Najbolji auto u klasi

vd:
RE : smeh

imam pitanje : da li se konstatacija da je Golf smrdljiv ako je dizel odnosi i na Alfa Romeo sa odgovarajućim motorom ?
Na to pitanje i sam možeš da daš odgovor. Stani pored Golfa dizela (kod nas tako popularne "dvojke" naročito) koji radi i pored Alfe sa dizel motorom. Ne moraš imati baš istančeno čulo mirisa da bi osetio razliku i sam odgovorio šta se i koliko "ćuje" :wink:

taj Golf dvojka je prestao da se proizvodi pre petnaestak godina ...
pa i ako bi hteli porediti sa Alfama iz tog doba teško da bi neka i bila u voznom stanju ...
inače ne vidim razlog za nervozu i kvalifikacije tipa budala i smrdljiv ...
kao što neko negde iznad reče svako bira automobil pa i sve ostalo po samo svom ukusu ...
a o ukusima se ne raspravlja ...
i znam da ti deluje neverovatno ali ne sanjaju svi crvenog Ferarija ...

smeh:
vd:
RE : smeh

imam pitanje : da li se konstatacija da je Golf smrdljiv ako je dizel odnosi i na Alfa Romeo sa odgovarajućim motorom ?
Na to pitanje i sam možeš da daš odgovor. Stani pored Golfa dizela (kod nas tako popularne "dvojke" naročito) koji radi i pored Alfe sa dizel motorom. Ne moraš imati baš istančeno čulo mirisa da bi osetio razliku i sam odgovorio šta se i koliko "ćuje" :wink:
SVI DIZELI SMRDE :idea:

A sto se tice teme, ne, nov auto nije najbolji auto i ja bih na tvom mestu od auta istog godista i stanja birao Megan.Pre nego Daciu i Ladu.

vd:
taj Golf dvojka je prestao da se proizvodi pre petnaestak godina ...
pa i ako bi hteli porediti sa Alfama iz tog doba teško da bi neka i bila u voznom stanju ...
inače ne vidim razlog za nervozu i kvalifikacije tipa budala i smrdljiv ...
kao što neko negde iznad reče svako bira automobil pa i sve ostalo po samo svom ukusu ...
a o ukusima se ne raspravlja ...
i znam da ti deluje neverovatno ali ne sanjaju svi crvenog Ferarija ...
Ferari je bio samo metafora... :wink: Čak ga ni ja ne sanjam! :lol:
I niko nije nervozan. 8)
O poređenju Alfe i golfa - ne bih :lol:
Poenta je da treba biti svestan šta je realno i optimalno, šta ne... Svakodnevno gledam kako se ljudi koji su poslednju paru izdvojili za šestogodišnjeg stranca "u odličnom stanju" hvataju za glavu kad se probude i shvate šta su kupili! Da ne govorim o reakcijama kad treba da plate i najbezazleniju popravku ili redovno održavanje...
A novi automobili imaju i nove gume, akumulatore... i nalaze se pod garancijom...
Naravno da je odluka i procena individualna... ali pitate li se zašto ljudi prodaju automobil star dve (ili 4) godine (naročito u klasama koje su nama dostupne)?

Pera_Zdera:
197.jpg

Prilicno lep, izrazeno visok...slabog pregleda nazad, 2005 nov. Oko 8k-9k e. Rumunska fabrika kupljena od Pezoa. Video sam ih vec na desetine po gradu...znaci ljudi kupuju.

Iako je nov, meni licno ne uliva poverenje. :lol:

Da Lada mi je na slici izgledala ok, ali u njihovom zastupnistvu nemaju ni jednu jedinu "na lageru", "u garazi" iuli kako god vec to nazovemo tako da je nisam imao prilike ni videti uzivo. Jeste da se ona sa cenom manjom od 7k e super uklapa ali takodje mi drug rece za nju "koliko para toliko muzike". Takodje ne znam koliko ona trosi.

Logan mi je ok, i svidja mi se ova diskusija.

Pera_Zdera:
Da Lada mi je na slici izgledala ok, ali u njihovom zastupnistvu nemaju ni jednu jedinu "na lageru", "u garazi" iuli kako god vec to nazovemo tako da je nisam imao prilike ni videti uzivo. Jeste da se ona sa cenom manjom od 7k e super uklapa ali takodje mi drug rece za nju "koliko para toliko muzike". Takodje ne znam koliko ona trosi.

Obrati pažnju po ulicama i (još bolje) po parkinzima. I pazi, ne liči na "Ladu" - odnosno na ono što prvo pomislimo kad se spomene :wink:

smeh:
Davnih dana sam naučila da je najbolji automobil - nov automobil.
Čitajući temu na početku (kod saveta za pijace i polovnjake), pade mi to na pamet, ali sad kad vidim da si stao oko Logana i okarakterisao ga kao "lepog" - definitivno nemam komentar. U stvari - imam. :wink:
Meni to na sve liči samo na auto ne liči! Još manje na "lep" - pogledajte mu štop svetla, zadnji deo komplet, liniju... ma stvarno su ga unakaradili! Liči više na šifonjer na točkovima! A da ne pominjem kako je znak bar 3x veći od npr. Ferarijevog - toliko je važna firma! Jaka firma...
Ma valjda ima i nešto normalno da se kupi za taj novac!
Uostalom, sa svim svojim poznatim manama (ali i vrlinama) Lada je svakako bolji (i jeftiniji, ali i lepši) izbor.
211036sw.jpg

I nekako više verujem Rusima nego Rumunima - bez obzira na Reno!

Svidja mi se kako izgleda, ali izgleda da moze i lepo da se sredi. Jedino me muci motor, kakav je tj. kvalitet. Mozda bi Espanol mogao nesto vise o motoru ove lade da napise, tj. da li se ove lade proizvode sa nekim od motora evropskih auto giganata, kako su se pokazale uopste.... .

karlos:
Evo, procitaj ovo pa sam vidi...

DACIA LOGAN

LADA
E ovo je super. Da imam ovako o svalpm autu....

Mada mislim da su malo pristrasni i ne objektiivni. Prevideli su cinjenicu i da Logan isto ima 3 god garancije na motor. Ne slazem se da u njemu nema dosta mesta ni napred ni nazad. Takodje mi se ne svidjaju poredjenja sa Getz 1.1, Chevrolet Kalos, Fiat Panda jer smatram da ti 2-vratasi, ne limuzine nisu automobili u istoj klasi. Jedino poredjenje sa Ladom 110 je ok. Zatim "auto za istocno trziste" a Lada se prodaje i na zapadu...:? Takodje su mu i potrosnju prebacili napisanih 9,2l u gradskoj voznji ne odgovara onom sto sam ja svojim ocima video a to je 7,x. Kuturno ali ne i diskretno napljuvan. Ali u svakom slucaju vrlo korisno za procitati.

Trenutno sam u fazi da sam odustao i od Logana i od Lade.

@smeh
mozda ti se ovako nesto vise dopadne

i12_2_1108183729.jpg

ovaj karavan ima euro II motor 1600cm3 i 59ks potrosnja po gradu 8,8 lit. max brzina 165km/h i do stotke za 13sec.

50340_p1.jpg

p005.jpg

sedani imaju euro III motore 1600cm3 sa 8 i 16 ventila max brzina 185km/h potrosnja 9,8l po gradu 11,5sec do stotke.

ima i redizajnirana 110-ka postavicu slike nekom drugom prilikom.

Pera_Zdera:

"Jugo lada" (početak Lazarevačkog druma, pa sa leve strane) Patrijarha Joanikija bb ima 110-ki na lageru, možeš da biraš i boju.
Cena je (za gotovinu) 6700 evra. Danas provereno :wink:

Back