Najruzniji automobili

Ili je problem kao kod Mirka Alvirovica... "Nema dovoljno mesta..." (kod 3/4 testiranih vozila)... a sustina je da je covek visok 2m... mrcina. Pa ne prave se automobili za kosarkase, nego za normalne ljude, 170-180... njima nikad nije tesno :)

Dobro, ali se mora priznati da je tako mali automobil veoma teško napraviti da liči na nešto. Tu je maksimalnom iskorišćenju premalog prostora podređeno sve ostalo. Proizvođači su toga svesni, pa se dovijaju na razne načine da sakriju ružnoću. Recimo ovako:

Ligier_Emma_siviili_k.jpg

Auto se zove Ligier (po naški: Ližije, uh kako to ponekad dobro zvuči...). Nekad su pravili i lepe sportske automobile, a učestvovali su i u Formuli 1.

Koliko god da se sprdamo sa time.... nije najveca kinta u sportacima nego u gradskim automobilima koji se prave u milione primeraka. Nije Ferrari Fiatu taj koji pravi kintu, vec Panda i Punto. Ferrari mu pravi imizd i prestiz.
A Multipla pravi smeh :)

Csepel je bio madjarska varijanta JELEZA. A Jelez je osebna prica... koji je opet nastao kao hibrid ruskih kamiona. Onaj kombi iz Intrinog posta se i dan-danas vozi ponegde u madjarskoj. Uzas istocnonemackke industrije. Tamic je luksuz za to.

Uvek sam voleo neobične automobile. Neke imam od pre, a na neke sam naletao kad sam tražio nešto drugo, znači, čista slučajnost. Recimo ovaj

AlbaRegia-1.jpg

sam našao tražeći onaj Csepel kamion. Zove se Alba Regia, takođe iz Mađarske i to je sestra onog Balatona što sam ga postavio pre par nedelja.

Back