Najruzniji grad koji ste posjetili.

Sofija takodje nije ruzan grad.Bar uzi centar.Zelenilo,fontane,cisto sve,a i glavna ulica je simpaticna.
Mnogi ovde brkaju atmosferu i duh grada i recimo,cistocu i uredjenost fasada.
Rim je npr.poprilicno prljav grad,ali to mu uopste ne smeta da bude jedan od interesantnijih i ljepsih.Isto tako bila sam u jednom gradu u Svajcarskoj,koji se zove Romanshorn i nalazi se na obali jezera.
U zivotu nisam bila u jednom dosadnijem i bezivotnijem mjestu,iako su zgrade i ulice bile ciste ko suza.U tom gradu koji uopste nije mali,ni po povrsini,ni po broju stanovnika...jednostavno nema nista.☺
Nema centra,nema kafica ili restorana na obali jezera,nema prodavnica,osim jednog marketa,a na kraju krajeva,nema ni ljudi.Sablasna atmosfera.Samo jedna crkva,par klupa na obali jezera i nekoliko penzionera koji setaju.Nismo imali gdje utrositi tri sata do povratka broda na drugu obalu jezera.
Mnogi gradovi su lijepi,a dosadni i obratno.

Mada bi prvo morali definisati sta smatramo gradom.
Porediti Beograd i Lopare je besmisleno.☺
Da zivite u Loparama,Bg bi vam bio ljepsi od Pariza.☺
Neko pomenu Han Pijesak...on uopste nije ruzan,ako ne zivis u njemu i svratis u kafanu na piće.☺ Lijep priroda,cist vazduh...i nista više.Inače,mjesto gdje je Bog rekao laku noć,kao i mnoga u Bosni i Srbiji.

Kroz Zrenjanin sam prolazio nista posebno
Мени је центар Зрењанина јако лијеп. Има цркве различитих стилова што не видјех нигдје друго у Србији (гдје сам била). Куриозитет ми је Мртви мост.
Ја бих Зрењанин ставила на листу љепших градова у Србији.
Foca ili Srbinje,ruzan grad ne svidja mi se uopste kao neka varos.
Србиње није град него касаба. Има доста занимљиву оријенталну архитектуру која је већином пропала. Да се рестаурирају грађевине, био би град-музеј, свједок турске владавине на нашим просторима.
podgorica, ulcinj i sutomore je nešto najružnije što je ljudska ruka stvorila
Како Улцињ? Има трђаву. Има плаже. Има шеталиште уз море. Да у њега треба улагати, треба и то доста. Ал' га никако не бих сврстала у ружне.
Temisvar... uzas jedan
i Blagoevgrad u Bugarskoj... tuga
Мени је Темишвар оставио позитиван утисак, јер има јако лијепу архитектуру. Парк ружа. Ријека. Католичка црква. Православна црква. Тргови. Дечебалов споменик. Туриста баш има шта да види.
Да треба улагати, треба доста. Има зграда у критичном стању.

Има много ружних градова и варошица на Балкану.

Mnogi ovde brkaju atmosferu i duh grada i recimo,cistocu i uredjenost fasada.
Rim je npr.poprilicno prljav grad,ali to mu uopste ne smeta da bude jedan od interesantnijih i ljepsih.
Да, али то је минус за Рим. Ја сам био шокиран не само том прљавштином, него и што су неки квартови попут Esquilino сива руина као гето, да не спомињем како је ружно што им уместо канти за смеће виси кеса на обручу, а и смеће им се гомила, тако да сам виђао да Италијани опуштено седе у кафићу на метар два од гомиле смећа ван контејнера.
Али са друге стране остану успомене и слике које може само Рим да пружи и то су плусеви који чине Рим туристичком дестинацијом број један.

Србиње није град него касаба. Има доста занимљиву оријенталну архитектуру која је већином пропала. Да се рестаурирају грађевине, био би град-музеј, свједок турске владавине на нашим просторима.
Нико у РС нема жељу да рестаурира Србиње, због већ познатих верских подела, које су касније постале и националне.
Чак и у Гацку, Срби су срушили џамију 90их и на том месту направили депонију, а десетак година касније су приморани од стране запада да поново подигну идентичну. Пар година касније су се досетили коначног решења и подигли су нову цркву испред те џамије, тако да се сада са главног и јединог пута који сече ту варош више и не види џамија.
Мржња је превелика да би се у такозваној БиХ обнављала било каква хришћанска варош или турска касаба. То ће бити могуће тек када се буду договорили да више неће ратовати, а то је могуће само постављањем ограда, као што и ја имам ограду у свом дворишту, дакле када буде подела на три дела.

Мени је Темишвар оставио позитиван утисак, јер има јако лијепу архитектуру. Парк ружа. Ријека. Католичка црква. Православна црква. Тргови. Дечебалов споменик. Туриста баш има шта да види.
Да треба улагати, треба доста. Има зграда у критичном стању.
Ја сам Темишвар оставио за случај када будем путовао неким LC из тог града, узећу једну ноћ, направити излет и онда на аеродром, ако не будем стигао, лако могу наставити после повратног лета.

Back