- Poruka
- 29.534
ja znam sta je ljubav nego ona treba da nauciако један агностик треба да ти покаже шта је хришћанска љубав, онда сестро размисли се.
a i ti vidim
jer vrebas kao fariseju svaku rec

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja znam sta je ljubav nego ona treba da nauciако један агностик треба да ти покаже шта је хришћанска љубав, онда сестро размисли се.

мерило за утврђивање савести није божија реч него шта ти срце каже.
и фарисеји су се држали божијих речи и проповедали па их Христос назвао лицемерима.

на жалост видели смо.

ja znam sta je ljubav nego ona treba da nauci
a i ti vidim
jer vrebas kao fariseju svaku rec![]()
savest moze biti otupela i reci nam nestyo protiv Bozjeg zakona...
tako da savest nije pouzdanomerilo
merilo je Bozji zakon...
a samo savest koja je oblikovana prema Bozjem zakonu moze biti merilo
i to ne savrseno...
jer nismo savrseni...
zato moramo znati Bozji zakon..![]()
![]()
мерило за утврђивање савести није божија реч него шта ти срце каже.
и фарисеји су се држали божијих речи и проповедали па их Христос назвао лицемерима.

Kako to misliš da ljubav "treba da se nauči"?
Objasni kako se uči ljubav.

дефинитивно овим постом потврђујеш да ниси читала СВЕТО ПИСАМО.

Sale potreban ti je biblijski studij. Jehovin narod nudi besplatan biblijski studij u svako doba i u vreme kad tebi ili bilo kome ko želi da proučava Bibliju odgovara!
![]()
Mnogo gledas TV, razmisljas kao tinejdzer!Ovo mi liči na one reklame za detrdžente.
savest moze biti otupela i reci nam nestyo protiv Bozjeg zakona...
tako da savest nije pouzdanomerilo
merilo je Bozji zakon...
a samo savest koja je oblikovana prema Bozjem zakonu moze biti merilo
i to ne savrseno...
jer nismo savrseni...
zato moramo znati Bozji zakon..![]()
![]()
Ovo mi liči na one reklame za detrdžente.
Odmah da ti kažem nešto, i tebi, i svim ostalim vernicima, bez obzira kojoj veri pripadali:
Iz tvog posta, kao i još nekih, ispada da oni, koji ne veruju u Boga, nemaju savest, ne znaju za dobro i ne umeju da vole ... što, naravno, nije tačno.
Ljubav ima svoje gradacije: voliš sebe, voliš svoju decu, roditelje, muža/ženu, prijatelje ... i sve su to različite vrste ljubavi. Ne mogu se porediti. Iako su te ljubavi, možda, podjednakog intenziteta, drugačijeg su karaktera.
па ово се може применити на вас.....рецимо.......а?Matej 23:3 - Zato činite i držite sve što vam kažu, ali nemojte činiti po njihovim djelima, jer govore, a ne čine.![]()
Odmah da ti kažem nešto, i tebi, i svim ostalim vernicima, bez obzira kojoj veri pripadali:
Iz tvog posta, kao i još nekih, ispada da oni, koji ne veruju u Boga, nemaju savest, ne znaju za dobro i ne umeju da vole ... što, naravno, nije tačno.
“kad neznabošci nemajući zakona čine od prirode što je po zakonu, oni nemajući zakon sami su sebi zakon, oni dokazuju da je u srcima njihovim napisano ono što je po zakonu, pošto svedoči savest njihova…” (Rim. 2, 14, 15).
Tako je. Znači, i Biblija govori da i ljudi koji nisu vernici imaju savest.

Ljubav ima svoje gradacije: voliš sebe, voliš svoju decu, roditelje, muža/ženu, prijatelje ... i sve su to različite vrste ljubavi. Ne mogu se porediti. Iako su te ljubavi, možda, podjednakog intenziteta, drugačijeg su karaktera.
E, ali znaš šta znači "naučiti", tj. umeti voleti?
- Voleti i onog ko tebe ne voli.
- Ne meriti količinu ljubavi koju primaš spram one koju daješ;
- Praštati - ne u ime smirivanja sopstvene ljutnje - već zato što razumeš da ljudi greše;
- Sebe videti istovremeno kao mali univerzum ali i kao šrafčić jednog velikog univerzuma, sastavljenog od drugih bića, u kome svako ima svoje mesto, i gde treba poštovati pravo svakog na njegovu ulogu u tom univerzumu
- Ne činiti ono što ne želiš da drugi čine tebi - ne zato što se plašiš odmazde ili kazne, već zbog toga što si u stanju da saosećaš u bolu koji je nanet nekom drugom

E, ali znaš šta znači "naučiti", tj. umeti voleti?
- Voleti i onog ko tebe ne voli.
- Ne meriti količinu ljubavi koju primaš spram one koju daješ;
- Praštati - ne u ime smirivanja sopstvene ljutnje - već zato što razumeš da ljudi greše;
- Sebe videti istovremeno kao mali univerzum ali i kao šrafčić jednog velikog univerzuma, sastavljenog od drugih bića, u kome svako ima svoje mesto, i gde treba poštovati pravo svakog na njegovu ulogu u tom univerzumu
- Ne činiti ono što ne želiš da drugi čine tebi - ne zato što se plašiš odmazde ili kazne, već zbog toga što si u stanju da saosećaš u bolu koji je nanet nekom drugom

to je bio moj odgovor verniku...
Nigde nisam rekla to sto ti kazes...
jer ako neko ne poznaje Bozji zakon i dalje ima SAVEST koja svedoci o njemu , koja moze razlikovati dobro i zlo...
Rimljanima 2
14 Kad paganci, koji nemaju zakona, sami od sebe čine što je po zakonu, oni, ne imajući zakona, sami su sebi zakon.
15 Oni dokazuju da je delo zakona zapisano u srcima njihovim, a svedoci su im za to savest i misli kojima se sami okrivljuju ili pravdaju.
naravno postoje razlicite vrste ljubavi al covek moze svemu da se nauci...
Ako radi na svojim osobinama izgradice ih...
Kako psihologija pomaze nekome?
Tako sto covek uci o osobinama i onda ih moze srediti...
Tako i u duhovnom svetlu Biblija pomaze...
Ona utice pozitivno na savetst coveka...
Naravno Biblija govori o ljubavi Bozanskoj savrsenoj i moze nas pouciti o ljubavi..
ne mora neko biti vernik da bi bio poucen ljubavi...
Oni koji se poucavaju Bibliji trude se da to sto pise primenjuju u njoj i time razvijaju ljubav... po ugledu na boga...
uce da prastaju, da vole one koji ihe ne vole itd...
svemu nas tome Biblija poucava
Takodje oni koji ne poznaju zakon imaju psihologiju...
imaju svoju savest... uce iz iskustva ali to je tezi nacin...
Takodje je pogresno sto neki misle da je neko vernik jer se plasi kazne?
to je lose pojmanje vere...
Prava vera je iz ljubavi prema Bogu i ljudima...iz ispravnih mottiva i jedino Bog prihvata takvu veru jer on moze videti SRCE coveka...
kad je srce stvarno takvo.. ispunjeno ljubavlju..
a srce se cuva primenom Bozjih nacela u zivotu...
evo ovo je ukratko...![]()
![]()

LJubav, sama po sebi, je osnovni i glavni temelj ljudske dobrote. Međutim, postoji ZDRAVA ljubav i BOLESNA ljubav. Ja ne kažem da ATEISTI nemaju ljubav, jer postoje mnogi dobri ljudi koji pokazuju ljubav na različite načine, a koji nisu vjernici u Boga. No, poanta je ta što jedan vjernik ima OGLEDALO u kojemu može da uspoređuje svoja DJELA, koja se temelje na ljubavi, te tako da uvidi dali griješi u nečemu ili radi ispravno.
Naprimjer, zdrava ljubav se temelji i na ostalim osobinama koje trebaju da funkcioniraju u SKLADU. Ako je osoba naprimjer SEBIČNA, tada ona može voljeti drugu osobu samo onda kada njoj to paše. Tada dolazi do BOLESNE ljubavi, jer u trenutku odvajanja može doći i do LJUBOMORE koja stvara negativne vibracije. Ili, kada osoba MALTRETIRA drugu osobu, najčešće ženu ili djevojku, a ona to godinama trpi, i tek kada se nešto fizićki desi tek tada REAGIRA. To je ljubav usprkos NEPRAVDI.
ne znamкоји је то цвет?