Najstarija Biblija pronadjena u Jerusalemu - u njoj Isus nije Bog niti je razapet

Gluposti. kakva najstarija...

Znaci slijep se kod ociju? Za tebe je jedina istina odluke Nikejskog Sabora. Do 325 godine n.e. zvanicno evandjelje crkve je bilo zasnovano na Barnabinom evandjelju sve dok Car Konstantin nije odlucio da se okrene Pavlovoj teologiji i tako spali sve Nove Zavete na hebrejskom jeziku.

Poslednja izmena:
Jedan od najvecih zlocina je ubistvo Arija i istrebljenje arijanstva jer su oni smetali doskorasnjim rimskim paganima. Greska krscanskih ucenika je bila ta sto su ulagali napore da ustolice krscanstvo u Rimu a ne u Palestini odakle je potijekla Abrahamska religija. Naravno da je svakom ko malo promisli o ovim stvarima jasno da nesto ne stima u svemu ovome.

Isus Hrist je .sasvim sigurno,dobro poznavao vedske zapise!
Njegovo tumačenje ide korak napred u svemu od Tore,tako da
tvrdi da su Jevreji deca božija...Otud i ,iskrivljeno ,shvatanje da je on
sin božiji...
Inače,posle svojih tridesetak godina,se prestao baviti religijom i bio je,kao što sam
već opisao,vođa pozorišne družine,a tzv.apostoli-glumci njegovog pozorišta...
Tada su tragedije bile u "modi( uticaj Atine) i događaj u vreme pashe je bio
pozorišna predstava-tragedija...
Kao i danas,vešti političari (jevreji) su znali kako da upotrebe taj događaj i uvale
Rimu gubitničku religiju koja će oslabiti rimsku državu...
Čudo ,kako su se varvari najbolje "primili" na ovu luzersku religiju...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Isus Hrist je .sasvim sigurno,dobro poznavao vedske zapise!
Njegovo tumačenje ide korak napred u svemu od Tore,tako da
tvrdi da su Jevreji deca božija...Otud i ,iskrivljeno ,shvatanje da je on
sin božiji...
Inače,posle svojih tridesetak godina,se prestao baviti religijom i bio je,kao što sam
već opisao,vođa pozorišne družine,a tzv.apostoli-glumci njegovog pozorišta...
Tada su tragedije bile u "modi( uticaj Atine) i događaj u vreme pashe je bio
pozorišna predstava-tragedija...
Kao i danas,vešti političari (jevreji) su znali kako da upotrebe taj događaj i uvale
Rimu gubitničku religiju koja će oslabiti rimsku državu...
Čudo ,kako su se varvari najbolje "primili" na ovu luzersku religiju...:mrgreen:

Naravno da je znao kada je Sin Boziji od koga je sve naucio i jevandjelje pisao svojim zivotom :mrgreen:

Ovo je dokaz da je Barnabino evandjelje prezivjelo pokusaj unistenja. Hvala Bogu dosao sam dio prijevoda Barnabinog evandjelja na bosanskom jeziku i bas sam se fino osjecao kad sam citao tu knjigu.

Barnabino evandjelje je pravac koji obrezanje priznaje no to nije novi pokret nego preobrazba novoga na staro.

Ovo je dokaz da je Barnabino evandjelje prezivjelo pokusaj unistenja. Hvala Bogu dosao sam dio prijevoda Barnabinog evandjelja na bosanskom jeziku i bas sam se fino osjecao kad sam citao tu knjigu.
od čega si se osećao fino,od neverja,do žudnje da nemaš večni život?! čudan osećaj.odakle samo dolazi?! od kog duha? budući da samo dva duha su na zemlji,jedan je Božji kojim smo živi i koji nam nudi i više večni život,i drugi kojega radi smo jopš u fazi smrti i starenja nakon pada u edemu i koji budući zna da je bez šanse da izbegne konačni kraj ognjenog jezera,žudi još ljudi zaradovati tgakom kraju da nemaju život! ne bih da mi zajmiš taku radost. budi radostan sa sličnima,ima vas puno na kraju vremena kako je Božji duh i prorekao daće biti.

Zašto masoni?

Ja bih prije rekao da je Tito i njegova partija koja je postojala prije Mojsija.

Tvoj askurđel askurđela je bio mason i živeo pre Mojzesa...
Slobodni zidari su iz vremena Mesopotamije...Gradili Babilon i viseće vrtove...A i Mojzes nema veze s njima...
Josip,Jošuin otac je bio mason i to od vodećih u Nazaretu...I izgradio taj grad...
Nije istorija jevreja samo u Bibliji (Tori)-ima toga i u Talmudu (Uglavnom usmenom i većini vas nedostupnom)...
Veština gradnje pripada njima-pogledaj tačnost piramida...

Barnabino Jevandjelje je iz 13. veka i postoji samo na spanskom i italianskom. Najstariji spisci koji su nadjeni od zvanicne biblije su krajem 1. veka.

Toliko o tome da je najstariji.

Sta se tice tacnosti, smesno je da neko ko navodno zivi u Judeji ne zna da Jerusalem ne moze da se dodje za brodom.
Imaš gafova i u zvaničnim evandjeljima kao da pisac nije znao uopće ni gdje je Judeja ni Galileja.

Tvoj askurđel askurđela je bio mason i živeo pre Mojzesa...
Slobodni zidari su iz vremena Mesopotamije...Gradili Babilon i viseće vrtove...A i Mojzes nema veze s njima...
Josip,Jošuin otac je bio mason i to od vodećih u Nazaretu...I izgradio taj grad...
Nije istorija jevreja samo u Bibliji (Tori)-ima toga i u Talmudu (Uglavnom usmenom i većini vas nedostupnom)...
Veština gradnje pripada njima-pogledaj tačnost piramida...

Ti to držiš predavanje od drugu Titu meni?

- - - - - - - - - -

Ne toliko kao kod barnabe. Inace ja nisam vernik, nego kazem iz ciste naucne perspektive.

I ja isto.

A ja sam gledao jedan original istiniti dokumentarni SF film
u kojem se istino prikazano
da će za 4.321 godinu biti pronađena
ne najstarija
nego PRVA Biblija!

I to na tromeđi Srbija Slovenija Slovačka!

Zbilja!
Čista istina!
Vjeruj u to!
------------------

U toj Bibliji piše Istinito,
da je Isus došao sa Marsa,
Marija sa Venere!

Zbilja!
To je istina!

Poslednja izmena:
Barnabino Jevandjelje je iz 13. veka i postoji samo na spanskom i italianskom. Najstariji spisci koji su nadjeni od zvanicne biblije su krajem 1. veka.

Sta se tice tacnosti, smesno je da neko ko navodno zivi u Judeji ne zna da Jerusalem ne moze da se dodje za brodom.

Moze se doci do Jerussalema brodom ako se putuje rijekom Jordan i autor evandjelja nije htio opisati da se on brodom usidrio kod Jerusalema nego da je brodom dosao u Jerusalem a to znaci da je brodom iz Galilejskog jezera otisao ka jugu i zatim podrazumijeva se da je tada jahalicom otisao u Jerusalem. Od obale rijeke Jordan do Jerusalema nema puno putovanja. Palestina nije neka ogromna teritorija pa da se neko zbuni ili da ne zakljuci o cemu se radi.

Inace ove zamjerke se sigurno procitao u wikipediji sto se odmah da zakljuciti da je to stav nekih krscanskih svecenika koji ne zele prihvatiti to evandjelje.

Poslednja izmena:
]Barnabino Jevandjelje je iz 13. veka i postoji samo na spanskom i italianskom. Najstariji spisci koji su nadjeni od zvanicne biblije su krajem 1. veka.

[/SIZE].

Bravo...

- - - - - - - - - -

Inace ove zamjerke se sigurno procitao u wikipediji sto se odmah da zakljuciti da je to stav nekih krscanskih svecenika koji ne zele prihvatiti to evandjelje.

Kakva Wikipedija?

Kakav Barnaba sa Hristom i Biblijom?

Back