Najbolji bas u pesmi:

Dobar je solo na početku! A i čitava pjesma je odlična. Upravo sam slušao Dosedm , mislim kad sam otvarao temu. :)
Samo kad budeš kupovao nemoj da kupuješ neku praćku, nego nešto sa jakim outputom. Ja skupljam za neki dobar bass tipa warwick itd.
Prva pjesma koju sviram biće Easily. :D

Poslednja izmena:
Ja klasičnu najduže sviram, a ove ostale gitare sam prodavo, o jadu radio, kombinovo, i sad štekam za neki odličan bass. Ovaj fleabass košta svega 500 dolara, a kakav ton daje. Na nastupima nikad svoju gitaru. :(
A što se tiče fingerstylea, samo tako i sviram. Valjalo bi da i ti počneš malo jer se bass svira prstima. Može i trzalicom ali nije to čar sviranja. Mene bi bilo sramota da sviram na nastupu bass trzalicom.

Ne volim ja toliko taj progressive ton bass gitare, ali sam ipak tool malo slušao. Dobija se nešto "krući" ton trzalicom, ali vjeruj mi, prstima bi takođe fino zvučalo. Ako umiješ da kontrolišeš ton, možeš i prstima stvoriti ton kakav želiš, nikakve ti trzalice ne trebaju (recimo korišćenje nokata je dostojna zamjena).
Ima ljudi koji su proslavili a sviraju trzalicama ali meni je to :bljak:
Trzalicom dok sviraš si običan svirač, ali prstima se uočavaju tehnika i umjeće.

Mislim da je bezveze kritikovati basiste koji sviraju trzalicama...To je stvar izbora. Svako od njih sigurno zna da svira na svaki moguci nachin, ipak su to profi muzichari, to shto neko bira trzalicu, njegova stvar. Meni je u popularnoj muzici Justin Chancellor (tool) jedan od najboljih basista danashnjice, to shto on svira trzalicom njegova stvar.

Mislim da je bezveze kritikovati basiste koji sviraju trzalicama...To je stvar izbora. Svako od njih sigurno zna da svira na svaki moguci nachin, ipak su to profi muzichari, to shto neko bira trzalicu, njegova stvar. Meni je u popularnoj muzici Justin Chancellor (tool) jedan od najboljih basista danashnjice, to shto on svira trzalicom njegova stvar.

Bass sviraju trzalicom muzičari samo radi potrebe benda, tipa svirao gitaru ali fali bassista, pa radi love svira jedan bass i to trzalicom samo radi lakšeg sviranja. Ja to ne volim, dva ili tri prsta su tehnike. Trzalicom može i petogodišnjak, a što se tiče muzičara takvih, jedino mogu da mi se svide njihove melodije, nikako sviranje i tehnika.
A ovdje je bass pure awesomness

Poslednja izmena:
ass sviraju trzalicom muzičari samo radi potrebe benda, tipa svirao gitaru ali fali bassista, pa radi love svira jedan bass i to trzalicom samo radi lakšeg sviranja.

Greshish, druzhe. Mislim, mozhda u amaterskim bendovima, al' nerealno je u ozbiljnoj produkciji, ja ne bih smeo da prozovem neke basiste tako.

Trzalicom može i petogodišnjak

ne znam koliko si ozbiljne stvari svirao, al' veruj mi i da to postaje nauka na visokom nivou :lol:

A kako ne primjećuješ, a i sam sam ti reko da samo sviram fingerstyle. :lol:
Samo jednu stvar ne možeš da oboriš: više tehnika postoji sa sviranjem prstima nego sa trzalicom.
BTW, i dalje mi je sviranje trzalicom :bljak: tako da nemoj misliš da si me nešto ubijedio. :lol:

Ali neko viđenje stvari naravno imamo. AKo ništa onda o tome može da se diskutuje.:cool:
pročitaj ponovo ono u temi "šta mislimo jedni od drugima" :mrgreen:

Ovaj čovjek nerealno dobro svira :eek:
Obrati pažnju na tehniku. ;)

Back