Zasto u Mnogim zemljama postoji Akademija Lepih Umetnosti? Jel' postoji i Akademija Ruznih?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
qwertyu:Zasto u Mnogim zemljama postoji Akademija Lepih Umetnosti? Jel' postoji i Akademija Ruznih?
ops:Anonymous:poslednje sto je bilo blizu umetnosti otislo je sa pajom jovanovicem. sve posle njega su mahom obicne budale.kladim se da svi vi mozete da umocite cetku u nesto i naslikate boj na kosovu za par sati!!!!bas kao "veliki" lubarda!lako je prevariti laika...
moler:da li si nekad cuo za pojam "vuk u jagnjecoj kozi"? pogresno si shvatio ovo za laike, ali dobro, ubuduce cu ti jednostavnije pisati da se ne bi opet zbunio. ako branis lubardu, pretpostavljam da si postovalac...poenta je u tome da se tek u poredjenju sa velaskezom, riberom i sardzentom vidi kakva je jama moderno slikarstvo; zato se i drzite zbijeni kao.....hajde sad lepo sedi, razmisli, i pokusaj da napises nesto "blizu" pametnom.
moler:lepo mi je dejan medakovic opisao modernu umetnost-umetnik napravi tri fleke i to nazove "kosmicke transverzale" ili "tastina praznine". evo spiska ljudi koji su se zadesili u slikarstvu-aralica, besevic, celebonovic, stojan celic, gvozdenovic, naravno boza ilic, konjovic(ljubimac svih koji vole pastu), pa onda nadezda(ljubimac svih mladih slikarki), veliki lubarda koji je bio posvecen kamenu, zora petrovic, velickovic(kome je to valjda terapija)....e sad, milunovic ima kvalitetnih faza, dobrovic je interesantan, sumanovic ima izuzetne pejzaze......danas svi prate modu, svi su slicni iz straha da pokusaju nesto drugo i budu ismejani...pogledajte dalijeve i pikasove omaze velaskezu-to je vise nego smesno! dok je on to jadan slikao mesecima, oni su uhvatili sustinu u par minuta umetnickog grca; pikaso je svojim devojkama gasio cigarete po telu, van gog je pred kraj zivota pisao kako je shvatio da je njegova umetnost posledica psihicke bolesti i da je to oboljenje kao i fizicke bolesti....vreme ce,kao jedini pravi kriticar, pokazati da su ostali pravci u umetnosti u odnosu na realizam u manjoj ili vecoj meri stranputice...
Blindirani brod:OLJA,A?Pa, Mediala uopste nije *,A lEONID SEJKA ne bi trpeo nekog "nekvalitetnog" pored sebe.A baba je nekada bila riba,za babu zna ceo svet,a usla je i u enciklopediju najznacajnijih ljudi sveta 20 veka.To sto ona radi,malo kica za provincijalce radi kesa ,sto da ne(to se naravno jedino zna) ,a ostalo(malo vise) npr. slika Teuta,uopste nije * mozda je jedna od najjacih slika naseg postmodernizma ,i gomila projekata vajarskih i arhitektonskih i ostalih slika koje su ovde nazalost manje vidjane jer su nastajale u vreme odredjene politicke ideologije koja diktira specijalan "kvalitet" u umetnosti.A, to sto se blesavi malo pod stare dane,sto da ne,ako joj je zabavno, seljaci se primaju,isprovocirani su,to je konceptuala...
[b Gost,pa poseti i mene,mislim unesi malo promaje i kod mene,mozda te i provozam za uzvrat[/b]Anonymous:Blindirani brod:OLJA,A?Pa, Mediala uopste nije *,A lEONID SEJKA ne bi trpeo nekog "nekvalitetnog" pored sebe.A baba je nekada bila riba,za babu zna ceo svet,a usla je i u enciklopediju najznacajnijih ljudi sveta 20 veka.To sto ona radi,malo kica za provincijalce radi kesa ,sto da ne(to se naravno jedino zna) ,a ostalo(malo vise) npr. slika Teuta,uopste nije * mozda je jedna od najjacih slika naseg postmodernizma ,i gomila projekata vajarskih i arhitektonskih i ostalih slika koje su ovde nazalost manje vidjane jer su nastajale u vreme odredjene politicke ideologije koja diktira specijalan "kvalitet" u umetnosti.A, to sto se blesavi malo pod stare dane,sto da ne,ako joj je zabavno, seljaci se primaju,isprovocirani su,to je konceptuala...
BLINDIRANI, JEL DOPIRE MALO PROMAJE POD TVOJ OKLOP?
moler:da bi prozivao predsednika srpske akademije nauka i umetnosti, hajde bar postani clan.....ne vidim cemu takav komentar...
simun:boja,cetkice,platno,zasto neporediti slikare razlicitih epoha i pravaca. Moderniste je tesko porediti i medju sobom.Kako odrediti mesto necemu ako nepostoje pravila i koordinate.Kako kriticari odredjuju izmedju dve fleke koja je bolja. Pusti me tih fora trenutna inspiracija...Za dobru sliku mora kicma da ti otbadne i oci pobele,a to je veliki problem za danasnje moderniste.
Marince:meni je mnooooooooogo bezveze ona baba Zuska naivna slikarka, i uopste svi koji je slede. Ne vidim lepotu u njenim slikama. U stvari tesko mi je da ista vidim od toliko sitnih detalja i detaljcica.