- Poruka
- 29.534
uči Bog mnogo što šta...
ljubav se ne uči,besmrtna...![]()
onda ne znas nista o ljubavi

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
uči Bog mnogo što šta...
ljubav se ne uči,besmrtna...![]()

Mislim da je pravo pitanje za vernike: Da li biste voleli ljude (i ovako ih slabo volimo) i živeli moralno i kada ne biste verovali u Boga?

pre bi pitanje glasilo za mnoge vernike
zasto ne zivite moralno iako tvrdite da ste hriscani![]()
pre bi pitanje glasilo za mnoge vernike
zasto ne zivite moralno iako tvrdite da ste hriscani![]()

Pa, odgovori prvo na moje pitanje: Da li bi volela ljude i živela moralno i kada ne bi verovala u Boga?

aha...znači,samo vernici bi trebali da žive moralno...?
teško da ćeš dobiti odgovor na ovo pitanje...![]()

ovo je verska rasprava...
a ko nije vernik ima savest![]()
valjda svi imamo savest...
Znači...ko nije vernik,ima savest,a vernik ima Boga da ga podseti šta je greh,jel tako?

aj malo razmisli pre nego napises
ako sam napisala da nevernici imaju savest
pa valjda se podrazumeva da svi imaju savest![]()

pa to sam i ja rekla...![]()
ti si rekla ovo "Znači...ko nije vernik,ima savest,a vernik ima Boga da ga podseti šta je greh,jel tako?"
nijeti si rekla ovo "Znači...ko nije vernik,ima savest,a vernik ima Boga da ga podseti šta je greh,jel tako?"
![]()

ne,to je bilo pitanje...ali nema veze,navikla sam na izbegavanje tvojih odgovora...![]()

Svi imaju savjest, međutim, nevjernici jedino na temelju nje mogu kontrolirati svoj nagon i spoznaju, između dobra i zla, dok vjernik uz savjest ima i Božju riječ, na temelju koje svoju savjest još više može korigirati.
Rimljanima 2:14,15 - Jer kad se god neznabošci, koji nemaju zakona, po prirodi drže onoga što je u zakonu, oni su sami sebi zakon, premda nemaju zakona. Oni pokazuju da je ono što nalaže zakon zapisano u njihovim srcima, a o tome svjedoči i njihova savjest te u svojim mislima bivaju optuženi ili pak opravdani.![]()

Aha..stigla konjica...
Znači,da ne verujete u Boga,ne bi bili u toj meri moralni?
Jel tako?

Pomažem svojoj ljubljenoj sestri u raspravi.
Mogli biste ponekad da je pustite da se sama izvuče iz onoga što zamesi. To joj je stara taktika: napravi zbrku, i onda se elegantno povuče (u fazonu "ni luk jela ni luk mirisala"), a onda upada cela ekipa da je vadi iz kučine u koju se sama upetljala.

Ne treba mojoj ljubljenoj sestri pomoć.
Luka 21:14,15 - Stoga nemojte unaprijed smišljati što ćete reći u svoju obranu, jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti.![]()
Pomažem svojoj ljubljenoj sestri u raspravi.
Ne treba mojoj ljubljenoj sestri pomoć.

I ti si se malo upetljao...![]()
![]()
![]()
![]()

ко не положи душу своју за пријатеља изгубиће је.Bog nam je da ozakon da ispravljamo sebe
a ne druge ljude
inace smo licemeri
Drugima mozemo samo propovedati hriscanstvo i prenositi Biblijsku ISTINU
a svako mora sam raditi na sebi, svom spasenju i svojoj ljubavi...
Bozanska ljubav nije pateticna vec je pravedna... i nacelna..
![]()
. I ja sam gresan.
Ja ne mogu da volim ljude vise nego sto volim samog sebe i to pokazujem na sledeci nacin:
Reci ti, da li propovedam Isusa Hrista? Da li objavljujem Božje Kraljevstvo? Da li objavljujem i govorim o Božjem imenu, Jehova? Da li propovedam dobru vest o novom uređenju i mogućnost ljudi da se spasu proučavanjem Božje reči? Da li propovedam veličanstvenu nadu u večni život u raju na zemlji? Da li propovedam Bozju Rec?
Reci nam ti Sale da li ti radis nesto od gore navedenog?
![]()
ali bez da ti Bog kaže...![]()
sto ti smeta sta Bog kaze![]()
мерило за утврђивање савести није божија реч него шта ти срце каже.Vjerojatno. No zapazi, mjerilo za utvrđivanje nije savjest, nego Božja riječ.
Rimljanima 2:16 - Sve će se to očitovati u dan u koji će Bog preko Krista Isusa suditi ono što je sakriveno u ljudima, po dobroj vijesti koju objavljujem.
Biblija govori, da će se ljudima suditi, ne po savjesti, nego po dobroj vijesti koju pravi kršćani objavljuju.
![]()