NAJBOLJI DOMACI FILM?

Balkanski Spijun je za mene bez premca....

- U ratu ste me ranjavali! Jedva sam zivu glavu izvukao!Vi, ti, tvoj otac, tvoj brat i sve one koje smo pobili i one koji su uspeli da pobegnu. Kada ste videli da mi ne mozete nista, i da sam izvukao zivu glavu, onda ste me zatvarali, nije vam odgovaralo da svi budemo jednaki, i da nema ovakvih razlika medju ljudima...

By Ilija Cvorovic

Balkanski Spijun je za mene bez premca....

- U ratu ste me ranjavali! Jedva sam zivu glavu izvukao!Vi, ti, tvoj otac, tvoj brat i sve one koje smo pobili i one koji su uspeli da pobegnu. Kada ste videli da mi ne mozete nista, i da sam izvukao zivu glavu, onda ste me zatvarali, nije vam odgovaralo da svi budemo jednaki, i da nema ovakvih razlika medju ljudima...

By Ilija Cvorovic

slazem se ! :klap:

Najbolji (Hronološki)

H-8 (Nikola Tanhofer, 1957)
Budjenje pacova (Žika Pavlović, 1967)
Nemirni (Kokan Rakonjac, 1967)
WR: Misterije Organizma (Dušan Makavejev, 1971)
Kičma (Vlatko Gilić, 1975)
Ko to tamo peva (Slobodan Šijan, 1980)
Ritam zločina (Zoran Tadić, 1981)
Sjećaš li se, Dolly Bell? (Emir Kusturica, 1981)
Već vidjeno (Goran Marković, 1987)
Bolje od bekstva (Miroslav Lekić, 1993)
Tilva Roš (Nikola Ležaić, 2010)

Boldovani se ističu

Poslednja izmena:
Ja volim domace filmove, tako da je po meni odli;an domaci film 4 Covek - online film

Stvarno super odradjen film!

Četvrti čovek je jedan neoholivudski, politički podobni, patetični pamflet sa užasnim scenariom i još gorom glumom. Osnovna ideja filma je toliko isfurana a neke sekvence su gotovo totalno preuzete iz nekih američkih filmova.

200px-Nije_nego.jpg

Onaj ko je bio pametan da danas ne ustaje sabajle i ne kisne, možda je pogledao ovaj filmić na Pinku.
Ne znam, malo su mi se smučili svi filmovu u kojima igraju Bata i Simić, ali ipak...ok je.
Skidam kapu svakom srpskom filmu do devedesete.
Pa dobro, skoro svakom.

Tesko se odluciti.Zaista imamo vrhunske filmove.Mene samo zanima kad bi se skupili najbolji svetski kriticari i kad bi odgledali nase najbolje filmove koji bi po njima bio najkvalitetniji.Za koji bi se moglo reci da je remek delo :think:

Mnogo ih je za definitivan sud : ) Ja volim

Kad budem mrtav i beo
Pas koji je voleo vozove
Balkanski špijun
Dani
Tamna je noć
Davitelj protiv davitelja
Nevinost bez zaštite
Samo jednom se ljubi

i ko zna koje još filmove kojih se u ovom trenutku nisam setila...

Mnogo ih je za definitivan sud : ) Ja volim

Kad budem mrtav i beo
Pas koji je voleo vozove
Balkanski špijun
Dani
Tamna je noć
Davitelj protiv davitelja
Nevinost bez zaštite
Samo jednom se ljubi

i ko zna koje još filmove kojih se u ovom trenutku nisam setila...
ta prva tri bi mogla i na moju listu.. sto se tice ostalih, il ih nisam gledao, il su mi nesto nazivi odbojni :lol:

jos
lepota poroka
dom za vesanje
tri

mada sam sto se tice filmova sa eks ju, pionircic, ima ih masu sto ih nisam gledao, neki, kad bi pravili paralelu s svjetskim filmovima, bili bi u rangu kuma :lol:

ta prva tri bi mogla i na moju listu.. sto se tice ostalih, il ih nisam gledao, il su mi nesto nazivi odbojni :lol:

Kako, pa sve su to cuveni filmovi,koje treba gledati: Dani je jako moderan i lep film Sase Petrovica, crno beli o dvoje dokonih ljudi koji zajedno provode dan, i zapanjujuce je koliko je svez i dan danas; Nevinost bez zastite je Makavejevov dokumentarac koji je mnogo zabavan i smesan, da ne pricamo o tome da je to pravi filmofilski film, i stvarno ga treba pogledati, Samo jednom se ljubi je fenomenalan film koji bi [a mislim da je to neko gore i pitao] u svakoj kulturi i kontekstu bio proglasen za remek delo. Topla preporuka za sva tri filma.

Poslednja izmena:
Tri karte za Holivud - majstorija, definitivno moj omiljeni domaci film, mogu stalno da ga gledam

Davitelj protiv davitelja - isto kao i za prethodni

Balkanski spijun

Maratonci trce pocasni krug

Tockovi

Poslednja izmena:

Back