Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa ja ti opet lijepo kažem, nije jer u njoj i dalje živi 120.000 Srba, od kojih se oko 15-20.000 borilo u istim reodvima s tim, kako ih ti zoveš, "ustašama", i to protiv agresora i okupatora.
Srećom eto, 90tih ste dobili što vas je i išlo, a ti plači i uživaj u svom neznanju i podkapacitiranosti.

Većina normalnih Srba je i dalje dobrodošla, a ti da si izašao iz tog svog sela ili birtije bi isto susreo Srbe koji uredno svake godine u desecima tisuća dolaze kod nas radit i kojima nije pala dlaka s glave. Ali to je za tvoj mozak vjerojatno nešto nepojmljivo.
Vi etnicki ocistite pa kazete dobro dosli ste ...

Kako onda objašnjavaš slike iz 1880. gdje je prvo bijelo polje?
Ili kako glavna crkva u Zagrebu ima prvo bijelo polje?
Kako objašnjavaš hrvatski grb s prvim bijelim poljem po Austriji i Mađarskoj?

Nemaš pojma stari, odi u birtiju dalje širit mitomaniju.
I naravno da nisi odgovorio na moje protupitanje, što dokazuje da jedini nacist ovdje si ti ;)
Šta ima da objašnjavam?!Vaša službena zastava izgleda ovako
1752069958647.png

a zastava bivše vam NDH izgleda ovako
1752070045172.png

Otvorio si zanimljiva pitanja,da znaš.Zašto je na glavnoj crkvi zastava NDH?Ili to,kako ti tvrdiš,po Austriji i Mađarskoj?

Ja sam u više navrata napisao da su ustaše bili zločinci i koljači, dok ti pravdaš četnike i dok se na forumu vaše osuđene ratne zločince naziva herojima.
Tako da ne, ti si onaj koji nema osjećaj sramote, ne ja.
Ja ovo prevideo,ali evo...JA četnike nisam spomenuo ni u jednoj svojoj poruci.O osuđenima ja ne bih,jer vi slavite vaše zločince koje je Hag oslobodio,ali to je već neka druga priča.

Za dom spremni
O incidentu se oglasio i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević. On je na društvenoj mreži X napisao:
„Danas je u Hrvatskom saboru jedan zastupnik svoj govor završio sa ustaškim pozdravom ‘Za dom spremni’, a na to mu predsednik Sabora Jandroković nije dao čak ni opomenu. Podsećam, Ustavni sud je 2020. godine rekao da je to nedvojbeno ustaški pozdrav i da je on protivustavan.“

Zanimljiv čkanak u susjeda iz BiH
https://poskok.info/neki-tvrde-da-j...sme-poput-dida-moj-vracaju-nas-u-djetinjstvo/

Smatra se da je oko 7000 Srba bilo na koncertu....70 iz same Srbije
RTL je neke itervjuirao ....evo par primjera
„Iz Francuske sam, Srbin sam. Djevojka mi je Slovenka. Oboje smo bili na koncertu. Što da vam kažem – nas je u Parizu malo, svi se družimo. I da, odrasli smo na Thompsonovoj glazbi. Zvuči čudno nekome izvana, ali nama nije. Neke pjesme nas vežu uz dom, uz djetinjstvo, uz roditelje i praznike. Svatko si uzme ono što mu pripada. Glazba prijeđe sve granice, ako joj to dopustiš.“

“Ne moraš biti Hrvat da razumiješ pjesmu o djedu. Kad pjeva o dolasku Hrvata ja razmišljam o dolasku Srba, caru Dušanu. Ne moraš biti katolik da pustiš suzu kad spomene ženu, majku, vojsku. Moraš biti čovjek,” zaključuje posjetiteljica iz Niša.

„Nove Thompsonove albume najviše sam otkrio kad sam bio kod rodbine u Hercegovini – u Mostaru i Čapljini, otkud su moji izbjegli devedesetih. Koliko vidim, tamo se narod posve izmirio. Svi se druže, kafići su puni, glazba je raznolika. Iskreno, nikada nije bila toliko slušana i puštana srpska glazba u Hercegovini kao sada. Čuješ sve – od Balaševića do Čorbe. I tako razmišljaš: ako se glazba može vratiti, možemo i mi. Mi imamo ratne traume, to se ne briše lako, ali razumijemo emociju Marka Perkovića. On ne mrzi srpski narod – on voli svoj, a i ja volim svoj. I u tome se možemo naći.
------------------------------------------------------------------------

“Na ‘Čavoglave’ stisnemo zube, ali ostajemo”
Većina njih priznaje da pjesma “Čavoglave”, zbog uvodnog pozdrava “Za dom spremni”, izaziva nelagodu – ali ne dovoljnu da bi ih otjerala. Svjesni su, kažu, da to nije isti ZDS iz 1941., nego ratni povik iz 1991., u kontekstu otpora i preživljavanja.

“Kad čujemo ono na početku – stisnemo zube, i kažemo sebi: ‘To nije Pavelićev ZDS. To je onaj iz 1991., iz rova, iz boli.’ I onda idu pjesme – i nosi nas. Pjesme o obitelji, o vjeri, o kraju, o djedovima, o Bogu. I više ne razmišljaš tko je tko – nego tko je ostao čovjek,” kaže Jelena S. iz Beča.
------------------------------------------------------------------------
Na kraju, možda najdublja rečenica dolazi iz usta upravo srpske posjetiteljice:

“Voljeli bismo kada bi Thompson napisao jednu pjesmu i za Srbe. Ne mora je on ni izvoditi. Samo da postoji. Jer nama fali ovakva vrsta glazbe. Naše nacionalne pjesme su ili previše arhaične, ili previše rigidne. Ili preteške, ili preplitke. Ništa u sredini. Ništa što bismo pjevali kao ljudi, a ne kao frakcije tvrdi Bojana iz Beča koja je u Zagreb stigla s dečkom Hrvatom

.
ftzP271.jpeg

Морам да одам признање хрватској сељадији и примитивизму који су надмашили сва очекивања и највећих оптимиста.

Тек сада се види колико су у СФРЈ били угњетавани и колико им је та заједница зла нанела. Уназадила их.

У СФРЈ су добијали само безначајне ситнице типа троструког (Југопластика) и двоструког (Цибона) првака европе у кошарци које су гледали десетине хиљада навијача и пратиле стотине хиљада симпатизера.

Међутим, ти плодови крвавог терора срећом су угушиени и данас постоје само на маргинама такмичења.

Уместо Кукоча, Рађе, Дражена, Миховила Накића, Кнега итд. данашњи идол ослобођеног пучанства је светски првак простаклука и петпарачке музике, захваљујући пре свега публици спремној да плати учешће у овом епохалном перформансу.

Још једном, искрене честитке.

.

.
ftzP271.jpeg

Морам да одам признање хрватској сељадији и примитивизму који су надмашили сва очекивања и највећих оптимиста.

Тек сада се види колико су у СФРЈ били угњетавани и колико им је та заједница зла нанела. Уназадила их.

У СФРЈ су добијали само безначајне ситнице типа троструког (Југопластика) и двоструког (Цибона) првака европе у кошарци које су гледали десетине хиљада навијача и пратиле стотине хиљада симпатизера.

Међутим, ти плодови крвавог терора срећом су угушиени и данас постоје само на маргинама такмичења.

Уместо Кукоча, Рађе, Дражена, Миховила Накића, Кнега итд. данашњи идол ослобођеног пучанства је светски првак простаклука и петпарачке музике, захваљујући пре свега публици спремној да плати учешће у овом епохалном перформансу.

.
Dzaba pljuješ....Yuga je bila totalitaristička,jednopartijska diktatura,nastala na neviđenim zločinima u poraću 2 sv rata.....irelevantna za danasnju modernu Hr...slobodnu...otvorenu...8 mjesta za nacionalne manjine u Saboru kao nigdje na svijetu...još trebamo ovo malo što je ostalo ovih yUdbakomunističkih izdanaka što kmece u Hr (a simetrični kao Vučić kod vas) politički lusttirati i onda je sve sjelo na svoje mjesto.
Gledaj i divi se
🎵..nedaj nase nedaj svoje
nemoj tuđe prokleto je ..🎶

Drugi na Svjetskom prvenstvu 2018
Bagra SDP,HDZ, neda mu da pjeva...a pogledaj što narod čini.

Poslednja izmena:
Država vam se raspada, mladi vam na ulicama već mjesecima blokiraju ceste, panduri ih mlate, podijeljeno ste društvo i na rubu građanskog rata, najveća ste sirotinja u Europi, a opet, problem broj jedan u životu vam je Thompson. Blago se vama.

Dzaba pljuješ....Yuga je bila totalitaristička,jednopartijska diktatura,nastala na neviđenim zločinima u poraću 2 sv rata.....irelevantna za danasnju modernu Hr...slobodnu...otvorenu...8 mjesta za nacionalne manjine u Saboru kao nigdje na svijetu...još trebamo ovo malo što je ostalo ovih yUdbakomunističkih izdanaka što kmece u Hr (a simetrični kao Vučić kod vas) politički lusttirati i onda je sve sjelo na svoje mjesto.
Gledaj i divi se
..nedaj nase nedaj svoje

Drugi na Svjetskom prvenstvu 2018
Bagra SDP,HDZ, neda mu da pjeva...a pogledaj što narod čini.
.
Оволика сељадија да се скупи и још плати карте...

Не знам шта да кажем.

Слобода је чудо.

.

dakle jos jedan ovde na krsti sa istom mantrom kako su cetnici i ustase jedno isto, tj cetnici vjerni agresorskoj fasistickoj sprciji zvanoj ndh...

jel mi mozes ti reci razlog zbog kojeg su hrvati toliko mrzeli srpski narod i cinili genocid u toj fasistickoj sprciji ndh ?
Nisu Hrvati mrzili Srbe, da je tako ni jedan Srbin u NDH ne bi dočekao kraj rata. U Jasenovcu je stradalo oko 44 000 Srba, najviše 1942. nakon razbijanja partizana na Kozari i odvođenja naroda u logor. Svugdje su sudjelovali i četnici u tim operacijama.

Hvala na iskrenim čestitkama 👍

No, u kuću slavnih si zaboravio dodati neka prevažnim imena...Dobrica Ćosić, Matija Bećković, Brana Crnčević, Momo Kapor, Novak Kilibarda, ekipica iz SANU, ekipica iz SPC, Milošević, Martić, Babić, Mladić....nije lijepo od tebe da ih izostavljaš.

Uživaj u kukuruznim pahuljicama...

Hvala na iskrenim čestitkama 👍

No, u kuću slavnih si zaboravio dodati neka prevažnim imena...Dobrica Ćosić, Matija Bećković, Brana Crnčević, Momo Kapor, Novak Kilibarda, ekipica iz SANU, ekipica iz SPC, Milošević, Martić, Babić, Mladić....nije lijepo od tebe da ih izostavljaš.

Uživaj u kukuruznim pahuljicama...
.
Хоћеш да кажеш да због поменутих цвета сељадија у Хрватској?

.

Back