napadi na prosvetne radnike

a dusevni bol? a prezivljeni stres? to puj pike i ne vazi vise?
mora bre neku odgovornost da ima taj, da snosi posledice ako je kriv, a ne ovako, sou se nastavlja, juce je bila ta moja drugarica, sutra neko drugi i tako redom...
sta bilo kome vredi bilo koja ocena posle ako dobije čir u medjuvremenu?

Душевни бол утврђује психјатар и лекарска комисија, а доказује суд! Може да га тужи, па нек се прегања са њим, ако јој је то циљ, а не оцена!

Јеко, не знам да ти одговорим.:(
Ја сам раније мислила да не би...поготово сам била 100% сигурна да се то не би могло десити мени...сада сам већ сигурна можда 90%...:( Ништа ми се није десило, Богу хвала, али од последње измене закона када петицама из владања награђујемо свакакве ученике (и тиме им подижемо просек), када је немогуће казнити ученика, када смо почели живети у страху од сваког додиривања ученика (и тапшања по рамену, и миловања по глави и хватања за мишицу због растављања у тучи...), када се сви ученици и родитељи бусају својим правима а обавезама ни трага....:sad2:

Имала сам ситуацију да сам ученика (кик-боксера) извела пред таблу да одговара јер је константно ометао час, а он ми претио да ће све да полупа (а били смо у хемијском кабинету)... Видела сам да је ван контроле, да не влада собом, да је спреман на све..:sad2:...а нисам смела да устукнем да бих одржала свој ауторитет. Срећом те је он још психички незрео, па сам ту била јача... Али мало је фалило да крене да разбија све око себе, а и мене би - да сам му се нашла на путу. :confused: Срећом, све је добро прошло, сада смо ок, извинио ми се касније, али после тог догађаја сам схватила да не зависи баш увек све само од мене...:(:(:(

Е да, сви остали ђаци су били коректни, и испричали онако како јесте било...али у том тренутку нико није реаговао. Па и ја сам била уплашена, акамоли они!
Da bre idiotizam šta su uveli...Vladanje ne ulazi više u prosek?

Helen, priznajem da nisam pratila temu, nego samo odgovorila na naslov pa izvini ako sam propustila odgovor na sledece pitanje.

Smatras li da je ikako moguce da na bilo koji nacin djaci napadnu predavaca koji je fer i valjano radi svoj posao? Moje misljenje je da bi takvog predavaca podrzali ostali djaci, bar tako mogu tvrditi iz svog radnog iskustva. Kao pojedinci, djaci su uglavnom sasvim egoisticni i cesto nemaju osecaj za pravicnost, ali kao grupa retko donose pogresne procene i u vezi sa sobom i u vezi sa nastavnicima.

Nije uvek tako, nazalost. Evo bas je bio slucaj u mojoj skoli pre par dana. Nisu im se svidjale ocene, pa da okrenu kako njima odgovara, izjavili kako je uciteljica udarila detetu samarcinu. A govorim o 3. osnovne i uciteljici sa 25 godina radnog staza... Koja je inace jako blaga zena, mislim da nikad ton povisila nije. Samo je jedno dete izjavilo da ostali lazu.

Poslednja izmena:
maaa neeee, evo, slusajte svi latisu ona je uvek u pravu, ona sve zna, pa ona je sve svojim ocima videla! Nas sistem skolstva je idealan, samo je problem sto su deca u sustini nezadovoljni mali debili koji iz cistog besa i mrznje(potpomognuti roditeljima koji su jos veci debili, jer kao sto je poznato debili radjaju debile) biju i optuzuju nastavnike, koji su cvecke i toliiiiiko diiiiivni ljudi, kakvi divni, ma mrava niko nikad zgazio nije... svaki izuzetak se izuzima iz dalje rasprave jer nije svima poznato da 'izuzetak potvrdjuje pravilo'

dakleM, zanemarite sve sto drugi pisu. citajte samo latisine postove, ona nikad nije cula da neki ljudi u ovoj zemlji godinama pokusavaju da dodju do pravde, a delimicno je zadovolje tek u Strazburu, izgleda da je samo ona u mogucnosti da shvati pravu sliku stvari, mi ostali smo hepi retardi koji veze nemaju ni sa cim....

idi begaj... :lol:

Poslednja izmena:
Ma hoće da ti kaže da lice koje je pravosnažno krivično osuđeno ne može da radi u školi. Osim toga, hoće da ti kaže da profesori uživaju sa decom koja hoće da uče, koja su svesna važnosti obrazovanja, koja se bave nestašlucima primerenim za njihov uzrast a ne agresijom. Ja sam svoje dete vaspitala tako da svaku profesorsku nepravdu ispravlja ispred table znanjem.I sam profa drugačije gleda dete koje se svađa za ocenu i dete koje ladno ustane i tog momenta odgovara. Sto posto!

Da bre idiotizam šta su uveli...Vladanje ne ulazi više u prosek?

Владање улази у просек, али сви имају петице из владања, а да би смањио оцену ученик мора да има преко 35 неоправданих, па да се покрене дисциплински попступак, па да даш детету шансу ''да се поправи'', па тек ако он настави да бежи са часова - онда му даш 4 из владања... Што је и даље награда за оне чије су просечне оцене двојке јер му се тиме само подиже просек, а никакве друге последице не сноси...

Ma hoće da ti kaže da lice koje je pravosnažno krivično osuđeno ne može da radi u školi. Osim toga, hoće da ti kaže da profesori uživaju sa decom koja hoće da uče, koja su svesna važnosti obrazovanja, koja se bave nestašlucima primerenim za njihov uzrast a ne agresijom. Ja sam svoje dete vaspitala tako da svaku profesorsku nepravdu ispravlja ispred table.I sam profa drugačije gleda dete koje se svađa za ocenu i dete koje ladno ustane i tog momenta odgovara. Sto posto!

Како је кренуло, још ће и давање кеца постати - кривично дело! :zcepanje:

Nije uvek tako, nazalost. Evo bas je bio slucaj u mojoj skoli pre par dana. Nisu im se svidjale ocene, pa da okrenu kako njima odgovara, izjavili kako je uciteljica udarila detetu samarcinu. A govorim o 3. osnovne i uciteljici sa 25 godina radnog staza... Koja je inace jako blaga zena, mislim da nikad ton povisila nije. Samo je jedno dete izjavilo da ostali lazu.

Latisa, samo udruzivanje grupe protiv jednog nastavnika ukazuje na to da pored sveg radnog staza doticne i tvog kolegijalnog misljenja o njoj, garant postoji opravdani razlog za nezadovoljstvo njenim nacinom rada. Tu mozda nisu u pitanju samo ocene, nego mozda i pristup djacima. Mozda ni ne pravi namerne, nego slucajne greske i lose procene, al nesto gresi, sigurna sam. Ja znam mnoge koje deluju blago u zbornici, a zestoki su mufljuzi kad je u pitanju zatvoren prostor ucionice. Kad sam predlozila da se uvedu kamere u ucionice, prvo su se takvi pobunili pa sam se zapitala zato jer ne kontam nijedan moguci razlog zbog koga bi smetao video nadzor na javnom mestu kao sto je ucionica.

Nikad ne verujem djacima kad ospu paljbu po nekom sve dok se ne desi da istu vrstu primedbi ima nekoliko generacija nezavisno jedna od druge.

Jedan jedini put sam imala problema sa problematicnom ucenicom koju nisam mogla da obuzdam, a to je bilo jos prve godine rada u skoli (kada sam bila samo malo starija od svojih djaka). I kada iz ove perspektive posmatram taj pedagoski neuspeh, i pored njenog prostakluka i izuzetno agresivnog ponasanja (od vrishtanja nekih narodnjaka na casu pa sve do opijanja u skoli, zachepljenja brave kabineta, posipanja vode po nastavnicima i ucenicima, tuche sa dechacima...) opet sam primetila neke propuste prosvetnog kadra koje sada ne bih napravila, a osnovni propusti su bili: apsolutno ignorisanje prestupa te devojke od strane njenog razrednog staresine (koja se dodvoravala svojim djacima kroz ''blagost'' i neki idiotski pristup ''nije vazno sto mrzite ostale profe, volite samo mene'') i drugi propust je bio moj sto ja sama nisam ni pokusala da proniknem u korene njenog nezadovoljstva i unutrasnje histerije, nego sam svaki njen gaf belezila kao prestup i ponasala se ne kao pedagog, nego kao cist administrativac. Dakle, ispravkom i mog tadasnjeg rada i rada tog odeljenskog staresine, vrlo je moguce da smo mogli ispraviti i to neobuzdano i naizgled beznadezno dete kako je kasnije uspevalo sa njoj slicnima.

Poslednja izmena:
Mene je za malo jedan ucenik zviznuo danas i to zato sto sam mu rekla da cu mu pozvati oca da ga vodi kuci jer je umlatio kao vola u kupsu drugog ucenika.
Ovaj ministar ako uskoro ne promeni zakon o školstvu ostaće mu školstvo uskoro bez profesora:sad2:...kako vidim malo po malo pa se neki nastavnici žale na nasilne učenike i niko im ništa niti može niti sme:dash::dontunderstand:. Ovo je zadnji vek. Nekad je i pesma postojala Od kolevke pa do groba...a sada djaci i nastavnici kao neprijatelji u rovovima.

maaa neeee, evo, slusajte svi latisu ona je uvek u pravu, ona sve zna, pa ona je sve svojim ocima videla! Nas sistem skolstva je idealan, samo je problem sto su deca u sustini nezadovoljni mali debili koji iz cistog besa i mrznje(potpomognuti roditeljima koji su jos veci debili, jer kao sto je poznato debili radjaju debile) biju i optuzuju nastavnike, koji su cvecke i toliiiiiko diiiiivni ljudi, kakvi divni, ma mrava niko nikad zgazio nije... svaki izuzetak se izuzima iz dalje rasprave jer nije svima poznato da 'izuzetak potvrdjuje pravilo'

dakleM, zanemarite sve sto drugi pisu. citajte samo latisine postove, ona nikad nije cula da neki ljudi u ovoj zemlji godinama pokusavaju da dodju do pravde, a delimicno je zadovolje tek u Strazburu, izgleda da je samo ona u mogucnosti da shvati pravu sliku stvari, mi ostali smo hepi retardi koji veze nemaju ni sa cim....

idi begaj... :lol:

U zivotu nisam nikome rekla da je debil i ni za koga nisam rekla da je debil, ne guraj mi reci u usta. Vidim da ne razumes apsolutno nista sto ja napisem, sve dok ti ne nacrtam, niti primecujes da su moji postovi upuceni tebi dobronamerni. Evo, wife ti je par postova iznad objasnila deo onoga sto sam htela da ti kazem.

Jaoo, sto meni nekad dodje da napadnem ove 'moje' prosvetne radnike......... :D
Ja ne znam da je u mojoj skoli bio neki slucaj napada na profesore.........Ako se u to ne racuna gadjanje papiricima,povrcem i gumichicama.........Hah...........Ma ovi nasi su kao beli medvedi.......Al' uhvatim sebe ponekad da podsvesno pozelim da izvredjam ili udarim svog profesora............A jos i vazim za dobro dete......... Sta li tek ostalima pada na pamet sve....... :D
Ja nikad sebi ne bih tako nesto dopustio. Ne ide uz moje vaspitanje,karakter,moralne vrednosti... I jos uz svasta nesto ne ide. :D
Desavaju se grozne i jezive stvari, nazalost. Slusao sam price o nasrtajima na prosvetne radnike. Ne odobravam nikakav oblik nasilja. Deca su danas nemoguca!

zasto nisi zvala policiju- ako ga je prebio kao vola u kupusu :eek:

Ne brini nije ni taj drugi cvecka. Zvala sam roditelje pa neka se oni medjusobno obracunaju.

Inace, policija u takvim situacijama ne moze nista. Zvali smo vec nekoliko puta. Oni dodju, napisu zapisnik, pozovu roditelje i pitaju da li hoce da podnesu krvicnu prijavu (jer to mogu samo roditelji ostecenog, nikako skola) oni kazu da nece i to je to.

Onda idu jedni drugima na vrata pa dovrsavaju ono sto su njihova deca zapocela.

A ja samo gledam kako sa sacuvam svoju glavu.

I redovno si ti kriv jer nemas krila da im konstantno lebdis nad glavama. Ili bar tvoja astralna projekcija. Kao da njih ima petoro. Jos ako se pogodis da si bila dezurna taj dan, ili ne dao Bog, razredna, lepota.

Poslednja izmena:

Back