Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako su usraše najveća hrvatska sramota onda su i četnici srpska najveća sramota.
Kako su vas samo dresirali crveni banditi, ovo je strašno. Samo totalna neznalica može da spominje četnike u vremenu kad oni nisu postojali a tek kolika neznalica treba da budeš da porediš jednu antifašističku snagu (verovatno misliš na JVuO) i jednu fašističku i zločinačku vojsku. Strašno.

94a39b53ad0adda6665521d568bd0a13.jpg

ako su usraše najveća hrvatska sramota onda su i četnici srpska najveća sramota.
Када овако покушаваш да изједначио усташке злочинце и четнике, верујем да можеш и да докажеш. Наведи бар једног усташког високог официра кога су одликовали Брити или амери. За твоју инфо, а то верујем да знаш Пуковник Михајловић је одликован од стране САД и њеног председника (до душе постхумно), као и Шарл де Гол.

a tapjesmica
iako si i sam najvjerojatnije 91 pjevao slobo šalji salate bit će mesa klat ćemo hrvate.
ta pjesma koje si se uhvatio kao pijan plota je PRVI put zabelezena kod SESELJOVIH ''dobrovoljaca'' koji subili po nalogu udb uz jna se prikacili u vukovaru

grupica starijih vojnika bez petokrake tada sacetnickom zastavom, jedan nosi subaru, kako strojevi korakom seta ulicom vukovara uz tu pjesmu...
naravno uz flasu u rukama i slicno

seselj a?

jedini ''srbin'' sa tim prezimenom, dok su svi ostali hrvati

posle skidanja embarga na tajnovitost dokumenata udbe u BiH sa saradnika udbe jasno se videlo da je taj prasac udbaski bio cinkara i agent udbe...
podmetnut srbima. dok je vecina tih saradnika udbe bila ucenjena da budu saradnici, seselj je to bio dobrovoljno.

dje god je bio srbima je smrklo

u tu pjesmicu ne veruju vise ni vase babe...

Zemljak Marka Perkovića Tompsona uputio mu je otvoreno pismo, u kom nije štedeo reči.​

Redakcija portala Index.hr sada je objavila otvoreno pismo muškarca čiji je stric poginuo tokom rata, a koji Tompsona opisuje kao ratnog profitera koji je, kako navodi, sa gitarom u ruci tada "ratovao".
1752221002211.png
"Pismo Marku

"Zmija me za srce ugrizla", "Grkinja", "Ljutu travu na ljutu ranu", "Tamburaška", "Ovo mi diže pritisak", "Pijem dušo", "Zašto si se okomila na mene", "Ostavio sam te draga", "Pukni puško".

Dragi Marko, ako ćeš da otpevaš bar pola od ovih pesama, ja prvi dolazim u Sinj, u prvi red. Problem je samo, Marko, što ti to pevati nećeš, a znaš ti dobro i zašto. Nećeš zato što znamo gde si bio ‘91., ali za tebe je, Markane, te godine rat već završio.

Za druge, poput mog strica, dve godine mlađeg od tebe, rat je trajao malo duže. Kažu da me stric voleo više od ikoga. I srce me boli svaki put kad mi majka to kaže i pita se da li ga se sećam, a ja nešto promrmljam, jer istina je, Marko, da ga se nažalost slabo sećam. Kad je otišao u gardu ‘91, ja sam imao četiri godine, a do ‘95. je kući došao tri puta, na po par dana. Nisam ga video ni tog 10.4.1995., kad su ga spustili s Dinare u kapsulu – nisu mi dali, Marko, jer je bio u komadima. Tog dana, kao i prethodnih godina, ti si, dobri moj Markane, verovatno ratovao s gitarom u jednoj i p**** u drugoj ruci. Kažem 'dobri', jer nema baš ništa loše u tome, dobri moj Marko.

Tvoj zemljak".
Ikona globalnog veba
Telegraf.rs
https://www.telegraf.rs › jetset › vesti-jetset

Otvoreno pismo Tompsonu uzburkalo Hrvatsku: "Znamo, Marko, …

Када овако покушаваш да изједначио усташке злочинце и четнике, верујем да можеш и да докажеш. Наведи бар једног усташког високог официра кога су одликовали Брити или амери. За твоју инфо, а то верујем да знаш Пуковник Михајловић је одликован од стране САД и њеног председника (до душе постхумно), као и Шарл де Гол.
daj molim te klali su i jedni i drugi, kroz čija su sela prošli ni novorođenče nije priživilo.

Zemljak Marka Perkovića Tompsona uputio mu je otvoreno pismo, u kom nije štedeo reči.​

Redakcija portala Index.hr sada je objavila otvoreno pismo muškarca čiji je stric poginuo tokom rata, a koji Tompsona opisuje kao ratnog profitera koji je, kako navodi, sa gitarom u ruci tada "ratovao".
Pogledajte prilog 1754788
"Pismo Marku

"Zmija me za srce ugrizla", "Grkinja", "Ljutu travu na ljutu ranu", "Tamburaška", "Ovo mi diže pritisak", "Pijem dušo", "Zašto si se okomila na mene", "Ostavio sam te draga", "Pukni puško".

Dragi Marko, ako ćeš da otpevaš bar pola od ovih pesama, ja prvi dolazim u Sinj, u prvi red. Problem je samo, Marko, što ti to pevati nećeš, a znaš ti dobro i zašto. Nećeš zato što znamo gde si bio ‘91., ali za tebe je, Markane, te godine rat već završio.

Za druge, poput mog strica, dve godine mlađeg od tebe, rat je trajao malo duže. Kažu da me stric voleo više od ikoga. I srce me boli svaki put kad mi majka to kaže i pita se da li ga se sećam, a ja nešto promrmljam, jer istina je, Marko, da ga se nažalost slabo sećam. Kad je otišao u gardu ‘91, ja sam imao četiri godine, a do ‘95. je kući došao tri puta, na po par dana. Nisam ga video ni tog 10.4.1995., kad su ga spustili s Dinare u kapsulu – nisu mi dali, Marko, jer je bio u komadima. Tog dana, kao i prethodnih godina, ti si, dobri moj Markane, verovatno ratovao s gitarom u jednoj i p**** u drugoj ruci. Kažem 'dobri', jer nema baš ništa loše u tome, dobri moj Marko.

Tvoj zemljak".
Ikona globalnog veba
Telegraf.rs
https://www.telegraf.rs › jetset › vesti-jetset

Otvoreno pismo Tompsonu uzburkalo Hrvatsku: "Znamo, Marko, …

Alo
već je to postavljeno ovde stranicu dve ispred, ne zatrpavaju temu...

https://www.antifasisticki-vjesnik.org/hr/kalendar/10/1/94/

Nego pojasni nam to, kako čitav zagreb dočekao s cvećem fašiste
A zašto ih ne bi dočekali cvijećem? Što smo trebali biti idioti kao vi pa da nam izbombardiraju Zagreb kao što su vama izbombardirali Beograd?

Da se vi Srbi niste qurčili i junačili, Jugoslavija nikad ne bi ni bila napadnuta, ne bi bilo Tita, komunizma i sve bi bilo puno puno drugačije danas. Jeste urlali po Beogradu bolje rat nego pakt. bolje grob nego rob. Eto dobili ste što ste tražili, i rat i grob.

A zašto ih ne bi dočekali cvijećem? Što smo trebali biti idioti kao vi pa da nam izbombardiraju Zagreb kao što su vama izbombardirali Beograd?

Da se vi Srbi niste qurčili i junačili, Jugoslavija nikad ne bi ni bila napadnuta, ne bi bilo Tita, komunizma i sve bi bilo puno puno drugačije danas. Jeste urlali po Beogradu bolje rat nego pakt. bolje grob nego rob. Eto dobili ste što ste tražili, i rat i grob.
sramota. dok su im ti isti raspačali hrvstsku između mađara i talijana.

sreća pa je dalmacija a poglavito split osvijetlili obraz antifašističkom borbom.

‘Od 40 tisuća predratnih stanovnika Splita u partizane je otišlo njih 12,5 tisuća, od kojih je tisuću i pol poginulo na ratištima širom Jugoslavije. Već do travnja 1943. iz kotara Split u partizane je otišlo oko 8,2 tisuće ljudi (ostatak je otišao nakon kapitulacije Italije u rujnu 1943.). Samo je iz škvera, od 800 predratnih radnika, u partizane otišlo njih više od 500, od kojih je poginulo više od polovine – 285. Od Splićana koji su ostali u gradu, većina ih je pomagala partizanski Narodnooslobodilački pokret.

U ljeto 1944. broj aktivista u Splitu doseže 15 tisuća, što znači da je svaki drugi tadašnji stanovnik Splita bio uključen u antifašistički pokret, bilo kao antifašistički ilegalac, bilo kao materijalni pomagač. U partizane su otišla i oba gradska nogometna kluba: ‘RNK Split‘ već 1941., a ‘Hajduk‘ 1944. godine. S druge strane, u okupatorskim formacijama sudjelovao je doista zanemariv broj građana Splita: prema podacima iz travnja 1944., u ustaše je otišlo 50 Splićana, u domobrane 50 i u četnike njih 45, zabilježio je Damir Pilić prilikom jedne od obljetnica (https://radiogornjigrad.wordpress.c...bodena-splita-cijeli-grad-otisao-u-partizane/)

pa nismo mi bili idioti.negosmoimali izdajnike tj placenike engleske, oficireponeke koji zuizvrsilipuc i ponistili sporazum sa nemackom, plus titu vaseg podmetnutogda ovde rovari...

kod vastito nije plasiraotu pricu jer stesvi bili kod poglavnika , a plus sto nije ni hteo vec je srbina glupog nasankao...

Da se vi Srbi niste qurčili i junačili, Jugoslavija nikad ne bi ni bila napadnuta,
dakle treba bit slugeranja i najgorima jel
ne bi bilo Tita
pa zato su englezi to i napravili da oficiri pucisti nabrzinu smntaju kraljamladog proglase ga prekonoci punoletnim i odvezu avionom cercilu pod noge da sa njimbrise patos a zemlju ostavili titu na izvolte kako je kralj toboz utekao...

, komunizma i sve bi bilo puno puno drugačije danas. Jeste urlali po Beogradu bolje rat nego pakt.
obrazuj se. nema to veze sa titom taj 27 mart

bolje grob nego rob. Eto dobili ste što ste tražili, i rat i grob.
dobili smo vas krvoloke najvece .

nisunas nemci ni blizu ubijali i tako stravicno klali kao poglavnikovi krvoloci

ali sami smo krivi jel ubili smo radica, kojije hteo da nam rasparcava zemlju koju smogolemommukom i krvljom oslobodili...

uvek nadjete opravdanje zanajgori genocid posle holokausta

Back