Najruzniji automobili

'leb te 'ebo, sta je ono?! Monstruozno! Ovo bi u i Kamenko i Kremenko odbili da voze. Zvacu ga Cook's Assistent :D Dizajner je verovatno neuspeli kovac koji je falsifikovao CV, kladim se da je instalirao i cunak sa druge strane 'auta'.

Evo jednog gada Božijeg :D

1948_Davis-1.jpg

Austin 1300 je lep auto , za razliku od onoga sto je doslo posle ( Alegro ) :wink:
ma dosta hromiranih detalja ( karakteristicno za period i zemlju porekla ), ima skladne i ravne linije , velike staklene povrsine...estetski, sasvim pristojan i skladan auto...
mada, interesantniji je po pitanju tehnike nego dizajna ali to je vece druga tema... :wink:

Austin 1300 ima stila, kompaktan je, ne moze se reci da je ruzan (ali ne mogu reci ni da je lep, jer su moji kriterijumi lepote opste poznati, duga hauba, presek soferke i poda pre tocka, dvoja vrata, muscle zadnjica). Recimo da je stilski zadatak ispunjen.

Austin:
Šta ti Jomini a i ostali mislite o dizajnu Austina 1300, da li je lep, ružan ili nešto treće?
Meni je ok. Imao sam priliku da vozam na kratko jednog. Davnih dana, pr oko 12 godina am radio u autoperionici i dovezao ga je čovek tek što ga je kupio. Valjda je šezdeset i neko godište bio, a imao manje od 50k km na satu, očuvan kao nov. Unutra perfektan i dao mi je malo po salajci da ga provozam. Dosta mesta ima unutra, to sam zapamtio...

Austin:
nesha taxista:
Moguće, mada se osnovano može sumnjati i na ovaj Austin 1300

p2.jpeg

Ja jesam subjektivan kada je Austin 1300 u pitanju ali neka mi neko odgovori šta je na njemu ružno?
I ja imam sve razloge da budem subjektivan, pošto je to prvi auto koji sam uopšte samostalno pokrenuo. Imao ga je moj teča.
Stavio sam ga pre svega kao ilustraciju zadnjeg dela (za koji smatram da nije baš uspeo), ali zapravo zbog onog Renoa koji je po tom pitanju katastrofa. Krenuli smo od Amija inače, Austin je tu još najmanje kriv.

steta zaista sto se ovaj Davis pickup nije primio...sigurno bi bio kralj offroada jer ima tri tocka, sto znaci da su sva tri na zemlji uvek, i ne moze pogonski (prednji) tocak da bude u vazduhu, time se eliminise gomila problema koje imaju projektanti modernih vozila sa prenosom snage. To cak i ne zavisi od opcije koju kupac izabere, AWD (3WD) ili FWD (1WD). :D:D:D

(Sto rece neko sa Cannona, 'pretpostavka je majka svih zajheba' . legendarno ;):D)

1948 Davis Divan
Year 1948
Make Davis
Model Divan
Engine Location Front
Drive Type Front Wheel

Performance
Top Speed 65 mph | 104.6 km/h Similar top speeds

Engine
Engine Configuration F
Cylinders 4
Aspiration/Induction Normal

Transmission Information
Gears 3
Transmission Automatic

Dimensions
Seating Capacity 2

Suspension
Suspension Front : coil-front

Rear : coil-rear

Tires / Wheels
Tires Hercules 5.50 x 15

golf1.jpg

Ужас...

gremlin_77.jpg

Не знам да ли сам ово чудо већ качио. Амери правили ово а смеју се Југу! :roll:

Sierra_RS_Cosworth_2.jpg

Она Сијера са 4 врата и није толико гадна, али ова је ужас... Још је гора кад се на улици види просечни примерак..

:confused: :roll: :rolleyes:
Ужас!
Имам негде књигу "Легенде 70-их", наводно легендарни аутомобили 70-их у Америци. Од цирка 150 представљених модела постоје 3 или 4 који личе на нешто (али само споља), а остатак је :roll: . Међу легенде је ушао и горепоменути Гремлин! :lol:
Нема шта Амери имају највише ружних аутомобила по глави становника! Погледај само ову њушку:

Ovde

vule gs:
golf1.jpg

Ужас...

gremlin_77.jpg

Не знам да ли сам ово чудо већ качио. Амери правили ово а смеју се Југу! :roll:

Sierra_RS_Cosworth_2.jpg

Она Сијера са 4 врата и није толико гадна, али ова је ужас... Још је гора кад се на улици види просечни примерак..

inace u americi je izdata kniga o najgorim automoblima svih vremena.. nase gore list.. yugo.. u obrazlozenju stoji da su AMC Gremlin i Ford pinto iako su bili nenormalno ruzni barem isli... a definitivno su isli jer taj gore postavljeni gremlin je u vreme naftne krize imao i neku performance opciju kja je za to vreme i te uslove bila vrlo pristojna.. dok yugo gak ni ne ide...i ima slika nekog coveka kako gura yugica..

meni ni Sierra ni Golf nisu ruzni. Jedino ako mislis zbog zadnjeg spojlera, gadan je.
Ni Bad Pimp's Car nije toliko bez smeka.
Legende sedamdesetih je u startu promasena knjiga, kao kad bi neko izdao 'Trkacki uspesi Yuga'.

Back