Najsnazniji i najjaci znak zodijaka

• Začetnik teme Začetnik teme Dave
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo jos malo o tom kvadratu, da ne bude da sam otisla kad je najzanimljivije :D
Mrzeli su me skoro svi profesori u gimnaziji, iako sam bila dobar djak. Izvesna profesorka mi je napravila pakao od zivota(Jarcica inace) ne preterujem u opisima. Nakon zavrsetka gimnazije ispostavilo se da je to zbog toga sto sam joj zapala za oko, a imala je afinitet ka istom polu.
To je jedna od manifestacija ovog kvadrata kad Saturn dolazi iz sedme a Sunce sam ja, tj sama moja pojava ljudima koji su predstavljeni Saturnom u mojoj karti je prosto prst u oku.
Ali kao sto rekoh nisam ja Saturn, ne znam da li me je ovaj Lav spasao ili kako, ali prosto nema odustajanja od zivota kakvog zelim.

Inace sam primetila da ljudi koji rano ostanu bez majke najcesce imaju Mesec u Vodoliji, iako bi se reklo da Mesec u Skorpiji i u Jarcu prednjace u tome. Ali bas mnogo ovakvih slucajeva sam videla, gde majke uopste nema u zivotu na ovaj ili na onaj nacin kad je ovaj Mesec umesan.

Ja bih baš rekla da je kod tebe ta izdržljivost Saturn, Saturn se kod tebe baš oseti, ali i Vodolija.
Ne oseti se Lav.
Samo što ti to tako gledaš, da te Lav spašava.
Ja ne. Ja baš mislim da je kod tebe to saturnovsko lepo i da te ono štiti u životu, ta rezervisanost...

Đavolja, to što imaš problema može biti da pogrešno tumačiš saturn a da je ono što ti smeta upravo neko drugi.

Saturn nije jalov deda, u vreme njegove vladavine ljudi su bili najmoćniji to se zvalo zlatno doba. I nikada nije uništavao svet kao Zevs.
A to što je kastrirao oca, uradio je kako bi zaštitio majku Geu, koja je prvo i osnovno božanstvo ljudi, a bivala je oskrnavljena. On je uradio šta je majka tražila od njega.

Inače te priče koje mi ovde pričamo mitološke, su nastale u patrijarhalnom društvu, koje je prevaziđeno, tj. prevazilazi se.

Pre Zevsa i ostalih sranja bila je preteča boginje Gee, koja je u patrijarhalnoj mitologiji ponižena, i svedena na neke patrijarhalne uloge.

Ta mitologija je došla sa patrijarhalnim plemenima koja su napala i pobedila miroljubiva matrijarhalna grčka plemena koja su tu živela pre.

U toj mitologiji mnogo toga je predstavljeno izvitoperenim patrijarhalnim mizoginim očima, i nema jake ženske figure, a muške osobine koje se veličaju su naravno veoma loše, i mizogine i sl.

Pošto civilizacija napreduje, i te predstave se menjaju, i sada se zna da mnogo toga iz tradicionalne astrologije više ne može da važi jer je prosto i ona produkt patrijarhalnog prošlog vremena.

Moderni astrolozi ne govore takve stvari za Saturn, kao što ne govore takve stvari za ženske osobine koje su se govorile u toj zastareloj mitologiji.

Meni moj Saturn nije najgori, i baš ga volim...

Van halene, ovo što čitaš danas, kao i ono da Uran nema veze, nego se samo mundano oseti je ugao gledanja tradicionalne astrologije. U evolutivnoj astrologiji duše i modernoj astrologiji se ne gleda tako, i Uran naravno deluje.

ma ja sam kriva, Saturn možda ni ne postoji... :lol:
e znaš šta, muka mi je od preuzimanja i svoojih i tuđih krivica na sebe... ako me već yebeš, gledaj me u oči.

moj je natal sasvim pristojan... samo se naizgled umaram od života.
dosta se od mene očekivalo snalaženje... može slobodan vikend, da ne preterujem sa bolovanjem? :lol:
ustvari ako ja odem na bolovanje ko će gurati?
plašim se momenta kada me neće biti briga.

volim svoju veneru u konjukciji sa sotonom od plutona, ali tiranina ne mogu da volim... kako se zove onaj zatvorenički sindrom? :lol:
kada se zaljubiš u mučitelja?

meduse, sta je u tradicionalnoj astrologiji patrijarhalno, sem njenog imena?
Ono sto sam napisala za Urana, sam cula od jedne MA astrologice, a i sa tim se slazem. I rekoh da deluje ali vise u smislu globalnih trendova, prosto ne osecaju sve osobe sve tranzite.

Pa i ti MA astrolozi su pod uticajem tradicionalnih shvatanja.

Pa sve je patrijarhalno jer je iznikla iz takve svesti.

Deljenje na tradicionalne muške i ženske uloge, gde su ženi dodeljene sve loše osobine, a muškoj sve pozitivne. Žensko je negativno, muško pozitivno. Valjda ne treba da navodim primere za to, znamo kako se tumače tzv. ženske energije, a kako muške.Sama ta podela na muške i ženske je već zastarela i prestaje da ima smisla polako, jer tradicionalne uloge muško ženske više ne piju vodu, a žena više nije izvor sveg zla na ovom svetu.

to ne sme da se desi.
sme samo tako da izgleda.
ja ne guram napred u tim situacijama, već unazad, nema pomirenja do totalne destrukcije... ako već nema pravde.
Ја нисам мислио на ситуације које се тичу највољенијих, нормално да тада човек постаје изузетно протективан, него сам мислио на ситуације када видиш да је узалудно препирати се с неким коме ништа не улази у главу, да је узалудно терати мак на конац са идиотом, да је узалудно да трошиш енергију на нешто што се не исплати.

Volim ga da.

Ne znamo da li nisi.
Губиш се, по ко зна који пут.

ma ja sam kriva, Saturn možda ni ne postoji... :lol:
e znaš šta, muka mi je od preuzimanja i svoojih i tuđih krivica na sebe... ako me već yebeš, gledaj me u oči.

moj je natal sasvim pristojan... samo se naizgled umaram od života.
dosta se od mene očekivalo snalaženje... može slobodan vikend, da ne preterujem sa bolovanjem? :lol:
ustvari ako ja odem na bolovanje ko će gurati?
plašim se momenta kada me neće biti briga.

volim svoju veneru u konjukciji sa sotonom od plutona, ali tiranina ne mogu da volim... kako se zove onaj zatvorenički sindrom? :lol:
kada se zaljubiš u mučitelja?

Stokholmski sindrom... Ali ne mora da znači da ti je Saturnom predstavljen problem.

Kod mene recimo Neptun drma najviše i muči... Pluton mi je takođe zlo. Saturn mi je divan.

Ја нисам мислио на ситуације које се тичу највољенијих, нормално да тада човек постаје изузетно протективан, него сам мислио на ситуације када видиш да је узалудно препирати се с неким коме ништа не улази у главу, да је узалудно терати мак на конац са идиотом, да је узалудно да трошиш енергију на нешто што се не исплати.

Губиш се, по ко зна који пут.

Raznezio se Mesec u Jarcu:zstidljivko:

Ja bih baš rekla da je kod tebe ta izdržljivost Saturn, Saturn se kod tebe baš oseti, ali i Vodolija.
Ne oseti se Lav.
Samo što ti to tako gledaš, da te Lav spašava.
Ja ne. Ja baš mislim da je kod tebe to saturnovsko lepo i da te ono štiti u životu, ta rezervisanost...

Ma to samo preko tastature promenila bi misljenje kad bi me upoznala z:) ali posto ima i kod mene Saturna prilicno kad sam ozbiljna onda sam ozbiljna.
A znam da ti volis Saturna z:mrgreen:, ali jbg ja ga ne volim.

Poslednja izmena:

a na takve gubimo vreme?
i ja moje nokte da tupim? :lol:

Stokholmski sindrom... Ali ne mora da znači da ti je Saturnom predstavljen problem.

Kod mene recimo Neptun drma najviše i muči... Pluton mi je takođe zlo. Saturn mi je divan.

e to... :lol:

ma sad jeste, 101%, osećam mu vonj. :lol:

pluton mi je zayeban, al je moj i volim ga i opraštam mu.

neptun je toliko lepo pozicioniran da se pitam je li mu dobro. :lol:
a tada mu najmanje verujem, jer ne znam šta da očekujem.

ali i sa ne i sa pl mogu i umem, naši smo... ali sa nema tu žicu, emociju... nema ni taj mrak.

Pa i ti MA astrolozi su pod uticajem tradicionalnih shvatanja.

Pa sve je patrijarhalno jer je iznikla iz takve svesti.

Deljenje na tradicionalne muške i ženske uloge, gde su ženi dodeljene sve loše osobine, a muškoj sve pozitivne. Žensko je negativno, muško pozitivno. Valjda ne treba da navodim primere za to, znamo kako se tumače tzv. ženske energije, a kako muške.Sama ta podela na muške i ženske je već zastarela i prestaje da ima smisla polako, jer tradicionalne uloge muško ženske više ne piju vodu, a žena više nije izvor sveg zla na ovom svetu.

Pa moze i tako da se gleda, ali ne znam zasto bi takvom obelezavanju stvari odmah pripisala negativnu konotaciju. To je taj jin/jang princip i ne vidim tu nista negativno prosto, bar sa astroloske strane jer se radi o samo opisivanju stvari. Prosto svi smo mesavina oba principa, u manjoj ili vecoj meri.
Ali ta tvoja opozicija Sunca i Meseca prosto vidi zensku i musku stranu kao suprotstavljene sto nisu nuzno.

Sto se tice Neptuna, on ume da bude gadan u kontaktu sa Suncem npr. slabi volju. Cak iako donese neke darove u vidu nekih talenata, neobicnosti kreativnosti, uvek dodje po svoje u vidu neke sizofrenije.

Ma to samo preko tastature promenila bi misljenje kad bi me upoznala z:) ali posto ima i kod mene Saturna prilicno kad sam ozbiljna onda sam ozbiljna.
A znam da ti volis Saturna z:mrgreen:, ali jbg ja ga ne volim.

Da, ja volim da kontriram, ne volim hajku, ne volim kad se traži žrtveno jagnje, i dežurni krivac.

Ne pije mi vodu takva logika.

Uvek su mi najsumnjiviji upravo ti koji nabeđuju na tog nekog da je za sve kriv.

Ma znam ja da si ti divna, ja to i govorim oduvek, ali to je taj Saturn meni kod tebe privlačan.

Inače sad gledam ono imam više osobina lunarnog tipa, ali nemam sve...

Sto se tice Saturna, ne kazem da on nema dobrih osobina, ali ono vecinom bas i nema.
A sto se tice lunarnih vs. solarnih tipova, retko ko je bas u potpunosti jedan tip.
Као што је реткост да је неко потпуно интровертан или екстровертан, или да је неко стопроцентни колерик или сангвиник.

Bila sam pre par godina zaljubljena u muškarca tipa Algol.

Pa sam dosta čitala o tome... I zanimalo me je zašto me privlači to...

Meduza ima simboliku Device... To je bila nevina lepa devojka, koju je silovao Posejdon, a zatim je postala Škorpija. Nas dvoje oboje imamo Ribe i Škorpiju naglašenu, a on ima Jupiter na Algolu u sedmoj, a ja Kiron na toj tački. Naša veza me je transformisala, probudila je taj moj škorpijski deo.
Posle mi je čak smetao moj stari nik, Venere u Lavu... To više nisam bila ja.

http://blog.virgovault.com/2012/10/...-psychological-drives-heterosexual-men-algol/

- - - - - - - - - -

Као што је реткост да је неко потпуно интровертан или екстровертан, или да је неко стопроцентни колерик или сангвиник.

Ja sam ekstrovertni introvert, i pomalo ambivert...

A vi?

Vladar trece ti je Mars u Skorpiji? Mozda je tu simbolika nika. Algol preko puta Skorpije i slicno.

Moj nik je nastao skroz nasumicno, a uklapa se u simboliku moje trece. Bio mi je u vidokrugu parfem koji koristim(Olympea) a treca mi je u Vagi-parfem a vladar 3 u Strelcu(boginja simbolicki) pa eto zanimljivo mi je kako se uklopilo.

A ja mislila zbog Lava... :zcool:

Da treća mi počinje u Škorpiji... Mada ja gledam prvo Pluton, a on mi je u Vagi u drugoj, konjukcija Saturn.

Da, sad sam više prigrlila tog Marsa, ne trudim se više da glumim nevinašce. z:mrgreen:

Da, moraju sva naša imena biti u trećoj...

Baš sam juče pisala... Forum gledam kao dvanaestu. I prvo sam bila cvet, Venera, zatim je dispozitor Venere Sunce u Devici... Sad sam više ta Devica i Mars u Škorpiji... Čini mi se.

Тај губитак је био праћен вишегодишњим мрцварењима, тако да када се то десило, сад свако има право ово што ћу написати да протумачи како хоће - осетио сам олакшање. Огромно. Нисам од оних који сада пишу романе о својим трагичним судбинама и који кукају, само кажем да је мизерија на пољу породице трајала много времена и да је морала резултирати неким драстичним решењем. Другог пута једноставно није било. Последице су остале и једина добра ствар у том Месецу је што је жилав и што све то.... подноси, контролише.

Koliko bola...

A ... Pluton na Suncu..-

Sunce u osmoj ili u aspektima sa Plutonom često donosi baš užasne porodične priče. Uglavnom vezano za oca. Ima raznih verzija. I ostavlja tu želju za moći, za dominacijom, jer vučemo te komplekse odatle.

Baš sam pre čitala užasne primere Sunce/Pluton karata...

Back