Najbolji dzip - tema za mekše SUV varijante

H3 nebi mogao da izvuce Yuga iz blata, a da ce moci X5.
Nekoliko razloga za to, pre svega zasnovan je na Chevrolet Colorado / GMC Canyon i ima samo I6 motor, mada je najavljeno da ce i 5.3L V8 postojati kao opcija od sada.

Lada Niva ima motor od 1.7 ltr, pa izvlači mnogo teže od sebe. To što Hummer H3 koji ima "samo" 6.0 ltr, ne može da izvuče ni Jugo ni sebe iz blata, je slabost u proračunatom prenosu, u visini, međ.os. rastojanju itd - jednostavno nije pravljen za šlajfovanje po blatu.

ako ameri svrstavaju pick-up.ove u ,,džipove,, ili terence ..... onda i mi konja za trku imamo :D

samo mnogo manjeg , a veujem i bržeg :P

audi_allroad_42_v8_quattro_4bh_1.jpg

Upravo to je srž moje priče u poslednjih 10 stranica:lol:
Al badava kad čoek oće da mi kaže kako je F150 na terenu isto ko i Land Rover

sad bih stavio i sliku xc70 , ali on je napravljen 1 god nakon sto je ford kupio volvo. Ispalo bi da su konstuisali ameri :lol::lol::lol:

Pa lepo kažem da GM nije kupio Opela ili Volvo zato da bi Opel i Volvo morali da prave automobile poput GM-a, nego da je samo u pitanju kapital - pare, dobra zarada koju Opel i Volvo imaju. Kupili bi oni i VW, ali što kaže dečko - VW je njesra, šta će im to da sebi nakače bedu :lol::lol::lol::lol:
Što da GM menja imidž Volvo-a ili Opela ili bilo koje fabrike koju su kupili, kada su svesni da bi time kupljena fabrika stagnirala u prodaji - pametni su oni. A gubitak Ameri nikako ne vole:lol: Ne vole da gube:lol: Ne voli niko, ali oni pogotovo.
Što da menjaju već dobar imidž, što da remete već razrađeno tržište... rekao sam - pokušali su još krajem 60tih da nametnu američki ukus evropskom kupcu modelima Opel Admral/Kapitan/Diplomat, pa im nije uspelo. Čak su bili stavili Chevy-jev motor 5.4 V8 i to još u vreme kada potrošnja goriva u Evropi nije bila problem. A tek danas... Šta bi prosečni stanovnik Evrope pre kupio - TDi (CRDI, HDi, JTD, itd) koji troši 7 u gradu a još manje na otvorenom, ili Chevrolet-a Suburban koji troši barem 3x više?
Po 100ti put ponavljam - drugačije shvatanje automobila u Evropi i Americi, zbog mnogo različitih momenata.

Lada Niva ima motor od 1.7 ltr, pa izvlači mnogo teže od sebe. To što Hummer H3 koji ima "samo" 6.0 ltr, ne može da izvuče ni Jugo ni sebe iz blata, je slabost u proračunatom prenosu, u visini, međ.os. rastojanju itd - jednostavno nije pravljen za šlajfovanje po blatu. Koliko li kubika treba da ima pa da ne bude "samo" 6.0 ltr...?

To se zove odnos konjskih snaga po kilogramu vozila koji je na Hummeru katastrofalno rasporedjen.Pa se postavlja pitanje kako je Niva 1600 uspela da pobedi H1 u nadvlacenju koji ima 6500 cm3?Naravno,Niva svu svoju snagu maksimalno iskoriscava i pravilno je prenosi na podlogu.
UAZ to radi jos bolje,zato kod terenaca i postoji reduktor.Kod ovakvih vozila snaga motora ne igra glavnu ulogu,osim ako ne diskutujemo o potrosnji :lol::lol:

A ko ne veruje evo i dokaz

ladahum1.jpg

ladahum3.jpg

ladahum2.jpg

Upravo to je srž moje priče u poslednjih 10 stranica:lol:
Al badava kad čoek oće da mi kaže kako je F150 na terenu isto ko i Land Rover

To sto je on mogao da izadje iz garaze po snegu daje mu blagu prednost nad vozilima koja nemaju 4x4.Probaj tom da nabijes gas po klizavom.Ima da se okrenes za 720 stepeni ako ti je tovarni prostor prazan :lol:

Zavisi od potreba. Ja lično, kada bi mi trebao auto za terene, kupio bi UAZ-a jer je čistokrvni terenac. A put je put, tu terenac i nema šta da traži. Jeste ekstremno razmišljanje, krajnost al jbg... A terene koje savladava SUV, savladava i putnički Subaru sa 4x4

mhm,slazem se s tobom, ko ima 12 000 za UAZa za potrebe van terena,imace i josh bar za nekog opel kadeta od 1200eura,koji je klot,ali opet bolji na putu od uaza,i manje trosi :)

slazes li se sa tom varijantom,ili bi ti samo UAZa vozio?

Lada Niva ima motor od 1.7 ltr, pa izvlači mnogo teže od sebe. To što Hummer H3 koji ima "samo" 6.0 ltr, ne može da izvuče ni Jugo ni sebe iz blata, je slabost u proračunatom prenosu, u visini, međ.os. rastojanju itd - jednostavno nije pravljen za šlajfovanje po blatu.

Naravno kad ima gume kramponke. One su kao slikovi po kiši. Do goma je. Visinu ima dovoljnu, međuosovinsko je dobro, srazmerno visini...

Vidim naspavao si se, oran si da se nadmudrujemo.
DakleM:
Jok - će vozimo američke pick up-ove. Tim istim japanskim pick upovima se amerikanci podsmevaju, jer je lim tanji nego kod američkog pick up-a. Jel tako? A koliko je težak američki pick up? Zbog te "čvrstoće" (težine ko tenk) troši duplo više od japanskog "mekanog" pick up-a. Smeju se, jer im je gorivo skoro džabe. Već sam ti rekao - da je cena goriva u Americi ista kao u Evropi, odavno bi se vi spustili na zemlju sa tim vašim V8 7.5 ltr 3000kg automobilima. Dođi kod nas, bilo gde u Evropi - pa vozi Ford F150 - baš da te vidim...
Turbo da ne može da pređe 500.000km? Daj molim te - znam da ni sam ne veruješ u to što kažeš, al ajde...( u stvari, možda ne znaš). Tema su džipovi, dakle stock vozila. Buba sa točkovima od kamiona nije džip, kao što nije ni Bronco. Tačka. Ovo oko toga ko kako zove džip sam obrazložio i neću da ponavljam.

moj brat vozi passata 500 000km TDI 98godiste 115 konja

a stric 550 000 TDI 98godiste 135konja ... i ovo T znaci da ima TURBINU............i jeste da je radio 2 puta reparaciju turbine,ali ovde govorimo o motoru,a ne turbini... kako je miran forum ovde po danu,tj,kad ti spavas :)

Jeep je jedini koji i pravi terence od Americkih kompanija.

Kompanije nece da gube vreme na tome jer znaju da niko nece kupiti $30,000 vozila i onda off-road sa njima. Daleko vise se isplati kupiti K5 Blazer i Bronco i modifikovati ih (za daleko manje novca) i dobices bolje off-road vozilo.

Pa što onda sama fabrika ne izbaci modele Bronko i K5 Blazer sa već urađenim modifikacijama, da kupac ne mora naknadno da ih budži? Mislim da je to zato što se fabrici ne isplati da uvodi takve modele, jer je mali broj ljudi koji bi to kupovao, zato što su Ameri u principu nezainteresovani za pravi off road. Ni ja ne bi bio zainteresovan da na raspolaganju imam takvu putnu mrežu. Drugo, rekao sam da Ameri vole da budže serijske modele.

Gledaj sta rade UAZ-ovi,i Chevy Niva

e alal im vera... vidi se da Rus ako pravi terenac gleda performanse na terenu,a ne na putu i izgled i slicno,ne mogu da kazem kao Ameri,vec i kao Europljani... znas kad bi npr X5 koji ima najbolje pefrormanse na putu mogao da izadje ovde? ali zato tako dobro izgleda i brz je i ubrzava dobro i koci dobro itd...

sumnjam da bi ovde mogao Land Rover da prodje, bez obzira na elektronska pomagala koji ima Land Rover...mislim na nekoliko modova koji imaju veze sa prenosom i slicno( zima, mokro, off road ili sta vec )

ste gledali "trans antlantik chelendz" (ucih francuski,ne znam kako se pishe na eng. sorry :) ) land rover VS JEEP,ne znam koji beshe,pa kad u poslednjem nadmetanju pobedi Land Rover,kad su im stavili akvarijum pun vode na haubu,a manje se prosula nego kod JEEPa... tamo gde se on popeo,nisam mogao da verujem da moze neko peshaka da se popne tuda...no,

neko pametan rece gore da vaznu ulogu ima koliko je ona djunta od diferencijala ili cega vec bitna uloga.. niska ili podignuta... lako moze na neki veci kamen vozilo da se "zakaci" na njega,ili udari i ne bash prevrne,ali ili osteti,ili okrene (chitaj baci) vozilo na ne zeljenu stranu...

cisto bzvz,ste gledali u toj emisiji korvetu VS ferari? 40secundi beshe korveta ostavila ferari eheh,pozdrav...

To se zove odnos konjskih snaga po kilogramu vozila koji je na Hummeru katastrofalno rasporedjen.Pa se postavlja pitanje kako je Niva 1600 uspela da pobedi H1 u nadvlacenju koji ima 6500 cm3?Naravno,Niva svu svoju snagu maksimalno iskoriscava i pravilno je prenosi na podlogu.
UAZ to radi jos bolje,zato kod terenaca i postoji reduktor.Kod ovakvih vozila snaga motora ne igra glavnu ulogu,osim ako ne diskutujemo o potrosnji :lol::lol:

A ko ne veruje evo i dokaz

ladahum1.jpg

ladahum3.jpg

ladahum2.jpg

kad chitah,nisam verovao,a slika je najbolji dokaz...tz tz tz

Vidim naspavao si se, oran si da se nadmudrujemo.
DakleM:
Jok - će vozimo američke pick up-ove. Tim istim japanskim pick upovima se amerikanci podsmevaju, jer je lim tanji nego kod američkog pick up-a. Jel tako? A koliko je težak američki pick up? Zbog te "čvrstoće" (težine ko tenk) troši duplo više od japanskog "mekanog" pick up-a. Smeju se, jer im je gorivo skoro džabe. Već sam ti rekao - da je cena goriva u Americi ista kao u Evropi, odavno bi se vi spustili na zemlju sa tim vašim V8 7.5 ltr 3000kg automobilima. Dođi kod nas, bilo gde u Evropi - pa vozi Ford F150 - baš da te vidim...
Turbo da ne može da pređe 500.000km? Daj molim te - znam da ni sam ne veruješ u to što kažeš, al ajde...( u stvari, možda ne znaš). Tema su džipovi, dakle stock vozila. Buba sa točkovima od kamiona nije džip, kao što nije ni Bronco. Tačka. Ovo oko toga ko kako zove džip sam obrazložio i neću da ponavljam.

Vidim da si opet neupucen i da imas ono tipicno Balkansko razmisljanje gde mislis da sve sto dolazi iz Amerike je dugacko 6 metara i ima ogromni V8 motor sa 500 hp koji trosi 30 litara. Kad vec nisi upucen onda nemoj pricati takve gluposti vec pitaj, rado cu ti objasniti.

Opet cu ti ponoviti, nigde na pocetku teme ne pise da vozila moraju biti stock i ja cu postavljati slike custom vozila koliko god zelim. Isto nigde ne pise da vozilo mora biti terenac jer smo odavno ustanovili da vi u Srbiji svako vece vozilo zovete dzip, tako ako hocu da postavim sliku Bronca, Escalade i nekog slicnog - to cu uraditi.

Dečko, lepo sam ti rekao da je moje znanje o američkim kolima od 1973 na ovamo slabašno.
Moje znanje na temu american "Jeep" je PRIZNAJEM - nikakvo. (a jel ti priznaješ da Ford F150 zaista ne može da se uporedi sa Nivom ili UAZ-om?). Znam nešto malo o Willys-u, a ono posle njega me nije interesovalo. Ajde CJ-5, CJ-7 i još nekako, ali ovo ostalo me baš nije interesovalo. Jer to ne smatram pravim terencima.Zato nisam znao ime tog džipa. Nemam ja pojma, priznam:lol: Jel sad ok?
Ovo oko Forda i Opela i dalje tvrdim, pa neću da se ponavljam, kao što rekoh. Ti imaš svoje, ja svoje.
Mustang u gradu 12? :lol::lol::lol::lol: Nije mi krivo što nas lažeš, nego što misliš da ti verujemo.

Ti si tvrdio da znas o tome Jeepu i da ce naci informacije o njemu, sto nikada nisi uradio.

A zaboli me ona stvar hoces li mi verovati o potrosnji Mustanga. Ja imam Mustanga, ja vozim Mustanga, tako da imam iskustvo sa njim dok za tebe verujem da ga nikad nisi ni video uzivo, a da ne govorim vozio ili posedovao. Imam ga skoro 8 godina i bez problema dobivam 20 milja po galonu u gradu sto izadje oko 11.8 litara na 100 km. Ja imam Mustanga i znam koliko trosi. Ti nemas Mustanga i neznas koliko trosi.

Back