NADVLADAVAJ ZLO DOBRIM

ne,to je bilo pitanje...ali nema veze,navikla sam na izbegavanje tvojih odgovora...:lol:

Svi imaju savjest, međutim, nevjernici jedino na temelju nje mogu kontrolirati svoj nagon i spoznaju, između dobra i zla, dok vjernik uz savjest ima i Božju riječ, na temelju koje svoju savjest još više može korigirati. :bye:

Rimljanima 2:14,15 - Jer kad se god neznabošci, koji nemaju zakona, po prirodi drže onoga što je u zakonu, oni su sami sebi zakon, premda nemaju zakona. Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovim srcima, a o tome svjedoči i njihova savjest te u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani. :heart:

Svi imaju savjest, međutim, nevjernici jedino na temelju nje mogu kontrolirati svoj nagon i spoznaju, između dobra i zla, dok vjernik uz savjest ima i Božju riječ, na temelju koje svoju savjest još više može korigirati. :bye:

Rimljanima 2:14,15 - Jer kad se god neznabošci, koji nemaju zakona, po prirodi drže onoga što je u zakonu, oni su sami sebi zakon, premda nemaju zakona. Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovim srcima, a o tome svjedoči i njihova savjest te u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani. :heart:

Aha..stigla konjica...:lol:

Znači,da ne verujete u Boga,ne bi bili u toj meri moralni?

Jel tako?

Aha..stigla konjica...:lol:

Znači,da ne verujete u Boga,ne bi bili u toj meri moralni?

Jel tako?

Vjerojatno. No zapazi, mjerilo za utvrđivanje nije savjest, nego Božja riječ.

Rimljanima 2:16 - Sve će se to očitovati u dan u koji će Bog preko Krista Isusa suditi ono što je sakriveno u ljudima, po dobroj vijesti koju objavljujem. :heart:

Biblija govori, da će se ljudima suditi, ne po savjesti, nego po dobroj vijesti koju pravi kršćani objavljuju.

:bye:

Nemoraš biti sarkastična, nisam konjica, nego jedan običan dečko, koji voli da voli i da bude voljen.

Pomažem svojoj ljubljenoj sestri u raspravi.

A tebi želim Božji blagoslov, spoznaju istine i ponajviše ljubav u srcu !

:heart: :bye:

Mogli biste ponekad da je pustite da se sama izvuče iz onoga što zamesi. To joj je stara taktika: napravi zbrku, i onda se elegantno povuče (u fazonu "ni luk jela ni luk mirisala"), a onda upada cela ekipa da je vadi iz kučine u koju se sama upetljala.

Ne treba mojoj ljubljenoj sestri pomoć.

Luka 21:14,15 - Stoga nemojte unaprijed smišljati što ćete reći u svoju obranu, jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti. :heart:

Ja to činim iz ljubavi prema Bogu i istini.

Psalmi 133:1 - Gle, kako je dobro i kako je krasno kad braća žive zajedno u jedinstvu! :heart:

Kod nas vlada jedinstvo, sklad i ljubav.

Djela apostolska 24:14 - Ali priznajem ti ovo: živim po učenju koje oni nazivaju ‘sljedbom’, i po tom učenju služim Bogu praotaca svojih, vjerujući sve što je u Zakonu i što je napisano u Prorocima. :heart:

Ne treba mojoj ljubljenoj sestri pomoć.

Luka 21:14,15 - Stoga nemojte unaprijed smišljati što ćete reći u svoju obranu, jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti. :heart:

Njenim rečima se može suprotstaviti i petogodišnje dete. Čini mi se da, u stvari, ni ona sama ne zna šta piše.

@ Tema

Za šta se zalažeš?​

Pre dosta godina sovjetski državnik Nikita Hruščov održao je pred Vrhovnim savetom u Moskvi govor o stanju u zemlji. U svom govoru izneo je teške optužbe na račun Staljina. Dok je govorio neko od slušalaca mu je poslao listić s neugodnim pitanjem: ''Predsedniče, šta ste Vi radili dok je Staljin vršio sve ove zločine?'' Hruščov je ljutito povikao: ''Ko mi je poslao ovaj listić?'' Niko se nije pomakao. ''Dajem mu minut da se javi.'' Prolazile su sekunde. I dalje je vladao muk.
''Dobro, reći ću vam šta sam ja radio. Radio sam upravo ono što pisac ovog listića radi – apsolutno ništa. Bojao sam se da nešto kažem.''

Bog nam je da ozakon da ispravljamo sebe

a ne druge ljude

inace smo licemeri

Drugima mozemo samo propovedati hriscanstvo i prenositi Biblijsku ISTINU

a svako mora sam raditi na sebi, svom spasenju i svojoj ljubavi...

Bozanska ljubav nije pateticna vec je pravedna... i nacelna..

:cao:
ко не положи душу своју за пријатеља изгубиће је.

. I ja sam gresan.

Ja ne mogu da volim ljude vise nego sto volim samog sebe i to pokazujem na sledeci nacin:

Reci ti, da li propovedam Isusa Hrista? Da li objavljujem Božje Kraljevstvo? Da li objavljujem i govorim o Božjem imenu, Jehova? Da li propovedam dobru vest o novom uređenju i mogućnost ljudi da se spasu proučavanjem Božje reči? Da li propovedam veličanstvenu nadu u večni život u raju na zemlji? Da li propovedam Bozju Rec?

Reci nam ti Sale da li ti radis nesto od gore navedenog?

:hvala:

на жалост видели смо.

Vjerojatno. No zapazi, mjerilo za utvrđivanje nije savjest, nego Božja riječ.

Rimljanima 2:16 - Sve će se to očitovati u dan u koji će Bog preko Krista Isusa suditi ono što je sakriveno u ljudima, po dobroj vijesti koju objavljujem. :heart:

Biblija govori, da će se ljudima suditi, ne po savjesti, nego po dobroj vijesti koju pravi kršćani objavljuju.

:bye:
мерило за утврђивање савести није божија реч него шта ти срце каже.
и фарисеји су се држали божијих речи и проповедали па их Христос назвао лицемерима.

Back