Najveci diktatori u istoriji

• Začetnik teme Začetnik teme vuk93
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa ni Tito nije bio negativac,u njegovo vreme juga je bila sila...crveni pasos je ulazio u ameriku...beez vizzee i jebanja u ambasadi od strane nekih malih iskopleksiranih pedercica,koji slobodnom procenom,onako odoka procene vasu imovinu,inteligenciju,razlog za povracaj u rodnu grudu i jos mnogo toga intimnog...naravno...podcenjivajuci u svakoj recenici...to su bre diktatori :):):) i vkv tirani:):) (izvinite na mom recniku..uvek se uzbudim kad ih pomenem):):)

Kiro i Vasil..to je sprdnja...Agim nije tiranin ni diktator vec mafijoza

ma ja sam musko:0 zato me ni ne pustaju noigde,a i pucao sam mnogo po prostorima bivse sfrj,pa se plasim i da odem svuda :) salim se,ma omalovazavaju celu naciju,i po onako bas bas perfidno,sto su hrvati to nesto ekonomski bolji od nas da mogu da idu u italiju bez ikakvih problema a a?:)

ma mambo je onaj number 5;)

ima valjda i muskih zmija:) mada da ti pravo kazem neznam ni zasto uzeh ovaj nik,onako,nisam znao sta drugo da stavim kad se registrovah,pa eto:)
vidi,jesu bolji,ruku na srce,samo puteve da im vidis i sve ti je jasno,ali bre zar smo mi toliki slepci,pa da nemozemo da mrdnemo nigde:( ocuuu uu njuuujooork :(:(

lj_950:
Po jednoj definiciji oblik vladavine diktatura (totalitarizam) ima za osnovno obeležje neograničenu vlast pojedinca (vladara, monarha…) ili grupa koje su imale finansijsku i političku moć, jer su imale suverenu zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast. Svi nosioci vlasti bili su njihovi podanici.

Dok traje diktatura ne postoje zagarantovana niti se ostvaruju prava i slobode pojedinca, ne postoji pravna sigurnost, niti bilo kakvo pravno ograničavanje nosilaca takve vlasti.

Takodje, nema govora ni o kakvim političkim pluralnim elementima što čini osnovu formiranja demokratske vlasti.

I, sad, pitanje: čime su Vasil Tupurkovski, Kiro Gligorov i Agim Čeku zaslužili da se nadju na ovom spisku.
Vasil i Kiro su bez ikakvog konsultovanja sa narodom Makedonije proglasili nezavisnost Makedonije.Makedonija je pod Kirom bila siromašna zemlja.Bez ikakve konsultacije sa narodom je pustio NATO u Makedoniju.Agim Čeku je fašistički diktator.Možda i radi u korist svog naroda,tj.Albanskog,ali ti da ugnjetavaš ostale građane,pa to je diktatura.I Hitler je kao Agim pobedio na izborima demokratski,radio u korist Nemaca,ali je klao Jevreje i Slovene.

Че Гевара:
Vasil i Kiro su bez ikakvog konsultovanja sa narodom Makedonije proglasili nezavisnost Makedonije.Makedonija je pod Kirom bila siromašna zemlja.Bez ikakve konsultacije sa narodom je pustio NATO u Makedoniju.Agim Čeku je fašistički diktator.Možda i radi u korist svog naroda,tj.Albanskog,ali ti da ugnjetavaš ostale građane,pa to je diktatura.I Hitler je kao Agim pobedio na izborima demokratski,radio u korist Nemaca,ali je klao Jevreje i Slovene.
Ne lupaj, Makedonija je imala referndum i rekla no - 70% njih... šta je bilo posle, baš me gabri...

Че Гевара:
Paz' ti to,koliko smo mi gadan narod,cuvamo tog ubicu Kira u BG-u.Zbog toga treba Srbiji sto pre uvesti sankcije,cuva coveka koji je bio opasniji i od Hitlera i Staljina zajedno,dobro i + Kendedija zajedno ;)
Dobro, dobro, poznato je da imamo milosrdja do neba za svakog... nego što i ti predje preko onih stotina miliona ubijenih?

minos:
Da,mislim da je dobio i oskara ili je bar nominovan...kakve scene,opisi...[/QUOTE
Film nema veze sa istorijom i sa mucenjem njegovog naroda,koliko se secam glavni lik je mladi lekar iz Skotske koji odlazi u Ugandu...da ne duzim, Amin ga uzima za svog privatnog lekara i lekar kresne aminovu zenu i kad ovaj to sazna naredi da njegovoj zeni iseku ruke i noge i zamene ih tj. noge zasiju za ramena a ruke za...
a lekaru zabiju neku metalnu kuku u grudni kos i okrenu ga naopako da tako visi ''dok ne izadje zlo iz njega'' i naravno ovaj se spasava...
Ali scene su stvarno potresne...

I ja sam procitao tu knjigu. Fali koji americki lider...doduse nijedan od njih nije napravio zlocin prema svom narodu,kao sto je slucaj sa vecinom likova u toj knjizi.Ali ono sto godinama rade po Svetu ravno je terorizmu na drzavnom nivou. Oni su podstrekaci velikih stradanja u zadnje vreme,sto ne objave koliko civila je u Iraku poginulo od kad su ga okupirali. Ljudi danas tamo umiru od kolere,toga nije bilo ni u vreme Sadama. A tek sta rade na Kosmetu! Strasno! SVE U IME NEKE DEMOKRATIJE.

Ljudi zaboravili ste onog africkog cara Bokasu sto je voleo da glodje ljudske kosti pa je posle morao da bezi u demokratsku Francusku a ovi nisu hteli da ga izruce Centralnoafrickoj republici (gde je tad bila Karla da ih pritisne) pa su ovi morali na prevaru da ga navuku.Za Ceku-a znamo ko je i sta je a o americkim predsednicima nebi trebalo da pisemo nego o drzavi i naciji (ako uopste mogu da se nazovu nacija) kao o diktatorskoj drzavi pa koliko ratova zapocese i koliko ljudi ubise(na ovaj ili onaj nacin) a sve u ime kobajagi demokratije i cini mi se da je u Vijetnamu nastradalo 3(tri) miliona ljudi a ne 500 000.Pol Pot, Sadam Husein,Osama Bin Laden,Augusto Pinoce,Somoza Divalije su cist americki proizvod koji je upotrebljavan dok je bio koristan a kad se izraubovao onda je proglasavan za diktatora i unistavan zajedno sa narodom na sve moguce nacine da bi se napravilo mesto za novog dupelisca(izvinite na izrazu) i tako u krug.Moj tip:svi americki predsednici posle 1945+ hitler

Хитлер, Стаљин, сви комуњарски лидерчићи из земаља тадашњег Варшавског пакта, сви амерички предсједници од Трумана наовамо, Пол Пот, Пиноче, Иди Амин Дада, Бокаса, Ким Ил Синг и његов син наследник, Кастро, Франко, Мусолини, Тито.

A da li se neko setio katoličkog pape Gregorija IX poglavara katoličke crkve od 1227-1241 a često nazivanog kao "Otac Inkvizicije" pod čijim direktnim odobrenjem je vekovima spaljivano i čerečeno na stotine hiljada ljudi, od beba u kolevkama do 80-90-to godišnjaka, što je bio direkni razlog velikog kulturnog i ekonomskog nazadaovanja Evrope celih 7-8 vekova.

A šta je inkvizicija ?

Inkvizicija je kampanja mučenja, izolovanja, masovnih ubistava i uništavanja ljudskih života od strane rimo-katolika. Crkvi je porasla moć i imala je totalnu kontrolu nad ljudskim životima, i svetovnim i religioznim.

Ili španskih konkvestadora koji su po odobrenju Karlo I od Španije kao Karla V cara Svetog rimskog carstva i Filipa II od Španije u 16-tom veku "krstom i mačem" fizički uništili sve narode i civilizacije Južne i Srednje Amerike, a kao najveći "užitak i slast" im je bilo bacanje beba u vis i dočekivanje na bajonete i mačeve. A o tim zverstvima cela zapadna Evropa i "sveta" papska stolica ćute jer je sve opet učinjeno po odobrenju pape.

Ili američkog predsednika Harija Trumana koji je u trenu sravnio Hirošimu i Nagasaki ubivši na stotine hiljada ljudi.

Poslednja izmena:
To što Staljin nije izabran narodnom voljom mu nikako nije dalo za pravo da postane diktator i tiranin. I srpski i mnogi drugi srednjevekovni i novovekovni vladari nisu izabrani narodnom voljom pa nisu bili tirani...(neki doduše jesu bili diktatori)...
Staljin je pobio i oterao u gulage više od 20 MILIONA SVOJIH sunarodnika... Zar ga to ne čini većim tiraninom i ubicom od Hitlera, pa iako se uzme u obzir da je vladao više od ovog Adolfa...

Овде си се зезнуо: Ј. С 50 000 000, Мао 60 000 000, Тиле око 1 500 000, Пот ваљда 2 000 000 или више. Знам отприлике за већину комуњара.

Back