Najčitanije knjige u izdanju Arhipelaga u 2023.

Baudrillard

Zaslužan član
Moderator
Poruka
129.608
U toku 2023. godine Arhipelag je povećao broj prodatih primeraka knjiga na godišnjem nivou, kao i broj prodajnih mesta u Srbiji i regionu na kojima čitaoci mogu da nađu knjige u izdanju Arhipelaga, a značajno se povećao i broj članova Kluba čitalaca Arhipelag.

arhipelag-foto.jpeg


Među najčitanijim knjigama Arhipelaga u 2023. godini nalaze se dve knjige Danila Kiša: Rani jadi i Enciklopedija mrtvih, potom knjiga Sergeja Gurijeva i Danijela Trajsmana Spin diktatori, možda najznačajnija i najprovokativnija politička studija današnjeg doba koja govori o novom ruhu tiranije u 21. veku, knjiga sećanja Čarlsa Simića Zastrašujući raj, roman Jelene Lengold Lakonogi dan, roman Uglješe Šajtinca Koljka i Sašenjka, roman Ljudmile Ulicke Zaista kuga, knjiga priča Mihajla Pantića Nijedna od sedam, nova knjiga priča Srđana V. Tešina Crna Anđelija, kao i istoriografska studija ruskog istoričara Olega Hlevnjuka Staljin. Život jednog vođe.

Opredeljujući se za knjige koje pripadaju različitim žanrovima i čiji su autori pisci različitih poetika, generacija i senzibiliteta, čitaoci su iznova podržali koncept Arhipelaga koji počiva na visokim kriterijumima izbora knjiga iz savremene književnosti i humanistike, kao i na istraživanju različitih postupaka i oblikovanju različitih pogleda na važna iskustva naše stvarnosti, navedeno je u sopštenju ove izdavačke kuće.

sinhro.rs
 

Back
Top