Miller
Legenda
- Poruka
- 57.718
https://sensa.mondo.rs/astrologija/...ak-zodijaka-isceljivanje-arhetipa-Device.html
pa su najgori,pa škorpije.....
pa su najgori,pa škorpije.....
Nešto u tom smislu znam,posebno s tipom oblika tijela a onda su bitni i egzaktni aspekti pojedinih planeta sa Asc.Do 3°.Ipak,Monika Beluči prema ovoj karti za koju vjerujem da je tačna,nema nijednu planetu koja tako blisko aspektuje Asc.Nešto drugo je u pitanju ali nikako da @Sizif i pojedini upućeni kažu neko svoje mišljenje.Dugo sam zavidela ljudima koji prema fizionomiji mogu da odrede horoskospki znak...
Najdalje što sam otišla je ono oko oblika obrva, a to se sad modifikuje očas posla, tako da nije validno.
Nema na čemu da im zavidiš, pošto ne postoji način da se prema fizionomiji čoveka odredi njegov ili njen horoskopski znak.Dugo sam zavidela ljudima koji prema fizionomiji mogu da odrede horoskospki znak...
Kažem ja,on je wunderkind iz istraživačke stanice Ivanjica.Nema na čemu da im zavidiš, pošto ne postoji način da se prema fizionomiji čoveka odredi njegov ili njen horoskopski znak.
To se radi takozvanim cold, warm i hot reading tehnikama.
Meni je slatko kad se odrastao čovek ovako ljuti kao malo dete. Znači da si mu pogodio žicu.Kažem ja,on je wunderkind iz istraživačke stanice Ivanjica.
Provalio astrologiju za 6 dana,sedmog je kupio sladoled.
Taj covek nije mogao da bude nikakav autoritet "u raskrinkavanju astrologije"- predavao je filozofiju.Karl Poper je razotkrio prevare astrologa pre 100 godina, kao i mnogi umni ljudi posle njega.
Pogledajte prilog 1283271
Imao sam na poslu jednog tipa koji je otkad sam mu kazao(i pokajao se zbog tog) da me zanima tradicionalna astrologija stalno bombardovao sličnim pričama o astrolozima varalicama i kako je neki naučnik dokazao da astrolozi varaju.A je li se zvao kao tvoj razotkrivač prevara to nzm.Meni je slatko kad se odrastao čovek ovako ljuti kao malo dete. Znači da si mu pogodio žicu.
Karl Poper je razotkrio prevare astrologa pre 100 godina, kao i mnogi umni ljudi posle njega.
Pa dobro, to se zove anegdotni dokaz, i svakako nije nemoguće da kabl pukne na dva mesta. Čista slučajnost, a nije baš ni validna metodologija testiranja.Imao sam na poslu jednog tipa koji je otkad sam mu kazao(i pokajao se zbog tog) da me zanima tradicionalna astrologija stalno bombardovao sličnim pričama o astrolozima varalicama i kako je neki naučnik dokazao da astrolozi varaju.A je li se zvao kao tvoj razotkrivač prevara to nzm.
Onda je negdje u zimu kao što je sad, bila je 2015.ili 2016.g.,ispao neki kvar na njegovim instalacijama.Jaka grmljavina je udarila u nešto od instalacija i podzemni kabl je pretrpio havariju.
Šef održavanja u kom je radio i moj kolega je pozvao ekipu s hilti bušilicama da razbiju beton ispod kog se nalazio havarisani kabl.Kao najmlađeg,šef održavanja je ovog razotkrivača astro varalica odredio da prati šta radi ekipa koja će rezati asfalt-beton napolju na ciči zimi.Teško da je bilo i 2°C.Vidio sam da je prokuvao iako to nije pokazivao pred šefom.Nije bio baš najbolje obučen za takvo dežuranje.A kabl na kom su trebali da nađu kvar bio je dugačak više od 20m. Ima da se ukoči na toj hladnoći.Vidio sam da je u jako negativnom elementu.Samo je tražio da izduši na nešto.Odjednom se naglo unio meni u facu s pitanjem :"E ajde kad si tako pametan kaži sad.Đe je taj kvar na onom kablu?Đe da buše prvo,je li kod kapije ili kod hladnjaka?"
Izazvao me,bez sumnje.
Ja sam sačekao da se odmakne ne odgovarajući ničim na provokaciju i skroz ozbiljno uzeo u obzir njegovo pitanje.Onda sam pogledao u tabelu sati dana da provjerim koliko horarna karta može da pomogne.Naravno,kad god je pitanje postavljeno iskreno i Nebo će da da iskren odgovor.Karta je čisto pokazala da je šteta na kablu u pravcu juga,što se dobro poklapalo i sa stanjem na terenu.Naime kabl jestw bio postavljen u pravcu sjever-jug u dužini od preko 20m.Dodatno,u kvar je bio uključen i Merkur,u bliskoj konjunkciji s planetom koja je označavala štetu.Baš sam brzo odredio sve što ga je zanimalo i kazao da je kvar na južnom kraju kabla.Rekao sam i da je po mom mišljenju kabal oštećen na bar dva mjesta.Primijetio sam da ga je iznenadilo to što sam rekao,možda sam mu djelovao i bezobrazno.Nije odgovarao ništa.Više ga je brinulo koliko će sve da traje jer nije volio da radi preko radnog vremena.Onda je otišao da sačeka radnike s bušilicom.Čuo sam kad su počeli da razbijaju asfalt-beton i vidio da su srećom krenuli s tog pravog kraja,po mom astrološkom rezonu pravog.Kolega je s rukama duboko u džepovima bez ikakve kape grozničavo iščekivao da se nešto desi.Bilo mi ga je malo i žao(kao i sve koji s takvom samouvjerenošću nastupaju protiv nečeg što i ne poznaju koliko treba). S terase sam mu zviznuo i pokazao da mi javi kad dođu do kabla.Klimnuo je glavom.Nakon nekog vremena telefon je zazvonio i ja sam opet izašao napolje.Vođa ekipe je sišao u kanal i prvo izbacio neke komade betona napolje a onda malo po malo oslobodio kabl i izvukao da moj kolega vidi.A onda mu je sa dva podignuta prsta kratko objasnio ono što sam i ja vidio.Kabal je pukao na dva mjesta.A ovaj je samo stajao i nije treptao činilo mi se,kao da sebi govori da sanja,da je nemoguće.Rekao sam mu sve kako je i bilo.Ostao je u tolikom čuđenju da nije više primjećivao ni koliko je hladno.Nije se pomjerio s onog mjesta gdje je stajao.A ja sam bježeći s onog vjetra u halu porastao za dva koplja,u sebi naravno.I dodatno,znao sam da sam pobijedio još jednog sumnjala.Potvrdio sam da astrologija ima snagu.Oborio sam njegovu priču na jedini način koji priznaju takvi.I nikad više nije pričao svoje priče,bar da ja mogu da ih čujem.
To nije "osobina koja se najbolje vidi u natalnoj karti".Izabere se veća grupa ljudi, i među njima se pronađu ekstremi koji imaju osobinu koja se (prema astrolozima) najbolje vidi u natalnoj karti. Tipičan primer je recimo da li su u društvu povučeni ili vole da budu u centru pažnje. Mnogi astrolozi recimo tvrde da to može da se vidi u natalnoj karti.
U principu ne mislim da nešto znači to je li neko povučen u društvu.Ima na ovoj temi moguće mudrijih od nas pa se ne pokazuju.Ko da kažu,uh kad će ova dva stručnjaka da završe raspravu ili tako nešto.Pa dobro, to se zove anegdotni dokaz, i svakako nije nemoguće da kabl pukne na dva mesta. Čista slučajnost, a nije baš ni validna metodologija testiranja.
Ima mnogo testova na kojima padaju mnogo bolji astrolozi od tebe.
Na primer, jedan od mojih omiljenih je takozvani "Karlsonov test".
Radi se na sledeći način:
Izabere se veća grupa ljudi, i među njima se pronađu ekstremi koji imaju osobinu koja se (prema astrolozima) najbolje vidi u natalnoj karti. Tipičan primer je recimo da li su u društvu povučeni ili vole da budu u centru pažnje. Mnogi astrolozi recimo tvrde da to može da se vidi u natalnoj karti.
Na svakom testu tog tipa, astrolozi "pogađaju" tačno onoliko koliko bi pogađao neko ko baca novčić - samo u okviru čiste slučajnosti.
E sad ti meni reci šta se najbolje vidi u natalnoj karti na primer, da ti praktično pokažem kako ništa ne možeš da pogodiš.
Pisaću, nemo se ljutiš, malo sam u gužvi ovih dana, ali nisam zaboravio šta si pitala.To nije "osobina koja se najbolje vidi u natalnoj karti".
Jedan covek moze biti pricljiviji i otvoreniji u jednom drustvu i potpuno zatvoren u drugom.
To je ono sto je problem- onaj ko ne zna nista o astrologiji merio bi nesto sto jedan covek sam za sebe nekad ne moze sa sigurnoscu da tvrdi.
Nemoj da izbegavas odgovor- koje su to "case studies" koje su fejlovale?
Zanima me zato pitam.Pisaću, nemo se ljutiš, malo sam u gužvi ovih dana, ali nisam zaboravio šta si pitala.
Reci ti meni šta se vidi najbolje.
Stvari koje mogu da se kvantifikuju.
Recimo, imaš 20 natalnih karti, 10 su prosjaci bez dinara, a 10 su multimilioneri.
Da li bi to recimo moglo da se prepozna? Ako ne bi, šta bi?
Zato citiraju takve a ozbiljni naucnici su hapseni ili dobijali metak u celoKarl Poper je razotkrio prevare astrologa pre 100 godina, kao i mnogi umni ljudi posle njega.
Tako je Tek taj koncept astrologije naš brat sumnjičavi neće razumjeti.Vjerujem da on ima Merkur u nekom fiksnom znaku i pritom moguće da je isti nečim oštećen ili je u lošem polju pa je zauzeo stav da nečemu ne vjeruje ni u kom slučaju.Zanimljivo je to s nečijim Merkurom u lošim poljima ili kad je oštećen.I tip iz moje priče ga ima u Strijelcu gdje je u izgonu,dodatno je ovom i u 12.kući.Praktično,kakav ti je Merkur takva ti i predstava o astrlogiji.Zanima me zato pitam.Stalno mases nekim "kejs stadijima" pa me interesuje. Nikad nisi naveo koji su.
Mislim da ti astrologiju mesas sa "proricanjem" i posmatras kao "gesing gejm".
Neko moze biti siromasan u detinjstvu, bogat kasnije u zivotu, neko moze da se rodi bogat pa da bankrotira, neko moze da nasledi pa da sve potrosi. Jedan covek moze da promeni mnogo zivotnih okolnosti i scenarija.
Nije, to je egzaktna nauka a delovanje dnevnog horoskopa lako statisticki dokazivoAstrologija je obična zabava i zanimacija za naivne i sujeverne ljude, ništa drugo.Pročitaš 10 dnevnih horoskopa na isto toliko sajtova
Vremenska prognoza bi bila precizna kada bi legalizovali etarsku meteorologiju Vilhelma Rajha, ali i to je zabranjeno. Toliko skriveno da retko ko i zna da postoji, dok su od zvanicne meteorologije napravili cirkusManje pogađaju od vremenske prognoze,
Karl Poper je bio glup čovek, ali ti si nesumnjivo pametan.Zato citiraju takve a ozbiljni naucnici su hapseni ili dobijali metak u celoukoliko ih ne angazuju sluzbe
Sto se tice Popera mozda je bio njihov igrac** a mozda i jednostavno glup covek kakve koriste za propagandne* svrhe. Kao sto su na primer akademici u 19. veku tvrdili da je nemoguce da postoje meteori jer na nebu nema kamenja koje bi padalo sa njega.
*Ili hajde da kazemo kao sto u politici imas samo jednu dominantnu ideologiju i samo ona je dozvoljena (pod maskom lazne podele na levicu i desnice koje su potpuno iste) tako je isto i u sluzbenoj nauci i sluzbenoj filozofiji... ne moze biti predsednik Amerike komunista isl. (ali moze Bajden)
**Jevrejin, kako to da su svi strucnjaci 20. veka bili Jevreji?Da li ih neko gura na tu poziciju ili su prirodno visa naucna rasa...
Ajde... jer velike sile ne žele da narod zna tačnu vremensku prognozu.Vremenska prognoza bi bila precizna kada bi legalizovali etarsku meteorologiju Vilhelma Rajha, ali i to je zabranjeno.
Wikipedia iznosi ciljane lazi o tome, valjda si to mogao sam da skuzis na osnovu do sada iznesenogNije egzaktna nauka ni pod razno, već pseudonauka, a kao takva, nije egzaktna ni po kom pitanju:
Wikipedia
Mogao je biti i pametan, ali sa odredjenom ideoloskom sklonoscu* koja odgovara vladajucoj eliti. U to vreme je negde propovedan marksizam, i bilo je milion eksperata koji su ucestvovali u tome, iako danas znamo da nije idealan.Karl Poper je bio glup čovek, ali ti si nesumnjivo pametan.
Veliki moćnici kontrolišu Wikipediju iza kulisa, jer im ne odgovara da narod zna Istinu.Wikipedia iznosi ciljane lazi o tome, valjda si to mogao sam da skuzis na osnovu do sada iznesenog