Najbolji ex-yu igrac po vasem misljenju ?

Perica nikad prezaljeni trebo je da obelezi eru izmedju Zidana i Ronaldinja...:D posto su Ronalda povrede osakatile idalje je bio je jedan od najboljih ali posle povrede nikad nije bio isti...

Da , Perica je bio extremno talentovan...secam se samo onih 20tak minuta protiv nemaca kada je usao :)

Ronaldo dok je bio zdrav , ono sto je prikazivao je za mene apsolutno nedostizno i neuporedivo ...svaka cast svima , ali on je bio fenomen .
Retko koji igrac se uopste i vrati posle takve dve povrede , on se vratio iako nikad potpuno isti , ali je osvajao i bio proglasavan za najboljeg :)

Sam Zidan je za njega izjavio da nikad nije video nista slicno :)

Najbolji ex ju igrac je Dzajic i zvanicno cini mi se
Posle njega u prvom redu bi mogli da stoje Dejo i Stojkovic Piksi
Onda negde u istom rangu Pedja mijatovic, Boban, Prosinecki, suker itd...Mozda za moj ukus Pedja i Prosinecki malo bolji , al to je subjektivno ...Susic takodje , eto njega zaboravih....
Posle bi mogli da redjamo mali milion igraca ....

Od novijih generacija Stankovic , Vidic , i Modric i Ivanovic imaju daleko najbolje i najrespektabilnije rezultate i karijere .

- - - - - - - - - -

Igrac kojeg sam ja najvise voleo da gledam je Dejo Savicevic , zbog talenta i neponovljivog driblinga , isto i Piksi dok nije stradalo koleno ...

Kasnije Ognjenovic je imao talenat da dostigne njihov nivo , ali eto niz raznih okolnosti i nista ...Mada i ono sto je odigrao u realu , iako malo , bilo je vrhunski ( bavio sam se tom tematikom oko njega i reala, ko se ne slaze neka pogleda neku njegovu utakmicu u realu , pa neka vidi njegovu dominaciju u tehnici naspram recimo jednog raula itd)...Ali nista nije uradio u odnosu na talenat

- - - - - - - - - -

A. od svih igraca ikada definitivno bih izabrao Ronalda (brazilca pre povrede) ...takav dribling , agilnost i brzinu u istom momentu i kombinaciju istog niko nikada nije imao , verovatno ni nece .

BRAVO!!

Samo bih ja u te novije generacije jos dodao Matica pod uslovom da i sledecu sezonu odigra kao poslednje 3 i Rakitica ako odigra sledecu kao poslednje 2,3.

PS!
Suker malim slovom haahahah to si garant namerno stavio a i treba tako hahahahah

[/B]

BRAVO!!

Samo bih ja u te novije generacije jos dodao Matica pod uslovom da i sledecu sezonu odigra kao poslednje 3 i Rakitica ako odigra sledecu kao poslednje 2,3.

PS!
Suker malim slovom haahahah to si garant namerno stavio a i treba tako hahahahah

Nisam namerno , zeza me tastatura pa ima mnoogo gresaka jbg

Da sam hteo namerno stavio bih i bobana mozda i pre :mrgreen:

:lol:

Matic i Rakitic imaju potencijal , samo da izguraju kao i ovu makar 6 dobrih sezona u jakom klubu ...

Iskreno Modric me nikada nije fascinirao kao igrac , mislim da uvek moze vise nego sto pruza , takav mi je utsak , ali opet starter je u Realu i to postujem .
Mada da je ostao u engleskoj ne bi bio na ovoj listi , pogotovo ne kao igrac totenhema

Rakitić je prošle sezone bio među 3 najbolja ofenzivna veznjaka u Primeri, dominirao je protiv Reala, bio je kapetan Seville (prvi stranac poslije Diega), i osvojio je Europa Ligu. Ove sezone je s Barcelonom osvojio Primeru, Kup Kralja i Ligu prvaka zabivši gol za vodstvo u finalu. Od 10 najboljih golova ove sezone u LP 2 su njegova.
Što još treba napravit da bi dokazao da je vrhunski igrač, a ne samo potencijal? :D

Rakitić je prošle sezone bio među 3 najbolja ofenzivna veznjaka u Primeri, dominirao je protiv Reala, bio je kapetan Seville (prvi stranac poslije Diega), i osvojio je Europa Ligu. Ove sezone je s Barcelonom osvojio Primeru, Kup Kralja i Ligu prvaka zabivši gol za vodstvo u finalu. Od 10 najboljih golova ove sezone u LP 2 su njegova.
Što još treba napravit da bi dokazao da je vrhunski igrač, a ne samo potencijal? :D

Odigrati 4 sezone kao starter u Barsi ;)

Dobar je igrac niko ne spori ...Kao i Matic treba da potraje sa dobrom igrom i da ima kontinuitet u velikom klubu.
Ovo govorim sa aspekta da udje u opciju da se ravna sa jednim Prsineckim recimo ili od mladjih Vidicem koji je bio Bog u Mancesteru i jedno 8 godina najbolji defanzivac na svetu . Dakle extra igra Rakitic , samo nek istraje ;)

Po tebi je Vidić bio najbolji obrambeni igrač na svijetu 8 godina? Od kad je došao u United, do kad je otišao iz Uniteda? Terry, Puyol, Nesta, Pique, Cannavaro, Ramos, Thiago Silva.... to ništa?
A Prosinečki je bio veći talent od Rakitića, ali su mu karijeru uništile ozljede. On je bio u Realu i Rarceloni ali je tamo igrao prilično malo. Tako da nije imao kontinuitet u velikom klubu. A Rakitić mora imati 4 godine kontinuiteta da bi se mjerio s Prosinečkim? Nisu li to dvostruka mjerila?

Ma svaka cast Rakiticu odlican igrac ali poredjenje sa Robijem nema smisla mrzi me da pisem i sam znas na sta mislim...

- - - - - - - - - -

Ako cemo vec o karijeri Robi je imo nekoliko fenomenalnih sezona u Zvezdi...kasnije u Ovijedu je igro odlicno u Portsmut je idalje idol...Evo pogledaj dok got je Robi igro ozbiljan fudbal a to je bilo do neke 34 35...i sad da mozes izabrati Robija(iz bilo kojeg perioda dok je igro ozbiljan fudbal) ili Rakitica ovakvog(i proslogodisnjeg)...ko da ti igra za reprezentaciju pa svako bi izabro Robija lagan izbor...pa igro Rakitic i narednih 10 godina u Barseloni standardno...i Stankovic je na ima 'bolju' karijeru ali...jednostavno Prosinecki je klasa koja Rakitic nikad nece biti...

Po tebi je Vidić bio najbolji obrambeni igrač na svijetu 8 godina? Od kad je došao u United, do kad je otišao iz Uniteda? Terry, Puyol, Nesta, Pique, Cannavaro, Ramos, Thiago Silva.... to ništa?
A Prosinečki je bio veći talent od Rakitića, ali su mu karijeru uništile ozljede. On je bio u Realu i Rarceloni ali je tamo igrao prilično malo. Tako da nije imao kontinuitet u velikom klubu. A Rakitić mora imati 4 godine kontinuiteta da bi se mjerio s Prosinečkim? Nisu li to dvostruka mjerila?

Ma ne moze se porediti jedan Rakitic sa igracem kao sto je Prosinecki .
Sto se vidica tice mislim da je to prvi stranac koji je bio kapiten Junajteda , i da , mislim da je jedno vreme bio najbolji odbrambeni igrac u kontinuitetu , ne osasm godina , ali recimo 4 sigurno .

Kako mozes porediti Kanavara sa periodom o kojem pricam o Vidicu ? Kanavaro je vec tada bio u ogromnom padu , Tijago silva je svoj zenit dostigao kasnije , a ostatak je losiji od Vidica tu nema spora .
Jedino ako ti smatras da je Serhio Ramos ili Pujol bolji od Vidica i onoga sto je on postigao u Junajtedu onda ne znam sta da ti kazem .

Nek Rakitic nastavi ovako i sigurno ce biti upamcen kao jedan od najboljih igraca od raspada bivse juge ali opet nemoze da se meri sa igracima koji su stasali u bivsoj drzavi...Modric mozda...ali kad uzmes u obzir talenat blizi su Vucinic i Jovetic toj staroj gardi iako je Modric nesumnjivo veci igrac...E Kovacic nesumnjivo ima potencijal da stane rame uz rame sa tom starom gardom ali za sad je samo talenat koji stangira u ovakvom Interu cini mi se videcemo...

Poslednja izmena:
izmedju Boksica i Mijatovica biram Mijatovica jer mislim da je kvalitetniji igrac

Izmedju Bobana i Jugovica ne mogu da odlucim ...Jugovic je uzeo sve sto se uzeti moze , imao verovatno najbolje ugovore i dobre poteze u karijeri , opet Boban je takodje dobar igrac iako mi nije simpaticna licnost , ali boze moj ....

- - - - - - - - - -

Dzordz best ili Dzajic ?
Dejo Savicevic ili Dragan Stojkovic ?
Ronaldinjo ili Zidan ?
Maradona ili Messi ?

:D

Nisu svi domaci al ajd malo da se zakuva;)

Ma svaka cast Rakiticu odlican igrac ali poredjenje sa Robijem nema smisla mrzi me da pisem i sam znas na sta mislim...

- - - - - - - - - -

Ako cemo vec o karijeri Robi je imo nekoliko fenomenalnih sezona u Zvezdi...kasnije u Ovijedu je igro odlicno u Portsmut je idalje idol...Evo pogledaj dok got je Robi igro ozbiljan fudbal a to je bilo do neke 34 35...i sad da mozes izabrati Robija(iz bilo kojeg perioda dok je igro ozbiljan fudbal) ili Rakitica ovakvog(i proslogodisnjeg)...ko da ti igra za reprezentaciju pa svako bi izabro Robija lagan izbor...pa igro Rakitic i narednih 10 godina u Barseloni standardno...i Stankovic je na ima 'bolju' karijeru ali...jednostavno Prosinecki je klasa koja Rakitic nikad nece biti...

Pa jasno mi je to. Samo sam htio reć da uzima drugačija mjerila za jednog a drugačija za drugog. Ne mislim da je Gattuso bolji od Žutog jer ima brdo trofeja i 15 godina u Milanu. Gledao sam Prosinečkog cijelu karijeru, znam kakav je igrač bio on, a kakav je Rakitić.
Cannavaro je u to vrijeme uzeo Zlatnu loptu.
Btw, Šuker, Boban i ne znam ni sam između Bokšića i Mijatovića.

Poslednja izmena:
Dzordz Best
Piksi je brate osetno bolji igrac iako je Dejo imo taj prodor koji nas baca u trans i bio mi drazi...ali niko nije mogo da kontorolise igru kao Piksi snjim u timu imam osecaj da nikad nemozemo izgubiti a isto je u punom naletu driblo ko lud...
Za mene Ronaldinjo bez dileme...pazi meni je Piksi recimo jaci igrac od Zidana iako je nezahvalno o tome pricat jer je Zidan resio finale svetskog prvenstva finale LS za to kapa dole treba biti najbolji kad je najbitnije...ali piksija da nije sputala povreda brate ko zna...ali jednostavno sve sto je mogo Zidan po meni je Piksi to bolje radio...
Ovo zadnje je jako tesko nereseno :D...objasnjavo sam na drugoj temi zbog te Maradonine strasti neverovatom zeljom verovatno bi ga izabro pre nego Messija kad mi ovisio zivot ovisio o jednoj utakmici...Ali mislim da je Messi za nijansu talentovaniji... hahahha :D eee imas ispod temu X igrac vs Y igrac...,ako ovde nastavimo moderatori ce brisat...

Kanavaro je uzo 2006te zlatnu loptu koji je trebo poklonit Pirlu jer bez Pirla nebi bilo nista od Italije...a odmah posle toga je preso u Real gde se u La ligi nije mogo snaci gubio se za medalju...sto je i razumljivo jer je proso zenit...a Vidic je te sezone otiso u Manchester i nametnuo se kao vodja odbrane...

izmedju Boksica i Mijatovica biram Mijatovica jer mislim da je kvalitetniji igrac

Izmedju Bobana i Jugovica ne mogu da odlucim ...Jugovic je uzeo sve sto se uzeti moze , imao verovatno najbolje ugovore i dobre poteze u karijeri , opet Boban je takodje dobar igrac iako mi nije simpaticna licnost , ali boze moj ....

- - - - - - - - - -

Dzordz best ili Dzajic ?
Dejo Savicevic ili Dragan Stojkovic ?
Ronaldinjo ili Zidan ?
Maradona ili Messi ?

:D

Nisu svi domaci al ajd malo da se zakuva;)

Dzaja
Piksi
Ronaldinjo ( - Najbolji igrac svih vremena za mene Bog fudbala nenadmasiv jednostavno mi je nezamislivo uporediti bilo koga sa njim i Ronalda Brazilca, CRa i Mesija ma i Maradonu i Pelea koga oces. RONALDINJO je JEDAN JEDINI BOG FUDBALA )
Maradona

Realno

- - - - - - - - - -

Jugovic ili Boban
Mijatovic ili Boksic

Nerealno je uporediti Boksica sa jednim Mijatovicem

Nek Rakitic nastavi ovako i sigurno ce biti upamcen kao jedan od najboljih igraca od raspada bivse juge ali opet nemoze da se meri sa igracima koji su stasali u bivsoj drzavi...Modric mozda...ali kad uzmes u obzir talenat blizi su Vucinic i Jovetic toj staroj gardi iako je Modric nesumnjivo veci igrac...E Kovacic nesumnjivo ima potencijal da stane rame uz rame sa tom starom gardom ali za sad je samo talenat koji stangira u ovakvom Interu cini mi se videcemo...

Nije mi jasno na osnovu cega mozes uporediti Vucinica,Jovetica i Kovacica sa starim legendama pre jednog Stankovica,Vidica,Ivanovica,Matica..
Totalna neozbiljnost.
Svi znaju ko je Stankovic,Vidic takodje pored toga sto je bio kapiten Mancester Junajteda samo cu jos reci da je PRVI defanzivac u ISTORIJI Premijer Lige koji je proglasen za najboljeg igraca lige !
Ivanovic i Matic takodje nema potrebe govoriti.
Kovacic je na pocetku karijere a Vucinica i Jovetica mozes porediti sa Pantelicem i Kezmanom a ne sa ovakvim velicinama kao sto su Jugovic,Mijatovic,Pancev,Vidic,Stankovic,Prosinecki,Matic,Modric......

Jedan Sinisa Mihajlovic koga ne znam zasto svi izostavljate je mnogo mnogo ali mnogo bolji igrac nego Vucinic i Jovetic koje si spomenuo ne znam zasto. Mogu to da shvatim kao sprdnju ili totalnu neozbiljnost i provokaciju

Znaci ovako da rezimisemo na kraju :

Najbolji igrac je ex yu je Dragan Dzajic.

Ostali koji su tik iza njega : Pedja Mijatovic,Pancev,Jugovic,Suker,Sinisa Mihajlovic,Prosinecki,Boban,Safet Susic,Savicevic i Stojkovic Piksi.

Od novijih generacija to su Vidic,Stankovic,Modric,Ivanovic,Matic i Rakitic.

To je to stim sto bih dodao da od mladih Aleksandar Mitrovic ima sansu da se nadje u ovom drustvu kao vrhunski golgeter svetske klase i Kovacic kao vrhunski plej svetske klase.

Matic ce ostati upamcen kao legenda jer mi nikad nismo imali tako dominantnog igraca na sredini terena i to zasluzuje...Vidic i Ivanovic da naravno mozda su bolji od svih defanzivaca iz stare juge ali nisam o odbrambenima prico...prico sam o ofanzivnim igracima...Poredim ih na osnovu urodjenog talenta blizi su toj staroj generaciji Vucinic i Jovetic nego Rakitic i Stankovic...sta ti nije jasno ako sam reko da su Vucinic i Jovetic talentovaniji igraci od Stankovica i Modrica jesam reko da su veci igraci nisam...

Poslednja izmena:
Nego sta mislis da se otvori neka tema o Rajkovicu,Antonovu,Sergeju Milinkovic-Savicu. . . Jovicu,Zivkovicu,Saponjicu . . . Vidim sad se Radonjic vraca u Srbiju da igra za Zvezdu.. Pavlovski kapiten repke koja je 2013 osvojila zlato u Litvaniji i sad se izgubio u Portu B. Greota je kolko imamo talenata.. A nema uslova za zdravo razvijanje igraca.. Mnogi ce propasti dzabe.. Evo Gacinovic na primer super igrac. Zivkovica cene na 3,4 milke.. Rajka iako je golman na 2 milke a da igraju u Francuskoj 2,3 puta bi im bile vece cene sigurno..

Bas bez veze kolko puno talenata propadne samo zato sto odu rano u inostranstvo i sede na klupi umesto da Zvezda,Partizan,Vosa.. imaju para da im daju solidne plate i da igraju i sticu iskustvo i da imaju minute u nogama.
Evo Markovic otiso u Liverpul da sedi na klupi i ulazi u 80 tom minutu da igra beka umesto da je osto u Benfiki jos bar 2 godine. Kolko njih tako ode iz Srbije sa 17,18 godine da sedi na klupi u Portu,Romi,Empoliju,Djenovi . . . I propadnu bez veze.

Sergej Milinkovic Savic i Antonov su na primer extra top talenti koji bi sigurno mogli jednog dana da budu legende ex yu.. Verujem da dosta talenata ima i u Hrvatskoj. Samo kad bi imali uslove da zadrzimo igrace do 20 i neke godine mnogo vise bi napredovali i liga bi nam bila jaca samim tim bi izlazili u Evropu,bilo bi vise para u klubovima,dolazili bi i neki bolji stranci i jos bolje igrace bi imala Srbija i prostor ex yu iako smo i ovako super kad se pogleda broj stanovnika i uslovi ali moze jos bolje

- - - - - - - - - -

Ma koji crni Vucinic.. Brojke su tu da kazu svoje.. I same njihove karijere i titule. Daleko respektabilnije i bolje karijere imaju Stankovic i Rakitic od Jovetica i Vucinica

- - - - - - - - - -

Nije samo napadac igrac.I sredina igra i odbrana takodje. Vucinic i Jovetic nikako nemaju vece karijere ni od Pantelica i Kezmana.. Ako vec pricas samo o napadacima.. Oni su njihova klasa.. A da ih poredis sa Stankovicem i Rakiticem je glupo

- - - - - - - - - -

Ili sa Maticem,Modricem,Vidicem,Ivanovicem da si ih uporedio tek bi bila komedija.. Kakav crni Vucinic i Jovetic opet ti kazem.. Njihov rang su Pantelic, Kezman, Kolarov,

Poslednja izmena:
Ne vredi da ti objasnjavam gledamo drugim ocima na fudbal....Sto se tice klinaca Sergej moze izrasti u bas mocnog igraca poput Pogbe...sam nek mic po mic gradi karijeru nek se nezalece...Zivkovic je strasan talenat mnogo talentovaniji od Markovica...Markovicu je bog dao tu neverovatnu brzinu 10 od 10 ali je skromije tehnike i u Benfici bi svakako vise napredovo dobio na iskustvu bojim se da ce otici u ***** da ce ga poceti vuci po nekim pozajmicama i da ce na kraju zavrsiti u nekom Lester Sitiju...Ma mora ceo savez da ode...Privatizacija klubova ali bojim se da ce to biti lopovski odradjeno kao i svaka privatizacija...Logicno je da ode Gacinovic u neki Groningem jer tamo ima sve uslove da napreduje nasu ligu ovakvu kakva je sad je vec prevaziso moze samo da stangira...problem je ako posle toga odmah poleti u neki top klub pogledaj kako je Tadic pametno gradio karijeru...Za Pavlovskog neznam sta da ti kazem video sam ga kao novu 10ku reprezentacije posle duzeg vremena igrac koji zna da diktira tempo sad se pogubio i vidio sam izjavu nece nazad u nas fudbal...

Back