NAPAD PANIKE I PANIČNI POREMEĆAJ

Ma ako slobodno pisi.....

A sto se brines ako ides sa majkom? Gubis ravnotezu, pa sta....Kazi i ako padnem majka ce me uhvatit, e bas da vidim da li cu da padnem.....Itd.... Nemoj da se plasis nego prihvati to nesto kao moguce i ako se desi bitno je da se ne uplasis, i kada to postignes strah ce se smanjivati.

Jeste lako reci nego uraditi, ali samo trebas da se ne plasis, a misli valjda mozes savladati, pa nemas opsesivno-kompulsivni poremecaj.....Zamisli te ljude....On npr ide i samo dobije prisilnu misao da 17 puta preskoci sahtu ili kocku na poplocanom podu, i ako to ne radi povecava se stopa anksioznosti.....Zamisli njima kako je tesko da se odupru prisilnim mislima.

Znaci ides i ako osecas strah, prihvati ga, kazi, ok znam zasto se plasim, to je "normlano" za moje stanje, tako pise u knjigama, e sad ja se necu plasiti plus jos jedno 40% vise nego sto treba i da sama izazovem nesto sto se i ne bi desilo...Mozda sam se plasila nekada kada nisam znala sta je ovo i kada sam mislila da je ovo stvarno fizicki simptom, ali sada znam da je ovo samo psihosomatski simptom, i da sam savrseno fizicki zdrava, ovo je samo "lazna procena moje psihe", moje telo je u sasvim dobrom zdravstvenom stanju.

Bas cudno da ti je bilo lose kada si isla sa majkom - agorafobicari se uvek pored sigurne osobe osecaju sigurno i spokojno...problem im je kada trebaju sami da odu negde i da se oslone sami na sebe.

Nekad se misli u agorafobiji ne mogu lako savladati i ponekad upravo one izazivaju anksioznost i/ili napad panike.
a nekad mogu biti i prisilne.

treba da shvatis da ti one 'govore' pogresno - n.pr da ces se onesvetiti, da ce ti pozliti, da ces poluedti, itd.

Poslednja izmena:
Nekad se misli u agorafobiji ne mogu lako savladati i ponekad upravo one izazivaju anksioznost i/ili napad panike.
a nekad mogu biti i prisilne.

treba da shvatis da ti one 'govore' pogresno - n.pr da ces se onesvetiti, da ce ti pozliti, da ces poluedti, itd.

...ipak covek u takvom stanju ne moze sebe kontrolisati te zato i trazi pomoc a pomoc najcesce sadrzi i terapiju lekovima.

pa izlazim, ali uglavnom vozim bicikli jer kad pesacim kao da me zeza ravnoteza. i nekad imam utisak da nisam bas stabilna. pa eto...problem mi je da se oslobodim toga.. biva mi lakse kad pricam o tome ovde.. nekako mi se predoce neke stvari, koje ja ne mogu bas da ukapiram jer je logicno da anksiozne i agorafobicne osobe ne mogu bas da rasudjuju kako treba, svesne su svega, ali ne primenjuju..

pa izlazim, ali uglavnom vozim bicikli jer kad pesacim kao da me zeza ravnoteza. i nekad imam utisak da nisam bas stabilna. pa eto...problem mi je da se oslobodim toga.. biva mi lakse kad pricam o tome ovde.. nekako mi se predoce neke stvari, koje ja ne mogu bas da ukapiram jer je logicno da anksiozne i agorafobicne osobe ne mogu bas da rasudjuju kako treba, svesne su svega, ali ne primenjuju..

To sa ravnotezom je isto posledica anksioznosti koja kako bude opadala a ti manje osluskivala svoje telo, ce isto doci na svoje..Samo hrahro i gore glavu a ne libi se i doktora ,nije to nista strasno bices kao nova mada si rodjena emotivna i uvek ces jace odreagovati na emocije koje se budu redjale ali je to normalno.

To sa ravnotezom je isto posledica anksioznosti koja kako bude opadala a ti manje osluskivala svoje telo, ce isto doci na svoje..Samo hrahro i gore glavu a ne libi se i doktora ,nije to nista strasno bices kao nova mada si rodjena emotivna i uvek ces jace odreagovati na emocije koje se budu redjale ali je to normalno.

Da sa to sa ravnotezom jeste posledica jake anksioznosti i pred panicno stanje. Neko drugi ko ima panicne napade iz drugog razloga ce odmah krenuti sa negativnim mislima "Jao evo ga opet panicni napad, jao sad sam gotov/gotova, obrukacu se ovde na javnom mestu, jao sad ce nesto lose da mi se desi" , dok ona pomisli - hm, nesto mi nije ravnoteza ok, uh da li sam zdravstveno dobro, a sta ako mi pripadne muka itd.... Ona se fakticni i ne plasi toliko od panicnih napada koliko je zabrinuta da li ce joj biti dobro i da li ce ostati ziva i preziveti to nesto sto oseca da je zastrasujuce. Samo u tom trenutku treba da se seti da je najgore sto joj se moze desiti "samo" panicni napad i nista vise od toga....Nikakva telesna bolest, osim telesnih manifestacija panicnih napada - jako lupanje srca, hiperventilacija, magljenje vida, poremecaj ravnoteze, teske noge, nervoza i tremor ruku, derealizacija i depersonalizacija......

sto nema nikog? :) Meni receno da ne odustajem od pisanja, a niko ne reaguje :)

E ja ne mogu bas uvek da stignem, ali trudim se, kako kad obaveze dozvole!

A i bolje je da niko nista ne pise nego da ti lupaju gluposti, kao na popularnom pdf-u psihologija koji vise lici na neki pseudonaucni pdf tipa astrologija, vracare, vidovite zorke nego na pravi naucni ozbiljni forum.....Trudio sam se da od tog pdf-a napravim nesto, pisao psiholoski recnik, otvarao razne strucne teme, stavio linkove sa knigama, ali jednostavno mediokriteti i laici bez ijedne strucne procitane knjige ugusise podforum.....

Tamo kada neko postavi i iznese svoj problem, prvo biva ismejan, pa onda sledi neki sarkasticno ironicni humor, pa onda gomila neupotrebljivih saveta tipa - imaj vise sexa, idi napij se, odi na svadbu i igraj, davi svoje prijatelje svojim problemima i izgubi ih sve i tako dalje.......

Prosto da covek ne poveruje da je neko toliko nesvestan da ne poze da pojmi da je nekom zivot pakao i da mu treba pomoc, kako neko moze da se zajebava tako sa necijim stanjem?

Koliko vidim, ovo je pak ozbiljniji podforum malo, mozda jer se zove zdravlje, pa je to zajebantima i maloumnicima mrsko da prelistavaju, i misle da nista zanimljivo ovde nema, pa ga zaobilaze a zna se, pdf psihologija je ono - kutak za zabavu i ubijanje vremena, kao i podsmejavanje ljudima na koje se gleda kao da su ludaci iz onog dela Zikine dinastije sa Herbertom Fon Karajanom.

Takod a bolje je ovde - ovde niko ne odgovara, a kada neko odgovori, onda to bar i ima nekog smisla.....Nista ti ne znaci da ti neko nalupava gluposti na svakih 5 minuta i da se prepunjava tema glupostima.... Jadni moderatori dok imaju zivaca brisu a posle dignu ruke, jer niko nije robot.

Amelija, predlozio bih ti da trcis, i to ako si u mogucnosti u nekom obliznjem parku! Da uhvatis jos ovo malo vremena sto je ostalo! Veruj mi, i meni se nakupio stres i negativne stvari i istrcao sam 5km , pa posle malo izvezbao borilacke vestine (tzv shadow boxing, tj kardio boxing, veoma popularno u Americi) i kada sam se vratio kuci, verovatno sam sav glikogen iz misica potrosio, i znas kako se nekako "izduvano" osecam, kao da sam uzeo neki jak sedativ.....Jedva gledam na oci.... Onda sam pojeo proteinski obrok i trebace mi narednih 2 sata da povratim "dusu" sto se kaze.....U ovakvom stanju sam maltene kao zombi, kao da sam u stanju meditacije, jednostavno nemam snagu ni o cemu da razmisljam, brinem, mislim.....Kao da telo jos po malo mrda, a mozak otisao u zzzzzzz :-DDDD

Pa eto preporucujem i tebi ovaj program treniranja, prvo prirprema pred trcanje, pa samo trcanje, pa dolazak kuci, pa tusiranje i obrok, i eto bar za to vreme neces imati kad da mislis o negativnim stvarima veruj mi, nemas kad , kada ti je dusa u nosu hahahah! :-D

Dok trcis , preporucujem da u mobilni telefon ubacis mp3 pesme koje su "pumpajuce" i motivisuce, nesto sto te dize, sto ti daje energiju, znas ono kao u filmu roki kad vezba a ono ide pesma eye of the tiger, pa svaki klinac koji to gleda dobije i fizicku ali i psihicku energiju - motivaciju, unutrasnju snagu, samopouzdanje, veru u sebe......

Ti sama izaberi koje su to pesme, koje kad cujes imas lepo misljenje o sebi, puna si sebe, pucas od samouverenosti, i dok trcis slusaj te pesme! Videces kako je osecaj mocan i dok trcis i dok idu takve pesme, probaj da memorises i zapamtis taj oseca! E tako bi trebalo da se osecas svakog dana i da imas takvo misljenje o sebi!

Sebi zadaj odredjene ciljeve, tipa moram da izdrzim da pretrcim toliko i toliko vremenski, ili toliko kruga, pa pauza, pa jos toliko kruga. I svaki put kada uspes i ostvaris cilj POHVALI SEBE I BUDI SRECNA , AKO TREBA GLUMI I VESTACKI SE RADUJ, JEDNO 10 SEKUNDI.

Videces tokom vremena telo i psiha se oslobadjaju stresa, a ujedno se i luci serotonin - hormon srece, tako da nisu ljudi "dzabe" zadovoljni i nekako se lepse osecaju i rasterecenije posle fizickog vezbanja!

Kada dodjes kuci, onako umurna jedi i na spavanje da se telo odmori i videces kako ces sutra dan ustati puna snage i pozitivnih misli!.

Ah da, voznja bicikle jeste fizicko vezbanje koje se racuna pod zdravo, ali nije to to, nista bez trcanja! Trcanje je mnogo bolje jer se angazuje celo telo.

KAfu, koka kolu, kao i sve slicno sto sadrzi kofein izbaci totalno, jer oni podizu anksioznost, uznemiruju telo i fizicki i psihicki!
Guarana nikako a da ne pominjem kada izadjes da slucajno mesas guaranu i alkohol ili red bull i alkohol.

Pozz.

Pre dve ipo nedelje sam imao dva napada panike u dva dana (prve u zivotu), prvi je bio zbog ispita, drugi zbog straha da se ne ponovi napad...
Do sada je bilo normalno, ali sam danas ponovo imao napad, a sutra imam ispit. Kako da odem u koliko-toliko normalnom stanju?

Pre ovoga sam napisao ogroman post koji je sve detaljno opisivao, ali sam ga izgubio zbog mobilnog (trenutno nemam pristup kompjuteru), i nije mi se dalo da pono sve pisem tako da je ovo skracena verzija...

Edit - sad sam popio demetrin, a ispit je posle podne

Poslednja izmena:
Pre dve ipo nedelje sam imao dva napada panike u dva dana (prve u zivotu), prvi je bio zbog ispita, drugi zbog straha da se ne ponovi napad...
Do sada je bilo normalno, ali sam danas ponovo imao napad, a sutra imam ispit. Kako da odem u koliko-toliko normalnom stanju?

Pre ovoga sam napisao ogroman post koji je sve detaljno opisivao, ali sam ga izgubio zbog mobilnog (trenutno nemam pristup kompjuteru), i nije mi se dalo da pono sve pisem tako da je ovo skracena verzija...

Edit - sad sam popio demetrin, a ispit je posle podne

Kako je bilo na ispitu? pre , za, posle?

Odakle ti Demetrin, da li si se obratio nekom strucnjaku mozda, ako jesi sta ti je rekao?

Da li je nesto bitno prethodilo tom napadu prvom? Da li je to pre ispita, za vreme ispita, dok si druge gledao? Koja si godina na fakultetu, da li si do sada imao nekih problema sa ispitima u smislu malo vece treme, straha od odredjenog profesora, situacije?

Dobro bi bilo da popricas sa nekim psi strucnjakom u okviru zdravstvene sluzbe studentima.

p.s. Kako ti opisujes taj panicni napad, koji su ti tacno bili simptomi?

Ne smes da se plasis drugog panicnog straha, tako se razvija anticipatorni strah, a vec vidim kod tebe je poceo da se razvija, sto se obicno i dogadja.

Pokusaj da prisustvujes tudjim ispitima i ispitima na kojima ti ne polazes, kako bi se sto vise izlagao tim situacijama. Vidi da li mozes da izdrzis tudje ispitivanje.Ako mozes nagradi sebe recima - eto nije nista strasno, vidis, samo si se uplasio prvi put, prvi put se desilo , eto desilo se, NE MORA DA ZNACI DA CE SE DESITI OPET, A CAK I DA SE DESI, NE DAJEM NI 5 SITNE, necu se uplasiti, jer cu biti pripremljne, glavno sam pregrmeo, znam sad kako je to i kako izgleda, tako da sam sada manje uplasen (moras ovako i vestacki da motivises sebe iako bi zapravo voleo da mislis, jao jao jao sto je strasno, sta ako - takve misli odmah prekidaj ovakvim misaonim obrascima koje ti pisem)

Probaj da utvrdis koji je tacno razlog panicnog napada, ispitaj sebe sta ti stvara neprijatnost, jer anksioznost je sigurno postojala povecana u takvim situacijama pre....

Da li si stidljiv? Kako gledas na autoritete (profesore) ? Kako spremas ispit kada izlazis - veoma dobro, osrednje, ili izadjes pa ako te ubode na srecu?

Da li si primetio posle napada da i na drugim mestima u gradu se osecas nelagodno?

Osluskuj sebe i zapamti sto vise svojim misli i osecanja pa napisi ovde.

Pozdrav, i nadam se da nisi uzeo anksiolitike od nekog poznanika koji je "imao isto to nesto, tako kad su ispiti u pitanju", jer anksiolitici samo otklanjaju trenutne tegobe a ne uticu na razresenje uzrocnika problema.

Nadam se da nisi koristio kao neki studenti psihoaktivne supstance, alkohol + guarane i tako to, kada se luduje po studentskim zurkama....

Poslednja izmena:
ja se izvinjavam.
ulazim svaki dan na mejl, posto sam se prijavila da pratim temu, i uvek mi stizalo redovno, a sad me nesto sabotira :D
nije stiglo i reko ajde da udjem na forum i vidim. eto :/
inace, ovako...
poslusacu te za trcanje i aktivnost..
postala sam aktivnija..
pre kad treba da izadjem u grad bivala sam istraumirana i nisam smela izaci i smisljala razloge.. i jedan vikend sam obecali najboljoj drugarici i odlozila a zatim ipak otisla.. i izdrzala.. zatim sam sledeci vikend opet i sad u sred nedelje izasla na neki humanitarni koncert.. igrala.. ne mesam pica, i ne pijem alkohol, ali sam sebi dopustila samo da popijem pivo sa ukusom grejpfruta.. i to ono najmanje...
ne pusim pola godine niti cu poceti opet...
bila sam raspolozenija.. nisam imala strah od spoljasnjosti...
malo me hvata to razmisljanje, ali prodje... manje analiziram sebe...
eto, dve nedelje je okej.. i juce mi bio rodjendan i poceh danas da se plasim opet, da mi nece biti okej sutra kad budem trebala da ga slavim...
pijem kantarion i dalje, jedan dnevno...
aktivnija sam... isla sam po kaficima preko dana... druzila se vise... bila aktivnija... iako sam u medjuvremenu mislila opet da li ce mi ili nece biti lose...
iskreno, nakon dopisivanja na ovom forumu meni je bilo lakse.. i to je cinjenica...
cak sam toliko prestala da mislim, mislim ne skroz, ali znatno manje, da sam i pesacila vise, sto je redje.. i imala zelju za muzikom i izlascima..
sredjivala se, kupila sebi neke sitnice..
ali samo imam strah od povratka tog osecaja..
jer se mnogo lepse osecam kad mi je bolje nego kad sam u stanju anksioznosti...
kapiram da bi mi trcanje bilo bolje da izbacim tu neku agresivnost iz mene, jer sma opterecena time i to me cini nervoznom i ljutom.. i onda se istresam okolo...
pijem kolu, ali jednu casu posle rucka.. uglavnom kiselu i vodu iz aparata.. i ne pijem kafu...
pisite mi, pomoglo mi je ... mnogo.. i hvala !
volela bih da znam ima li ikoga na nekoj drustvenoj mrezi, jer sam mnogo zahvalna i volela bih da upoznam te ljude :) eto..

pisite mi, sutra slavim rodjendan, da ohrabrena odem :D

Oooooo pa 'de si ti !

Je l znas da sam sad usao na pdf zdravlje, rekoh, hej daj bre da vidim gde je ona Amelija, da l nije crkla do sad :mrgreen::mrgreen: :p:p:p

Jer nema, tako svi, dodju, au au au, i samo vidis nestanu.... Zato sam ti i sugerisao da stalno pises, tj ne puno da pises, ali da vremesnki odrzavas pisanje , npr 1 u 3 dana, u 2 dana ili i 20 postova dnevno ako ti je lakse....Ali ne danas 10 postova pa 10 dana nema nista...... isto tako ne ovih 5 dana 35 postova jer ti je mnogo lsoe, a posle kada prodje taj period i dodje period u kome si 100% Ok, da potisnes sve i negiras da je bilo i da ne dolazis jer "nema potrebe" .

Uvek ima potrebe..... U smislu, da spoznas svoje lepo osecanje zivota i sebe, i da podelis to sa drugima koji ce ti dati povratnu informaciju i jos vise te osvestiti da je to taj osecaj kako se treba normlano osecati.

I kazem ti, ja reko, nema od nje nista, evo nema je, gotovo, PAZI TI KAD NJOJ BOLJE :eek: :hahaha::rotf:

Znaci ne verujem , zezas nas :p:p:p :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Salim se ja malo.... Normalno da ti je bolje..... :klap: Pa ja tih ne bi pisao uopste kad bih procenio da ti ne mzoe biti bolje :rtfm:

radim po ceo dan, zamisli jos da pisem ovde onako dzabe :mrgreen:

Evo da ti malo rasvetlim nesto - Bio je jedan lep i tih period za tebe, sa smanjenim stresorima, poslusala si savete i POTRUDILA SI SE :klap: i rezultati nisu izostali. Rezultati onakvi kakvi su u takvoj datoj situaciji. Neka su najmanji, tvoji su. Kreces unapred a ne unazad......

E sad - rodjendan! :(

Sad ti ne kontas, rodjendan, a zasto mis eovo desava bas za rodjendan....Pa desavace se.... Veoma prosto, desavace se jer ti je stalo do toga.... Zamisli da je rodjendan tvog kucnog ljubimca kanarinca npr! Da li bi ti se pogorsavalo stanje? Ne.... Mislila bi da mu kupis neke semenke i nove neke zezalice za njegov kavez....

Ali i da ne pogodis, on to nece da razume, nece se ljutiti....Zato i nema anksioznosti....

E sad kada je tvoj rodjus u pitanju , tu ima puno faktora i socijalnih interakcija....
- Da li cu biti dobro?
-Da li se necu izbrukati, i to za rodjendan???:eek: JAOOOO TO JE NAJGORE, JAO BICE SMAK SVETA.!
-Da li ce svi biti zadovoljni?
-Da li cu uspeti da animiram sve ostale i da misle da su se mnogo lepo proveli?
- Da li ce sve izgledati PERFEKTNO?

Draga moja, ovo su samo neke misli koji nam KVARE TRENUTKE KOJI TREBAJU PO DEFAULTU DA BUDU LEPI I BEZBRIZNI.

Jeste slavljenje rodjendana VESELA AKTIVNOST, ali iako je pozitivna i dobra, ona je STRESOR ! Kao npr i dobitak na lotou simorasnom coveku....

On ej bio siromasan i zivot mu je bio lak....Kazem lak jer nema on o cemu mnogo da brine osim o tome da ne umre gladan i da plati troskove. ALi kada dobije na lotou, psole 2 godine ima da ga "skemba" stres....

Koja kola da kupi, bmw ili mercedes aaaaaaaaa poludecu.... Da li da kupim stan u centru Bga ili 2 stana u Novom Sadu? Aaaaaaaaaaaa.....
Hocu najbolji komp, najbolje odelo, hocu da otvorim restoran, ih sve lokacije zauzete aaaaaaaaaaaaaa

Itd....

ja se izvinjavam.
ulazim svaki dan na mejl, posto sam se prijavila da pratim temu, i uvek mi stizalo redovno, a sad me nesto sabotira :D
nije stiglo i reko ajde da udjem na forum i vidim. eto :/
inace, ovako...
poslusacu te za trcanje i aktivnost..
postala sam aktivnija..
pre kad treba da izadjem u grad bivala sam istraumirana i nisam smela izaci i smisljala razloge.. i jedan vikend sam obecali najboljoj drugarici i odlozila a zatim ipak otisla.. i izdrzala.. zatim sam sledeci vikend opet i sad u sred nedelje izasla na neki humanitarni koncert.. igrala.. ne mesam pica, i ne pijem alkohol, ali sam sebi dopustila samo da popijem pivo sa ukusom grejpfruta.. i to ono najmanje...
ne pusim pola godine niti cu poceti opet...
bila sam raspolozenija.. nisam imala strah od spoljasnjosti...
malo me hvata to razmisljanje, ali prodje... manje analiziram sebe...
eto, dve nedelje je okej.. i juce mi bio rodjendan i poceh danas da se plasim opet, da mi nece biti okej sutra kad budem trebala da ga slavim...
pijem kantarion i dalje, jedan dnevno...
aktivnija sam... isla sam po kaficima preko dana... druzila se vise... bila aktivnija... iako sam u medjuvremenu mislila opet da li ce mi ili nece biti lose...
iskreno, nakon dopisivanja na ovom forumu meni je bilo lakse.. i to je cinjenica...
cak sam toliko prestala da mislim, mislim ne skroz, ali znatno manje, da sam i pesacila vise, sto je redje.. i imala zelju za muzikom i izlascima..
sredjivala se, kupila sebi neke sitnice..
ali samo imam strah od povratka tog osecaja..
jer se mnogo lepse osecam kad mi je bolje nego kad sam u stanju anksioznosti...
kapiram da bi mi trcanje bilo bolje da izbacim tu neku agresivnost iz mene, jer sma opterecena time i to me cini nervoznom i ljutom.. i onda se istresam okolo...
pijem kolu, ali jednu casu posle rucka.. uglavnom kiselu i vodu iz aparata.. i ne pijem kafu...
pisite mi, pomoglo mi je ... mnogo.. i hvala !
volela bih da znam ima li ikoga na nekoj drustvenoj mrezi, jer sam mnogo zahvalna i volela bih da upoznam te ljude :) eto..

p.s. moram malo ovako da izodgovaram na neke posebne delove teksta, ono je bilo uopsteno.

Pazi, ov bi bilo isto , kao kada bi sasvim prosecan covek stalno mislio o tome "what if...." "sta ako se ...."

Npr uzecemo stanej coveka u kome se on prvi put ozbiljno zapitao sta posle smrti, i duboko razmisljao o tome kada je imao najstresniji dogadjaj u zivotu! A npr mald covek.....

I on sad pocne da razmislja, jao kako ce mi biti tada, jao sta ako se to desi?? Jao a sta ako me sutra udari kamion? Znam, odsad idem samo taxijem...Jao a sta ako je taxista lud vozac? Idem svojim kolima...Jao a sta ako me udari neka budala a moji airbag-ovi ne odrade posao kako treba?

Jao a sta ako umrem, strah me je tog osecaja....Mislim, meni je lako kada sam ziv i zdrav ali sta ako umrem ili dodjem u tu situaciju?

E ova razmisljanja su npr analogna tojim. S'tim sto su ovakva razmisljanja da kazem 'normalna" kod vecine ljudi i kada pocnu da ometaju zivot coveka jer im PREVISE VREMENA I PSIHICKE ENERGIJE POSVECUJE, mozemo konstatovati da se radi o poremecaju.

isto tako i kod tebe - naravno da imas strah od povratka, ali nemoj da bude to strah....ne definisi ga tako..... Uzmi lukavo osmisli svoju recenicu - kazi - Ne bih volela da mi se to desi KAO I NIKO ZIV, ali ako se to desi, znam ja da je to MALKICE neugodno, a meni se cini kao mnogo strasno, ali ja cu se boriti JER JA ZNAM STA JE TO.

I to je to, posle ovoga i ovakvih misli, RESILI SMO PROBLEM. ZAVRSILI SMO SA RESAVANJE "WHAT IF" SITUACIJOM.

Dovoljno smo joj posvetili naseg vremena i psihicke energije....

Da li me razumes? Ako joj previse posvetis vremena , POSTOJI VELIKA MOGUCNOST DA CE SE ONA DESITI. Jer posvecivanjem vremena TI NJU STVARAS ! To je kao kada salterusa bude previse ljubazna pa te onaj posle udavi sa pitanjim ahahhaa, zato su one drske....Da izazovu kod ljudi sramotu da ne davi mnogo :-D

Razmisli, ako mislis 24h kako ce ti biti ako ti bude i ako se vrati, ISKRENO KAZI PA ZAR NIJE TAKVO STANJE KOJE TRAJE 24H GORE ZAPRAVO OD SAME SITUACIJE KOJA TRAJE KOLIKO 5, 10, 15, MINUTA, POLA SATA?

Kazi, hej pa bolje ovo drugo nego svaki dan po 24h, pa + i ovo drugo - sama situacija.....Ako bar nesto mogu sa sigurnoscu da uradim je da ne mislim na ono prvo.

U pocetku ce mi pomoci razne aktivnosti da ne mislim na to, i evo pomazu mi, a posle cu se ja sama ojacati , pa cu se posle i zezati na taj racun , i govoriti, hajde sada da mi nije dobro ahaha eto sad nece hehe. i videces....

Znaci nemoj dalazes sebe, kazi ok moze se dogoiti da se to vrati, ali ja se necu plasiti, resila sam da se borim sa time, I NEMOJ DA OCAJAVAS, da je to lako raditi svi bi to radili automatski i ljudi koji pomazu drugim abi morali da menjaju profesiju, npr da popravljaju kola, jer kola se jos uvek kvare, nisu smislili tamo neku tecnost koju sipas i kola funkcionisu dozivotno.

Zato nastaje i depresija udruzena sa ovim - covek posle iscrpljujuce scene je besan na sebe jer mus e to desava i onda pada u ocaj i tako jos nakalemljuje i depresiju, a ona jaca anskioznost i to je jedan krug , i sve je teze....

Zapazaj od sebe pozitivne stvari i non stop ponavljaj - ETO VIDIS DA MOZE, ETO VIDIS DA JE PROMENLJIVO I IZLECIVO, ETO VIDIS DA TI NIJE NISTA FIZICKI, ETO KAKO DANAS MOGU DA BUDEM OK, TAKO CU SE TRUDITI DA SE OSECAM SVAKOG DANA..... Sebe teram polako i korak po korak, razumem a ne moze sve 100% odmah, i to razumem i ne osudjujem sebe sto ne mogu brze ili bolje, vise.....Ovo je moj ritam i cini me srecnom. Ja uvidjam pozitivne promene kod sebe. Ja sam veoma srecna sada, i sada imam extra energiju i radicu neke stvari koje me usrecuju a koje i usrecuju druge ljude.

Back