Najbolji ex-yu igrac po vasem misljenju ?

Pa ne znam sta da ti kazem.Ti na neki nacin vrednujes samo napadace a oni su igraci isto kao i sredina i odbrana.

Sto se tice konkretno Vucinica i ovog drugog crnogorca ja te samo podsecam na zvanicne cinjenice ko je vise postigao u karijeri.Mozda se tebi vise dopada njihov stil igre ali je cinjenica da je Stankovic ostvario za 2 klase bolju karijeru od njih dvojice.

Definitivno je da previse mladih propada kod nas i da ostaju samo talenti dok ne bi tako bilo sa vecinom njih da su rodjeni u Holandiji ili Belgiji.

Ajde samo probaj da zamislis OFKu i RAD koji imaju medju par najboljih skoli fudbala u Evropi da imaju vise para da ne moraju da prodaju igrace sa 17 godina nego da ih zadrze do 22 godine na primer. Pa onda zamisli Zvezdu,Partizan,Vojvodinu koji bolje stoje finansijske takodje zadrzavaju talente mlade i dovode malo bolje strance.. Da li bi onda stagnirao Gacinovic u nasoj ligi? Ja mislim da ne bi.
Sta onda oces da kazes da je Dzekson Martinez stagnirao ceo zivot? Posto je dosao u Evropu kad je imao 27 godina.Matic stagnirao u Benfiki ili se kalio za Celzi?
Standardnim igranjem u nasoj ligi samo bi se iskalio da bude standardan u Benfiki,Valensiji,Ajaksu.. pa onda dalje redom

Hehehheh zemljace ti mene zajebavas trolujes?...U ovakvoj ligi kakva je nasa trenutno svatam ako odu u neki prosecan holandski ili belgijski klub kao genk ili groningen...jednostavno imaju bolje uslove da napreduju...Da nasi klubovi imaju para da redovno isplacuju igrace i da srede tereni nebi ni odlazili niti bi bilo pametno da odlaze jer bi liga bio neuporedivo jaca od ove sad...

Au buraz kao da pricam drvetu. PA ja ti sve vreme o tome i govorim. KAD BI nasi klubovi mogli da ponude bolje uslove mnogi ne bi propali o tome ti pricam jer onda ne bi morali da idu u Genk i Groningem.Evo ti ga na primer Pavlovski oni tamo nemaju strpljenja za njega jer imaju jos takvih istih iz Brazila,Argentine... i premestili su ga u B tim. A kad bi u nasoj ligi bilo vise novca samim tim bi bila malo jaca i konkurentnija i ovde bi itekako bilo strpljenja on bi igrao, ne bi sedeo na klupi u nekom B timu nego bi se razvijao u zverinu

Au buraz kao da pricam drvetu. PA ja ti sve vreme o tome i govorim. KAD BI nasi klubovi mogli da ponude bolje uslove mnogi ne bi propali o tome ti pricam jer onda ne bi morali da idu u Genk i Groningem.Evo ti ga na primer Pavlovski oni tamo nemaju strpljenja za njega jer imaju jos takvih istih iz Brazila,Argentine... i premestili su ga u B tim. A kad bi u nasoj ligi bilo vise novca samim tim bi bila malo jaca i konkurentnija i ovde bi itekako bilo strpljenja on bi igrao, ne bi sedeo na klupi u nekom B timu nego bi se razvijao u zverinu

Pa jel vidis da sam ti reko da bi to bilo super i da bi liga bila mnogo jaca i kao u takvoj da bi napredovali bre...Jel ja pricam bukvi?...To jedino moze uz privatizaciju nemogu politicari da sede u klubovima i da uzimaju pare od transfera a kao oni su tu satro da pomognu i onda dodje Vucic i kaze ja sam za privatizaciju ali sa NJIMA ja nemogu da se izborim ONI su krivi mili Boze ko vlada Srbijom...Ono sto mi mozemo da uradimo je da se povezemo sa ljudima kao sto je Branko Dragas covek zna ekonomiju i oborio je dosad dosta lopovskih pokusaja privatizacija gde su pokusali da uniste firme koje dobro posluju...a tamo gde nije stigo ne vreme pomogo je radnicima i edukovo ih sta znace akcije zasto da ih neprodaju bud zasto kako se manipulise na nasoj berzi(to kod nas sta rade na berzi nema nigde) i ljudima se isplatilo koji su ga poslusali...E mi takvom coveku moramo reci da motri na Zvezdu i Partizan kad dodje do privatizacije...da napravimo pravi i model sta i kako...Ja bih najvise voleo kad bi se mogle kupiti akcije Zvezde ili Partizana...da postji neko ogranicenje...Ja mislim da se ide na to da se Zvezda i Partizan sto vise uruse onda da kazu nema ko da kupi privatizacija stupa evo kupuje neki Tajkun bud zasto onda izvrsi novu procenu imovine i proda pravom investitoru(kojih je bilo i ranije ali su pricali javnosti da ih nema) za ozbiljne pare! E nemoze tako!

pandev_tanta_voglia_di_andare_in_gol.jpeg

Perica Ognjenović i Dejan Stanković

Drugari iz srednje škole, dobri učenici, perspektivni momci. Bili zaljubljeni u Zvezdanu, najbolju ribu u kraju, priča se da su obojica bili u vezi sa njom. Ekipa iz kraja je više volila Pericu, imao dobre fazone, pričao dobre viceve, dok su Dekija uvijek smatrali štreberom. Elem, došlo vrijeme za fakultet, otišli studirati u veliki grad, Deki kod starijeg brata Mihe , upisao medicinu, a Perica ostade sam, upisao i on kao nesto Pravnog. Našli i prve ribe na faksu, Deki smuvao neku Lacku ,solidna treba, a Perica navatao najbolju ribu u gradu, svi su pričali o tome. Studentski život je kod Perice uzimao danak, najbolja treba ,žurke, malo sna, a Deki nije mogao nikuda, samo knjiga, jer je bio pod Mihinom kontrolom. Nije prošlo dugo,skonta Perica da njega mala dribla a ne on nju, raskinu, poslije našao neku švabicu, pa grkinju, nikako da se smiri. Deki se u međuvremenu oženio sa italijankom srpskog porijekla Interkom Milanović, izrodili djecu Skudeta, Kup a prošle godine dobio ćerkicu Lišu, vele mala klempava k'o Dambo al' je Deki najviše voli. Postao Deki hirurg, obavlja najteže operacije. Vratio se Perica u svoju varošicu, u gradu pun ***** pravnika, nema posla, navata ga neka Jagodinka Palmić na bebu, a ima zajebanog očuha Dragana Markovića, i morade Perica u brak sa njom, nema druge. Dođe Perica nekad u kafanu pa kad čuje "Devojku iz grada" od "Slavuja iz Mrčajevaca" otvori se jadan, ma živa duša. Kaže :"Sretnem nekad Zvezdanu, malo je oronula, izgleda k'o posrnula kraljica, al' još ima sjaj. Ja sam igrao za raju, a Deki nije zanemario taktiku. Moj ti druže, ne voli ti život driblere, *******"

Nije prenaduvana ta ekipa sa SP iz Italije '90...to je bio odličan spoj ali očigledno da se tu već osećao "miris rata" u staroj jugi...imali smo(čak generalnu probu pred sam na odlazak na SP sa Holandijom u Zagrebu na kojoj su hrvati navijali za holanđane čak su i hrvatske zastave bez šahovnica okrenuli naopačke da izgledaju kao holandske)...Osim je nakon te utakmice izjavio da ga nikada u životu nije bilo toliko sramota kao za vreme i posle te utakmice...e pa sad ti vidi sa kakvim osećajem su oni otišli na to SP (mada,nikome ni do dan-danas nije jasno zašto se baš u Zagrebu igrala ta utakmica).Pogledaj ovo (pred početak te utakmice):
R.Janjanina već ne mogu da se setim tako kao Sliškovića i njega se jedino sećam kao jako mali da sam ga pratio preko tv-a.
Ono što znam o njemu je to da je bio omiljen u Zvezdi i da možeš da ga uporediš sa Sliškovićevom borbenošću :)

Blaž Slišković je bio dosta neozbiljan na terenu...nikad nisi znao šta mu se mota po glavi...veliki i srčani borac,miljenik publike ali i predmet podsmeha i čuđenja.
Treneri ga voleli zbog njegovog velikog zalaganja na terenu i borbe do zadnjeg atoma snage...imao je jak i razoran šut (mada mi o njemu sećanja već polako blede).

Ne da ti sećanja polako blede nego su ti potpuno izbledala.

Odavno veće gluposti nisam pročitao od ovoga boldanoga.

I mene je zacudila prica o Sliskovicu kao velikom borcu ja sam odrasto na prici da je bio 'Dejo prije Deja' dobro ne tako bas dobar kazu...ali on je jedan od Zidanovih idola to mnogo govori...A ovo da su hrvati navijali protiv juge i da je ceo stadion navijo za holandiju mahajuci zastavama holandije opste poznata stvar pa ****** imas i snimke danas neznam sta se tu hrvati nesto dure i pokusavaju da prepakuju...

- - - - - - - - - -

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=04&nav_id=1011691
Boban o Deji i Piksiju lep tekst ali nestoji ovo poredjenje sa Stulicem i Bregom...

Upozno sam Piksija...Jako je 'arogantan' sto neznaci da je stipsa i los covek privatno...Ali jednostavno sebe dozivljava kao fudbalsko bozanstvo a i drugi su ga tako dozivljavali i mi navijaci a pogotovo saigraci...ako ste pogledali jedan od zadnjih invervijua kad ga pitaju "ko te danas podseca na tebe jel ima neki mali da kazes e to sam ja radio tako" i on mrtav ladan kaze pa gledam fudbal stalno ali vidim da sam ja to sve bolje radio nego ovi danas i onda doda salim se naravno a pri tome je mrtav ozbiljan...i ti znas da on u to veruje pomisis "koja nadmenost" i onda svatis "****** pa upravu je 100%"...Ovo je boban lepo napiso i zacinio romantizmom ima tu istine ali kad kaze dejo je sve mogo sto i piksi al niko nije mogo ono sto je mogo dejo...Ovo je istina samo kad je upitanju Dejov prodor i dribing koji je za nijansu bio lucidniji i mastovitiji nekako je delovo divlje neokreceno a tako prirodno...Dok je Piksi mogo da izvede isti takav prodor ali ti je drazi onaj Dejov zbog toga jer malo bolje sija nekako...meni je zato bio drazi malo dejo kao igrac...ali treba dodati da sve ostalo sto je Piksi radio dejo nije radio nije mu karakter dozvoljavo nije mogo da bude taj igrac...koji ce biti apsolutni vodja dejo zna odigrati velemajstorski pas ali piksi je to stalno radio diktiro tempo vrhunski pasovi non stop gotovo bez greske u igri koncetracija u prvom i 121 minutu ista...nije torsio lopte sve u funkciji igre savresn plejmejker za mene najbolji koji u svakom trenutku ima pravo resenje toliko pozudan imas osecaj da nikad nece izgubiti loptu da sa njim ekipa nemoze da izgubi...i neko ko je igro u oba pravca...a dejo je itekako znao da ih trosi recimo o igri u odbrani je smesno pricati...neko ko je mogo da digne ekipu orhabri a isto tako da te ukori kad nesto zaseres pogledajte utakmice zvezde kad piksi se iznervira na deja kad ovaj...A to je samo mogo Piksi da ima takav autoritet kod ovakvog velemajstora koji nije **** zivu silu...zato i jeste bio nasa 10ka prva faca yu fudbala vodja....primera radi dejo otiso u milan i skinuo 10ku jednom gulitu i badjo nije mogo da nosi taj broj...a u reprezentaciji se znalo cija je 10ka nikom nije padalo napamet da pomisli da je dirne mozda deluje nebitno iz sadasnje perspektive ali takve stvari su imale ogromnu tezinu nekada...

Upozno sam Piksija...Jako je 'arogantan' sto neznaci da je stipsa i los covek privatno...Ali jednostavno sebe dozivljava kao fudbalsko bozanstvo a i drugi su ga tako dozivljavali i mi navijaci a pogotovo saigraci...ako ste pogledali jedan od zadnjih invervijua kad ga pitaju "ko te danas podseca na tebe jel ima neki mali da kazes e to sam ja radio tako" i on mrtav ladan kaze pa gledam fudbal stalno ali vidim da sam ja to sve bolje radio nego ovi danas i onda doda salim se naravno a pri tome je mrtav ozbiljan...i ti znas da on u to veruje pomisis "koja nadmenost" i onda svatis "****** pa upravu je 100%"...Ovo je boban lepo napiso i zacinio romantizmom ima tu istine ali kad kaze dejo je sve mogo sto i piksi al niko nije mogo ono sto je mogo dejo...Ovo je istina samo kad je upitanju Dejov prodor i dribing koji je za nijansu bio lucidniji i mastovitiji nekako je delovo divlje neokreceno a tako prirodno...Dok je Piksi mogo da izvede isti takav prodor ali ti je drazi onaj Dejov zbog toga jer malo bolje sija nekako...meni je zato bio drazi malo dejo kao igrac...ali treba dodati da sve ostalo sto je Piksi radio dejo nije radio nije mu karakter dozvoljavo nije mogo da bude taj igrac...koji ce biti apsolutni vodja dejo zna odigrati velemajstorski pas ali piksi je to stalno radio diktiro tempo vrhunski pasovi non stop gotovo bez greske u igri koncetracija u prvom i 121 minutu ista...nije torsio lopte sve u funkciji igre savresn plejmejker za mene najbolji koji u svakom trenutku ima pravo resenje toliko pozudan imas osecaj da nikad nece izgubiti loptu da sa njim ekipa nemoze da izgubi...i neko ko je igro u oba pravca...a dejo je itekako znao da ih trosi recimo o igri u odbrani je smesno pricati...neko ko je mogo da digne ekipu orhabri a isto tako da te ukori kad nesto zaseres pogledajte utakmice zvezde kad piksi se iznervira na deja kad ovaj...A to je samo mogo Piksi da ima takav autoritet kod ovakvog velemajstora koji nije **** zivu silu...zato i jeste bio nasa 10ka prva faca yu fudbala vodja....primera radi dejo otiso u milan i skinuo 10ku jednom gulitu i badjo nije mogo da nosi taj broj...a u reprezentaciji se znalo cija je 10ka nikom nije padalo napamet da pomisli da je dirne mozda deluje nebitno iz sadasnje perspektive ali takve stvari su imale ogromnu tezinu nekada...

Bard je pronasao Deju u negde u Crnoj Gori kada ga je video prvi put ovi mu rekli da je tvrdoglav i da od njega nema nista i da ide negde na pozajmicu,inace Bard je Piksija stavio na klupu u reprezentaciji....ovaj se valjda nesta posle naljutio..
Po meni Piksi je fudbalski genije a Dejo je bog...

Ma to su bardove gluposti bre dejo je vec tad imo 3 sezone prvotimskog fudbala bio veliki talenat poznat gotovo formiran kod Barda je odigro najbolju sezonu za Buducnost i to je ujedno najbolja sezona buducnosti u nasem fudbau sva cast...ali sad ovaj prica ja ga pronaso izmislio verovato mu jesu u klubu zamerali sto je lelemud i za 'crnogorske standarde' al kakva pozajmica kakav ivanjgrad kakavi bakraci to je bard pricu naduvo do bola zaboravio da ljudi mogu proveriti informacije preko interneta pogledaj i sam kad je doso bard a kolko je dejo vec do imo utakmica u nogama...bard lupeta non stop izmislja i ljudi to uzimaju zaozbiljno...

Ma to su bardove gluposti bre dejo je vec tad imo 3 sezone prvotimskog fudbala bio veliki talenat poznat gotovo formiran kod Barda je odigro najbolju sezonu za Buducnost i to je ujedno najbolja sezona buducnosti u nasem fudbau sva cast...ali sad ovaj prica ja ga pronaso izmislio verovato mu jesu u klubu zamerali sto je lelemud i za 'crnogorske standarde' al kakva pozajmica kakav ivanjgrad kakavi bakraci to je bard pricu naduvo do bola zaboravio da ljudi mogu proveriti informacije preko interneta pogledaj i sam kad je doso bard a kolko je dejo vec do imo utakmica u nogama...bard lupeta non stop izmislja i ljudi to uzimaju zaozbiljno...

Mozda je Bard malo i preduvao pricu,gledao sam jedan intervuj sa Dejom gde hvali Barda.....

Ma moguce nebi me cudilo sigurno su imali dobar odnos...kazem tad je buducnost bila jaca nego ikad...ali prica da ga je ovaj otkrio je izmisljotina...ima kod barda jedna fora on pored prodavanja magle ipak nam ostaje simpatican i nije odvratan kao Djora recimo...pa niko snjim nece da ulazi u nikakve rasprave pa mu je dopusteno da izmisja em je simpatican em ga niko nesvata ozbiljno...Sem Andjusa naravno...
Inace neznam za te nase trenere meni se uvek cinilo kad gledam te utakmice da su nam treneri malcice bile kukavice dobro ja sam gledo samo snimke utakmica...Recimo meni je prica sa Osimom i svetskom 90te tolko naduvana...taj Osim je verovatno ljudina zato ga i vole verovatno i veliki trener Zeljo je igro fenomenalan fudbal nemogu da verujem kako nisu dobili Videonton pogleaj snimak wtf....Ali prica Osim-Italija 90...je mitomanija ono je bio sve Piksi...mislim svi mi mozemo pogresiti ali brate imo si pljeadu igraca najtalentovanijih igraca ikad rodjenih na ovim prostorima nisi prepozno situaciju da moraju igrati...Pancev Suker Boksic Jarni nisu videli terena...prosinecki na kasicicu...Dejo jos manje...koji Vujovic brate...onda te oni razuvere sedece sezone ljudi uzmu Kup Sampiona dokazu da si pogresio...vladaju svetskim fudbalom 10 godina kasnije svima bi trebalo biti jasno da je pogresio...a ne prica idalje kola "Joj Osim-kako je vodio tu ekipu"...Osim je bio sve...ma daj bre...nekazem da je los trener verovatno je bio odlican ali pricam da je ocigledno pogresio i zajebo se to svetsko prvenstvo...da nepricam o tome da mihajovica jugovica mijata nije bilo ni na vidiku kod osima aj oni su bii stvarno mladi...da budem realan do kraja...

Piksi vs Safet Susic vs Blaz Sliskovic...aj neko od starijih ko ih je gledo malo vise o ovoj dvojici

Piksi i Sušić su približnog kvaliteta i stila igre...Sušić je bio jak u duelima i nemoguće mu je bilo oduzeti loptu,imao je odličan šut "iz mesta",nije se mnogo nameštao pri šutu...pored njega Šurjak i Zlatko Vujović su imali veliku slobodu u otvaranju prostora za kontre...sve u svemu - legenda :D
Blaž Slišković je bio dosta neozbiljan na terenu...nikad nisi znao šta mu se mota po glavi...veliki i srčani borac,miljenik publike ali i predmet podsmeha i čuđenja.
Treneri ga voleli zbog njegovog velikog zalaganja na terenu i borbe do zadnjeg atoma snage...imao je jak i razoran šut (mada mi o njemu sećanja već polako blede).

Ovo boldovano je sve tačno, ali ovaj ostatak, pa je6ote, kao da opisuješ Gatuza a ne Sliškovića. :mrgreen: Slišković nipošto nije upamćen po nekakvom požrtvovanju. Čak naprotiv. I te povrede koje su mu osakatile karijeru su verovatno posledica nedovoljnog treninga i nesportskog života. Sušić je tu ipak bio profesionalniji i ozbiljniji.

Što se Sliškovićevog šuta tiče, on jeste često davao golove iz šuta, nekad i iz mrtvog ugla. Ali to nije bio rezultat njegovog razornog šuta, nego tehnike udarca.

Ako bih trebalo da opredelim neku glavnu razliku između njih, onda je u tome što je Sušić bio tip igrača koji je više držao loptu, bio je soler, Slišković je više razigravao saigrače, imao je bolji pregled. Žargonski, Slišković je bio više "desetka" od Sušića, koji je uostalom nosio broj 8. :)

Znaci Sliskovic je bio ie i veliki borac...interesantno to nisam znao...zamisljo sam ga nesto poput deje savicevica tako sam cuo nesto malo iz prica...Zanimljivo je da je on jedan od Zidanovih idola...
Safeta sam geldo na snimcima sa svetskog 90te...tu je on vec bio mator pa nisam video sav taj njegov talenat...Piksi je bio alfa i omega te reprezentacije...Mnogo se se hvali Osim i ta ekipa sa svetskog 90te ali ja mislim da je to sve prenaduvano...Dejo i Prosinecki su vec morali biti standardni u toj ekipi ali on za to nije im sluha i muda igrai su neke 'zvezde' koje su vec bile istrosene...
Da li se secas Rajka Janjanina i mozes li nesto vise o njemu napisati ja sam ga gledo protiv Maradonine Barselone na snimku i meni deluje kao fantastican igrac moze sa loptom sta hoce...Danas niko o njemu neprica....kasnije pogledam na wikipediji covek odigro svega dve utakmice za reprezentaciju ajd da pokusam da svatim imali smo uvek dobrih igraca a i taj nacionalni kljuc...

Poređenje Sliškovića i Savićevića sasvim stoji. S tim da je Savićević imao ozbiljniji pristup fudbalu, pa ti onda vidi kakav je zajebant Blaž Slišković bio. :)

Što se Janjanina tiče, i to je tačno što kažeš, ali Janjanin je igrao fudbal u vreme kada je igrača tog profila ("desetka") u Jugoslaviji bilo koliko hoćeš, i svi su bili u Janjaninovoj klasi ili bolji od njega. Pre svih Pižon, koji je imao mesto u reprezentaciji i dakle nije tačno da je Janjanin bio žrtva nekog nacionalnog ključa. Da podsetim, Janjaninu su, osim Sliškovića, Sušića i Pižona, konkurencija bili i Edhem Šljivo (zaboravljen igrač, ali jedno vreme igrao u fenomenalnoj formi), pa kasnije Stjepan Deverić, pa i Marko Mlinarić...

Poslednja izmena:

Back