukelić.

On je istakao da ako preko ovoga pređemo, a nećemo, ako tužilaštvo ne podnese adekvatnu optužnicu i ako sud ne osudi počinioce, imaće rat sa Informerom.
- Ovo ovako i dalje više ne može - zaključio je Vukelić.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...n-vucicevic-blokaderi-teroristi-unistili-kucu
Netolerancija drugačijeg mišljenja i stavova je izgleda uzela maha u Srbiji.
Da li je ovo otišlo iz nekog konteksta politike i nacionalnog suživota?
Kako usposaviti normalne/ljudske odnose u Srbiji?

Prema poslednjim informacijama, na meti nasilnika bila je njegova kuća, koju su uništili blokaderi teroristi.
1752061986518.png
Ovakav postupak predstavlja do sada neviđeni udar na slobodu medija.
"Meta je bio Dragan Vučićević. Kuća je demolirana. Još nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Draganom. Pokušavamo", naveli su na televiziji Informer.

Kako je istaknuto, napadači nisu znali da li je u kući neko od njegovo šestoro dece i da ih nije bilo briga. Napadnut je zbig toga što radi i govori i zato što je jedan od najvećih boraca protiv obojene revolucije, ističu na Informeru.

Takođe, ističu da je Nova pre nekog vremena objavila adresu i sliku kuće Dragana Vučićevića, čime mu je, kao i njegovoj porodici, nacrtana meta na čelu.
- Mi nismo bili tu, bili smo u Vrnjačkoj Banji. Uništili su kuću, tu živim sa malom decom. Verovatno su pratili gde sam - rekao je Vučićević koji se uključio u program.

- To je radničko naselje, nije Dedinje, Banovo brdo. Izgađali su celu kapiju sa farbom. Tu je i neka kesa. Sve sam prijavio. Ovde je najveća fleka. Odvaljen je i deo fasade, kao su nečim tvrdim gađali, možda čak i pucali. Komšije kažu da su čule prasak. To je sigurno nečim jakim udareno. I komšiji su zid farbali. Tu je bio parkiran auto komšije, uništili su mu auto farbom. Najviše me brine ovaj gore oštećeni deo, odvaljene fasade. To nije moglo tek tako, to je moralo sa nečim jako teškim da se udari. Ovo su delovi odvaljene fasade. Moralo je biti gađano ili pucano sa nečim - dodao je on.

https://www.novosti.rs/vesti/politi...n-vucicevic-blokaderi-teroristi-unistili-kucu
Novosti

A jel mu se još cede kapljice farbe niz fasadu?
jel policija usnimila ono balonče kojim mu gađali kuću?
ma to neki amateri, uzeli gumeni balon, kineske proizvodnje,
To se uzme ku.ton pa kad se rasprsne,..
I ne radi se to s farbom, nego, lepo se našo.aš u ku.ton i onda... lepo dismr.

Што не одеш на лице места и то не демонстрираш?

Pišu demolirali - a u članku kao štetu pominju farbu na kapiji, tragove farbe kod komsije i komsijinom autu. I neka steta na fasadi, koja je otprilike prevelika da bi nastala od neke kese koju su blokaderi ostavili - pa kaze nesto ozbiljnije - sigurno snajper.

Koliko laze - ako nije sve izmislio, mozda mu je neko bacio jaje na kapiju i fasadu, pa sad dize frku paniku, unosi nemir i sl.

Што не одеш на лице места и то не демонстрираш?
Bi ja, nego sam nešto daleko od mesta zločina i ostalih nepodopština, a pare mi na manjak - ja nezapošljen, žena prosvetni radnik i još vida rane od onaj precednikov kompir što im dade ko platu onomad, a dete studenat, a nji strane službe otkačile od sise, nema pare, prsušile, počeli Šizoja da finansiraju.

Pišu demolirali - a u članku kao štetu pominju farbu na kapiji, tragove farbe kod komsije i komsijinom autu. I neka steta na fasadi, koja je otprilike prevelika da bi nastala od neke kese koju su blokaderi ostavili - pa kaze nesto ozbiljnije - sigurno snajper.

Koliko laze - ako nije sve izmislio, mozda mu je neko bacio jaje na kapiju i fasadu, pa sad dize frku paniku, unosi nemir i sl.

Ма, јок, ниси у праву. Мува пролетела поред капије.

Bi ja, nego sam nešto daleko od mesta zločina i ostalih nepodopština, a pare mi na manjak - ja nezapošljen, žena prosvetni radnik i još vida rane od onaj precednikov kompir što im dade ko platu onomad, a dete studenat, a nji strane službe otkačile od sise, nema pare, prsušile, počeli Šizoja da finansiraju.

Лакше је из удобне фотеље и уз кокице па туђој грбачи ударце трпети, знам.

Back