Najlepše žene horoskopa

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta si tacno proucavao?
Pa kao klinac sam naravno krenuo sa sunčanim znakovima, što me uvelo u ozbiljnije proučavanje natalne astrologije, pred kraj osnovne sam radio drugovima natalne karte, i učio koješta od starije sestre mog najboljeg druga koja je u tome bila do ušiju. Čitao knjige (nije bilo interneta), od nje sam dobio prve efemeride. Pošto mi je dobro išlo a i umeo sam da blebećem od jutra do sutra, važio sam za nekakvog lokalnog astrologa.

Kvantna promena se dešava u drugom srednje na seminaru pshologije u IS Petnica, gde jedna devojka sasvim slučajno radi rad na temu "Uticaj astrologije na self koncept"; pa dolazim u kontakt sa istraživanjima Forera, Gakelina, Ivana Kelija, i sl... knjiga nakon knjige o toj temi bila je dovoljna da shvatim o čemu se radi. U tom periodu sam najviše istraživao, i samu astrologiju, a i kritičare. Pošto mi je statistika bliska, bilo mi je lako da razumem ove psihologe, i posle nekog vremena shvatim kako zaista "radi" astrologija.

Dovoljno je razumeti Barnumov efekat i potvrdni otklon (confirmation bias).

Pa kao klinac sam naravno krenuo sa sunčanim znakovima, što me uvelo u ozbiljnije proučavanje natalne astrologije, pred kraj osnovne sam radio drugovima natalne karte, i učio koješta od starije sestre mog najboljeg druga koja je u tome bila do ušiju. Čitao knjige (nije bilo interneta), od nje sam dobio prve efemeride. Pošto mi je dobro išlo a i umeo sam da blebećem od jutra do sutra, važio sam za nekakvog lokalnog astrologa.

Kvantna promena se dešava u drugom srednje na seminaru pshologije u IS Petnica, gde jedna devojka sasvim slučajno radi rad na temu "Uticaj astrologije na self koncept"; pa dolazim u kontakt sa istraživanjima Forera, Gakelina, Ivana Kelija, i sl... knjiga nakon knjige o toj temi bila je dovoljna da shvatim o čemu se radi. U tom periodu sam najviše istraživao, i samu astrologiju, a i kritičare. Pošto mi je statistika bliska, bilo mi je lako da razumem ove psihologe, i posle nekog vremena shvatim kako zaista "radi" astrologija.

Aman se ti nisi maknuo dalje od suncevih znakova.:mrgreen:

Onda "lokalni astrolog osnovac", dodje u kontakt sa srednjoskolskim "naucnim" radom na temu astrologije na srednjoskolskom seminaru u Petnici i obori hiljade godina istrazivanja z:D.

Ali kako ti kazes. :cool:

To se zove loš prvi korak u bavljenju nečim.Doći u kontakt s pisanjem toliko nerelevantnih tipova za pitanje prave astrologije.
Ti si otkrio da postoji veelika grupa varalica koji proturaju ljudima priču o astrologiji kroz psihologiju.Ali si iz raznoraznih okolnosti ostao u neznanju da postoji izvorna astrologija.
Prava,kako je to rekao Froli.
Sad si već cementirao svoj utisak o ovom pitanju pa nemoj da kvariš tu konstrukciju koju si sagradio.Tako i treba,iz nekog razloga.

To se zove loš prvi korak u bavljenju nečim.Doći u kontakt s pisanjem toliko nerelevantnih tipova za pitanje prave astrologije.
Ti si otkrio da postoji veelika grupa varalica koji proturaju ljudima priču o astrologiji kroz psihologiju.Ali si iz raznoraznih okolnosti ostao u neznanju da postoji izvorna astrologija.
Prava,kako je to rekao Froli.
Sad si već cementirao svoj utisak o ovom pitanju pa nemoj da kvariš tu konstrukciju koju si sagradio.Tako i treba,iz nekog razloga.
Aman se ti nisi maknuo dalje od suncevih znakova.:mrgreen:

Onda "lokalni astrolog osnovac", dodje u kontakt sa srednjoskolskim "naucnim" radom na temu astrologije na srednjoskolskom seminaru u Petnici i obori hiljade godina istrazivanja z:D.

Ali kako ti kazes. :cool:
Pa ne, ja sam napisao kako sam počeo... a to što sam rano počeo i što me zanima i do danas svakako ne može biti loše.

Ima prezanimljivih eksperimenata sa astrologijom, a još su smešnija objašnjenja astrologa zašto su fejlovali. Ali dobro, to je neka druga priča.

Ono što je meni probudilo inicijalnu sumnju, to je trenutak kada sam shvatio da astrološke efemeride danas nemaju ni blage veze sa pravim astronomskim položajem planeta. Mislim, WTF... napraviš neki sistem koji se bazira na prividnom položaju planeta, i koji je navodno tačan u trenutku kada si ga napravio, ali pošto ne pratiš kretanje kako treba i ne znaš astronomiju, nakon 2000 godina dođeš dotle da tvoj položaj na papiru niđe veze sa pravim položajem planeta na nebu.

Moramo se složiti oko toga da tu nešto škripi, najblaže rečeno. Ako je Mars trenutno u sazvežđu Bika, on je tu, ne može biti NIKAKO u sazvežđu Blizanci, gde astrolozi misle da jeste.

Dakle svaka klasična natalna karta nastala u poslednjih hiljadu godina je _____ na biciklu.

Pa ne, ja sam napisao kako sam počeo... a to što sam rano počeo i što me zanima i do danas svakako ne može biti loše.

Ima prezanimljivih eksperimenata sa astrologijom, a još su smešnija objašnjenja astrologa zašto su fejlovali. Ali dobro, to je neka druga priča.

Ono što je meni probudilo inicijalnu sumnju, to je trenutak kada sam shvatio da astrološke efemeride danas nemaju ni blage veze sa pravim astronomskim položajem planeta. Mislim, WTF... napraviš neki sistem koji se bazira na prividnom položaju planeta, i koji je navodno tačan u trenutku kada si ga napravio, ali pošto ne pratiš kretanje kako treba i ne znaš astronomiju, nakon 2000 godina dođeš dotle da tvoj položaj na papiru niđe veze sa pravim položajem planeta na nebu.

Moramo se složiti oko toga da tu nešto škripi, najblaže rečeno. Ako je Mars trenutno u sazvežđu Bika, on je tu, ne može biti NIKAKO u sazvežđu Blizanci, gde astrolozi misle da jeste.

Dakle svaka klasična natalna karta nastala u poslednjih hiljadu godina je _____ na biciklu.
I prava nauka je pravila greske pa ne znam zasto to zameras jednoj astrologiji. Kakve uslove su imali pre 2000 godina da nesto mere.
Pa do "skoro" ( ako posmatramo poslednjih nekoliko hiljada godina) su naucnici tvrdili da je zemlja ravna.

Ovo sa eksperimentima si vec negde pominjao pa bi bilo lepo da ih navedes.

I prava nauka je pravila greske pa ne znam zasto to zameras jednoj astrologiji. Kakve uslove su imali pre 2000 godina da nesto mere.
Pa do "skoro" ( ako posmatramo poslednjih nekoliko hiljada godina) su naucnici tvrdili da je zemlja ravna.

Ovo sa eksperimentima si vec negde pominjao pa bi bilo lepo da ih navedes.
Nije problem što se greške prave, nego što se ne ispravljaju. Nauka pravi greške i ispravlja greške.

Efemeride koje astrologija danas koristi JESU bile tačne pre 2000 godina, ali su se zbog precesije Zemljine ose pomerile za oko 30 stepeni (za jedan znak), a to niko od astrologa nije primetio, ili jeste a nije hteo da ih prilagodi savremenom horoskopu.

Na primer, u kom sazvežđu se u ovom trenutku, danas, po tvom mišljenju nalazi Mars, koji je astrološki gledano vrlo zanimljiva planeta.

Ako se beba rodi danas, gde će joj biti ucrtan Mars na natalnoj karti?

Pa nije bitno u kom je sazvezdju, bitno je da se nalazi na istom delu putanje - u odnosu na sunce - gde se nalazio i pre 2000 godina a za koji je utvrdjeno da ima taj efekat. Ne uticu sama sazvezdja kao takva, ona su slikovite predstave nekog dela neba, utice Mars kao planeta.
Strasno kako ispiraju mozgove od malih nogu laznim teorijama i to se radi koordinisano u vecini zemalja a po direktivi tajnih centara moci, koji su osmislili kako treba da se ogranici naucno-tehnoloski progres covecanstva. Njihov osnovni cilj je da sakriju postojanje etera i plasiraju laznu nauku da bi to postigli. Ajde sto je psihologija lazna, nego su progurali i teoriju relativnosti, sirenja svemira, velikog praska, struna, samo da bi sakrili eter.

Strasno kako ispiraju mozgove od malih nogu laznim teorijama i to se radi koordinisano u vecini zemalja a po direktivi tajnih centara moci, koji su osmislili kako treba da se ogranici naucno-tehnoloski progres covecanstva. Njihov osnovni cilj je da sakriju postojanje etera

....jer proizvođači etera mogu enormno da se obogate ako se sazna da on ipak postoji.

Koji je ovo vašar dvorskih luda. :lol:

"Teorije zavere" su drugi forum levo.

Quote: "Astrologija se oslanja na oku nevidljive sfere i zodijački pojas koji iz sveta ideja prenose metafizičku informaciju u naš, materijalni svet."

Drugi način da se kaže "mi nemamo pojma o čemu govorimo".

Give me a break... :lol:
Pa dobro,malo se izražava čovjek jer je učen.Ti uzmeš rečnik pa tražiš šta nije jasno.
Suština astrologije i jeste da se prenese poruka,informacija šta se dešava u višim sferama Neba.
Jer,šta je tamo tako će i ovamo kod nas.
As above,so below.

Pa dobro,malo se izražava čovjek jer je učen.Ti uzmeš rečnik pa tražiš šta nije jasno.
Meni ne treba rečnik za ovako banalan jezik. Kada forma prevaziđe suštinu, dobiješ bullshit.

Pogledaj malo šta je Sokalov eksperiment.

Nema ništa "above i below" u univerzumu, jer ne postoji above i below. Sve je jedno. Zemlja je samo malo zrno prašine, treći kamen od Sunca. Planete su i iznad i ispod, i levo i desno, zavisi da li smo u Australiji ili Evropi i da li visimo naglavce ili ne.

Naravno, to originalni autori astrologije nisu znali.

....jer proizvođači etera mogu enormno da se obogate ako se sazna da on ipak postoji.
Bukvalno. Sta mislis zasto kriju antigravitaciju, pa zato sto ukljucivanjem i iskljucivanjem iste moze da se dobije energija iz gravitacionog polja. Zato kriju i primitivnije metode kojima su drevni ljudi podizali megalite itd.

Jako im je bitno ko je od cega energetski zavisan, otud rat u Ukrajini isl...

Brižit Bardo, Monika Beluči, Katrin Danev, Gvinet Paltrou ,Suzan Sarandon, Džulija Roberts, Katrin Zita Džons -vage . Dovoljno ;)
F08EEE04-3857-43EC-820C-7BA3E6D47445.jpeg

Meni ne treba rečnik za ovako banalan jezik. Kada forma prevaziđe suštinu, dobiješ bullshit.

Pogledaj malo šta je Sokalov eksperiment.

Nema ništa "above i below" u univerzumu, jer ne postoji above i below. Sve je jedno. Zemlja je samo malo zrno prašine, treći kamen od Sunca. Planete su i iznad i ispod, i levo i desno, zavisi da li smo u Australiji ili Evropi i da li visimo naglavce ili ne.

Naravno, to originalni autori astrologije nisu znali.
Ne bih rekao da je baš tako.Postoji Sunčev sistem i planete koje gravitiraju Suncu.Upravo jedna od bitnih odrednica snage neke planete tj oće li iznijeti na vidjelo svoj potencijal(za dobro ili loše koje obećava) jeste položaj te planete u odnosu na Sunce.Tj je li na ovoj ili onoj strani od Sunca(lakše će biti da razumiješ jer vidim da ti komplikacije i stručna terminologija ne odgovara).
Prema tome,nije svejedno.Postoje i u tom naizgled neredu kosmosa kojekakva gravitiranja nečeg ka nečemu.

Back