Najlepse balade...

• Začetnik teme Začetnik teme iluzionista
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
OTKAD SI OTISLA

Cini mi se da zvijezde nisu sjajne tako,
Cini mi se sunce da ne sija vise,
Cini mi se sve je sada naopako,
Otkad si otisla.

Cini mi se nebo nije plavo sada,
Cini mi se sve za tobom samo zudi,
Cini mi se ne znam ni sto cu od jada,
Otkad si otisla.

Cini mi se da nista nije kako bjese,
Cini mi se dan je sada dvaput duzi,
Cini mi se ptice pjesmu ne pocese,
Otkad si otisla.

Cini mi se moram uzdisati samo,
Cini mi se grlo susi mi se stalno,
Cini mi se da bih plak'o neprestano,
Otkad si otisla.

James Weldon Johnson

Meri Cetinic Mislim Na Tebe

Mislim na tebe, dok jesen topi osmijeh ljeta
i vlaznim trgom vjetar seta
mislim na tebe, i dok misli bjeze
kad malo toga jos nas necim veze
i dok sa svoda zvijezda pada
mislim na tebe i tada

Tvoje su rijeci
ko noc sto sja u staroj luci
ko kisna kap na mojoj ruci
mislim na tebe pamtim tvoje oci
kad sve sto traje neka sjeta smoci
i kad me izda svjetlost grada
mislim na tebe i tada

Mislim na tebe kad je vrijeme lose
kad se bez mjere neke rijeci trose
i dok se kucom sulja gusta tama
i dok me motre slike s trosnog rama
na tebe mislim i kad valja leci
dok vjetar ljulja zadnji sjaj u svijeci

Mislim na tebe, i kad me vecer tugom zbuni
uz tanku kavu s velom sumnji
mislim na tebe, i kad ptice prhnu
cak i kad misli gube svaku svrhu
i kad me umor posve svlada
mislim na tebe i tada i tada, i tada

"Znaš, bilo je mnogo dobro. Bilo je, bolje nego bilo šta. Bilo je, kao nešto, što možemo da podignemo, držimo, gledamo i onda se smejemo, zbog toga. Bili smo na Mesecu. Bili smo u Mesecu, imali smo ga. Bili smo u vrtu, bili smo u beskrajnom ponoru. Nigde nema takvog mesta. Bilo je duboko, i svetlo, i visoko. Primaklo se tako blizu ludila, smejali smo se bezumno. Tvoj smeh i moj. Pamtim kad su tvoje oči, glasno rekle volim, sada, dok se ovi zidovi, tako nečujno ljuljaju."

HAJDE DOĐI DA POPRAVIŠ STVARI Krivu sliku na zidu ti vraćaš na mesto, lampu što trepti učiniš da sija. Pod krevetom su kutije, ne otvaram ih često, od prašnjavih sećanja napraviš nova. Hajde dođi da popraviš stvari. Hajde dođi da popraviš stvari, zar ne vidiš da godinama nisam u redu? Prolazi vreme a mi smo sami, malo samo umoran da sam se borim. Hajde dođi da popraviš stvari, zar ne vidiš da ja samo kvarim... Hajde dođi da popraviš stvari... Kada prazno mi nebo, ti zvezde nabacaš, ja jurim u starost u mladost me vraćaš... Ja prizivam kišu ti suncem barataš, dođi da popraviš stvari... Hajde dođi da popraviš stvari, zar ne vidiš da godinama nisam u redu? Prolazi vreme a mi smo sami, malo samo umoran da sam se borim. Hajde dođi da popraviš stvari, zar ne vidiš da ja samo kvarim... Hajde dođi da popraviš stvari... Spoji komade i smisao stvori... Hajde dođi da popraviš stvari...:heart:

Potkrala se ponoć, tajnovita i plaha
u batu zelenca, ispred svetog Vlaha
poljubila prsten Onofrijeve česme
stari joj je zvonik pjevao pjesme
I dok je tako neodlučno stala
pod zvonikom
ponoć se osjećala usamljenikom
a onda odlutala

A ja je čekam sa gitarom iznad ulice
pjevajući u miru staroga portala
i prije no što ponoć u mojim očima mine
ja se nadam da doći ce ona
i sjesti medju vas na skaline

Ljubavi davne sjen porporela baca
da li je to korak njen što uz ponoć korača

gitare moje lik umorni poprima zvon
samo stari zvonik pjeva don, don, don
don, don, don, don, don, don

Lord, have mercy on my soul For I have walked the sinful road That I'm down on all on my knees Lord, have mercy on me, please Ooh, yeah Jesus, I must confess That in all my loneliness I've forsaken and I've sinned Leaving fragments of a man so broken I could tell You what I've done Or should I tell You where I went wrong? Well, the more that I start to play My deceitful, evil ways keep growing stronger by the day Oh, Lord, have mercy on my soul For I have walked a sinful road So I'm gonna get down on my knees Beg forgiveness to help set me free Lord, have mercy on me please Mother Mary full of Grace In my weakness, I've lost faith I've been careless and I have been warned And the devil inside me is torn God bless the men that I have scorned Oh, Lord, have mercy on my soul For I have walked the sinful road So I'm gonna get down on my knees Beg forgiveness to help set me free Lord, have mercy on me, please Ohh, yeah, yeah Oh, yeah, yeah, oh Oh, yeah, yeah, yeah, ohh So don't let me fool around no more Send Your Angels down to guide me through that door Well, I've gone and confessed my regrets And I pray I'm not held in contempt I'm so lost, and I need You to help me repent Oh, Lord, have mercy on my soul Oh, I'm begging, I'm pleading, I'm needing I want You to know, yeah So I'm down upon my knees, oh Lord, I need forgiveness I need forgiveness from You

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back