Najbolji ex-yu igrac po vasem misljenju ?

Pa najbolji igraci reprezentacije sa kraja 80ih i pocetka 90ih su bili Dejan Savicevic, Vladimir Jugovic i Safet Susic.
Ma da...
Ma svi su mogli biti najbolji.
Danas takodje ima talenata dosta ali se to nekako ne materijalizuje.
Nije se ni tada materijalizovalo bas nesto uspesno ali dobro, uvek su prosla vremena bolja od sadanjih.

Pa najbolji igraci reprezentacije sa kraja 80ih i pocetka 90ih su bili Dejan Savicevic, Vladimir Jugovic i Safet Susic.
Ma da...
Ma svi su mogli biti najbolji.
Danas takodje ima talenata dosta ali se to nekako ne materijalizuje.
Nije se ni tada materijalizovalo bas nesto uspesno ali dobro, uvek su prosla vremena bolja od sadanjih.

Ja koliko mogu da ukapiram ranije, na primer pre 20 ili 30 godina nasi igraci su manje vise isto bili uspesni u klupskim karijerama kao i sad.

Samo je razlika sto su onda nasi klubovi bili daleko jaci i sto je u reprezentaciji postojao sistem ,

Koliko god neko da oseca nostalgiju.. I da potencira na Savicevicu i tim starim igracima opet je cinjenica da danas imas jednog Matica, Ivanovica, Vidica do skoro, Modrica, Rakitica, . . .

Svaka cast Pandevu , dobar je igrac, nema dileme . Ali , ne moze ( kao ni vecina sadasnjih igraca ex yu) da parira pa cak ni jednom Milku Djurovskom , a da ne idem dalje .

- - - - - - - - - -

Svi mi imamo neke nama drage igrače iz ovog ili onog razloga. Tebi je najjaci Savićević zbog ovoga. Ukusi se razlikuju.

Sta reci , koliko imas godina ? :D
Dejo je bio kralj driblinga , jednostavno Genije .
Recimo , za klasu bolji od Bobana , iako i ovog postujem kao izvrsnog veznog igraca .

Dejan Savičević je bio strašan igrač i svakako je jedan od najboljih s ovih prostora u povijesti.

Baš danas sam gledao ovaj video jer ga je neko na jednom drugom forumu postavio i šta drugo reći nego genije.

Spomenut je Boban, također veliki igrač, velika karijera, velika persona, također jedan od najboljih u povijesti. Tu je i Prosinečki, kojeg vi jako dobro znate iz Zvezde. Šuker je bio strašan napadač, džaba bu me sve to kad ga ne poštujem jer je ljudska nula. Možemo i Bokšića spomenuti iz generacije '98. Ako odemo u daljnju prošlost, svakako Dinamova generacija '67, koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, u kojoj je bilo nekoliko velikih igrača.

Ipak bi odabrao Bobana, od svih navedenih.

Sve u svemu, subjektivno je o tome raspravljati. O ukusima se ne raspravlja, a i svatko će reći da je njegov najbolji :)

Razumijem ja da vi njega ne volite iz nekih drugih razloga, ali pisati nebuloze opet nije u redu. Čuj druga liga... :zroll:

Čovjek je proglašen najboljim strancem u povijesti AC Milana, za koji ima preko 250 nastupa i u kojem je bio kapetan, bio je kapetan reprezentacije koja je '98 osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a vi govorite kao da je osvojio turnir u Štulcu.

I nigdje nisam napisao da je najbolji, već da je jedan od najboljih, koliko god to nekim teško priznati - to je činjenica. :kafa:

Boban je vrhunski igrac...ali nema tu magiju kao Piksi Dejo i Robi... i Snajder je recimo vrhunski igrac ali nije za poredjenje s Messijem...znas i sam o cemu pricam...Boban je 'drugi draft' kao Jugovic naprimer... Ovo za najboljeg stranca u istoriji Milana je takva provala da necu ni komentarisati...Nikad nije bio broj 1 igrac u Milanu a Dejo svakako jeste iako ga je drko Kapello pogledaj kako je igro velike utakmice i ko je bio prva Zvezda na terenu u koga su oci bile uprte...On tebi moze biti omiljeni igrac ali po fudbalskom talentu(koji nije mali naprotiv izuzetan je kao sto kazem) ali pak za jednu lestvicu ispod ove trojice...

Rambo je bio tip igraca Dragan Stojkovic Piksi. Steta sto nije dobio pravu sansu u reprezentaciji. Sad bi plakali da imamo takvog majstora. Prava desetka koja daje fudbalu magiju i lepotu. Sta ima da pricamo kada je u Brazilu bio jedan od najkreativnijih igraca. Da ne pricam sto mi je komsija, to mu je najveci plus. :kez:

Jesi gledo O'Gringo njegov dokumentarac kad ga primaju u kucu slavnih u Brazilu kad stope u betom utiskuje ccc kakva cast ****** u drustvu sa Peleom Garinchom Zikom Romariom Ronaldom Ronaldinjom itd itd...Place na tom prijemu i prica kako mu je neispunjena zelja sto nikad nije makar jednom zaigro za Srbiju mislim da kaze mozda docekam poziv...jer je jos bio aktivan...Ali najjadnije od svega sto su se nasi 'sturcnjaci iz saveza' usudili da potecnjeju njegovu slavu u Brazilu sa pricom 'ma ko zna da li bi se uklopio nije to taj fudbal imamo mi igraca znate nije to sad Bog zna' najbolje sto jedan deo javnosti popio tu pricu secam se tih rasprava jos su dodali 'ma dje ce iz Brazila da ovamo dolazi znas ti kolki je to put' znaci kolektivno ludilo...Kasnije se cudimo sto nemamo 10ke 'koda ti igraci rastu na drvetu' Ramba sutnemo mesto da bude prirodan naslednik Piksija, onda sutnemo Misimovica ni on nevalja...Doduse pojavio se Vukic koji je mogo biti fenomenalan igrac al ******...Pa i Sasa Ilic kolko je bio zapostavljen je sramota pre neki dan sam pogledo Partizan - Lacio 2:3 iz 1998 na youtbu...****** neverovatno kolko je vec tad bio dobar igrac igracina bre kontrolise igru onako krhke gradje a s kojom lakocom izlazi na kraj sa dva cuvara na cistu tehniku i intelgenciju osecaj za fudbal a i sam znas kakvu je Lacio imo ekipu...prosto mi neverovatno kako nije napravio vrhunsku karijeru tad je vec izgledo kao igrac spreman za neki veliki Evropski klub...

Gledao sam O'Gringo naravno. Kad se pojavi na ulicama Brazila momentalno oko njega more ljudi koji žele da ga dodirnu. On je tamo božanstvo iako nije Brazilac. Mislim da nijedan strani fudbaler u Brazilu nema toliko veliko ime kod Brazilaca kao Rambo.
On nije imao nekoga ko će ga gurati u reprezentaciju, tada su menadžeri uvaljivali svakojake kreature kao što to rade i sada. Što se tiče daljine Japan je dalje od Brazila pa Piksiju nije bilo teško da dolazi da igra za reprezentaciju. Problem je bio u savezu a ne u daljini. Osim toga Rambo je jedne sezone igrao u Veneciji pa je bio bliži Srbiji nego ikada i opet ga nisu zvali. Zvali su ga u nekoj prijateljskoj protiv valjda Grčke ali to nije bilo to. Odbacili smo par vrhunskih kreatora zarad menadžerskih kombinacija. Sećam se izjave jednog Brazilskog fudbalera čini mi se pred SP '98 kad su ga pitali ko će osvojiti svetsko prvenstvo on je ko iz topa rekao Srbija ili tada valjda Jugoslavija. Kad su ga pitali odakle sad to? On im je rekao da zemlja gde nema mesta za jednog Ramba Petkovića i koja ima 22 fudbalera koji su bolji od njega mora da osvoji SP. Mislim da je to bio Adrijano a možda i grešim. Naravno aludirao je na to što nije pozvan u reprezentaciju a u Brazilu je rešetao mreže.

Poslednja izmena:
Baš sam sada pogledao snimak kad su ga pitali novinari da li misli da će ikada zaigrati za Srbiju a njemu knedla u grlu, tresu mu se usne, ne može da izusti da se to neće desiti jer ima 37 godina ali da je zaslužio da odigra jednu prijateljsku posle SP. On je dobar lik, skroman čovek, žao mi ga što je doživeo nepravdu. Vidim ga ponekad leti sa terase kako na ulici samo u šorcu i papučama, bez majice ide do dragstora. Kao da je pošo na kopakabanu da se sunča. Na ulici ga retko ko prepoznaje a u Brazilu ne bi smeo da se pojavi tako rastrgli bi ga fanovi... žalosno je to kako se odričemo od svega što vredi.

Boban je vrhunski igrac...ali nema tu magiju kao Piksi Dejo i Robi... i Snajder je recimo vrhunski igrac ali nije za poredjenje s Messijem...znas i sam o cemu pricam...Boban je 'drugi draft' kao Jugovic naprimer... Ovo za najboljeg stranca u istoriji Milana je takva provala da necu ni komentarisati...Nikad nije bio broj 1 igrac u Milanu a Dejo svakako jeste iako ga je drko Kapello pogledaj kako je igro velike utakmice i ko je bio prva Zvezda na terenu u koga su oci bile uprte...On tebi moze biti omiljeni igrac ali po fudbalskom talentu(koji nije mali naprotiv izuzetan je kao sto kazem) ali pak za jednu lestvicu ispod ove trojice...

Kako god, svatko ima pravo na svoje mišljenje, a uostalom, ne postoji aparat koji to može izmjeriti i reći tko je u pravu, a tko u krivu.

Nikad nije bio broj 1, ali je proglašen najboljim strancem u povijesti kluba, tako piše na Wikipediji uostalom.

Uostalom, ima 3 puta više nastupa od Deje za AC Milan i svakako je veća legenda kluba, šta god ti o tome mislio.

Što, šta je uradio?

Osim što se udružio s mafijom u krađi hrvatskog nogometa, došao na prevaru na čelo HNS-a, krao novčiće po avionima, odnosu prema klubu gdje je ponikao (NK Osijek), općenitom arogancijom i ponašanjem, itd itd. Evo jedan zanimljiv članak na tu temu, iako nije obuhvatio mnoge teme: http://www.express.hr/drustvo/davor-suker-put-od-obozavanog-do-omrazenog-429#

Sta reci , koliko imas godina ? :D
Dejo je bio kralj driblinga , jednostavno Genije .
Recimo , za klasu bolji od Bobana , iako i ovog postujem kao izvrsnog veznog igraca .

Imam dovoljno godina da sam ga gledao. I u Zvezdi, i u Milanu. Veliki talent, odličan igrač, Ali u Milanu je igrao malo. Zašto je to tako, ne znam, ali činjenica je da nije puno igrao tamo. Boban i on nisu ista pozicija, tako da ih nebi uspoređivao.

Btw, ja sam isto gledao O'Gringo, lik je baš zvijezda u Brazilu. Makar, nisam znao za podatak da je primljen u Hall of Fame u Brazilu. Jel ima netko link di se to može vidjet, jer ja ne uspijevam nać.

Poslednja izmena:

Back