Avetinja
Veoma poznat
- Poruka
- 13.891
nadam se da si procitao citav moj post 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
H3 nebi mogao da izvuce Yuga iz blata, a da ce moci X5.
Nekoliko razloga za to, pre svega zasnovan je na Chevrolet Colorado / GMC Canyon i ima samo I6 motor, mada je najavljeno da ce i 5.3L V8 postojati kao opcija od sada.
Da svaki proizvodjac ume i moze ali nece,rade kako im diktira trziste inace bi propali.
Zavisi od potreba. Ja lično, kada bi mi trebao auto za terene, kupio bi UAZ-a jer je čistokrvni terenac. A put je put, tu terenac i nema šta da traži. Jeste ekstremno razmišljanje, krajnost al jbg... A terene koje savladava SUV, savladava i putnički Subaru sa 4x4i normalan je na putu,a ne klot klotova kao sto je uaz,al dobro...![]()
ako ameri svrstavaju pick-up.ove u ,,džipove,, ili terence ..... onda i mi konja za trku imamo
samo mnogo manjeg , a veujem i bržeg
![]()
sad bih stavio i sliku xc70 , ali on je napravljen 1 god nakon sto je ford kupio volvo. Ispalo bi da su konstuisali ameri![]()
Lada Niva ima motor od 1.7 ltr, pa izvlači mnogo teže od sebe. To što Hummer H3 koji ima "samo" 6.0 ltr, ne može da izvuče ni Jugo ni sebe iz blata, je slabost u proračunatom prenosu, u visini, međ.os. rastojanju itd - jednostavno nije pravljen za šlajfovanje po blatu. Koliko li kubika treba da ima pa da ne bude "samo" 6.0 ltr...?
Upravo to je srž moje priče u poslednjih 10 stranica
Al badava kad čoek oće da mi kaže kako je F150 na terenu isto ko i Land Rover
Zavisi od potreba. Ja lično, kada bi mi trebao auto za terene, kupio bi UAZ-a jer je čistokrvni terenac. A put je put, tu terenac i nema šta da traži. Jeste ekstremno razmišljanje, krajnost al jbg... A terene koje savladava SUV, savladava i putnički Subaru sa 4x4
mhm,slazem se s tobom, ko ima 12 000 za UAZa za potrebe van terena,imace i josh bar za nekog opel kadeta od 1200eura,koji je klot,ali opet bolji na putu od uaza,i manje trosi![]()
slazes li se sa tom varijantom,ili bi ti samo UAZa vozio?
Lada Niva ima motor od 1.7 ltr, pa izvlači mnogo teže od sebe. To što Hummer H3 koji ima "samo" 6.0 ltr, ne može da izvuče ni Jugo ni sebe iz blata, je slabost u proračunatom prenosu, u visini, međ.os. rastojanju itd - jednostavno nije pravljen za šlajfovanje po blatu.
Vidim naspavao si se, oran si da se nadmudrujemo.
DakleM:
Jok - će vozimo američke pick up-ove. Tim istim japanskim pick upovima se amerikanci podsmevaju, jer je lim tanji nego kod američkog pick up-a. Jel tako? A koliko je težak američki pick up? Zbog te "čvrstoće" (težine ko tenk) troši duplo više od japanskog "mekanog" pick up-a. Smeju se, jer im je gorivo skoro džabe. Već sam ti rekao - da je cena goriva u Americi ista kao u Evropi, odavno bi se vi spustili na zemlju sa tim vašim V8 7.5 ltr 3000kg automobilima. Dođi kod nas, bilo gde u Evropi - pa vozi Ford F150 - baš da te vidim...
Turbo da ne može da pređe 500.000km? Daj molim te - znam da ni sam ne veruješ u to što kažeš, al ajde...( u stvari, možda ne znaš). Tema su džipovi, dakle stock vozila. Buba sa točkovima od kamiona nije džip, kao što nije ni Bronco. Tačka. Ovo oko toga ko kako zove džip sam obrazložio i neću da ponavljam.
Jeep je jedini koji i pravi terence od Americkih kompanija.
Kompanije nece da gube vreme na tome jer znaju da niko nece kupiti $30,000 vozila i onda off-road sa njima. Daleko vise se isplati kupiti K5 Blazer i Bronco i modifikovati ih (za daleko manje novca) i dobices bolje off-road vozilo.
Gledaj sta rade UAZ-ovi,i Chevy Niva
To se zove odnos konjskih snaga po kilogramu vozila koji je na Hummeru katastrofalno rasporedjen.Pa se postavlja pitanje kako je Niva 1600 uspela da pobedi H1 u nadvlacenju koji ima 6500 cm3?Naravno,Niva svu svoju snagu maksimalno iskoriscava i pravilno je prenosi na podlogu.
UAZ to radi jos bolje,zato kod terenaca i postoji reduktor.Kod ovakvih vozila snaga motora ne igra glavnu ulogu,osim ako ne diskutujemo o potrosnji
A ko ne veruje evo i dokaz
![]()
![]()
![]()
Da imam 12000 UAZ-a za 3,4000, relativno novog (malo voženog) a za ostatak dobro putničko (Seat Leon)
Vidim naspavao si se, oran si da se nadmudrujemo.
DakleM:
Jok - će vozimo američke pick up-ove. Tim istim japanskim pick upovima se amerikanci podsmevaju, jer je lim tanji nego kod američkog pick up-a. Jel tako? A koliko je težak američki pick up? Zbog te "čvrstoće" (težine ko tenk) troši duplo više od japanskog "mekanog" pick up-a. Smeju se, jer im je gorivo skoro džabe. Već sam ti rekao - da je cena goriva u Americi ista kao u Evropi, odavno bi se vi spustili na zemlju sa tim vašim V8 7.5 ltr 3000kg automobilima. Dođi kod nas, bilo gde u Evropi - pa vozi Ford F150 - baš da te vidim...
Turbo da ne može da pređe 500.000km? Daj molim te - znam da ni sam ne veruješ u to što kažeš, al ajde...( u stvari, možda ne znaš). Tema su džipovi, dakle stock vozila. Buba sa točkovima od kamiona nije džip, kao što nije ni Bronco. Tačka. Ovo oko toga ko kako zove džip sam obrazložio i neću da ponavljam.
Dečko, lepo sam ti rekao da je moje znanje o američkim kolima od 1973 na ovamo slabašno.
Moje znanje na temu american "Jeep" je PRIZNAJEM - nikakvo. (a jel ti priznaješ da Ford F150 zaista ne može da se uporedi sa Nivom ili UAZ-om?). Znam nešto malo o Willys-u, a ono posle njega me nije interesovalo. Ajde CJ-5, CJ-7 i još nekako, ali ovo ostalo me baš nije interesovalo. Jer to ne smatram pravim terencima.Zato nisam znao ime tog džipa. Nemam ja pojma, priznamJel sad ok?
Ovo oko Forda i Opela i dalje tvrdim, pa neću da se ponavljam, kao što rekoh. Ti imaš svoje, ja svoje.
Mustang u gradu 12?Nije mi krivo što nas lažeš, nego što misliš da ti verujemo.