Najbolja knjiga koju ste ikada pročitali

• Začetnik teme Začetnik teme Issa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1.Lajos Zilahi-Kad dusa zamire,Ararat
2.Hemingvej-sva njegova dela
3Paulo Koeljo-Zahir
5Odri Nifeneger-Vremeplovceva zena
6.Alberto Moravija -Cocara
7.E.M.Remark-Sva dela
8.Haris Cirkinidis-Jelena Apolonija
9Andric Ivo-Na drini cuprija,prokleta avlija
10.Branko Copic-Sva dela
11.Herman Hese-Stepski vuk
i sijaset dobrih knjiga,nema im broja.Mnogo volim da citam.Dobra knjiga ,melem za dusu.

abšalome sine moj, od velikog vilijema foknera davno je to bilo još dok su se knjige čitale ne da sam je pročitao već sam je progutao

E svaka ti čast na ovome! To je za mene najbolja Foknerova knjiga, da nekažem najbolja knjiga koju sam pročitao. Fokner je neprevaziđen pisac, a Abšalom je njegov vrh.
Ali moram priznati da u vrijeme dok sam čitao taj roman, nisam znao za biblijsku priču o Abšalomu, sinu Davidovom. Tek kada sam je pročitao u Starom zavjetu, Foknerov roman je dobio još na svojoj težini.

E svaka ti čast na ovome! To je za mene najbolja Foknerova knjiga, da nekažem najbolja knjiga koju sam pročitao. Fokner je neprevaziđen pisac, a Abšalom je njegov vrh.
Ali moram priznati da u vrijeme dok sam čitao taj roman, nisam znao za biblijsku priču o Abšalomu, sinu Davidovom. Tek kada sam je pročitao u Starom zavjetu, Foknerov roman je dobio još na svojoj težini.
počitao sam vjerujem većinu njegovih djela koje su bile u toj našoj biblioteci ali ništa nije na mene ostavilo utisak kao ona za biblijsku priču neznam odoh da je tražim sjećam se ono da ima ali je to za mene tada bilo nerazumljivo

Ja volim trilere,napete knjige koje vas drze u neizvesnosti do samog kraja.
Harlan Koben je dobar,izdvojila bih "NIKOM NI RECI".
Din Kunc"ZESTINA" i "SKROVISTE"
Djordjo Faleti "JA UBIJAM"
Kit Ablou "PORICANJE" i "PROJEKCIJA"
Ima ih jos,naravno i "DA VINCIJEV KOD",vec sam rekla da onaj ko je procita,gledace na knjige do i posle nje.
Ovaj put bih na vrh stavila knjigu "GLAMURAMA" Bret Iston Elis-a.Jako je specificno napisana,totalno drugacija od ostalih knjiga koje sam citala.Puna je ubistava,psovki,seksa,uvrnutih mozgova,terora.Osecate se kao da ucestvujete u svemu,a niko vas ne vidi.U sve ulazi do detalja,ali nije prostacka,nije sirova.Ne znam,mislim da se niko nece pokajati ako je procita.

Poslednja izmena:
Nikada necu moci da od bezbroj procitanih knjiga samo jednu izdvojim kao najbolju,ovo je samo trenutni izbor:
Skolice-Hulio Kortasar,
Slika Dorijana Greja-Oskar Vajld,
Slepilo-Zoze Saramago,
Autostoperski vodic kroz galaksiju-Daglas Adams,
Dolazim po tebe i vodim te sa sobom-Nikolo Amaniti,
Besnilo-Borisav Pekic,
Opsada crkve Sv.Spasa-Goran Petrovic...
:oops:

Slepilo je fenomenalna knjiga i drago mi je da vidim da je jos neko pominje, posto Saramaga skoro niko ne cita, a covek je dobio Nobelovu nagradu.

Gospodar prstenova, uvek i na svakom mestu.
Mada ja više imam omiljene pisce, nego knjige. Pa tako volim Stivena Kinga, ali njegove rane radove, koji kod nas nisu prevedeni, kao što je Christine, Pet Semetary, Fire Starter, Shinnig, Salem`s Lot, zbirke priča. Volim i knjige Zorana Živkovića, Nil Gejmen nije loš, Američki bogovi posebno, Dona Tart - Tajna istorija, Bret Iston Elis, čovek bi verovatno bio serijski ubica da ne piše i tako...

Back